Ben anlamadım aynı binada farklı daireler mi yoksa dubleks evde üst kat mı sizindi?:44:
1)Bilezikler niye orda duruyor?
2)Yatak odama girilmesinden nefret ederim, ben İstanbul'daysam tabii kapımı kilitleyip geleceğim.
Eşin ailesine mahcup olmak istememiş bence. Ben çokta aldırmazdım kendi oğlunun gözü önünde kitlemişim oğlu annesini bilmiyo mu bozulur mu bozulmaz mı...
Kaldıki kendi evinin kapısını kilitlemek için ne izni istiyorlar anlamadım açıklamışsın zaten daha da alınması alınganlıktan öte bi'şey değil.
malesef canım kendi adına karar veremeyeceksin.biz evlenirken k.v ev verdi fakat evin herşeyine karıştı,evlendikten sonrada devam etti..ev vermiş olabilirim ama sahiplenmeyeceksin mantığını yürüttü.hatta kapıları yaptıralım dedik ilerde satabilirim bile dedi..kendi adına evin olmadığı sürece söz hakkında olmuyor.
merhaba arkadaşlar kafam çok karışık bugün. biz eşimin işi gereği istanbulda yaşıyoruz. hafta sonu memlekete gitmiştik bizim k.vler ile evlerimiz aynı binada fakat içten çıkılıyor yukarıya.. bizim katın kapılarını bugüne kadar hiç kilitlemedim söyledimmi hatırlamıyorum şuana kadar ama istanbuldayken aklıma takılıyordu. eşime birgün danıştım durumu oda onayladı. benim 1 odada sandığım var içinde düğünde takılan bilezikler var istanbula yarısını getirdim ne olur ne olmaz diye diğerlerinide eşimin ailesi burda kalsın dediler. bende orda bırakmıştım ama çoluk çocuk alt kattan bazen üst kata çıkıyordu bildiğim kadarıyla. bunuda kendileri söylemişlerdi daha önceden çünkü diğer odadada bilgisayar var ve onu bozmuşlardı. bizim yatak odamızın kapısıda açık durur biz olmasakta. benim bu durum bayağı canımı sıkmaya başlamıştı. en sonunda hafta sonu kapıları kilitledim anahtarlarıda sakladım bi yere........ bugün k.v aradı, beni üzdün diyor ona sormam gerekiyormuş. sormaktan ziyade bana söylemen gerekir demiş olsaydı benim içime yer etmezdi. durumu anlattım anahtarların yerinide söyledim ama trip attı biraz üzgündü sonra kapattık telefonu. eşimi aradım durum böyle diye kilitlerken eşimde vardı senin iznin vardı dedim herneyse oda bana keşke söyleseydin dedi.. sanki üstüme suç atarmış gibi oldu bende kızdım hiç kendi adıma ben karar alamayacakmıyım dedim bana alıngansın dedi.. şuan kafam o kadar çok karışık ki birde ağır grip oldum kendimde değilim buda üstüne tuz biber oldu bana akıl verecek arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz, eşim ailesine çok düşkündür benden çok onların lafına bakar ne yapacağımı bilmiyorum..
şuan kiradayız burdaki eve bile karışıyorlar.. zaten hayatımıza karışıyorlar. benim k.v bize verdi üst katı bazen kendi girer çıkar yukarı mutfakta kendi fazlalıkları var işi olduğunda onları alır ama ben orayı kilitlemedim zaten oda kilitledim aklım almıyor yaa nasıl iştir bu. ben sinirliyim biraz bi zaman sonra patlarım akşama arayacaz eşimle bakalım gönlünü alacaz mecburen hiç sevmem yapmacık davranmayı sanırım gece eşimle kavga edecez hırsımı ondan çıkaracam
canım bence hiç gönlünü almaya çalışma. senin özeline sen olmadan neden girmek istemişlerki kilitli olduğuna bu kadar içerlemiş. sen illaki bi açıklama yaptın. bir kere daha üstüne düşerek ararsan suçlu suçunu biliyo olur. sana göre doğru olan bu unutulur gider. bence eşinide oyalayacak bişeyler bul aramayı unutsun..
Canım gönlünü almak başka birşey tamam hata etmişim der gibi özür dileyip kabullenmek başka birşey.Bence sert olmadan ama kendi doğrularından da taviz vermeden bir konuşma yapman en doğrusu hatta senin konuşmana gerek kalmadan eşinin bunu uygun bir dille anlatması daha mantıklı.
Üst kata merdiven ile çıkılıyor olması yada bir kaç odanın boş olması önemli değil,dolu olsada farketmez.Bir kere oranın size ait olduğu(sizin özeliniz,mahreminiz,gizliniz,saklınız artık adına ne derseniz) gerçeğiyle kv.nin tanışması gerekiyor :) ben böyle yaptım.
Sana bir örnek vereyim; eşimle bir tartışmamızda birşeyleri fırlatıp atmıştık ve ev dağılmıştı tam da bu olayın üzerine kv. gelip evi öyle görünce "ben bu evi bunun içinmi yaptım" dedi,bunun üzerine bir kaç eşyamı alıp baba evine gittim ve kiraya çıkmadan dönmeyeceğim konusunda ısrarcı oldum ve kv geri vitese taktı :)
madem sen bizi kirasız kiracı yerine koyup fazla sahiplenme ben ne dersem o olur dersin, bende ona muhtaç olmadığımı gösterdim.ev için evlenmediğimi gerekirse kiraya çıkacağımı da kanıtlamış oldum.Artık böyle saçma sapan konuşmuyor hatta bu duvar boş buraya şu yakışır şuraya bu olur gibi fikirler vermeye başladı.
Lafın kısası KA-BUL-LEN-ME... ama kavgada etme,imkanın varsa ev al çık,kafan rahat olsun.
Keşke eşinin annesine şöyle deseydin..
''Anneciğim kusura bakmayın ama benim yerimde siz olsaydınız,ne yapardınız ? Bu yaptığım kapı kitleme olayı - size güvensizliğimden değil.Ayrıca size güvenmiyor olsam neden içinden bir kapılı evde altlı üstü oturayım ya da altınlarımın bir kısmını burada bırakayım. Size güvenmediğimden değil,eve giren çıkan olur,sizin haberiniz olmaz.Bir şey kaybolur çalınır edilir.Ruhunuz duymaz..
O zaman da ben gelip size kim yapmış etmiş almış dediğimde bana vericek cevabınız olmaz,yine üzülürdünüz..
Her ihtimale karşı kapıları kitleme gereği duydum.Bunda yanlış olan nedir..
Kendinizi iki dakikalığına benim yerime koyun ve ne yapardınız söyleyin ''
Deseydin..
Susardı..
İki gün trip atar,sonra tekrar konuşurdu sizinle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?