kizlar bana bi fikir verin lütfen!!!

birgxuxl38

biricigim benim
Kayıtlı Üye
7 Mart 2008
1.423
7
116
37
Almanya
konuya nerden nasil baslasam bilmiyorum cok huzurlu mutlu bi evliligimiz var hersey yolunda ama bazen enayi yerine koyulmak cok zoruma gidiyor ben almanyada yasiyorum esimide buraya getirdim ama benim zorumla benim ailem gitmemi istemedi bende buraya alismisken türkiyeye tamamen dönüs yapamadim konu ise su
esimin ailesinin durumu cok iyi kayinbabanin bir tane dükkani vardi esim buraya gelirken kaynima kaldi benim esiminde o dükkanda payi var ve kaynim simdi o dükkani kiraya vermis aylik bir milyara biz almanyadayiz diye esim hic seslenmiyor sizce bizede o kiradan hak düsmezmi benim en cok zoruma giden herseyin sefasini kaynimlar sürüyor cezasini hep biz cekiyoruz

ya canım madem mutlu huzurlusunuz takılmayın böyle şeylere

benim kaynanayla kayinbaba ayri simdi kaynanada dört gözle bizim türkiyeden ev almamizi bekliyor bizim evde oturmak icin diger kaynima gelince eltimle anlasamiyorlar diye onda kalmak istemiyor

huzurunuz yerinde durumunuzda iyiyse huzurunu bozma derim. yapsın yapacağını onun içi rahat ediyorsa vicdanında bırak. satma durumu olursa o başka ama şimdi bilmiyorum ..yada eşin uygun bi dille diyebilir..

Alistirin kendinizi güzelim....sizin icin o dükkan bitmistir artik...!

Sebebini sende biliyorsun....:çok üzgünüm:

zaten benim gözümde dükkan yokki güle güle kullansinlar ama onlar bizim herseyimize ortaklar türkiyeden ev alma planimiz var ama onada kaynana gelip oturacak niye ben diyorum diger eltime söz gecmiyor bide buzamana kadar eltim okadar cok seyler yapmiski kaynanam felan gecmisde kalmis bosverin diye unutuyorlr bende hep alttan almak icin her dediklerini yapmaya calisiyorum ama artik bende kendimi ezdirmeyecegim

o onların ayıbıı
boşver inan eşinle mutlu huzurluysan ne halleri varsa görsünler
bencede takılma böyle konulara

huzurunuz yerinde durumunuzda iyiyse huzurunu bozma derim. yapsın yapacağını onun içi rahat ediyorsa vicdanında bırak. satma durumu olursa o başka ama şimdi bilmiyorum ..yada eşin uygun bi dille diyebilir..

zaten her is benim esimde bitiyor resmen üvey evlat muamelesi görüyor kendide farkinda ama onlarin kalbi kirilmasin diye bisey demiyor

ev almak gibi düşünceniz varsa kiraya vericez falan deyin
eşiniz ne diyor annesini evde oturtma fikrine

gecen sene 10.ayda izine gittik 5000 euro parayla nereye gitti hic belli bile degil sirf kaynanam oglum abiniin evine sunu al ablana bunu al demesine bir sürü para harcadik kaynanam hic düsünmüyor oglum bunu nasil kazaniyor diye önemli olan türkiyedeki oglu ile kizi mutlu olsun ne oldu hala türkiyeden harcadigimiz paranin SIKINtisini cekiyoruz

zaten her is benim esimde bitiyor resmen üvey evlat muamelesi görüyor kendide farkinda ama onlarin kalbi kirilmasin diye bisey demiyor

yani senin bişey söylemen hakkınız olanı istemen hoş olmaz ama eşinin bunu söylemesi çok normaldır. ezdirmemesi lazım kendini lmaz: ama baksana kiraya verip ses bile etmeyen bi kardeşi vaar sizin ev almanızı bekleyip yerleşecek bi kaynana var eşin de demek hiç bulaşmak mı istemiyo ?

5 yasindan beri almanyada yasayan biri olarak bunlari yaziyorum:

Tabiri caizse almanciysan kaderin yüzde 90 bellidir, sen essek gibi calisirsin türkiyedeki esin dostun akraban sefasini sürer, sen ev alirsin aninda belesten yerlesenlerden oturmak nasip olmaz, sen izine gitmek istersin arkandan bir ordu gelir ve kimsenin eli cebine girmez!!

Ordaki dükkandan fayda görmeyi birak, onlar sizi sömürmesinde ne hallleri varsa görsünler.

Sen akilli ol, kimseyi ne evine yerlestir nede maddi konularda isine karistir.

Bir kere yüz verirsen illerde mümkünü yok kurtulamazsin.

önce eşinin farketmesi gerek ozaman bazı şeylerii

aldığınız evi kiraya vermeyi düşünmüyorsanız, boş verin otursun yaşlı kadın ne olacak ki? ayyy böyle durumlarda hep --kendim yaşlandığımda çocuklarıma muhtaç kalırsam ne yaparım -- diye düşünürüm. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. K. validenle bir sorununuz yoksa, boş ver kalsın. Diğer akıllı kaynına gelince sizi enayi yerine koyuyor çünkü benzerinden biz de var dı.

hem yazın kaç günlüğüne geliyorsunuz ki Türkiyeye, bir yazlık alın, k. valideniz de diğer oğlundan uzakta kalamaz herhalde.

bir de k.validenin kendine ait evi yok mu

aynen bende o fikirdeyim az öncede söyledimya 5000 euro nereye gitti hic anlamadik bu paranin icinde ne otele gittik ne baska bi lüksümüz oldu evimiz yok diye her gittigimiz kardesine alisveris etti kuru bakliyatina kadar hic birini yemek bile nasip olmadi zaten türkiyeye giudince hep disarda yiyorsun ama bende kendimi ezdirmeyecegim cocugum var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…