- 17 Ocak 2014
- 940
- 1.585
- 313
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
Benim annemler bana annemin eski sevmedigi kolyesini damada da 150 tllik bi saat takacaklar bilezik degil el opmede dugunde bile yapmayacaklari icin dusunmuyorum onu :)El opmede tam tersi olur annecim senin bana bisey vermen gerekir diye hatırlat annene
Ayrıca şu süt hakkı nedir yahu bi bilezige mi biçiyor süt hakkini
Ay gercektenmi uzuluyorum bende onlarin birikimi onlar yaptı dugunumu ben calismiyordum onlar borca giriyo cevreye de getirenlere geri odeyecekler die :/Annem de kayınvalidem de onlara ayrı verilen 50 liraya kadar verdiler valla. Şok oluyorum böyle şeyler duyunca. Allah yardımcınız olsun umarım sorunsuz halledebilirsiniz bu süreci. Şimdiden mutluluklar.
Gerçekten. Biz dedik hatta takıya kalamayıp size veren olursa hiç uğraşmayın sizin olsun diye. Tek tek isim saya saya verdiler yazık zan altında kalmamak için. Hatta düğüne gelemeyip evlerine ziyarete gidip verenler oldu çeyrek yarım neyse onları bile verdiler. Müsaitsek bizi de çağırdılar direk bize versinler diye gidemediysek saklayıp ilk fırsatta verdiler.Ay gercektenmi
Peki siz çalışıp ikiniz mi yaptınız tum masraflariGerçekten. Biz dedik hatta takıya kalamayıp size veren olursa hiç uğraşmayın sizin olsun diye. Tek tek isim saya saya verdiler yazık zan altında kalmamak için. Hatta düğüne gelemeyip evlerine ziyarete gidip verenler oldu çeyrek yarım neyse onları bile verdiler. Müsaitsek bizi de çağırdılar direk bize versinler diye gidemediysek saklayıp ilk fırsatta verdiler.
Ailem eşimin ailesi ve biz hep beraber yaptık. Beyaz eşyaları kayınaile aldı diğer eşyalar için nakit para verdi benim ailem 11-12 bin kadar. Düğün masrafları eşimle bendeydi. Kayınpederiö sonradan 6bin kadar yemek parası ödedi illa yemekli olsun diye falanPeki siz çalışıp ikiniz mi yaptınız tum masraflari
Hatayliyim neden sordunuzNerelisiniz
Böyle bişey ilk defa duyuyorum okuyorum. Süt hakkını annen kendisi isteyecek erkek tarafından sen sakın karışma. Siz söyleyin süt hakkını de. Allah ım bu insanlara ne olmuş böyle... Kızının insan altınlarına göz mü diker...Bi kısmınız diyorsunuz evlensen de kurtulsak :)) ınanın bende o durumdayım suan. Konu yine maalesef ki annem yani annem ama gercekten bazen o kadar doluyorm ki kendimi boğasım geliyor kıramıyorum üzemiyorum da. Konu şu ki 2 halam ben ve annem carsıya çıktık düğün alisverisi vs yapıyorduk neyse yemek yemeye girdik konu nerden açıldı bilmiyorum ama lokantanın ortasında bagırmaya basladı beyza düğünde sana takılan bilezik hariç tüm ceyrekleri paraları bana vercen onlar benim diye. Bende dedim annem küçük ev esyalarımı kendım aldım bir kısım şeyleri kendim yaptım yapamadıgımı da babannem anneannem teyzem halam ablam hepsine dedim ki bana birşey takmayın ben birşey istemem bi eksiğimi alın tamamlayın aileme destek olun yükünü hafifletin. E tamam düğünde takılanda ceyreklerin yarısı senin olsun da paraları ne yapcan ki en fazla ne kadar çıkacak birikim yapcaz biz onlarla öyle anlastık dedım. Banane sizin nasıl anlastıgınız beni ilgilendirmez onlar benim hepsini bana verceksin diye bagırmaya basladı yo dedım anne veremem kusura bakma eşim de o tarafa vermeyecek. Baya tartısma gecti neyse bugunde ablamla konustu diyor ki bu kız aynı çingene benim diyorum idda ediyor vermem diye hiç umrumda değil ben takanların karşılığını ödeycegim onlarla o mu ödeyecek dedi az öncede gelmiş yanıma diyorkiablan dediki el öpmeye gelirken sana bilezik getirecek söylede unutmasın he oldu anne benim kendi bilezigim ne kadarki sana alıyım dedim (pek bişey istemedik oğlan tarafından daha dogrusu hiç istemedik onlarda gönüllerinden geçeni yaptı) diyo banane elin boş gelme kapıma o benım sut hakkım bi yuzuk bari al da gel
Şimdi kızının altınları mı oldu ne ara ne zamanBöyle bişey ilk defa duyuyorum okuyorum. Süt hakkını annen kendisi isteyecek erkek tarafından sen sakın karışma. Siz söyleyin süt hakkını de. Allah ım bu insanlara ne olmuş böyle... Kızının insan altınlarına göz mü diker...
Ya siz şakamısınız hukuken bile artık altınlar gelinin diye geciyor tutturmussunuz bi aileye verilmeli diye.Şimdi kızının altınları mı oldu ne ara ne zaman
Yardimlik durumları olmadığına göre bu biraz çıkar doğrultusunda bı arzu oluyor bence tabi sizde haklısınız keşke paraciklar gelinle damada kalsa en doğrusu o zaten demek istediğim emek etmediği bir parayı ihtiyacı olmamasına rağmen direterek alması doğru değil baksaniza birbirlerine kırıcı laflar etmisler o ananın babanın hakkını ölse ödeyemez kaldiki emeği olmayan bir parayı kendi çıkarları uğruna kullanmak için anayi babayı kırıyor hak hukuktan bahsedecek olursak evlatlar bı sussun bence.Ya siz şakamısınız hukuken bile artık altınlar gelinin diye geciyor tutturmussunuz bi aileye verilmeli diye.
Bırakın şu saçma adetleri takılan altın para yeni çifte bir yardım olsun diye takılır bu kadar net neymiş süt parasıymış altın takmış mış takmasaymış gün yapsa daha çabuk dönerdi altınlar
Allah sabır versin bacım :)Benim annemler bana annemin eski sevmedigi kolyesini damada da 150 tllik bi saat takacaklar bilezik degil el opmede dugunde bile yapmayacaklari icin dusunmuyorum onu :)
Şaka galiba ben ciddiye almadım.Ya siz şakamısınız hukuken bile artık altınlar gelinin diye geciyor tutturmussunuz bi aileye verilmeli diye.
Bırakın şu saçma adetleri takılan altın para yeni çifte bir yardım olsun diye takılır bu kadar net neymiş süt parasıymış altın takmış mış takmasaymış gün yapsa daha çabuk dönerdi altınlar
Bu tutuma gerçekten çok şaşırdım. Süt hakkı da neymiş. İlerde şunu şunu görürüm, şuna sahip olurum diye hiç emzirmedim açıkçası. Günümüzde bile yaşlıya saygı sevgi kalmamış, zor geliyor bakım bilmem ne. Herkes kendi keyfinin peşinde. Yaşlandığımda da kimsenin eline düşmeyeyim diye dua ediyorum şahsen. Düğünde takılanlar benim demekBi kısmınız diyorsunuz evlensen de kurtulsak :)) ınanın bende o durumdayım suan. Konu yine maalesef ki annem yani annem ama gercekten bazen o kadar doluyorm ki kendimi boğasım geliyor kıramıyorum üzemiyorum da. Konu şu ki 2 halam ben ve annem carsıya çıktık düğün alisverisi vs yapıyorduk neyse yemek yemeye girdik konu nerden açıldı bilmiyorum ama lokantanın ortasında bagırmaya basladı beyza düğünde sana takılan bilezik hariç tüm ceyrekleri paraları bana vercen onlar benim diye. Bende dedim annem küçük ev esyalarımı kendım aldım bir kısım şeyleri kendim yaptım yapamadıgımı da babannem anneannem teyzem halam ablam hepsine dedim ki bana birşey takmayın ben birşey istemem bi eksiğimi alın tamamlayın aileme destek olun yükünü hafifletin. E tamam düğünde takılanda ceyreklerin yarısı senin olsun da paraları ne yapcan ki en fazla ne kadar çıkacak birikim yapcaz biz onlarla öyle anlastık dedım. Banane sizin nasıl anlastıgınız beni ilgilendirmez onlar benim hepsini bana verceksin diye bagırmaya basladı yo dedım anne veremem kusura bakma eşim de o tarafa vermeyecek. Baya tartısma gecti neyse bugunde ablamla konustu diyor ki bu kız aynı çingene benim diyorum idda ediyor vermem diye hiç umrumda değil ben takanların karşılığını ödeycegim onlarla o mu ödeyecek dedi az öncede gelmiş yanıma diyorkiablan dediki el öpmeye gelirken sana bilezik getirecek söylede unutmasın he oldu anne benim kendi bilezigim ne kadarki sana alıyım dedim (pek bişey istemedik oğlan tarafından daha dogrusu hiç istemedik onlarda gönüllerinden geçeni yaptı) diyo banane elin boş gelme kapıma o benım sut hakkım bi yuzuk bari al da gel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?