kızlar bıktım artık çare de bulamıyorum

mehel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
938
230
123
Manisa
evlendiğimizden beri eşimle en çok tartıştığımız konu. 3 senelik evliyim. ailem eşimden beklediği samimiyeti bulamıyor. bulamadıkça da bana yükleniyorlar. başta eşime yansıtıp kavga ediyorduk. artık yansıtmıyorum. eşim fazla konuşmaz nasılsın eline sağlık güle güle gibi kelimeler ya da soru sorulduğunda cevap verir. bazen bunları da yapmadığı oluyor

5gün önce ameliyat oldum. annem geldi işlerimi yaptı baktı sağolsun. babamda geldi. akşam da burda yiyip evlerine döndüler.
3-4 gün bu şekilde geçti. babam geldi. eşim geldi gitti. yani birileri girip çıktı sürekli. bugün annem gelmeyeceğini söyledi. zaten iyiyim artık ama gelirim demişti. gelmeme nedeni de eşimin konuşmaması, babama hoş geldin dememiş geldiği zamanlarda, oturduğu yerden kalkmamış. eşimde suçlu biliyorum 1 kere kalktı kalan zamanlarda kalkmadı. annem de diyor haketmiyormuyuz biz saygıyı

eşimi biliyorum kabul ediyorum.artık konuşmaması şundan da oldu niye konuşmuyosun niye böylesin diye diye sıkıldığını hissediyo ve yapmıyo. benim eşimin öyle bir huyu var. annemi de biliyorum çok iyi niyetli düşünmüyo her zaman. yani yaptığını görmez yapmadığını görür. mesela eşimden mandalina istedim dolaptan alıp soydu bana verdi.annem diyo ki insan bize de der siz de istermisiniz diye? tamam düşünemedi o sırada. ama hastanede yemek geliyodu tek kişilik onlara diyordu siz yiyin yemek diye. hatta aşağıya inmişlerdi yemeye arayayım yemek geldi onlar yesinler dedi. yani böle bazen düşünüp iyi davranıyo bazne de sallamıyo gibi

şimdi ne yapayım ki ben . anneme dedim ki ben bıktım artık bana söylüyosun da ne oluyor ben kavga ediyorum bişey değişmiyo. bence siz konuşup halledin probleminizi haksız mıyım. akşam eşim gelince ona yansıtmak istemiyorm ama anlayacak ağlıyorum öğlenden beri. anlatsam kızacak . ki benim eşim benim için memleketime gelmiş birisi. böyle yaparak kaçıracaklar

kızlar en çok da ne canımı sıktı biliyor musunuz? ben ameliyatlıyım. madem eşime kızdın. sonuçta eşim akşam geliyor. evlerimiz 15 dakika. insan bi gelir ihtiyacın var mı der o saate de gider . ben olsam öyle yaparım yani

Son düzenleme:
kızlar insanlarını eşleriyle ne problemleri var bizim ki dert bile değil. değer mi bunlar için can sıkmaya göz yaşı dökmeye . benim eşimle hiç problemim olmaz eşimden hiç şikayetim yok ama bıktım artık

Eşiniz yapısal olarak böyle sessiz midir? Bazı insanlar konuşmayı sevmezler ne yaparsanız yapın değişmezler, ama tabii sadece ailenize karşı böyle ise o zaman ortada bir sorun var demektir.

............................................

Son düzenleme:
Anneniz kızmış olabilir ama bunu size yansıtması ne kadar da gereksiz. Sizi üzmekten başka bir işe yaramıyor bunun da farkında hala devam ediyor. benim eşimde öyle çok konuşmaz, sohbet etmez anneme gittiğimde öylece oturur yeğenimle oynar en çok. Ama annem bir kere olsun birşey dememiştir. Aman kızım siz mutlu olun sana iyi davransın da ben bişey istemiyorum der hep. Sizin kocanızdan şikayetiniz yoksa bence kafanıza takmaya bile değmez. Varsın anne babanızla sohbet etmeyiversin çok mu önemli.Sizde ameliyatlı ameliyatlı boşuna ağlamayın..Anneniz sizde kalmakla güya iyilik etmiş..Annenize de kocamın huyu böyle ne yapayım benle gayet güzel geçiniyor diyin olsun bitsin. Banada çok kişi sorar ne kadar sessiz eşin var, hiç konuşmazmı neden böyle diye bende diyorum benimleyken gayet iyi öyle gereksiz yere ne konuşacakki diyorum susuyo karşımdaki. Bu kadar basit harap etmeyin kendinizi boşuna..sevgiler ayrıca geçmiş olsun

Eşiniz yapısal olarak böyle sessiz midir? Bazı insanlar konuşmayı sevmezler ne yaparsanız yapın değişmezler, ama tabii sadece ailenize karşı böyle ise o zaman ortada bir sorun var demektir.

genelde çok konuşmaz. ama bu kadar da sessiz değil. aileme karşı öyle.

mesela benim babam karakter olarak karşısındakine konuşurken sana güveniyorum hissi vermez. eşim de bunu hisseder konuşmaz gibi. ama ben bunu babama diyemiyorum bu yüzden senle muhabbet etmiyor diyemem. eşimde istiyor ki sen yaparsın oğlum, sen bu konuda ne düşünüyorsun bunun gibi şeyler bekliyor. mesela arabasını eşime vermedi bi süre kullanabilcek mi acaba diye

dedim canım aynen dediklerini. ama laf anlatamiyorum. baban hiç böyle değidi benim aileme diyo. ama babamın da başka sorunları vardı

benim eşim yüzde yüz haklı demiyorum. onun da haksız olduğu taraflar var. ama bana yansıtınca bişey değişmiyoki

Annenle ve eşin arasında kalmamalısın bence de. Bir problemleri varsa oturup konuşup beraber çözsünler.

El oğulları/el kızları kendi çocukları gibi yakınlık gösteremez ki... Anlasalar sorun kalmayacak. Annen de benim kızım mutlu mu evinde mutlu, o zaman fazla bişey beklememek lazım, diye düşünmeli bence...

Seninde dediğin gibi en kötü sorununuz bu olsun inşallah...

Son düzenleme:
Ailenizle konuşun , bu adamın huyu bu bu saatten sonra değişmez,
bazı şeyleri görmeyin, umursamayın, saygısızlık olarak almayın deyin.
Onlara sözde saygı gösterip, sizi mutsuz eden, ilgisiz, dışarı başlı bir adam olsaydı daha mı iyiydi.
İş sizde bitiyor.
Eşinizle kavga etmeden usul usul işlersiniz.
Ama şimdi kavga ederseniz sizi annenizin doldurduğunu düşünüp bu sefer tavır alacaktır.
Üstünde durmayın fazla ve ailenizi de üzmeden ortayı bulmaya çalışın.

Haklı ya da haksız eşinin seninle güzel geçimi önemli olan annenle geçinmesi değil. Hakaret etmiyor, evden kovmuyor, küste değiller.. tek suçu sessiz olmak varsın olsun.. Bence kocana hiçbirşey söyleyipte canınızı sıkmayın boşuna..ev senin, koca senin , hayat senin boşverrrr..

Eşiniz kendisini benimsesinler istemiş sanırım, dediğiniz gibi bir hisse kapılınca da kendisini geri çekmiş.
Babanız karşısındaki her hangi bir insana veya bir tanıdığa karşıda aynı tutumda mı?
Yani bu güven vermeme her zaman için mi geçerli, yoksa belirli bir müddet mi?

Vallah normalde böyle yorumlar yapmam ama eşin çok saygısız . Yapıyla alakası yok. İnsan sadece eşi için sevmese bile hoşgeldin beş gittin der. Senin eşin aman çokta umrumda moduna girmiş bu hallerinide Sıkılıyorum yorumunu yapıştırtmış.

Kesinlikle katılıyorum Annenin seni doldurdugunu düşünecek ve ilerde daha da soğuyacak bu sefer evine bile gitmeyecek ve hatta evinize gelmesini de istemeyecek.

babam hep öyledir

eşimin de haksız olduğu zamanlar var tabi. ama normalde geldiklerinde hoş geldin der tabi keyif sorar. ama bu sefer sürekli gelip gidince yapmadı . hep görüyorum diye düşündü kesin

Çok zor bi durum ama ailenizde kendine göre haklı istenmediğini düşünür
ama bunu size bu şekilde yansıtması sizin aranızı bozmaktan başka bi işe yaramaz
eşinizin kendi ailesine tutumu nasıl eğer onlara karşıda öyleyse eşinizle tartışmanızın bi yararı olmayacaktır

eşimin de haksız olduğu zamanlar var tabi. ama normalde geldiklerinde hoş geldin der tabi keyif sorar. ama bu sefer sürekli gelip gidince yapmadı . hep görüyorum diye düşündü kesin
Buda olabilir ama ben düşünüyorumda senın olayın bende olsa sürekli gelp gitseler 3-5 gun yok ya demek ZORUNDASIN birkere. Siz çok düşünceli sakın birisiniz anladıgım kadarıyla Eşinizle usulunce konuşmalı dicem ama kaç kere konuşmuşsunuzdur. bence fzlada ustune gitmemek lazım yavaş yavaş aşılamak lazım diye düşünüyorum.

kızlar en çok da ne canımı sıktı biliyor musunuz? ben ameliyatlıyım. madem eşime kızdın. sonuçta eşim akşam geliyor. evlerimiz 15 dakika. insan bi gelir ihtiyacın var mı der o saate de gider . ben olsam öyle yaparım yani

valla insan olan sevmese bile nefret bir etse
evine gelen esinin annesine babasina usulende olsa hosgeldin der ayaga kalkar
annende babanda haklilar bence
esinin terbiyesi hic hos degil
onlarin kendi arasindaki sorun degil oturup konussunlar
esinin sorunu kendi aklinin idrak etmesi lazim

babam hep öyledir

En azından sana eşinle ilgili olumsuz bir şey söylediklerinde kendi fikrinmiş gibi bu güven meselesine değinebilirsin..
Ya da ailenle konuş, yapısı bu bu saatten sonra değiştiremem böyle kabul edin de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…