Kızlar bir akıl verin lütfen :(

ilerde daha büyük sorun olmaması için ya bırak yada oturup karşılılıklı konuşup anlaşmanız lazım

Düğün istiyorsanız ve bunu yapacak kadar maddi güçleri varsa bence istediğinizi yaptırmalısınız ki sonradan içinizde kalmasın. Küçük bir düğün yaparak hem az masraf yapmış hem de gönlünüzden geçtiği şekilde evlenmiş olursunuz. Durumları varsa bunu istemek hakkınızdır...

Evin dekorasyonu konusunda endişelerinizin sizi üzmesine izin vermeyin çünkü bunlar sonradan değiştirilemeyecek şeyler değil. Yani şimdi nişanlınızın annesinin istediği gibi açık renk parke yaptırın, ileride durumunuz olduğunda istediğiniz gibi değiştirirsiniz fakat düğün konusunda geriye dönüşünüz olmayacak. Bu konuda orta yolu bulacak kişi de nişanlınız... Gerçekten istiyorsanız onunla oturup konuşun ve ne istediğinizi açıkça söyleyin bence.

herşeyden önemlisi bu devirde kira derdiniz olmıyacak..bu zamanda bu bir nimet!bence düğün dernek düşünmeyin,böyle şeylere takılmadan mutluluğunuzun tadını çıkarın..sevdiğiniz adamla bir ömür geçiriceksiniz..bunu düşünüp kendinizi mutlu edin..gamyoncuiremsu

Bir genç kızın evlilik hayallerini kimsenin kısıtlamaya hakkı yoktur... Aksine mümkün olduğunca desteklenmelidir...
Nişanlın çalışıyormuş....
Madem hayalin düğün yapmak, düğün yapacaksınız...
Dediğim gibi kredi çekip mi ödersiniz.. Takılan takılarla mı ödersiniz bilemem... Ama bir düğün yapılamayacak bişey değil....

Ne münasebet gelinliğe ne gerek var bi kere giycen zaten... Asıl bir kere giyileceği için gelinlik önemli....
Evinde koltuk olmasa da olur, gerekirse 300 liralık çekyatta oturursun ama gelinliğin güzel olmak zorunda... Çünkü 1-2 yıl sonra para biriktirip yeni koltuk alabilirsin, ama bir daha gelinlik giyme şansın olmayacak...

Nişanlın çalışıyormuş.... Ailesi de az da olsa gelirleri olan insanlar sonuçta nişanlı bir adamın öncelikli görevi kendi evliliği için para biriktirmektir...

Nşanlınla bu durmu açık açık konuş... Benimle gezip yiyip içmenden kısarken durduk yere bilgisayar alman bana mantıklı gelmiyor de... Düğüne gerek yok, gelinliğe gerek yok da bilgisayar çok mu gerekli de....

Benim hayalim seninkinden farklıydı.. Nikah yaptım.... Asla da düğün istemedim... Sevmemçünkü düğün salonlarını limonatalı bayat kurupastalı gümbür gümbüt düğünleri...
Biz FArklı şehirlerde olduğumuz için bizim tarafta kına gecesi yaptık ama düğün gibi yani herkes davetliydi...
ıstanbulda nikah yaptık....
Nikahtan sonra da 100 kişilik bir grup olarak yemeğe gittik, canlı müzik olan bir mekana... Mekanın bahçesi sadece bize rezerve edilmişti.. Acaip de eğlendik....
Benim hayalim buydu....

Eşimimn ailesi de bize 3 kuruş dahi yardımda bulunmadı... Ama biz 1 sene daha geç evlendik ama istediğimiz gibi evlendik...
Sen dua et ki gene size ev veriyorlar... Biraz da iyi yanından bakmak lazım....
Bir kaç ya evlenmek yerine ilkbaharda evlenin bu arada para biriktirir dilediğiniz gibi bir düğün yaparsınız...
Geç olsun temiz olsun diye bi laf vardır unutma...

canım ben senin yaptığın gibi teklifte bulundum. dedim ki ananemlerin köyde evleri var benim baya büyük de arazileri var ağaçlıklı yemyeşil falan..orada kına gecesi yapalım dedim düğün gibi yani.. nikahı yaparız oraya da herkes çağrılır nikahın olduğu akşam da yakın akrabalar arkadaşlarımız gideriz bi yerde yemek yeriz kutlama yaparız tamamdır dedim.. bu sefer de yok şu kadar kişi gitsek en az 2 3 milyar tutar ne gerek var onun yerine ev ihtiyacı alınır demeye başladılar. benim ananem ben yollayacam sizi balayına nereye isterseniz gidin dedi ona da ne gerek var onun yerine bilezik taksın borçlarınızı ödersiniz demeye başladılar. ya çok fazla yokluk çeken insanlar değiller evleri var paraları da az çok var. 2 çocuğunu evlendirmiş önceden hepsi düğünlü dernekli en küçük çocuğa geldiği zaman ne gerek var denmeye başladı. ben de ailemin ilk çocuğuyum evlenecek olan. herşeyi tam isterler haklı olarak..
ama hepinizin dedikleri doğru arkadaşlar sağ olun gerekirse evde eksik olabilir zamanla tamamlarız ama insanın düğünü bi kere olur bi şekilde bu konuyu halletmeliyim yani. nişanlımla arada konuşuyoruz zaten ama net ne istediğimi belli etmem gerekiyor..

bilgisayar konusunda da dün gece konuşurken aklıma ne geliyosa söyledim. ben bu kadar dikkat ediyorum bana bişey almaman konusunda dedim. defalarca telefonunu değiştirelim dedin ben istemedim şimdi annemlere değiştirtcem doğum günümde hediye istemedim para gitmesin güzelce biriktirelim die sen luzumsuz yere bilgisayar alcam diyosun bizim böle bi lüksümüz olmadığını düşünüyodum ama madem sen var diyosun para falan biriktirme boşver ben vazgeçtim artık bu işten ne zaman yeterli paramız olursa o zmaan evleniriz 5 10 yıl geçer madem dedim.. ben böyle deyince de bilgisayarı almaktan vezgeçti :jeyyar:

işte sevdiğim adamla evleneceğim için ve bir ömür geçirmek istediğim için zaten özeniyorum bu kadar sonradan aklımda bişey kalıp da mutsuz olmamak ve mutsuz etmemek için yerimseniben

ya canım parke yaptırmak da ha deyince değiştirilecek bişey değil ki. hem evi bize veriyo oturun die hem de benim istediğim olacak dio ben ona çok bozuldum gerçekten. nişanlıma da söyleyince sen onun öyle dediğine bakma bizim isteğimiz olur sonunda dedi ama görecez bakalım ne kadar yaptıracak istediğimizi...ama düğün gelinin isteğindedir ve onun hayalidir kimse de engelleyemez bunun bi şekilde bi orta yolunu bulacaz inşallahh...

Aslında daha sen babanın evindeyken onun için para biriktirmemelisin yani parasını ikinizin vereceği parkenin rengine müdahale etmek bana biraz tuhaf geldi.Kaynana fobisini destekler davranış sergiliyo sanırım nişanlının annesi .Düğün konusunda benim fikrimde nikahtan yanadır düğüne harcayacağım parayı balayına ya da evime harcamayı tercih ederim ama senin içinde kalacaksa bişey diyemem .
Evladım evlenmeden ne koparsam kar diyolardır belki yada iyi düşünelim böyle yaparak onun için tasarruf yapıyo olabilirler.
Sen şuan babanın evindesin rahatına bak, hamama giren terler .Bırak evlenince tasarruftan başını kaldıramıcan nişanlılığının keyfini çıkar bence, mutluluklar

Ben anlamadım senin nişanlını ve ailesini... Nasıl oluyor da ne hakla senin ananenin sana vereceği hediyeye karışıyorlar...Ne demek bilezik taksın borçlarınızı ödersiniz...
Onlara ne hediyeyi veren kişi karar verir ne hediye vereceğine....

Çk ayıp yani....

Ayrıca bu borçlarınızı ödersiniz bilezik taksın lafına çok dikat et... Demekki bunlar düğüden sonra bütün takıları bozup düğün borçlarını ödeyecekler....
Eee sen buna razı mısın??? Eğer razıysan istediğin masrafı yapma hakkın var.. Sonuçta borcunu sana takılacak olan altınlarla ödeyeceksen istediğin mobilyayı istediğin gelinliği al istediğin düğünü yap...Ne gerek var derlerse de düğünde takılan altınlarla ödenmeyecekmi nasılsa istiyorum alıcam, istiyorum yapıcam de hiç konuşmalarına izin verme....

Ama altınlarımla yatırım yapmak istiyorum bozdurup harcamam diyorsan da bunu açıkça nişanlına söyle... Siz annenennen tatile göndereceğine bilezik taksın borçlarınızı ödersiniz dediniz kafama takıldı, biz borçları düğün takılarıyla mı ödüycez de... Onun cevabına göre de sen fikrini söyle.... Ben bozdurmıycam altınlarımı yatırım olarak kalsın maaşımızla taksit takit öderiz borçları falan dersin...

Ama başytan konuş bunları ki düğünün ertesi sabahı takılarına kuyumcuya gitmek zorunda kalırsan şok olma....

öncelikle mutluluk dileklerin için teşekkür ederim tasarruf konusuna eskiden önem veriyolardı canım ama bu ara yok gün paramı ver telefon faturamın yarısını öde gereksiz yere bilgisayar alalım bilmem nee.. dün akşam gerçekten patladım yani.. ben korkudan nişanlımın bana doğum günümde hediye almasını bile istemedim ilerde daha çok günlerimiz olur şimdi istediğimizi yapmak için para biriktirmemiz lazım die ama benden başka dikkat eden kimse yok demek ki.. artık hiç karışmıyacam ne yaparsa yapsın kendi parasıyla nasıl olsa mecbur benim istediğim olacak sonunda. düğün gelini hayalidir yaniyerimseniben

Hiç sevmiyorum böyle insanları :dilcikar: bırak kim ne yapmak istiyorsa yapsın.. Canım ezdirme kendini.şakkıdı

canım ben de kendimi ezdirmek istemiyorum öle bi niyetimde yok ama bu sefer kötü gelin olmaktan korkuyorum. kendimi onlara nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum huysuz geçimsiz durumuna düşmemek için fisfisfis

Denizbarış'ın dediğine de dikkat et bence o da doğru bir yaklaşım...
Ben kaynana karşıtı değilimdir ama bu kadarı fazla yani , anneannen ister para takar ister altın ya da hiçbişey takmaz ya da ev verir kime ne bundan ..
Yapıcı olmak önemli evilik öncesinde ama sen fazla sorumluluk almışsın bu kadarına gerek yok , baştan tavrını koy yıkıcı olmadan tabi sakince , şirinlikle tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır unutma.
Düğün istiyosan da olsun yani sizin mutluluğunuz önemli ..
Ayy insan neler duyuyor beterin beteri var ne diyelim nişanlını seviyosan da biraz gayret edicen işte , bu nedenlerden evlilik süreci zor zaten Allah yardımcın olsun

ben razıyım takılarla borç ödemeye bi itirazım yok çünkü eminim gelecek takılarla borç ödenir üstüne para da kalır. benim ailem benden bişey beklemez hepsini yaparlar düğünden sonra al borcunu sen öde de demezler. bu da kafama takılıyo sanki aileme haksızlık yapıyomuşum gibi oluyo mu sizce? yani takılarla erkek tarafının borçları ödeniyo gibi mi algılanır? ben nişanlımla herşeyi halledebileceğimi biliyorum korktuğum kayınvalidemin bi şekilde onu engellemeye çalışması. bu sefer de huzurumuz kaçar en güzel günlerimizi tartışarak geçiririz die korkuyorum. kötü biri değil kayınvalidem de işte çok fazla müdaheleci ben alışkın değilim buna. kızı 17 yıllık evli hala onun evine eşyalarına kocasıyla olan ilişkisine mudahele eder. işin garibi de dışarı karşı kızını çok tutat yaptığı herşeyi güzel gösterir. evini çok güzel döşedi düğünü çok güzeldi gelinliği harikaydı bilmem nee.. ama iş bize gelince değişiyo biraz nasıl yaptırcam bazı şeyleri bilemiyorumm:1no2:

Tamam düün takılarıyla borç ödemeye razı sen istediğin herşeyin en güzelini aldır ve yaptır nasıl olsa senin altınlarınla ödenecek...
Bişey demeye kalkarlarsa da düğün takılarıyla ödenecek nasıl olsa ben böyle istiyorum dersin....

olur mu ki ölee?? bu sefer para mevzu yapıyor die laf olmasın.. ya benm düzgün bi şekilde sade bi nikahla olmayacağını kına gecesi ve en azından nikahtan sonra yakınlarımıza bi yemek istediğimi söylemem lazım ama nasıl??

Yaaa canım benim zaten öyle dann diye söylemiycen...
Düğün ne zaman düşünüyorsunuz.. YAni daha ne kadar süre var??? DÜğün salonu için önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor...
Mesela sen şimdiden düğünü nerede yapmak istiyorsun nasıl biyerde yapmak istiyorsun düşün internetten bak buluştur.. Sonra da nişanlına göster bak böyle biyer buldum çok güzel biyer harika bi düğün olcak falan diye hayallerini anlat ona.... BAkalım tepkisi ne olacak.... BU arada kayınvalidenle falan da biraraya geldiğinizde düğün konusunu aç.. Ben de yer araştııyorum düğün için de... Hem güzel olsun hem ekonomik olasun diye bakıyorum de... En az 6 ay önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyormuş de.. Falan yani kesin bir şekilde düğün istediğini belirt bu şekilde...
Sen bunları söylerken de sana ne gerek var düğüne boşa masraf falan derlerse ben istiyorum, boşa masrafsa da boşa masraf ama benim hayalim düğünümde gelinliğimle dilediğimce eğlenmek dyeceksin... Çok ısrar eder de düğün parasıyla eşya alırsınız ne gerek var falan derlerse... Nasıl olsa eşyalarda düğün takılarıyla alınacak.. Düünü de düğün takılarıyla yaparın ne farkederki.. Bir kere evleniyorum snuçta hayal ettiğim gibi olmasını istiyorum herşeyin... 2 bilezik fazla bozdurmam gerekecekse de bozdururum diyeceksin...
O zaman itiraz etme şansları kalmayacak....

aynı şeyleri bende yaşadım şuan kayınvalidemin evinden kurtulmak için can atıyorum evim olarak benimseyemiyorum dışarı çıkınca girmek istemiyorum sevmiyorum çünkü birne anlatırken benim evim küçük ama güzel rahat çarşı içinde gibi anlatıyo oğlanın oturduğu ev dese gene iyi sinir oluyorum bişey yaptırmaya kalktık mı rahatsız oluyo iyice yerleşiyoz diye herkes çalışıp kendi evini alsın diyo biz nasıl aldıysak gel de otur şimdibu evde çıksak kendimi oturak yooooo kiraya vercek düğünümün de içine ettiler düğün yapmayız yapılırsa gelmeyiz dendi bende şık bi nikah istedim yemekli içine ettiler yemek yetmedi hiç bişeyle ilgilenmediler zaten nikah yerini annem tuttu ben ağlıyorum diye herşeyi batırdılar görgüsüz özençsiz insanlar kayınvalidemde kayınpederim de öğretmen emeklisi kayınvalidem sadece 3 aylık 2 buçuk milyar alıyo kayınpederin daha fazla ama bana gelin ayakkabısı çantası bile almadılar niaşn düzmediler evde ne varsa koymuşlar kaç yıllık şeyleri çok zoruma gtti ben hiç onlardan pahalı bişey istemedim ucuz olsun güzel olsun dedim hep ama para gitçek diye akılları çıktı sen de bunları yaşayabilirsin çünkü bizimkileerde herşeye müdahale ettiler hiç biz karar alamadık ailece kız evi ne derse o olur burda bizde tam tersi oldu rica kibarlık yok şimdi bunlar sana önemsiz gelir zamanla birikir birikir dolarsın en kötüsü de benim gibi düğün gününü hatırladıkça ağlarsın fotoğraflara bkmazsın çünkü hiç mutluluk yoktur o anlarda

ayrıl demiyorm yanlış anlama ama benim gibi hep susma kendi kararlarını fikirlerini rahatsızlıkların dile getir ailen arkanda olsun

Ya evini size vermeyecek, ya da parkesine kadar karışmayacak.
Bence bir karar versin.
Madem size verdi, oturun dedi, o zaman benim evim, parkeside benim istediğim gibi olacak demesin.
Size vermediyse, bir süre oturun sonra çıkın diyorsa (bu da nasıl bir mantıksa, insan evladından evini sakınır mı, varsa evladına bir evde verir, zorunda mı değil, o zaman hiç oturturmasın), parkesine de karışır, ileride de herşeyinize karışır, bu mantıkla. Çaktığınız çiviye kadar karışır artık.
Eğer oturun diyipte, hatta evi bize veriyor, ama üstüne hala benim evim, ne istiyorsam onu yaparım diyorsa, gidip başka yerde kirada oturmak daha hayırlı.
Yeni evli insanlar, onlarında oturacakları evde kendi zevklerine göre birşeyler yaptırmaya hakları var elbette.
Düğün meselesine gelince, eğer durumları çok kötü değilse, sizin isteklerinizi göz önünde bulundurmak zorundalar. Kayınvalide kendi evlenmediğine göre, geline de ne istiyorsun kızım diye soracak kusura bakmasın. Bu işleri çözecek olanda nişanlınız.
Hiçbirşeye sesinizi çıkarmazsanız öyle de gider malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…