- Konu Sahibi birgxuxl38
-
esim dünden razi annesiya
aynen bende o fikirdeyim az öncede söyledimya 5000 euro nereye gitti hic anlamadik bu paranin icinde ne otele gittik ne baska bi lüksümüz oldu evimiz yok diye her gittigimiz kardesine alisveris etti kuru bakliyatina kadar hic birini yemek bile nasip olmadi zaten türkiyeye giudince hep disarda yiyorsun ama bende kendimi ezdirmeyecegim cocugum var
5 yasindan beri almanyada yasayan biri olarak bunlari yaziyorum:
Tabiri caizse almanciysan kaderin yüzde 90 bellidir, sen essek gibi calisirsin türkiyedeki esin dostun akraban sefasini sürer, sen ev alirsin aninda belesten yerlesenlerden oturmak nasip olmaz, sen izine gitmek istersin arkandan bir ordu gelir ve kimsenin eli cebine girmez!!
Ordaki dükkandan fayda görmeyi birak, onlar sizi sömürmesinde ne hallleri varsa görsünler.
Sen akilli ol, kimseyi ne evine yerlestir nede maddi konularda isine karistir.
Bir kere yüz verirsen illerde mümkünü yok kurtulamazsin.
başta nasıl yaklaşırsan öylede gider içinden hediye bile almak gelmiyorsa almaki her yıl beklemesinler umutlarını kessinler..
eşinle anlaşın onlardan önce davranın durumumuz burada bildiğiniz gibi iyi değil zor kazanıyoruz deyin bol bol duygu sömürüsü yapın gerekirse...
Duygu sömürüsü yapmalarına da gerek yok. Almanya da para kazanmak Türkiye de yatırım yapmak, çoooook eskidenmiş. İlk gidenler iyi kazanırlarmış.başta nasıl yaklaşırsan öylede gider içinden hediye bile almak gelmiyorsa almaki her yıl beklemesinler umutlarını kessinler..
eşinle anlaşın onlardan önce davranın durumumuz burada bildiğiniz gibi iyi değil zor kazanıyoruz deyin bol bol duygu sömürüsü yapın gerekirse...
aynen öyle arkadaslar hala o 5000 euronun acigini kapatmaya calisiyoruz en cok zoruma gidende biz burda yeri geldimi hep ucuzlugu takip ederiz ne uygunsa onu aliriz türkiyede kaynimin evine kalirken eltimin alisveris yapmasi gerekiyordu biz götürdük alisverise nasil olsa eltim biliyor benim esim hayatta ona para ödettirmez inanirmisiniz yag aliyor 10 litrelik wc kagidi aliyor en pahalisindan bide icinde fazla olandan bide evine ne kadar kuru bakliyat varsa doldurmustu cok zoruma gidiyor bunlar izinden geldikten sonra cok agladim hastalandim sinirimden ama gecti bidahaki izinden zor bu son oldu ezilmemiz bide evimiz olursa insALLAH hic birine ihtiyacim kalmayacak
aynen öyle arkadaslar hala o 5000 euronun acigini kapatmaya calisiyoruz en cok zoruma gidende biz burda yeri geldimi hep ucuzlugu takip ederiz ne uygunsa onu aliriz türkiyede kaynimin evine kalirken eltimin alisveris yapmasi gerekiyordu biz götürdük alisverise nasil olsa eltim biliyor benim esim hayatta ona para ödettirmez inanirmisiniz yag aliyor 10 litrelik wc kagidi aliyor en pahalisindan bide icinde fazla olandan bide evine ne kadar kuru bakliyat varsa doldurmustu cok zoruma gidiyor bunlar izinden geldikten sonra cok agladim hastalandim sinirimden ama gecti bidahaki izinden zor bu son oldu ezilmemiz bide evimiz olursa insALLAH hic birine ihtiyacim kalmayacak
Oda olur insallah.....ama dikkatli olun, ev alayim derken basiniza bela almayasiniz.
Sonra aman ac kaldik acikta kaldik deyip yerlesmesinler......sonra inan birdaha kurtulamazsin.
Arkadasimin annesinin yasadigi bir olayi anlatayim sana.
Bunlar ev aliyor dayiyor dösüyor, yillar sonra kadincagiz artik izinde coluk cocugu ile rahat etmek icin bir sürü borca girip en güzel sekilde ev kuruyor.
Almanyaya dönüyorlar, aradan 3 ay gecmiyor kayni ve eltisi ailecek yerlesiyor eve, abi ac kaldik acikta kaldik ne olur yardim et gibi duygu sömürüsü, arkadasimin annesi deliriyor cildiriyor ama nafile, esi sokuyor kardesini eve....
Yazin izine gittiklerinde bir bakiyorlarki ev harap olmus, aldiklari o yep yeni esyalari mahf etmisler,.....arkadamin annesi üzüntüsünden sinirden hastalaniyor resmen.
Bes kurus kira ödemeden yillarca o evde oturdular.....birde hem suclu hem güclü arkadasimin annesi izine geldigi zaman bes karis surat yapiyorlardi...rahatsiz oluyoruz gibi.
Yani bunlar cok ince isler güzelim, dikkatli olun
esimde tmm oturtmayacagim diyor ama lafta
esim hep beni sucluyor gidip biz duralim dükkanda diyor ama ben burdaki düzenimi birakakamam kayinbabaninda biidaha büyük restoranti var orayida kendi isletiyor kayinbaba demis esime gel basina gec diye ama kaynim oraya bile göz dikiyor kaynimin ev kirasini bile kayinbaba ödüyor
sakın k.pederinizin gazına gelip Türkiyeye kesin dönüş falan yapmayın. oraya alışmışsan zaten burada zor olur. sevmediğin ot kaynında sürekli burnunun dibinde olunca sinir hastası olursun.
ya neden illa ki ev alalım diyorsunuz. yazlık alın. nasılsa k.validen yazlığa gidip yaşayacak değil.öyle canim hayatta dönmem esimde alissti buralara zaten esimde almanya dogumlu ama kayinbabamlar esimler kücükken temelli dönüs yapmislar
ya neden illa ki ev alalım diyorsunuz. yazlık alın. nasılsa k.validen yazlığa gidip yaşayacak değil.
eğer bu yazlıktan kazanç elde etmek istiyorsan mayıs ayından başlar, ekim ayına kadar pansiyon gibi de kiralayabilisin evini.
eniştemin böyle yazlığı var. 10 günlüğünü en az 1000tl ye kiraya veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?