Bir genç kızın evlilik hayallerini kimsenin kısıtlamaya hakkı yoktur... Aksine mümkün olduğunca desteklenmelidir...
Nişanlın çalışıyormuş....
Madem hayalin düğün yapmak, düğün yapacaksınız...
Dediğim gibi kredi çekip mi ödersiniz.. Takılan takılarla mı ödersiniz bilemem... Ama bir düğün yapılamayacak bişey değil....
Ne münasebet gelinliğe ne gerek var bi kere giycen zaten... Asıl bir kere giyileceği için gelinlik önemli....
Evinde koltuk olmasa da olur, gerekirse 300 liralık çekyatta oturursun ama gelinliğin güzel olmak zorunda... Çünkü 1-2 yıl sonra para biriktirip yeni koltuk alabilirsin, ama bir daha gelinlik giyme şansın olmayacak...
Nişanlın çalışıyormuş.... Ailesi de az da olsa gelirleri olan insanlar sonuçta nişanlı bir adamın öncelikli görevi kendi evliliği için para biriktirmektir...
Nşanlınla bu durmu açık açık konuş... Benimle gezip yiyip içmenden kısarken durduk yere bilgisayar alman bana mantıklı gelmiyor de... Düğüne gerek yok, gelinliğe gerek yok da bilgisayar çok mu gerekli de....
Benim hayalim seninkinden farklıydı.. Nikah yaptım.... Asla da düğün istemedim... Sevmemçünkü düğün salonlarını limonatalı bayat kurupastalı gümbür gümbüt düğünleri...
Biz FArklı şehirlerde olduğumuz için bizim tarafta kına gecesi yaptık ama düğün gibi yani herkes davetliydi...
İstanbulda nikah yaptık....
Nikahtan sonra da 100 kişilik bir grup olarak yemeğe gittik, canlı müzik olan bir mekana... Mekanın bahçesi sadece bize rezerve edilmişti.. Acaip de eğlendik....
Benim hayalim buydu....
Eşimimn ailesi de bize 3 kuruş dahi yardımda bulunmadı... Ama biz 1 sene daha geç evlendik ama istediğimiz gibi evlendik...
Sen dua et ki gene size ev veriyorlar... Biraz da iyi yanından bakmak lazım....
Bir kaç ya evlenmek yerine ilkbaharda evlenin bu arada para biriktirir dilediğiniz gibi bir düğün yaparsınız...
Geç olsun temiz olsun diye bi laf vardır unutma...
herşeyden önemlisi bu devirde kira derdiniz olmıyacak..bu zamanda bu bir nimet!bence düğün dernek düşünmeyin,böyle şeylere takılmadan mutluluğunuzun tadını çıkarın..sevdiğiniz adamla bir ömür geçiriceksiniz..bunu düşünüp kendinizi mutlu edin..gamyoncuiremsu
Düğün istiyorsanız ve bunu yapacak kadar maddi güçleri varsa bence istediğinizi yaptırmalısınız ki sonradan içinizde kalmasın. Küçük bir düğün yaparak hem az masraf yapmış hem de gönlünüzden geçtiği şekilde evlenmiş olursunuz. Durumları varsa bunu istemek hakkınızdır...
Evin dekorasyonu konusunda endişelerinizin sizi üzmesine izin vermeyin çünkü bunlar sonradan değiştirilemeyecek şeyler değil. Yani şimdi nişanlınızın annesinin istediği gibi açık renk parke yaptırın, ileride durumunuz olduğunda istediğiniz gibi değiştirirsiniz fakat düğün konusunda geriye dönüşünüz olmayacak. Bu konuda orta yolu bulacak kişi de nişanlınız... Gerçekten istiyorsanız onunla oturup konuşun ve ne istediğinizi açıkça söyleyin bence.
canım ben senin yaptığın gibi teklifte bulundum. dedim ki ananemlerin köyde evleri var benim baya büyük de arazileri var ağaçlıklı yemyeşil falan..orada kına gecesi yapalım dedim düğün gibi yani.. nikahı yaparız oraya da herkes çağrılır nikahın olduğu akşam da yakın akrabalar arkadaşlarımız gideriz bi yerde yemek yeriz kutlama yaparız tamamdır dedim.. bu sefer de yok şu kadar kişi gitsek en az 2 3 milyar tutar ne gerek var onun yerine ev ihtiyacı alınır demeye başladılar. benim ananem ben yollayacam sizi balayına nereye isterseniz gidin dedi ona da ne gerek var onun yerine bilezik taksın borçlarınızı ödersiniz demeye başladılar. ya çok fazla yokluk çeken insanlar değiller evleri var paraları da az çok var. 2 çocuğunu evlendirmiş önceden hepsi düğünlü dernekli en küçük çocuğa geldiği zaman ne gerek var denmeye başladı. ben de ailemin ilk çocuğuyum evlenecek olan. herşeyi tam isterler haklı olarak..
ama hepinizin dedikleri doğru arkadaşlar sağ olun gerekirse evde eksik olabilir zamanla tamamlarız ama insanın düğünü bi kere olur bi şekilde bu konuyu halletmeliyim yani. nişanlımla arada konuşuyoruz zaten ama net ne istediğimi belli etmem gerekiyor..
bilgisayar konusunda da dün gece konuşurken aklıma ne geliyosa söyledim. ben bu kadar dikkat ediyorum bana bişey almaman konusunda dedim. defalarca telefonunu değiştirelim dedin ben istemedim şimdi annemlere değiştirtcem doğum günümde hediye istemedim para gitmesin güzelce biriktirelim die sen luzumsuz yere bilgisayar alcam diyosun bizim böle bi lüksümüz olmadığını düşünüyodum ama madem sen var diyosun para falan biriktirme boşver ben vazgeçtim artık bu işten ne zaman yeterli paramız olursa o zmaan evleniriz 5 10 yıl geçer madem dedim.. ben böyle deyince de bilgisayarı almaktan vezgeçti :jeyyar:
Aslında daha sen babanın evindeyken onun için para biriktirmemelisin yani parasını ikinizin vereceği parkenin rengine müdahale etmek bana biraz tuhaf geldi.Kaynana fobisini destekler davranış sergiliyo sanırım nişanlının annesi .Düğün konusunda benim fikrimde nikahtan yanadır düğüne harcayacağım parayı balayına ya da evime harcamayı tercih ederim ama senin içinde kalacaksa bişey diyemem .
Evladım evlenmeden ne koparsam kar diyolardır belki yada iyi düşünelim böyle yaparak onun için tasarruf yapıyo olabilirler.
Sen şuan babanın evindesin rahatına bak, hamama giren terler .Bırak evlenince tasarruftan başını kaldıramıcan nişanlılığının keyfini çıkar bence, mutluluklar
Hiç sevmiyorum böyle insanları :dilcikar: bırak kim ne yapmak istiyorsa yapsın.. Canım ezdirme kendini.şakkıdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?