Kizlar analizlerinizi bekliyorum

cerulean

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
3.458
4.669
133
Kizlar merhaba,

ilk önce acip okudugunuz icin tesekkür ederim size.

Ben 22 yasinda üniversite mezunu bir kizim. Üniversite’yi ailemden uzakta okudum ve lisans üstüne hazirlanmak icin ailemin yanina döndüm. Annem le ciddi sorunlar yasiyorum. Sizlerin analizlerini bekliyorum.

Annem muhafazakar, geleneksel ve tahminimce kadin düsmani bir kadin. Bana sürekli hic kizinin oldugunu istemedigini söylüyor. Kendi akrabalari ve komsulari ni (!) benden üstün tutuyor. Hep disariyla saf tutuyor. Oysaki kendisine bir sey olsa önce kosacak kisiler kizlari olur.

- Bundan bir kac yil önce kendi kardeslerinin cocuklari icin bana insanlarin ortasinda tokat atmada bir beis görmemisti. Bunun hic bir affedilir yani yok. Benim de bir gururum onurum var. Gecen kis yine bir sey icin beni dövmeye (!) kalkti (yasim 22!) ben engel oldum.

- Ayni sekilde mezuniyet törenimde bir erkek talebeyle konusuyorum diye binbir kiyametle beni apar topar eve getirmisti. Ben fen lisesini dereceyle bitirmistim oysaki o aksam da bunun kutlamasi vardi. Bu güne kadar hep akli fikri okulda ders calismakta olan bir insandim. Inanin hic ne bir erkek arkadasim oldu ne de bir erkekege ask dolu sms atmisligim var. Cok kolay bir cocukmusum babam da hep der bu kizin günlerini diger cocuklarda arayacagiz ne zaman ergenlige girdi ne zaman büyüdü hic haberimiz olmadi.

- Annem in köyde halasinin bir oglu vardi asilmadigi kiz kalmamistir. Benim cep telefonu numarami almis dedemden. Bir de bunu anneme göstermis o adam ben o siralar daha dönmemistim eve. Annem kiyameti kopardi ben vermedim diyorum bana inanmiyor. Ben de senin halanin oglu nu ben ne yapayim dedim. Vay efendim ben cok cahilmisim, insanlari asagliyormusum o da zaten benim kapimda yatiyormus gibi ve cok daha cirkin sözler söyledi. Onlari gercekten buraya yazamiycam benim de bir gururum var cünkü. Sonra arastirmis ve dedemin verdigini ögrenmis ve en ilginci gelip bana söylemiyor! Babama intikal ettirdikten sonra olayi itiraf etti annem.

Bunlar olaylarin sadece bir kaci. Konusmaya kalkinca benimle dalga geciyorlar ben göz yaslarima hakim olamayinca bu sefer de aglamamla dalga geciyorlar. Aileme zerre kadar güvenim kalmadi. Babamin bir lafi var “bu hayatta ki en iyi dostun parandir” diye gercekten bunu gördüm son aylarda ve yikildim resmen. Son 10 gündür öyle bir psikoloji icindeyim ki ne yemek yemek istiyor canim ne baska bir sey. Enerjisi cok yüksek bir insanimdir aslinda. Annem nasil bir karakter yapisina sahip? Ne diyorsunuz bu duruma. Nasil bir dönemden geciyorum ben. Bir neden ariyorum

Sevgilerimle

canım çok şaşırdım gerçekten annenin yaptıklarına.
bir anlam veremedim. belkide psikolojik sorunları vardır.
kişilik bozukluğu olabilir. başka birşey aklıma gelmedi canım.

annenin karekterini bilemem ama allah sana kolaylık versin inşallahh çoook daha iyi güvenebileceğin insanlarla karşılaşırsın arkadaş olursun ve evlenirsin..

Yine şanslıymışsın da, üniversiteyi uzakta okumana izin vermişler.
Lisans üstünü başka yerde yapma imkanın varsa,hiç durma.
Başka şehirdeki bir üniversiteye başvurup,sadece oradan kabul geldiğini söyleyebilirsin mesela.

Annen için söylenecek fazla birşey yok.
Affına sığınarak,cahil diyebilirim.Bakış açısı dar olduğu için,senin yaptıkların annene fazla geliyor sanırım.
Annenin muhtemelen fazla sosyal çevresi ve hayatı yok.Olsa da kendi gibi düşünen insanlarla görüşüyordur.
Bu yaştan sonra onu açman,değiştirmen epey zor.
O yüzden mümkün olduğunca uzak olup en azından aile içi saygıyı kaybetmemek lazım.
Kendi yolunu çiz,münakaşaya girmeden,he deyip geç ama bildiğini oku.

Bana kalsa mutlaka işe girmeni öneririm.
Babanın şu sözleri : "bu hayatta ki en iyi dostun parandir."
Kızları işe girdikten sonra,para kazanıyor diye tavırları değişen aileler gördüm.
Baban böyle düşünüyorsa muhtemelen sizde de böyle olacaktır.

Ben hep söylüyorum, yine de bıkmadan usanmadan söylicem;
Herkes evlenmemeli, çünkü herkes anne baba olamaz.
Anne baba olabilcek kapasitede olamayabilir.Buna madden hazır olabilir ama ruhen ve manen hazır olamayan biri asla evlenmemeli.
Böyle evlilik yapan insanların kendileri yetmezmiş gibi çocuklarının gelişimi üzerinde çok daha fazla olumsuz etkileri oluyor.
Topluma hep sorun üreten bireyler kazandırmaya çalışıyorlar.
Üzüldüm sizin durumunuza.
Rabbim yardım etsin size ve sizin gibi durumda olanlara...

Yerinizde olsam bir şekilde o evden uzaklaşmaya bakardım. İnsan evinde mutlu değilse ne işi var orada? Halasının oğlunu üstün gören bir zihniyet! Sırf erkek diye... Ne kadar ilkel. Babanızın nasıl davrandığını merak ettim açıkçası. Bu olanlar karşısında hiç birşey demiyormu?

canım annenin neler yaşadığını neden bu hale geldiğini bilmediğim için senle ilgili yorumlar yapıcam.
aklı başında akıllı bir kıza benziyorsun,bu süreçlerin seni yıpratmaması için annenin suyuna git,
onla tartışmaya girme,anlaşılan baban iyi bir insan bir sorun olursa babanla paylaş.
eğitimini tamamla meslek sahibi ol,mümkünse şehir dışında ol.
sen güçlü bir kızsın öyle hissediyorum,karşına seni bebekler gibi sevecek bir adam çıkar inşallah,
unutma bu günler geçicek sende evlenecek kendi aileni kuracaksın.

ne denilebilirki bu duruma ama şöyle bir şey var ki sen tüm anormalliğin farkındasın artık annene yapılacak pek birşey yok gibi görünüyor ama sen yine de ona iyi davran babanın lafı da ilginç geldi ama doğru olduğunu düşünme bu sözün çünkü yaşayabileceğin daha çoook güzel şeyler var hayatta

annenin tavırlarıyla babanıın söylediği üzücü..yapacağın en iyi şey kendi hayatını yoluna koyarak düzenini kurmak.Ailene saygını sevgini yitirmeden kendi yolunu çizmelisin..Allah sana sabır,güç versin..

canım çok şaşırdım gerçekten annenin yaptıklarına.
bir anlam veremedim. belkide psikolojik sorunları vardır.
kişilik bozukluğu olabilir. başka birşey aklıma gelmedi canım.
Tesekkür ederim yorumun icin. Bu davranislarin ücüncü sahislar tarafindan nasil degerlendirildigini görmek icin actim konuyu. Ben mi cok hassasim belki bunlar abartilacak seyler degildir diye süphelerim vardi.

annenin karekterini bilemem ama allah sana kolaylık versin inşallahh çoook daha iyi güvenebileceğin insanlarla karşılaşırsın arkadaş olursun ve evlenirsin..
Güzel temennilerin icin tesekkür ederim sana. Disariya güvenmek daha zor geliyor bana.

Yine şanslıymışsın da, üniversiteyi uzakta okumana izin vermişler.
Lisans üstünü başka yerde yapma imkanın varsa,hiç durma.
Başka şehirdeki bir üniversiteye başvurup,sadece oradan kabul geldiğini söyleyebilirsin mesela.

Annen için söylenecek fazla birşey yok.
Affına sığınarak,cahil diyebilirim.Bakış açısı dar olduğu için,senin yaptıkların annene fazla geliyor sanırım.
Annenin muhtemelen fazla sosyal çevresi ve hayatı yok.Olsa da kendi gibi düşünen insanlarla görüşüyordur.
Bu yaştan sonra onu açman,değiştirmen epey zor.
O yüzden mümkün olduğunca uzak olup en azından aile içi saygıyı kaybetmemek lazım.
Kendi yolunu çiz,münakaşaya girmeden,he deyip geç ama bildiğini oku.

Bana kalsa mutlaka işe girmeni öneririm.
Babanın şu sözleri : "bu hayatta ki en iyi dostun parandir."
Kızları işe girdikten sonra,para kazanıyor diye tavırları değişen aileler gördüm.
Baban böyle düşünüyorsa muhtemelen sizde de böyle olacaktır.
Tesekkürler canim. Verdigin nasihatlari kesinlikle dikkate alacagim. "Kizini dövmeyen dizini döver" sözüne göre davraniyor bana. Aslinda iyi ve fedakar bir ev hanimidir annem. Erken kalkar, yemek yapar bize iyi bakar.

Ben hep söylüyorum, yine de bıkmadan usanmadan söylicem;
Herkes evlenmemeli, çünkü herkes anne baba olamaz.
Anne baba olabilcek kapasitede olamayabilir.Buna madden hazır olabilir ama ruhen ve manen hazır olamayan biri asla evlenmemeli.
Böyle evlilik yapan insanların kendileri yetmezmiş gibi çocuklarının gelişimi üzerinde çok daha fazla olumsuz etkileri oluyor.
Topluma hep sorun üreten bireyler kazandırmaya çalışıyorlar.
Üzüldüm sizin durumunuza.
Rabbim yardım etsin size ve sizin gibi durumda olanlara...

Tesekkür ederim yorumun icin. Istemeden de olsa geldim iste bu dünyaya ☺. Ve gercekten problem yaratmamaya calisiyorum. Zararim kendi kendime yani ☺.

Yerinizde olsam bir şekilde o evden uzaklaşmaya bakardım. İnsan evinde mutlu değilse ne işi var orada? Halasının oğlunu üstün gören bir zihniyet! Sırf erkek diye... Ne kadar ilkel. Babanızın nasıl davrandığını merak ettim açıkçası. Bu olanlar karşısında hiç birşey demiyormu?
Canim sana da tesekkür ederim yorumun icin. Babam daha az kavgaci ve sabirli bir insan. Bu hala oglu konusunda anneme cok kizmisti. O tokat olayinda ise orada oldugu halde varligini hic göstermedi. Netice olarak annem le babam kari koca ve dayanisma icerisindeler.

canım annenin neler yaşadığını neden bu hale geldiğini bilmediğim için senle ilgili yorumlar yapıcam.
aklı başında akıllı bir kıza benziyorsun,bu süreçlerin seni yıpratmaması için annenin suyuna git,
onla tartışmaya girme,anlaşılan baban iyi bir insan bir sorun olursa babanla paylaş.
eğitimini tamamla meslek sahibi ol,mümkünse şehir dışında ol.
sen güçlü bir kızsın öyle hissediyorum,karşına seni bebekler gibi sevecek bir adam çıkar inşallah,
unutma bu günler geçicek sende evlenecek kendi aileni kuracaksın.

Canim sana da cok tesekkürler güzel dileklerin icin. Nasihatlarini dikkate alacagim. Bu toplumda es, gelin, anne olmak istiyor muyum emin degilim henüz.

ne denilebilirki bu duruma ama şöyle bir şey var ki sen tüm anormalliğin farkındasın artık annene yapılacak pek birşey yok gibi görünüyor ama sen yine de ona iyi davran babanın lafı da ilginç geldi ama doğru olduğunu düşünme bu sözün çünkü yaşayabileceğin daha çoook güzel şeyler var hayatta

Sana da cok tesekkür ederim canim. Bu konuyu acmamin nedeni de biraz ücüncü sahislarin bu davranislari nasil degerllendirdiklerini görmekti. Ben mi cok hassasim diye düsünüyordum.

annenin tavırlarıyla babanıın söylediği üzücü..yapacağın en iyi şey kendi hayatını yoluna koyarak düzenini kurmak.Ailene saygını sevgini yitirmeden kendi yolunu çizmelisin..Allah sana sabır,güç versin..
Tesekkürler canim. Öyle yapmaya calisacagim.

bence annen seni kiskaniyor bunu söylüyorum kendimde gördüm. Biraz problemli bir hayatim vardi ve annemden cok cektim. Diger arkadaslarin fikirlerine katiliyorum. Bencede fazla göz önünde olma. Üniversite yillarinda serbest bir hayata alistin simdi ailenin yaninda kisitlanmis hissedebilirsin. Herseyden önce egitimini bitir sabret inan isini eline aldiginda annen degisecektir.

bence annen seni kiskaniyor bunu söylüyorum kendimde gördüm. Biraz problemli bir hayatim vardi ve annemden cok cektim. Diger arkadaslarin fikirlerine katiliyorum. Bencede fazla göz önünde olma. Üniversite yillarinda serbest bir hayata alistin simdi ailenin yaninda kisitlanmis hissedebilirsin. Herseyden önce egitimini bitir sabret inan isini eline aldiginda annen degisecektir.

Tesekkür ederim yorumun icin. Annemin gercekten hemcinslerine karsi enteresan bir bakis acisi var. Artik beni kiskaniyor mu yoksa degersiz mi görüyorda maalesef bana karsi adeta düsmanca yaklasiyor bilemiyorum. Bir anne kizina nasil olurda "cektirir" onu da anlamis degilim. "fazla göz önünde olma"yla ne demek istedin acabilir misin?

Tesekkür ederim yorumun icin. Annemin gercekten hemcinslerine karsi enteresan bir bakis acisi var. Artik beni kiskaniyor mu yoksa degersiz mi görüyorda maalesef bana karsi adeta düsmanca yaklasiyor bilemiyorum. Bir anne kizina nasil olurda "cektirir" onu da anlamis degilim. "fazla göz önünde olma"yla ne demek istedin acabilir misin?

Siz ailenizin yaninda degildiniz uzun süre annenizde bu duruma alismis olabilir. Bazen yaptiniz bir hareket yada kösenizde otursaniz da gözüne batabilir. Yukarida belirttigim ve sizin belirttiginiz nedenlerden dolayi. Belki de anneniz babanizla arasini actiginizi düsünüyor olabilir. Hatirladigim kadariyla bir hala oglu meselesi var.

Her ailede bi cocugun ustune cok gidilir bunu farkettim sizin ailedede sensin...
Yazdiklarini okudum akli basinda ve sakin birine benziyorsun sana tavsiyem sinirle hareket etme s'en kendini biliyosan yeter... Ailenle iyi olmana bak ,Buarada kardesin varmi??
Genelde anneler kiz cocuklarini cok azarlarlar

canım,
tecrübelerimden biliyorum,
annen değişmeyecek.
bir an evvel iş bul.
y.lisans neden istiyorsun bilmem ama çok gerekli değilse boşver.
zaman kaybetme.
eline ekmeğini al ve kendi hayatına bak.
ne kadar uzak olursan o kadar iyi olur.
kesinlikle kişilik bozukluğu ve aşağılık kompleksi var annende.
evlendiğinde bile hazmedemez mutlu olmanı.

Annenin çocukluğu nasıl geçmiş acaba? deden anneannen nasıl insanlar bunları bılmekte fayda var

senı kıskanıyor ya da aşağılık kompleksi var...

Her ailede bi cocugun ustune cok gidilir bunu farkettim sizin ailedede sensin...
Yazdiklarini okudum akli basinda ve sakin birine benziyorsun sana tavsiyem sinirle hareket etme s'en kendini biliyosan yeter... Ailenle iyi olmana bak ,Buarada kardesin varmi??
Genelde anneler kiz cocuklarini cok azarlarlar

Tesekkürler canim yorumlarin icin. Iste kendini bilmek bazen yetmiyor maalesef. Bu davranislar benim ruh halimi, özgüvenimi ve yasam enerjimi etkilemese etkiliyor canim. Ailemden uzaklasinca yasam enerjim ve ruh halim yerine geliyor ama özgüven ve benzeri meselelerin tamiri o kadar kolay olmuyor. Evet kardeslerim var. Kizlara güzel yükleniyorlar her konuda haklisin.

canım,
tecrübelerimden biliyorum,
annen değişmeyecek.
bir an evvel iş bul.
y.lisans neden istiyorsun bilmem ama çok gerekli değilse boşver.
zaman kaybetme.
eline ekmeğini al ve kendi hayatına bak.
ne kadar uzak olursan o kadar iyi olur.
kesinlikle kişilik bozukluğu ve aşağılık kompleksi var annende.
evlendiğinde bile hazmedemez mutlu olmanı.

Ben de degisecegini sanmiyorum canim. Yüksek lisansin bana götürüsünden cok getirisi olacak canim. Zaten burslu okuyorum aileme maddi anlamda pek ihtiyac duymuyorum. Uzaklik konusunda hak veriyorum sana. Bastan beri niyetim de bu yöndeydi. Kötü olan dogru dürüst hic bir paylasimda bulunamamam ebeveynlerimle...

Annenin çocukluğu nasıl geçmiş acaba? deden anneannen nasıl insanlar bunları bılmekte fayda var

senı kıskanıyor ya da aşağılık kompleksi var...

Tesekkürler yorum yazdigin icin canim. Cocuklugu cok iyi gecmemis. Dedem anneannemi dövermis. Bunun yani sira anneannemde cennetin erkege hizmet edilerek kazanilacagina inanan insanlardan. Cocukluk bir cok seyi aciklayabiliyor ama bazi davranislarin özrü olabilir mi? Bilemiyorum. Netice olarak annem lise mezunu ve erkek kardesi özellikle ayni ortamda yetismelerine ragmen modern bir bakis acisina sahip. Kadinlari bas taci eder öyle ikinci sinif insan muamelesi yapmaz.

Son düzenleme:
Back
X