Kızlar bebek bakıcısı için günlük 100 tl nasıl sizce?

Koskocaman iş yerleri sigortasız eleman çalıştırıyor. Sigortaları düşükten yatırıyor. Başlarına bir şey gelmiyor. Devlet benimle de uğraşmaz diye düşünüyorum.
He risk aldım biliyorum. Olursa da napalım. Kesinlikle istemiyorum dedi. Ve gerekçesini söyledi. Belgeleriyle :) yapabileceğim bir şey yok. Şikayet ederse kendi zararına olacak.

Bu durumda eşiymiş kvmiş sorgulamak hakkım diyorsun
Hayir bir de kadin bosandigini soyledi, yani ortada bir es olmak zorunda degil. Cocuk yaparken dusunmeliydi denmis, hayat sartlari degismis napsin kadin. Bir de sikayet ederim denmis, pes! Kadin tek basina cocuk buyutuyor, gidip sikayet edermis! Ne kadar kotu bu insanlar.

Ben bakiciya isverenlere bu saldiriyi anlamiyorum. Devlet versin bakici maaslarinin yarisini, memur maasli calisan asgari ucretli nasil calistirsin? Fabrikator musun, tuccar mi?

Benden tavsiye asla sigortasız çalıştırmayın. Hele şu dönemde. Önce sigorta istemeLer sen maaşı fazla verirsin aradan yıllar geçer sizle işleri biter bir dava açar dünya tazminat alır birde devlete ödersiniz. Kimseye güvenmeyin. Hatta maaşı az verdi tatil günlerimde çalıştırdı der. Devlet o kocaman şirketler ile uğraşmaz ama sizinle uğraşır. Hatta avukatlar bile direk çalışana gazı veriyor açalım davayı şu kadar kazanırsın diye. O zaman kimse size neden çok verdin para demez sigorta yapsaydın der

Bu durumda eşiymiş kvmiş sorgulamak hakkım diyorsun
Tek maaşla çift maaş gelir çok farklı evet. Tüm çalışan kadınlar ya kayınvalide ve kendi annesine baktırıyor ya da bakıcı tutuyor. E bakıcının da bir ücreti var. Neyi tartışıyoruz cidden çözemedim

Aynen bir de başınıza bela alırsınız.

Konunun başını okudum ve ona göre yorum yaptım. Nerede yazıyor orda boşandığı üyenin. Karşı fikre tahammül yok bu sitede. Ayrıca tek maaşlı bile olsa o günlük 100 125 tl yi verecek bakıcıya. Bedava mı baksın kadın tövbe tövbe

Biz karşılıklı güvendik birbirimize. Sigortasız çalışmak için sebepleri var. Yapacak bir şey yok. Onun bana ihtiyacı var. Benim ona. Evlerimiz yakın. Oturduğum binada bir sürü özbek filipinli çalışan var. Hiçbirinin çalışma izni bile yok. Devlet yakalamak istese sokakta çekil gözlü avına çıkardı Ben de bu işlere kalkışmadan böyle düşünüyordum ama işin içine girince görüştüğüm bir sürü kişi sigorta istemem emekliyim. Sigorta ödeme nafaka alıyorum tarzı şeylerle yaklaştı. Risk alacaksam eğer karşımdaki kişiye çok güvenmeliyim diye düşündüm. Ve bu gelen teyze ile bayağı enerjimiz tuttu. Umarım ben yanılmıyorumdur. Ben paradan çekinmiyorum. 4000 üzerine 1300 daha sigortaya ödeyebilirim bütçem var. Ama güvenebileceğim insan yok.

Haddine düşmeyen işlere karışmadan sadece soruya cevap vermeyi bilmek önemli bir meziyet. Forum da toplumun yansıması açıkçası. Komşuna soru soruyorsun “şöyle yapsan olmaz mı, böyle yapsan nolur”... akıl istemedim cevap istedim hani ikisi farklı şeyler ya...

Esinin muhendislik maasiyla iscinon maasi nasi ve niye ayni ya? O zaman kimse senelerce beyin patlatip muhendis olmaz ki, madem ayni parayi alicam liseyi bitirir girerim ise

bence çok az. ayda toplam 1200 tl veriyorsunuz komik bir fiyat. asgari ücret 3000 TL ise, sizde 3/5 zamanda çalıştırıyorsunuz yani asgari ücretin yarısından fazlasını vermelisiniz. neyse o kabul ediyorsa sorun yok bari yılbaşında zam yapın

Ben anlattığınızı gayet anladım
Demek istediğim ; hiç olmazsa ondan sigortayı kendisinin istemediğini yazan ıslak imzalı bir yazı alsanız koysanız bir kenara iyi olur , böyle bir ihtimale karşı . Tabi siz bilirsiniz

Bu yorumu da okuyunca succulentaski maaşı da direk hesabına maaş açıklaması ile EFT ile yapmanız mantıklı olur diye düşündüm

Böyle bir durumda o kağıt bir işe yaramaz yasal değil söylediğiniz şey

3 3gunlukdunya bakıcım içime sindi. Sigortalı gözükmemesi gerektiği için yapmıyorum. Özel durumu var. İnsanlığımdan yapmıyorum. 1000liradan kaçmıyorum. Bu saflığımdan da ceza yersem razıyım. Eşimle bu riski aldık bakıcıyı sevdiğimiz için.
Bence bu konuda beni dert etmeyin daha fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…