- 4 Nisan 2018
- 536
- 209
- 18
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
E madem öyle neden takılıyor gelin ve damada takilar yeni yuva kuracaklar bi hediye olsun die degilmiDarilmayin ama o altınlar anne ve babaların yillardir millete taktıkları aslında onların hakkı. Hani bı borç kapatılır destek olması gerekir ailenin tabiki ama onlar benim benim diye diretmeniz çok yanlış onlar hiçbir konuda destek cikmadiysa ve maddi anlamda baya borca girdiyseniz alın almanız lazım ama unutmayın onlarda evlenirken sıfırdan başladı siz onların birikimleri üzerine birikim yapicam diyorsunuz nerede emek nerede ekmek başkalarına dayanmadan basamakları cikinki ileride göğsunuzu gere gere çalıştık kazandık diyebilin
Hala bu düğünde şu bunu taktı bu bunu taktı muhabbeti var mı mikrofonlaYa şöyle mesela halamin sadece eşi çalışıyor 1600 maas aliyor 2 cocuk ev kira hergun 1 paket sigara iciyolar bagimlilar ne yazikki. Bana dediki kızım ben 200 takabilirim takmaktan ziyade sana veriyim bir esyani al anı hatıra olsun. Bende tamam dedim annem sonradan diyoki bak bak dugunde takamayacak ya herkesin icinde haladan 200 denmesin die böyle yapiyor ayip bari bi ceyrek taksaydi hic yapilmayacak sey ne kadar cirkin diyo
Yok artık ya olur mu öyle şey takmasaydı o zaman? Yani ana babalar arasında dönecekse bu altınlar niye düğünde yapıyorlar bu işi? Evlenen çiftle ne ilgisi var olayın? Bi köşede altın günü yapsınlar o zaman.Darilmayin ama o altınlar anne ve babaların yillardir millete taktıkları aslında onların hakkı.
Sanırım yok ama gorulecek illaki halanin ne taktigiHala bu düğünde şu bunu taktı bu bunu taktı muhabbeti var mı mikrofonla
Bende şaşkınım ailenin hakkıymış mışYok artık ya olur mu öyle şey takmasaydı o zaman? Yani ana babalar arasında dönecekse bu altınlar niye düğünde yapıyorlar bu işi? Evlenen çiftle ne ilgisi var olayın? Bi köşede altın günü yapsınlar o zaman.
Boyle denilince de vicdanim el vermiyor vermem demeye :)Yok artık ya olur mu öyle şey takmasaydı o zaman? Yani ana babalar arasında dönecekse bu altınlar niye düğünde yapıyorlar bu işi? Evlenen çiftle ne ilgisi var olayın? Bi köşede altın günü yapsınlar o zaman.
Eskidenmiş o çünkü evinden eşyasına çeyizine her şeyini aileler yapıyormuş. Masrafı onlar yapınca paraya da onların ihtiyacı oluyor haliyle. Madem altınlar onların hakkı, en ufak iğnesine kadar aileler yapsın. Biz enayi miyiz çalışıp para kazanıp çeyiz alıyoruz, mobilya alıyoruz masraf yapıyoruz. Sonra da takıları annem alsın benim hakkım diye.Bende şaşkınım ailenin hakkıymış mış
Ben çalışmıyorum ama elime ne zaman para gectiyse ceyiz aldim cevreme de hep biseyler aldirdim takmalarini istemedm yine ailemin emegi cok 3 de 1 ini anca kapattk bizEskidenmiş o çünkü evinden eşyasına çeyizine her şeyini aileler yapıyormuş. Masrafı onlar yapınca paraya da onların ihtiyacı oluyor haliyle. Madem altınlar onların hakkı, en ufak iğnesine kadar aileler yapsın. Biz enayi miyiz çalışıp para kazanıp çeyiz alıyoruz, mobilya alıyoruz masraf yapıyoruz. Sonra da takıları annem alsın benim hakkım diye.Sebep?
Sizin anneler babalar takmasaydi takarlar mıydı bı düşünün. Tabiki yardım olsun diye hediye diye takılır ben de diyorumki aileler maddi olarak destek olmadı ve borç harç icindeyseniz alın diretin ama her şeyiniz tam borcunuz da yok bence istemeniz yanlış olur ben bana takılanlar in yarısını aldım annemden çünkü durumumuz yok bilio annem bir şey demedi kayınvalidemler de aynı şekilde yarısından fazlasını bize verdiler ama kaynım evlendiğinde durumumuzu duzeltigimizde 4 bilezik vereceğiz çünkü kayınvalidem taktı göz emeğiyle .çünkü kayınvalidemler de kayinvalidemlerin de durumu yok. Bu işler böyledir bir borç kapansın birinin işi görülsün diye hediye babında borctur bu işler yarın bir gün çocuğunuz olur herkes altın takar ama karşı tarafin çocuğu olursa sende taktiklarinin aynısını takarsin ama siz yatırım mantığıyla yaklaşıyorsunuz yanlış olan bu. Vermek istemeyenden almak yuzsuzluk olur bu durumda .sanki senet sepet yapmışsınız gibi ayıp olur canımE madem öyle neden takılıyor gelin ve damada takilar yeni yuva kuracaklar bi hediye olsun die degilmi
NerelisinizSizin anneler babalar takmasaydi takarlar mıydı bı düşünün. Tabiki yardım olsun diye hediye diye takılır ben de diyorumki aileler maddi olarak destek olmadı ve borç harç icindeyseniz alın diretin ama her şeyiniz tam borcunuz da yok bence istemeniz yanlış olur ben bana takılanlar in yarısını aldım annemden çünkü durumumuz yok bilio annem bir şey demedi kayınvalidemler de aynı şekilde yarısından fazlasını bize verdiler ama kaynım evlendiğinde durumumuzu duzeltigimizde 4 bilezik vereceğiz çünkü kayınvalidem taktı göz emeğiyle .çünkü kayınvalidemler de kayinvalidemlerin de durumu yok. Bu işler böyledir bir borç kapansın birinin işi görülsün diye hediye babında borctur bu işler yarın bir gün çocuğunuz olur herkes altın takar ama karşı tarafin çocuğu olursa sende taktiklarinin aynısını takarsin ama siz yatırım mantığıyla yaklaşıyorsunuz yanlış olan bu. Vermek istemeyenden almak yuzsuzluk olur bu durumda .sanki senet sepet yapmışsınız gibi ayıp olur canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?