Kızlar ben artık kafayı yiyecegimmm!!

Annem de kayınvalidem de onlara ayrı verilen 50 liraya kadar verdiler valla. Şok oluyorum böyle şeyler duyunca. Allah yardımcınız olsun umarım sorunsuz halledebilirsiniz bu süreci. Şimdiden mutluluklar.

El opmede tam tersi olur annecim senin bana bisey vermen gerekir diye hatırlat annene
Ayrıca şu süt hakkı nedir yahu bi bilezige mi biçiyor süt hakkini
Benim annemler bana annemin eski sevmedigi kolyesini damada da 150 tllik bi saat takacaklar bilezik degil el opmede dugunde bile yapmayacaklari icin dusunmuyorum onu :)

Annem de kayınvalidem de onlara ayrı verilen 50 liraya kadar verdiler valla. Şok oluyorum böyle şeyler duyunca. Allah yardımcınız olsun umarım sorunsuz halledebilirsiniz bu süreci. Şimdiden mutluluklar.
Ay gercektenmi uzuluyorum bende onlarin birikimi onlar yaptı dugunumu ben calismiyordum onlar borca giriyo cevreye de getirenlere geri odeyecekler die :/

Gerçekten. Biz dedik hatta takıya kalamayıp size veren olursa hiç uğraşmayın sizin olsun diye. Tek tek isim saya saya verdiler yazık zan altında kalmamak için. Hatta düğüne gelemeyip evlerine ziyarete gidip verenler oldu çeyrek yarım neyse onları bile verdiler. Müsaitsek bizi de çağırdılar direk bize versinler diye gidemediysek saklayıp ilk fırsatta verdiler.

Peki siz çalışıp ikiniz mi yaptınız tum masraflari

Çok ilginç. El öpmeye annenin bilezik istemesi. Yanlış anlama ama annen çok aç gözlü birisi. İnsan utanır bunları isterken.

Peki siz çalışıp ikiniz mi yaptınız tum masraflari
Ailem eşimin ailesi ve biz hep beraber yaptık. Beyaz eşyaları kayınaile aldı diğer eşyalar için nakit para verdi benim ailem 11-12 bin kadar. Düğün masrafları eşimle bendeydi. Kayınpederiö sonradan 6bin kadar yemek parası ödedi illa yemekli olsun diye falan herkes elini taşın altına koydu yani

Böyle bişey ilk defa duyuyorum okuyorum. Süt hakkını annen kendisi isteyecek erkek tarafından sen sakın karışma. Siz söyleyin süt hakkını de. Allah ım bu insanlara ne olmuş böyle... Kızının insan altınlarına göz mü diker...

Şimdi kızının altınları mı oldu ne ara ne zaman

Şimdi kızının altınları mı oldu ne ara ne zaman
Ya siz şakamısınız hukuken bile artık altınlar gelinin diye geciyor tutturmussunuz bi aileye verilmeli diye.
Bırakın şu saçma adetleri takılan altın para yeni çifte bir yardım olsun diye takılır bu kadar net neymiş süt parasıymış altın takmış mış takmasaymış gün yapsa daha çabuk dönerdi altınlar

Anneniz diye kötü bir şey söylemek istemiyorum ama yaptığı çok çok ayıp. Altınlara göz diktiği yetmemiş, ekstra şeyler de istemiş sizden.
Yanlış hatırlamıyorsam "annem için evden çıkan kız artık aileden sayılmaz" gibi bir şey söylemiştiniz. Hem evlendikten sonra sizi el gibi görecek hem de süt parasını çatır çatır yiyecek öyle mi?

O altınlar evlenen çifte yardım olsun diye takılıyor. Annenize vermeyin bence altınları. Verecekseniz de yarısını annenize, diğer yarısını kayınvalideye verin, yoksa çok ayıp olur. Kayınvalide de milletin çocuğuna altın takmıştır bunca zaman. Onun akrabalarından geleni bile istemek bildiğiniz soygun.

Yardimlik durumları olmadığına göre bu biraz çıkar doğrultusunda bı arzu oluyor bence tabi sizde haklısınız keşke paraciklar gelinle damada kalsa en doğrusu o zaten demek istediğim emek etmediği bir parayı ihtiyacı olmamasına rağmen direterek alması doğru değil baksaniza birbirlerine kırıcı laflar etmisler o ananın babanın hakkını ölse ödeyemez kaldiki emeği olmayan bir parayı kendi çıkarları uğruna kullanmak için anayi babayı kırıyor hak hukuktan bahsedecek olursak evlatlar bı sussun bence.

Yalnız el opmeye gidince kız anneye hediye goturmez anne kıza hediye verir. Bence sen evlen biz senden sende annenden kurtul ( başta öyle söylediğin için söylüyorum yanlış anlama)

Şaka galiba ben ciddiye almadım.
Evlenen çiftlerin nedir şu altınlardan çektiği. Sanırsın ki 50 kilo altın takılacak!!!
Çok haklısınız evlenen çiftlerde altın gelinlerin hakkıdır HEMDE BÜTÜN ALTINLAR.
Gün yapsa dediğiniz gibi altınlar daha çabuk dönerdi.
Benim 2 ay süren bı evliliğim oldu, inanın yaşadığım altın rezaletini mezarında ot bitse unutmam ama ne rezillikti.
Uzun yıllar sonra yeniden evlendim, anladım ki iş adamda bitiyor. Takı merasimi bitince üzerimizdeki bütün altın para vs çıkardı anneme verdi. Annemde ertesi günü altınları teslim etti.
Konu sahibinin annesini nasıl bı yapıya sahip, annesi die fazla bişeye yazamıyor insan.
Süt hakkına gelince de annesi erkek tarafına süt hakkı şunu şunu istiyorum dicek.
Kızından süt hakkı anne isteyemez dini boyutu var işin, damadından isteyecek. Takılan bileziklerinden birini bana süt hakkı ver ne demek çok ilginç.

Ne paylasilmayan seydir su takilar.Her dugunde bi tarafta sorun cikiyo.Annen insallah hatasini gorur ve seni rahat birakir erkek ailesi kabul ederken yillarca bitmez bunun tartismasi

Kusura bakmayın ama anneniz gerçekten öz anneniz mi üvey mi anne evladından süt parasımı ister ? Biz takılan takımların nakit parlasın kayınbabama verdik ki düşündü yemekti 40000 tuttu herşeyimizi aldılar o halde almak istemeyip biz hallederiz dediler kendi anneme gelince 2 sene oldu evleneli daha geçen yurt dışında bi akrabamız düğüne gelemediği için çeyrek getirmiş onu verdi bana 2 bilezik taktı ablama 1 tane takmış şimdi maaşından pr biriktirip ona da ikinciyi yapmaya çalışıyor ailede paranın lafı olmaz olmamalı kimin gücü neye yetiyorsa ama bir anne de böyle istememesi ki yarısını zaten vermişsiniz daha ne bence öz anneniz mi bi araştırın eşiniz ailesine karşı düşeceğiniz durumu hiç düşünmüyor mu?

Bu tutuma gerçekten çok şaşırdım. Süt hakkı da neymiş. İlerde şunu şunu görürüm, şuna sahip olurum diye hiç emzirmedim açıkçası. Günümüzde bile yaşlıya saygı sevgi kalmamış, zor geliyor bakım bilmem ne. Herkes kendi keyfinin peşinde. Yaşlandığımda da kimsenin eline düşmeyeyim diye dua ediyorum şahsen. Düğünde takılanlar benim demek Bir bana mı çok ters geldi acaba... Lokantanın ortasında bağırmak falan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…