kızlar akıla ihtiyacım var :(

su67

aŞKıN aDı '' E♥Ş'im ''
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
122
0
26
İstanbul
merhaba arkadaşlar kafam çok karışık bugün. biz eşimin işi gereği istanbulda yaşıyoruz. hafta sonu memlekete gitmiştik bizim k.vler ile evlerimiz aynı binada fakat içten çıkılıyor yukarıya.. bizim katın kapılarını bugüne kadar hiç kilitlemedim söyledimmi hatırlamıyorum şuana kadar ama istanbuldayken aklıma takılıyordu. eşime birgün danıştım durumu oda onayladı. benim 1 odada sandığım var içinde düğünde takılan bilezikler var istanbula yarısını getirdim ne olur ne olmaz diye diğerlerinide eşimin ailesi burda kalsın dediler. bende orda bırakmıştım ama çoluk çocuk alt kattan bazen üst kata çıkıyordu bildiğim kadarıyla. bunuda kendileri söylemişlerdi daha önceden çünkü diğer odadada bilgisayar var ve onu bozmuşlardı. bizim yatak odamızın kapısıda açık durur biz olmasakta. benim bu durum bayağı canımı sıkmaya başlamıştı. en sonunda hafta sonu kapıları kilitledim anahtarlarıda sakladım bi yere........ bugün k.v aradı, beni üzdün diyor ona sormam gerekiyormuş. sormaktan ziyade bana söylemen gerekir demiş olsaydı benim içime yer etmezdi. durumu anlattım anahtarların yerinide söyledim ama trip attı biraz üzgündü sonra kapattık telefonu. eşimi aradım durum böyle diye kilitlerken eşimde vardı senin iznin vardı dedim herneyse oda bana keşke söyleseydin dedi.. sanki üstüme suç atarmış gibi oldu bende kızdım hiç kendi adıma ben karar alamayacakmıyım dedim bana alıngansın dedi.. şuan kafam o kadar çok karışık ki birde ağır grip oldum kendimde değilim buda üstüne tuz biber oldu bana akıl verecek arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz, eşim ailesine çok düşkündür benden çok onların lafına bakar ne yapacağımı bilmiyorum..

Geç bile kalınmış bence
Ben anlamadım sizin altınlarınız, neden memlekette kayınvalidenizin yanında kalıyor ki
Ben olsam hepsini alırdım yanıma, hatta yatırım yapmaya çalışırdım

İlk baştan yapmadığınız için böyle bi haklarının olduğunu sanmışlar

Ben anlamadım aynı binada farklı daireler mi yoksa dubleks evde üst kat mı sizindi?:44:
1)Bilezikler niye orda duruyor?
2)Yatak odama girilmesinden nefret ederim, ben İstanbul'daysam tabii kapımı kilitleyip geleceğim.

Eşin ailesine mahcup olmak istememiş bence. Ben çokta aldırmazdım kendi oğlunun gözü önünde kitlemişim oğlu annesini bilmiyo mu bozulur mu bozulmaz mı...
Kaldıki kendi evinin kapısını kilitlemek için ne izni istiyorlar anlamadım açıklamışsın zaten daha da alınması alınganlıktan öte bi'şey değil.

benim arkadaşlarımın düzenleri kendilerine aittir. ama biz sürekli yönlendiriliyoruz eşimin ailesi tarafından eşime bir kaç kez söyledim kendin yönet bizi fikirlerine saygı duyalım ama biz kendimiz aileyiz artık kendimiz kararlar alalım dedim oda birşey demedi. altınları burda çalarlarmış valla memlekete giderken diğer yarısı burda zaten geldiğimde birşey olmamıştı duruyorlardı yerinde.. k.vye ne desem bilemedim daha eşimde gelmedi o gelmeden akıl almam lazım :18:

malesef canım kendi adına karar veremeyeceksin.biz evlenirken k.v ev verdi fakat evin herşeyine karıştı,evlendikten sonrada devam etti..ev vermiş olabilirim ama sahiplenmeyeceksin mantığını yürüttü.hatta kapıları yaptıralım dedik ilerde satabilirim bile dedi..kendi adına evin olmadığı sürece söz hakkında olmuyor.

ev 2 katlı kapıdan girişte solda merdivenden hemen yukarı çıkılıyor girişin hemen önüde zaten k.vlerin evi.. her kafası esende k.v görmeden duymadan yukarı rahat çıkar yani.. bende sevmem yatak odama girilmesinden ama hemen darılıyorlar diye birşey diyemedim desem eşimle aram açılır şimdilik böyle bir yöntem uyguladım kötü oldum.. salonun kapısı zaten açık orada eşya olmadığı için daha ne isterler anlamadık ki

şuan kiradayız burdaki eve bile karışıyorlar.. zaten hayatımıza karışıyorlar. benim k.v bize verdi üst katı bazen kendi girer çıkar yukarı mutfakta kendi fazlalıkları var işi olduğunda onları alır ama ben orayı kilitlemedim zaten oda kilitledim aklım almıyor yaa nasıl iştir bu. ben sinirliyim biraz bi zaman sonra patlarım akşama arayacaz eşimle bakalım gönlünü alacaz mecburen hiç sevmem yapmacık davranmayı sanırım gece eşimle kavga edecez hırsımı ondan çıkaracam

bende aynı binada yaşıyorum alt katımda içten merdiven yok ama anahtarlarımız var birbirimizde. bana sorarsan sen hiç karışma eşine de ' madem aileni benden iyi tanıyosun ve biliyosun beni uyarman gerekti. velev ki uyarmadın sen söyleseydin bunu. benim düşünceme göre benim hayatımın özelliği olmalı. size ayak uyduramadığımda güzellikle olması gerekeni senin bana anlatman lazım, iş işten geçtikten sonra değil ' de... bi keresinde işe yaramıştı bende :)

eşiniz de hemen çekilmiş..
Annesine "anne benim haberim vardı,unuttuk sana söylemeyi çocuklardan falan huzursuz olduk kilitledik." bitti.. konu kapanır işte..

ben olsam zaten hiç açık bırakmam.. ev benim oda benim. nefret ederim odama girilmesinden eşyalarımın karıştırılmasından.. Eşinize söyleyin annesine açıklamayı bir zahmet o yapsın..Birlikte karar verip hareket etmişsiniz yok öyle hemen çekilip sizi günah keçisi yapmak

Son düzenleme:

canım bence hiç gönlünü almaya çalışma. senin özeline sen olmadan neden girmek istemişlerki kilitli olduğuna bu kadar içerlemiş. sen illaki bi açıklama yaptın. bir kere daha üstüne düşerek ararsan suçlu suçunu biliyo olur. sana göre doğru olan bu unutulur gider. bence eşinide oyalayacak bişeyler bul aramayı unutsun..

top şuan eşimde benden sorumlu olanda o. ben ailemin evimin reisi olarak eşimi bilirim ona danışırım madem vermişler bir ev reiside odur ama onlar anlamıyolar. k.v birde herkesin açık burda demişti ben böyle gördüm anne dedim içim huzursuzdu hep dedim ama anahtarın yerinide söyledim kırmadan izah etmeye çalıştım. eşim ailesine tek laf ettirmez birazdan gelir zaten. ben bugüne kadar hep kirada yaşadım şuanda kiradayım ama kendi evimiz olmasını ve istediğimizi yapmayı çok merak ediyorum hakkımda tabi. onlar verdiler zaten karışmak niye.. başım çatlıyor valla sinirden hastalıktan

Canım gönlünü almak başka birşey tamam hata etmişim der gibi özür dileyip kabullenmek başka birşey.Bence sert olmadan ama kendi doğrularından da taviz vermeden bir konuşma yapman en doğrusu hatta senin konuşmana gerek kalmadan eşinin bunu uygun bir dille anlatması daha mantıklı.
Üst kata merdiven ile çıkılıyor olması yada bir kaç odanın boş olması önemli değil,dolu olsada farketmez.Bir kere oranın size ait olduğu(sizin özeliniz,mahreminiz,gizliniz,saklınız artık adına ne derseniz) gerçeğiyle kv.nin tanışması gerekiyor :) ben böyle yaptım.
Sana bir örnek vereyim; eşimle bir tartışmamızda birşeyleri fırlatıp atmıştık ve ev dağılmıştı tam da bu olayın üzerine kv. gelip evi öyle görünce "ben bu evi bunun içinmi yaptım" dedi,bunun üzerine bir kaç eşyamı alıp baba evine gittim ve kiraya çıkmadan dönmeyeceğim konusunda ısrarcı oldum ve kv geri vitese taktı :)
madem sen bizi kirasız kiracı yerine koyup fazla sahiplenme ben ne dersem o olur dersin, bende ona muhtaç olmadığımı gösterdim.ev için evlenmediğimi gerekirse kiraya çıkacağımı da kanıtlamış oldum.Artık böyle saçma sapan konuşmuyor hatta bu duvar boş buraya şu yakışır şuraya bu olur gibi fikirler vermeye başladı.
Lafın kısası KA-BUL-LEN-ME... ama kavgada etme,imkanın varsa ev al çık,kafan rahat olsun.

eşim kendini unutur annnesini unutmaz. zaten her akşam arıyorlar birbirlerini bana zaten birazdan ara der.. durumu anlattıktan sonrada ara demişti ama aramadım ses tonum kötü grip olduğumdan kavga ediyorum sanar diye. oda akşam zorla benim arattığımı düşünür dedi çıldırttı beni.

Keşke eşinin annesine şöyle deseydin..

''Anneciğim kusura bakmayın ama benim yerimde siz olsaydınız,ne yapardınız ? Bu yaptığım kapı kitleme olayı - size güvensizliğimden değil.Ayrıca size güvenmiyor olsam neden içinden bir kapılı evde altlı üstü oturayım ya da altınlarımın bir kısmını burada bırakayım. Size güvenmediğimden değil,eve giren çıkan olur,sizin haberiniz olmaz.Bir şey kaybolur çalınır edilir.Ruhunuz duymaz..

O zaman da ben gelip size kim yapmış etmiş almış dediğimde bana vericek cevabınız olmaz,yine üzülürdünüz..

Her ihtimale karşı kapıları kitleme gereği duydum.Bunda yanlış olan nedir..
Kendinizi iki dakikalığına benim yerime koyun ve ne yapardınız söyleyin ''

Deseydin..
Susardı..
İki gün trip atar,sonra tekrar konuşurdu sizinle..

köy yeri orası ev alma yada kirada kalma şansım yok malesef alt kat kayınıma üst kat bize ayrılmış.. ama eşimin ailesi hayatımıza karışıyor zaten kiradada olsak karışırlar şuan olduğu gibi istanbula bile karışıyorlar.. birşey söylesem fenalaşır birşey olur ben kötü olurum çok zor bu işler yaa. oysaki ben evlenmeden önce onlar için kaç kişiyi kırmıştım fikirlerini dinlemediğim için anlamaları lazımm

gerçekten konu basit gibi görünsede zor haklısın. yüzyüze bakıyoruz diyip kırmk istemiyosun ama içinde içini yiyo anlıyorum ve yaşıyorum... sınırlarını çiz bana sorarsan. tabir yanlış olucak ama hayvan eğitmenleri bile aslanı kaplanı eğitirken bi yere kokusunu bırakır o bölgeye yanaşamazlar.. bırak kalsın böyle seni zaten araması bile bi nevi hesap sorması. elinden geliyosa ertelemeye engelleme calış ama kocanla kavga etmeden. umursamıyomuş gibi davran. kocanada çok kırıldığını sanmıyrm ben gönlünü aldım de. şimdi geri dönüşün olursa her onlara göre hatada arayıp veya gelip hesap sorarlar. yıllardır yaşıyorum bende aynısını... benmde evim dublex kim gelse hemen yukarı çıkarlardı panjur yaptırdım merdiven başına şimdi bi nebze rahatladım.. çok konuştum biliyorum ama ne hissettiğini anlıyorum velhasıl :)

canım anahtarın yerini bile söyledim sizinle ilgisi yok kafam takılıyordu dedim daha ne diyebilirdimki güzelce izah ettim zaten daha farklı konuşsam bu sefer ipler kopardı çok alınmış belliydi.. şuan çıkmam gerek eşimin gelme saati akşama tekrar girerim sonucu söylerim sizlere teşekkürler

En başta tavrını koymalıydın bence, mahrem denen birşey var ve sizde o malesefki yok, herşey ortada..Neyse artık bu saatten sonra yapacağın tek şey radikal bir değişim gösterip sınırını çizmek. Sen evlisin ve özelin olmak zorunda, bu kadar içli dışlı,müdahil olmaları hoş değil üstelik ayıp..

Madem altinlar orda duruyor ne zamandir ve siz bunu kabul etmisiniz, ozaman bencede kitleyince "Anne kapiyi kilitledim, anahtarida burada, ne olur ne olur diye icim rahat etmedi gelen giden oluyor" deseydin. Hadi sen demedin, oglu deseydi. Sonucta kadin orda yasiyor, sizin odaniz bile olsa kilitleyince ne var söylemekte.
Ama simdiden sonra bence büyütme olayi, olan olmus.

kayınvalideniz nereden anlamış kapınızın kilitli olduğunu?
mutfağı ya da dış kapıyı kilitleseniz anlar tamam da, sonuçta yatak odasında ne işi varmışta açmak istemiş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…