- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
Düğün sahibinin daha önce başka düğünlerde taktığı altınlar/paralar olduğu için ve onlar dönüp dolaşıp geri gelmesi gerektiği için kan davası gibi bu takı mevzusu, asla bitmezKeske düğünlerde taki takma adetimiz olmasa .Hem takani hem takilani zora sokuyor artik maddi ve manevi olarak .Ve düğünlerde çıkan gerginliklerin basında esya ve taki anlasmazligi geliyor .
Kimse kimseye zorla çocuk yaptırmıyor bakmak istemiyorlarsa yapmasınlar menfaat beklenerek çocuk yapılmazYardimlik durumları olmadığına göre bu biraz çıkar doğrultusunda bı arzu oluyor bence tabi sizde haklısınız keşke paraciklar gelinle damada kalsa en doğrusu o zaten demek istediğim emek etmediği bir parayı ihtiyacı olmamasına rağmen direterek alması doğru değil baksaniza birbirlerine kırıcı laflar etmisler o ananın babanın hakkını ölse ödeyemez kaldiki emeği olmayan bir parayı kendi çıkarları uğruna kullanmak için anayi babayı kırıyor hak hukuktan bahsedecek olursak evlatlar bı sussun bence.
Süt parası ne ya? !Bide diyor süt parami getirmeden eli boş gelme el opmeye
Benim kv düğünde açtı çantasını doldurdu, bende süs gibi takıda bekledim, neymiş onlarda adetmiş benim kocam daha onları savunuyo adetleri öyleymiş annem 30 sene götürdü sizin gibi çeyrek para takmazlar hep büyük takarlar ne yani bizemi kalcaktk diyo, düğünde gelen 125bin falan takı, hakkımı helal etmiyorum, madem annengil böyle düşünüyo güne girselerdi imece yapaalardı o benim hakkımdı dedim ama anlayan yok zihniyetleri kötü bazı ailelerin ona düşmüşüm bende, bizim ailede az takılır en fazla 50 60 binlik olur ama gelinin olur annem hep gelinlerüne verdi, ama gelinlerin annesi aldı ikisindede:) annem hem oğlanlardan hem kızdan karşı tarafa kaptırdı:)Ne kadar ayıp ne kadar çirkin şeyler bunlar. Aileler evet yıllarca takıyor eşe dosta ama ilerde benim cebime döner diye değil çocuklarıma döner onlara faydası olur diye. En azından bizim ailede böyle. Paragözlük bu kusura bakmayın. Böyleleri düğünde altın döndüreceğine bir hesap açıp birikim yapsın da kimsenin canını sıkmasın.
Başta benim kocam savunuyo annesigilin hakkıymış, nikah yaptıktan sonra söylediler bana öylede uyanıklar, vermem diye direttim ama arkamda duran eş kişisi olmayınca gitti benim altınlar, şimdiki aklım olsa git kendine bul başka yerden al altınlarını derdim ama erken evlenmenin zararları:) yaşadığım için yazdım bu aradaBende şaşkınım ailenin hakkıymış mış
Bi kısmınız diyorsunuz evlensen de kurtulsak :)) ınanın bende o durumdayım suan. Konu yine maalesef ki annem yani annem ama gercekten bazen o kadar doluyorm ki kendimi boğasım geliyor kıramıyorum üzemiyorum da. Konu şu ki 2 halam ben ve annem carsıya çıktık düğün alisverisi vs yapıyorduk neyse yemek yemeye girdik konu nerden açıldı bilmiyorum ama lokantanın ortasında bagırmaya basladı beyza düğünde sana takılan bilezik hariç tüm ceyrekleri paraları bana vercen onlar benim diye. Bende dedim annem küçük ev esyalarımı kendım aldım bir kısım şeyleri kendim yaptım yapamadıgımı da babannem anneannem teyzem halam ablam hepsine dedim ki bana birşey takmayın ben birşey istemem bi eksiğimi alın tamamlayın aileme destek olun yükünü hafifletin. E tamam düğünde takılanda ceyreklerin yarısı senin olsun da paraları ne yapcan ki en fazla ne kadar çıkacak birikim yapcaz biz onlarla öyle anlastık dedım. Banane sizin nasıl anlastıgınız beni ilgilendirmez onlar benim hepsini bana verceksin diye bagırmaya basladı yo dedım anne veremem kusura bakma eşim de o tarafa vermeyecek. Baya tartısma gecti neyse bugunde ablamla konustu diyor ki bu kız aynı çingene benim diyorum idda ediyor vermem diye hiç umrumda değil ben takanların karşılığını ödeycegim onlarla o mu ödeyecek dedi az öncede gelmiş yanıma diyorkiablan dediki el öpmeye gelirken sana bilezik getirecek söylede unutmasın he oldu anne benim kendi bilezigim ne kadarki sana alıyım dedim (pek bişey istemedik oğlan tarafından daha dogrusu hiç istemedik onlarda gönüllerinden geçeni yaptı) diyo banane elin boş gelme kapıma o benım sut hakkım bi yuzuk bari al da gel
Bende suan ne yapacagimi şaşırdım. Nisanlimla da bastan anlaşmıştık onun taraf hicc bisey istemiyordu nisanlm da dediki anne siz destek oldunuz düğünümu yaptınız borc ödüyorsunuz ceyreklerin yarısıni size vereyim. Bizde konustuk bende dedim bende ceyreklerimin yarısını vereyim anneme suan napcagmi da bilmiyorum
Kv aynisini yapti. Tum altinlari aldi. Bi tek bileziklerim kaldi. Pesinden de yuzune de gorgusuz diye dedim valla. Uzgunum ama bana cok acimasiz ve gorgusuzce geliyor bu durum. Esim de cok mahcup oldu.Valla benim annemde yapti aynisini.milletle önceden anlasmis kizima takmayn bana verin diye herkes ona vermis ceyrekleri yarimlari sadece bileziklerim ve kapali zarflarim bana kaldi.ama beni esimin ailesine rezil etti böyle yaparak.bide yapacani bildigimden dügünde mikrofonla söylenmesin dedim iyice rezil olurdum.ondan sonra bi sogukluk basladi anneme karsi.
Valla bundada ben mahcup oldum esimin ailesine karsi.sizden hicbisey takilmadi dediler ama cidden öyle oldu 2 tane ceyrwkmi ne vermisti saolsun.digerlerini söylemedi bile.kim ne takti bilmiyorum bile.gerekcesi bizde kiza taki takilmaz benim borcum hepsini ben götürdum ki ben bide ceyiz paramida cekip 5 kurusuna ellemeden anneme verdim düsün yaniKv aynisini yapti. Tum altinlari aldi. Bi tek bileziklerim kaldi. Pesinden de yuzune de gorgusuz diye dedim valla. Uzgunum ama bana cok acimasiz ve gorgusuzce geliyor bu durum. Esim de cok mahcup oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?