Kızlar azıcık dertleşelim 🥰Kaynana , gelin ve eş

En büyük şansımız eşimizin bizi savunması ve arkamızda olması 🥰
Aynen öyle. Gidip de kendisi diklenemez. Ama ben diklendiğimde de bir şey demez. Bu da bir şey napayım. O beni savunmasa da olur ben kendimi savunurum 😄 ben laf söylediğimde gelip benimle kavga etmiyor. Bu bana kafi 😄😄

Bu kaynana faktörleri neden gelinlerle geçinemez .Kayınvalide gelin ilişkisi nasıl olmalı sizce 🤔 Birde eşinizi kırmadan nasıl ailesiyle aranıza mesafe koyuyorsunuz 🥰
Oğlunun sana olan sevgisinin kıskanıp oğlunu kaybedeceğini düşünüyor.Esinize bir şekilde kv ile iyi gecindiginizi yalandan da olsa hissettirin.

İlk kayınvalidem sürekli birlikte olmak isteyen biriydi ikinci kayınvalidem aksine daha uzak olmak isteyen biri yemek yapar şuraya bıraktım alın der 😅 gelmiyim hiç rahatsız etmeyeyim der çağırmaz vs gitsek bile bir çay içer kalkarız nadir o da bazen ben uğrarım yine yemek yapmıştır al diyerek çağırır ikinciden memnunum ilki kötüydü 🙈

Bence KV ile arada belirli bir mesafe olmalı sürekli mıç mıç olmak doğru bir şey değil sınırlar kolaylıkla ihlal edilebiliyor ama en önemli faktör ana kuzusu ya da pısırık erkeklerden kaynaklanıyor. Evlenmeden önce KV ve KP adayının da davranışlarını gözlemlemek lazım.

Benimki de fırsat buldukça laf sokuşturmaya, karışmaya çok uğraştı. Ama hemen cevabını verip tavrımı koydum. Benle kötü olduğu zaman, kendi oğlu da tavır aldı. Her seferinde arkadan kendisi tıpış tıpış geldi. Benimle ilgili bir yorumda bulunuyorsa, bu ben olayım, benim evim, işim, düzenim, alışkanlıklarım, gezmelerim vs her seferinde cevabını veriyorum. Kırılır mı , yanlış anlar mı diye düşünmüyorum. O bunu düşünüyor olsaydı,zaten benimle ilgili kararlara karışmaya kalkmazdı. Bir ara anneme gidiyorum diye laf yapmaya, eşimi doldurmaya çalıştı. Evli kadının annesinde ne işi varmış ? Senede bir hafta görecekmişim. Neyime yetmiyormuş ? Aynı zamanda gitmem de masraf oluyormuş zaten. Gitmemem daha iyiymiş. Ki benim annem farklı şehirde her gün gidebildiğim bir yer değil. 3 saatlik bir mesafe var. Ben de yeni evliyim, çoluk yok çocuk yok evde oturup napacağım diye ayda 4-5gün , 2 ayda bir , bir hafta falan gidip kalıyordum. Birkaç sefer gitme dedi işte. Gideceğim dedim. Eşime söyledim. O ona karışma dedi. Ben gene gideceğim zaman bu gene gitme vs başladı gene. Tekrar eşime söyledim o konuştu karışma vs dedi ama gene anlamadı. Sonra ben gene gideceğim ve gene bu öğrenmiş gitme etme gene başladı. Benim bir tepem attı. Sana ne oluyor be dedim. Ben gidiyorsam annemin evine gidiyorum. Dostumun evine gitmiyorum. Ne akla hizmet sen bana karışmaya çalışıyorsun. Ben gideceğim zaman kocamdan bile izin almam haber verir geçerim. Benim izin alacaksam dahi tek muhattabım kocamken sen kimsin ki , koca bir hiçsin benim için. Sen git kendi kızlarına karış. Beni kör kütük cahil olan, her şeylerine karıştığın o 3 gelininle karıştırma dedim. Onlar seni dinler ama ben dinlemem. Benim kendi aklım var fikrim var, sen benim hesap vereceğim insan değilsin dedim. Şok oldu alışmış öbür gelinlerinden ne derse o yapılmasına. Hiçbir şey diyemedi bana. Koştur koştur gene gitmiş oğluna. Senin karın bana böyle böyle dedi diye. O da iyi yapmış sana , çok bile dayandı sana demiş 😄😄 ben sana 5 kere geldim, karışma dedim. Sus dedim. Üst üste dersen, olacağı buydu. Karım haklı. Bizim hayatımıza karışma anne demiş 😄😄 bozuldu etti o ara ama bir daha gene kendi koşturmaya başladı peşimizden kötü olmamak için. Böyle anlatınca belki çok sert olduğunu söyleyeceksiniz ama taviz tavizi doğurur. Israrla söyleyince bir anda ben de taştım
kendinizi övüp göklere çıkarırken kör kütük cahil gelinler dedikten sonra sizin kumaş da çok belli etti kendini beeeee

kendinizi övüp göklere çıkarırken kör kütük cahil gelinler dedikten sonra sizin kumaş da çok belli etti kendini beeeee
İlkokulu bile bitirmemiş, 17-18 yaşında kaçarak evlenmişler. Ve kendilerine de hiçbir şey katmayıp, kimden ne duysa ona inanıyorlar. 40 derece ateşli çocuğu sarıp sarmalayıp sobanın arkasına yatıran mı dersin. Güneş kremini çocuk ağlayıncaya kadar yandıktan sonra eve gelince süreni mi dersin. Neler neler. Bu insanlarla da bir değilim ben. Kimse de olmamalı bence zaten. Herkes okumak zorunda değil ama herkes kendini geliştirmeli. Enazından doğurduğun çocuğa bakabilecek kadar. Bahsettiğim kişilerde bu yok malesef

Back
X