kizlar bana bi fikir verin lütfen!!!

Yapmayin bunu arkadasim...alistirmayin.

Ihtiyaclari olsa ammennah, ama yok hayir yoksa, hicte bol keseden dagitmayin paranizi!
5000 euroyu sen burda kac ayda yiyebiliyorsun acaba?

Esini bu konularda uyar, is sana düsüyor!

Gülsüme sonuna kadar katılıyorum.daha önce yurt dışında yaşamış biri olarak.. kimse kusura bakmasın ama o alamancı dediğiniz insanlar ne zor şartlarda vatanlarından uzakda nasıl çalışıyor bilen varmı.. bencede kendini ezdirme..hak ettikleri kadar göster..

başta nasıl yaklaşırsan öylede gider içinden hediye bile almak gelmiyorsa almaki her yıl beklemesinler umutlarını kessinler..
eşinle anlaşın onlardan önce davranın durumumuz burada bildiğiniz gibi iyi değil zor kazanıyoruz deyin bol bol duygu sömürüsü yapın gerekirse...

Evet, gercektende bastan nasil yaklasirsan öyle gidiyor.

Mesela benim rahmetli annem hep yagdirirdi ailesine, teyzemler anneannem calismadan etmeden ev mal mülk sahibi oldu, ama yinede annem yaranamazdi, yinede bol bol nankörlügnü yaparlardi, allaha havale ediyorum onlari. Allah nasil biliyorsa öyle yapsin.

Ama burda yasayan diger teyzem kesinlikle tavrini koyardi, ben dulum söyleyim böyleyim der maddi konularda kimseye taviz vermezdi....o yüzden ondan bir beklentileride olmazdi zaten.

Sende taviz verme arkadasim, esininde kafasina sok bunu....ailesi orda acindan ölmüyor herhalde....
Ne o herkezin evine alisveris yapmak falan? Bütün bir sene gecinebiliyorlarda siz orda oldugnuz zamanmi aclar allah askina?

Bunlarin hepsi politika.....sen onlardan daha politikaci ol.

Gurbet kuşlarıma kucak dolusu sevgiler yolluyorum..:1hug: geç oldu ben yatmaya gidiyorum..yerimseniben
Allah rahatlık versin.. her şey gönlünüzce olsun kızlar...opuyorumnanaktan

babam da almanya da çalışmıştı 2 kardeşi babamı banka zannederlermiş. zaten babam da dünden razıymış onlara yedirip içirmeye. neyse.

eniştemin 3 erkek 1 kız kardeşi ve annesi Almanya dalar. Eniştem en küçük olduğu için babsı Türkiye de bırakmış Türkiye deki tarla bağ bahçe dükkan vs. ilgilensin diye. eniştemin dedsinin ve amcalarının yanında büyümüş. ablamda eniştem de inşaat müh. okul bitince evlendiler ablam hemen işe girdi ama eniştem babası vefat edince abilerinin baskısı ile çiftçilikle uğraşmaya başladı. Afedersiniz eşek gibi çalışır, ya zgelince abilerine hesap çıkarır onlarda masrafları hesap etmeden kız kardeşlerine hiç pay vermeden 3 kişi paylaşırlardı. eniştem ablamın kızması ile kendisine düşen paranın yarısını kız kardeşine verir kalanı ile de ilça gübre parası borçlarını öderdi. abileri de çevreye --kardeşimize biz bakıyoruz derlerdi.

eniştem baktı olmuyor çocukları oldu, abileri bir yaz izne geldiklerinde oturup --siz beni buraya bekçi diye bırakıp Almanyaya gittiniz orada hepinizin işi gücü yerinde ben mühendis oldum çiftçilik yapıyorum siz son model arabalarla gelip tailinizi yapıp gidiyorsunuz ben mühendis gibi değil amele gibi çalşıyorum, madem çiftçilik çok kazançlı bir iş, dükkan gelirleri çok fazla buyrun kesin dönüş yapın siz çiftçilik yapın ben kendi mesleğimi yapacağım--- demiş. demiş ama kıyametler kopmuş.

şimdi eniştem de ablamda kendi mesleklerini yapıyorlar maddi durumları düzeldi, abileri de babalarından kalan tarlaları evleri sattılar. eniştem de babasından kendine ve kız kardeşine kalan arsaların üzerine kooperatif falan yaptı. kız kardeşine de sahip çıktı. abileri enişteme küstü.

konu sahibi arkadaşa diyeceğim şu. Eşinle dükkan kirası yüzünden kavga etme.
1000tl kirası var diyorsun. eşin kaç kardeş. 2 kardeşler desen bir de annleri var 1000tl yi 3 e böl 300 küsür düşer kişi başına. 300 küsür için kafanı yorduğuna değmez, amaaaaaaaaaa kendi emeğinle alacağın eve gelince kimsenin o ev üzerinden plan yapmasına izin verme. madem orta da bir dükkan var. annesini çok düşünüyor. o dükkanı satsınlar 1 ev alsınlar içine de annelerini oturtsunlar. siz de evinizi alın kiraya verin. yazları izinde k.valideniz de kalırsınız, tatile gidersiniz izin biter geri dönersiniz.

Duygu sömürüsü yapmalarına da gerek yok. Almanya da para kazanmak Türkiye de yatırım yapmak, çoooook eskidenmiş. İlk gidenler iyi kazanırlarmış.

mesela ablamın görümcesinin maaşı 800euro eşinin ki 1500 euromuş. ev kirası 900euro, 2 tane de çocukları var. elektirik su, mutfak masrafı geçinemiyorlardı. eniştem babalarından kalan arsaların üzerine kooperatif yaptıktan sonra kız kardeşine 3 ev 1 dükkan aldı, onların kirasını gönderiyor kardeşine. öyle geçiniyorlar.

aynen öyle arkadaslar hala o 5000 euronun acigini kapatmaya calisiyoruz en cok zoruma gidende biz burda yeri geldimi hep ucuzlugu takip ederiz ne uygunsa onu aliriz türkiyede kaynimin evine kalirken eltimin alisveris yapmasi gerekiyordu biz götürdük alisverise nasil olsa eltim biliyor benim esim hayatta ona para ödettirmez inanirmisiniz yag aliyor 10 litrelik wc kagidi aliyor en pahalisindan bide icinde fazla olandan bide evine ne kadar kuru bakliyat varsa doldurmustu cok zoruma gidiyor bunlar izinden geldikten sonra cok agladim hastalandim sinirimden ama gecti bidahaki izinden zor bu son oldu ezilmemiz bide evimiz olursa insALLAH hic birine ihtiyacim kalmayacak

bizim durumumuz iyi cok sükür kendi kendimizi idare ediyoruz evimiz olsun diye simdi bende ise girdim tek izine gittigimde sürünmeyelim kizimda rahat etsin diye
simdi ben bukadar aciyi cekiyorum didiniyorum yeri geldimi ihtiyaclarimdan kisacagim ama ne olacak o eve bile simdiden sahip cikiyorlar ama esimle konustum sonu bosanmaya bile gider dedim

Oda olur insallah.....ama dikkatli olun, ev alayim derken basiniza bela almayasiniz.

Sonra aman ac kaldik acikta kaldik deyip yerlesmesinler......sonra inan birdaha kurtulamazsin.

Arkadasimin annesinin yasadigi bir olayi anlatayim sana.

Bunlar ev aliyor dayiyor dösüyor, yillar sonra kadincagiz artik izinde coluk cocugu ile rahat etmek icin bir sürü borca girip en güzel sekilde ev kuruyor.
Almanyaya dönüyorlar, aradan 3 ay gecmiyor kayni ve eltisi ailecek yerlesiyor eve, abi ac kaldik acikta kaldik ne olur yardim et gibi duygu sömürüsü, arkadasimin annesi deliriyor cildiriyor ama nafile, esi sokuyor kardesini eve....

Yazin izine gittiklerinde bir bakiyorlarki ev harap olmus, aldiklari o yep yeni esyalari mahf etmisler,.....arkadamin annesi üzüntüsünden sinirden hastalaniyor resmen.

Bes kurus kira ödemeden yillarca o evde oturdular.....birde hem suclu hem güclü arkadasimin annesi izine geldigi zaman bes karis surat yapiyorlardi...rahatsiz oluyoruz gibi.

Yani bunlar cok ince isler güzelim, dikkatli olun

esimde tmm oturtmayacagim diyor ama lafta
esim hep beni sucluyor gidip biz duralim dükkanda diyor ama ben burdaki düzenimi birakakamam kayinbabaninda biidaha büyük restoranti var orayida kendi isletiyor kayinbaba demis esime gel basina gec diye ama kaynim oraya bile göz dikiyor kaynimin ev kirasini bile kayinbaba ödüyor

Allahım ya herkesin sorunu farklı işte. ablamın eltileri de almanya dan geldiklerinde almayaya götürecekleri kuru yemiş vs. leri hep enişteme aldırırlardı. 2 ay eşlerine değil enişteme --bizi market alışverşine götür, şu giysilerimiz eksik, perdelerimizi değiştireceğiz derlerdi. ve en pahalı perdelerden yaptırılardı kendilerine borcunuda enişteme bırakarlardı. ilkoukl mezunu olduklarından ablamın mühendis olmasını da çekemezler, sürekli --sen k.pederin geliriyle geiniyorsun ama bizim de hakkımız var derlerdi ablama, halbuki ablamda mühendis ve çalışıyor yani.

eniştem onlar giidnce derin bir ohhhh çekerdi.

Ama babamı son kuruşuna kadar da kardeşleri yedi bitirdi. hastalandığında ise babamı hastanenin aciline bırakıp kaçmış eniştemi aramışlar --babanız hastanede acilde diye. babam nerdeys eAlmanya da diye kardeşlerinin gözünde sakıp sabancıydı.

evet gercektende öyle ama hadi bizim sonumuz ne olacak böyle burda yabanci orda öylesine ama ben cekemem bosanmaya kalksamda cocugum var bilmiyorum cok bunaliyorum izinim bile zehir oluyor

sakın k.pederinizin gazına gelip Türkiyeye kesin dönüş falan yapmayın. oraya alışmışsan zaten burada zor olur. sevmediğin ot kaynında sürekli burnunun dibinde olunca sinir hastası olursun.

sakın k.pederinizin gazına gelip Türkiyeye kesin dönüş falan yapmayın. oraya alışmışsan zaten burada zor olur. sevmediğin ot kaynında sürekli burnunun dibinde olunca sinir hastası olursun.

öyle canim hayatta dönmem esimde alissti buralara zaten esimde almanya dogumlu ama kayinbabamlar esimler kücükken temelli dönüs yapmislar

öyle canim hayatta dönmem esimde alissti buralara zaten esimde almanya dogumlu ama kayinbabamlar esimler kücükken temelli dönüs yapmislar
ya neden illa ki ev alalım diyorsunuz. yazlık alın. nasılsa k.validen yazlığa gidip yaşayacak değil.

eğer bu yazlıktan kazanç elde etmek istiyorsan mayıs ayından başlar, ekim ayına kadar pansiyon gibi de kiralayabilisin evini.

eniştemin böyle yazlığı var. 10 günlüğünü en az 1000tl ye kiraya veriyor.

Eğer yatırım amaçlı alıyorsanız sizde dükkan alıp kiraya verebilirsiniz.bu durumda kimse göz koyamaz zaten ortada boş dükkan var hem ilerde belki türkiyeye dönerseniz eşiniz kimseye muhtaç olmadan kendi işini kurar

Katiliyorum arkadasa, bencede ev yerine yazlik alsaniz cok daha rahat edersiniz birgülcüm.

Hem herkezden uzak kafanizi dinler gercek anlamda tatil yapmis olursunuz hemde kimse biran evvel eve gireyim yerleseyim diye kafanizi sisirmez.

Eger düsüncen rahat etmekse en mantiklisi bu.

Gerci öyle yüzsüzler varki, hic cekinmeden utanmadan, versene su yazligin anahtarini bizde bir tatil yapalim diyebiliyorlar....ama öylelerinede verirsin cevabini olur biter.....kimseye anahtar yok, kusura bakmayin dersin.

Bir gurbetci olarak inanki bu gibi durumlarda cok sinirleniyor üzülüyorum....cünkü bizde ailecek cok yasadik bunlari...annem babam cok sömürlüdü aileleri tarafindan.....simdi bana ve kardeslerime takmak istiyorlar kancayi ama nafile....maymun gözünü acti.
Bizim generation yemiyor artik bu numaralari.....yemesinlerde, yeter.

Sirf yurtdisindayim diye sanki mecburmusum gibi herkezin benden maddi beklentide olmasina kesinlikle tahamülüm yok.......onlar ve cocuklari sicacik yataklarinda kicinda periler ucusurken biz rahmetli annemle sogukta karda kista ise giderdik....tuvalet temizlerdik.....ne zorluklarla calisirdik.....

Esinede sakin taviz verme.....senin ailen türkiyede olmus olsaydi sen böyle bol keseden dagitamazdin.....bunu sakin unutma.

valla canim o kadar iyi anliyorum ki seni.
benimde babamada türkiyede hep banka muammelesi yapiyorlar
oda senelerce verdi verdi verdi.
elimizde avucumuzda para kalmiyordu izindede izinden sonrada
para nereye gitti kime gitti belli olmuyordu
ah yaziktir,ah paralari yok,ah ileride isimiz düser,ah onlar akrabalarimiz diye diye sactik senelerce paralari
ne mi oldu?

anneannemler senelerce bizim üzerimize yatirsinlar diye yolladigimiz paralari catir catir yemisler,
biz bu paralara ne oldu diyince paraniza kalmadik ne nankörsünüz öderiz paranizi diye üste ciktilar

akraba dediklerimiz akbaba cikti,parayi kesmeye baslaycinca herkesin gercek yüzü belli oldu
simdi akillandi babam sükür ama gec oldu iste

gülsüm sultanin dedigi gibi nasil alistirirsan öyle devam eder
ya bence bi süre izine gitmeyin,yada yazlik bi ev alin
cünkü esinde bu aile varken size ordan ev alsaniz huzur yok
ne yaparlar ne ederler,acindirirlar yinede o eve girerler
huzur vermezler sana.

kira konusuna gelince,bencede o kira üzerinde hakkiniz var ama bunun senin degil esinin konusmasi lazim.
ayda bir 500 tl yatsa bi hesaba bir dahaki izne gidesiye kadar birikir en azindan izin harcliginiz cikmis olurdu az cok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…