- 5 Ekim 2020
- 14.036
- 38.013
- 548
- 36
- Konu Sahibi betulfaika
-
Günlük 100 TL çok değil zaten bence de
Bu arada şöyle bir şey duymuştum :
Sizinki gibi
Bakıcı sigorta yapmayın demiş ücreti ona göre fazla almış
Yıllar Sonra da , bana sigorta yapmadılar diye dava açmış
Umarım sizin için böyle olmaz
Olmaması için gereken tüm önlemleri almanızı öneririm.
Hayir bir de kadin bosandigini soyledi, yani ortada bir es olmak zorunda degil. Cocuk yaparken dusunmeliydi denmis, hayat sartlari degismis napsin kadin. Bir de sikayet ederim denmis, pes! Kadin tek basina cocuk buyutuyor, gidip sikayet edermis! Ne kadar kotu bu insanlar.Bu durumda eşiymiş kvmiş sorgulamak hakkım diyorsun
Benden tavsiye asla sigortasız çalıştırmayın. Hele şu dönemde. Önce sigorta istemeLer sen maaşı fazla verirsin aradan yıllar geçer sizle işleri biter bir dava açar dünya tazminat alır birde devlete ödersiniz. Kimseye güvenmeyin. Hatta maaşı az verdi tatil günlerimde çalıştırdı der. Devlet o kocaman şirketler ile uğraşmaz ama sizinle uğraşır. Hatta avukatlar bile direk çalışana gazı veriyor açalım davayı şu kadar kazanırsın diye. O zaman kimse size neden çok verdin para demez sigorta yapsaydın derKoskocaman iş yerleri sigortasız eleman çalıştırıyor. Sigortaları düşükten yatırıyor. Başlarına bir şey gelmiyor. Devlet benimle de uğraşmaz diye düşünüyorum.
He risk aldım biliyorum. Olursa da napalım. Kesinlikle istemiyorum dedi. Ve gerekçesini söyledi. Belgeleriyle :) yapabileceğim bir şey yok. Şikayet ederse kendi zararına olacak.
Tek maaşla çift maaş gelir çok farklı evet. Tüm çalışan kadınlar ya kayınvalide ve kendi annesine baktırıyor ya da bakıcı tutuyor. E bakıcının da bir ücreti var. Neyi tartışıyoruz cidden çözemedimBu durumda eşiymiş kvmiş sorgulamak hakkım diyorsun
Aynen bir de başınıza bela alırsınız.Benden tavsiye asla sigortasız çalıştırmayın. Hele şu dönemde. Önce sigorta istemeLer sen maaşı fazla verirsin aradan yıllar geçer sizle işleri biter bir dava açar dünya tazminat alır birde devlete ödersiniz. Kimseye güvenmeyin. Hatta maaşı az verdi tatil günlerimde çalıştırdı der. Devlet o kocaman şirketler ile uğraşmaz ama sizinle uğraşır. Hatta avukatlar bile direk çalışana gazı veriyor açalım davayı şu kadar kazanırsın diye. O zaman kimse size neden çok verdin para demez sigorta yapsaydın der
Benden tavsiye asla sigortasız çalıştırmayın. Hele şu dönemde. Önce sigorta istemeLer sen maaşı fazla verirsin aradan yıllar geçer sizle işleri biter bir dava açar dünya tazminat alır birde devlete ödersiniz. Kimseye güvenmeyin. Hatta maaşı az verdi tatil günlerimde çalıştırdı der. Devlet o kocaman şirketler ile uğraşmaz ama sizinle uğraşır. Hatta avukatlar bile direk çalışana gazı veriyor açalım davayı şu kadar kazanırsın diye. O zaman kimse size neden çok verdin para demez sigorta yapsaydın der
Haddine düşmeyen işlere karışmadan sadece soruya cevap vermeyi bilmek önemli bir meziyet. Forum da toplumun yansıması açıkçası. Komşuna soru soruyorsun “şöyle yapsan olmaz mı, böyle yapsan nolur”... akıl istemedim cevap istedim hani ikisi farklı şeyler ya...Hayir bir de kadin bosandigini soyledi, yani ortada bir es olmak zorunda degil. Cocuk yaparken dusunmeliydi denmis, hayat sartlari degismis napsin kadin. Bir de sikayet ederim denmis, pes! Kadin tek basina cocuk buyutuyor, gidip sikayet edermis! Ne kadar kotu bu insanlar.
Ben bakiciya isverenlere bu saldiriyi anlamiyorum. Devlet versin bakici maaslarinin yarisini, memur maasli calisan asgari ucretli nasil calistirsin? Fabrikator musun, tuccar mi?
Esinin muhendislik maasiyla iscinon maasi nasi ve niye ayni ya? O zaman kimse senelerce beyin patlatip muhendis olmaz ki, madem ayni parayi alicam liseyi bitirir girerim iseeşimin işyerindeki işçi maaşıyla eşimin mühendis maaşı aynı.hatta onlar emekli olunca maaşlarının yüzde doksanını alıyor biz çok daha azını.okuyanlar yüksek maaş okumayanların hepsi asgari ücret mi alsın ?pesss
bence çok az. ayda toplam 1200 tl veriyorsunuz komik bir fiyat. asgari ücret 3000 TL ise, sizde 3/5 zamanda çalıştırıyorsunuz yani asgari ücretin yarısından fazlasını vermelisiniz. neyse o kabul ediyorsa sorun yok bari yılbaşında zam yapınKızlar merhaba hepinize.Ben öğretmenim.Bir tane 3 yaşına basmak üzere olan bir oğlum var.Aynı apartmanda oturduğumuz bir teyze var güvenilir biri.Ona baktırıyorum sene başından bu yana.Haftada 3 gün gidiyorum okula.Sabah 8 akşam 5 çalışıyorum.Bakıcımız 55 yaşında.Daha önce de çocuk bakıcılığı yapmış sürekli.Arkadaşlara söylediğimde neden aylık anlaşmadın aylık daha az verirdin diyorlar.Kadına extra hiçbir iş vermiyorum sadece çocuğa baksın yeterli ona da dedim bunu.Sizce bu fiyat fazla mı aylık mı anlaşmalıydım?
Yapacak bir şey yok dediğim gibi kesinlikle sigorta yapmak istiyordum ama içime sinen tek kişi bu oldu. Ve haklı sebeplerle istemedi. Buradan da şikayet edebilirsiniz. Ip den bulurlar yani sorun yok
Koskocaman iş yerleri sigortasız eleman çalıştırıyor. Sigortaları düşükten yatırıyor. Başlarına bir şey gelmiyor. Devlet benimle de uğraşmaz diye düşünüyorum.
He risk aldım biliyorum. Olursa da napalım. Kesinlikle istemiyorum dedi. Ve gerekçesini söyledi. Belgeleriyle :) yapabileceğim bir şey yok. Şikayet ederse kendi zararına olacak.
Benden tavsiye asla sigortasız çalıştırmayın. Hele şu dönemde. Önce sigorta istemeLer sen maaşı fazla verirsin aradan yıllar geçer sizle işleri biter bir dava açar dünya tazminat alır birde devlete ödersiniz. Kimseye güvenmeyin. Hatta maaşı az verdi tatil günlerimde çalıştırdı der. Devlet o kocaman şirketler ile uğraşmaz ama sizinle uğraşır. Hatta avukatlar bile direk çalışana gazı veriyor açalım davayı şu kadar kazanırsın diye. O zaman kimse size neden çok verdin para demez sigorta yapsaydın der
Ben anlattığınızı gayet anladım
Demek istediğim ; hiç olmazsa ondan sigortayı kendisinin istemediğini yazan ıslak imzalı bir yazı alsanız koysanız bir kenara iyi olur , böyle bir ihtimale karşı . Tabi siz bilirsiniz
Bu yorumu da okuyuncasucculentaski maaşı da direk hesabına maaş açıklaması ile EFT ile yapmanız mantıklı olur diye düşündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?