Kızlar bir bakın Boşanma dönemi

Melinnaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2022
23
21
3
29
Öncelikle merhaba
Hemen derdime geçiyorum, eşimle çok severek çok aşık olarak 10 senedir tanışıyoruz 3 senesini evli geçirebildik
Tahmin edersiniz ki yine bir aile terörü kv kp görümcem düğünde hiç istemediğimiz şeyler yaşattı sahte bileziğe kadar
Eşim arkamdaydı mesafe koyduk uzun bir süre görüşmedim sadece eşim görüştü
Daha sonra bizi barıştırdılar aramız iyiydi
Dubleks evleri var ve orda oturmamız istendi biz istemedik ve ilk 1 sene kirada oturdukdan sonra kimsenin gelmeyeceği bize ait olduğunu söylediler yaptırıp oraya taşındık 2 senedir ordaydık
Bir gün konu çıktı görümcemde evleniyor annemler köyde soğukta durmasın kışın sizinle kalsınlar dedi ben istemediğimi belirttim hatta tekrar kiraya çıkabileceğimi söyledim çünkü kaprisleri asla bitmiyo
eşim başta sen bilirsin senin kararın dedi
Sonraları adam değişti zaten aileciydi herkes ailesini sever tabi ki ama bir yandanda beni de tutmak istiyordu neyse uzatmadan çok şeyler yaşadım burda hepsini anlatamam eşimle çok kavga etmeye başladık her tatilinde köydeydik desem yeri var
5 gün önce tatiliydi normal kalktık kahvaltımızı yaptık tekrar bu konuyu açtı tartışmaya başladık baktım uzıycak derken ben sakinleşmek için evden çıktım yarım saat sonra adam işini bırakıp çekmiş gitmiş köye ailesinin yanına ben eve döndüm annemi aramış bi kaç gün kafasını dinlesin sonra arasın özür dilesin diye
Ben bunu 1 gün evde gelir diye bekledim gece ailesi aradı babasına onları istemediğimi onlarla yaşamamın benim için bir şart olduğunu arayıp özür dilemezsem şartı kabul etmezsem boşanacağını söylemiş bende kabul etmiyorum şart falan babamla görüşücem boşansın dedim ve 5 gündür babamın evindeyim haftasonu ablasının dügünü var ne aradılar ne sordular bi daha
Ailesinin zaten işine geldi ne zaman dava açmalıyım ne yapmalıyım bana yardım edin
Kusurum varsa affedin

Şu ana kadar hep doğru hareket etmişsiniz. Çok da haklısınız. Yapmanız gereken tek şey susup beklemek. Sakın aramayın sen böylesin sen şöylesin diye sayfırmayın. Geri adım atmayın. Ailesi için boşanma lafını ağzına alan adam geri dönerseniz sizi hep boşanmayla korkutur. Borakın dönecekse o dönsün dava açacaksa da o açsın. O aradıpında siz deyin ki anlaşmalı olsun protokolü yap imzalayım

Allah razı olsun gerçekten yorumlarınızla içim ferahlıyo, gittiği gelmediği aramadığı için üzülmüyo da insan bunu mi hakettim düşüncesi çok yoruyo beni yıpratan o.

Kendi evinize geçsenize? Kendi aileniz de dahil olmuş eş ailesi de. Şu an iki aile de bunlarda bir sorun var ve boşanacaklar diyor. Barışmak niyetinde de olsanız, boşanacaksanız da evinize geçin. Anne babama ben olsam net olmadan durumu açmazdım. Çok yanlış olmuş ilişki laçka hale gelmiş.
Barışma niyetindeyseniz evde beklersiniz, gelirse tepkisiz kalır onun hal harektine bakarsınız. Boşanma niyetinde ise ya da aynı konuda diretiyorsa boşanırsınız.
Boşanma niyetindeyseniz. Ben evimizdeyim. Boşanma konusunu konuşmak ve anlaşmalı boşanmak için seninle görüşmek istiyorum, istersen avukat aracılığı ile de görüşebiliriz. Benim için farketmez diyebilirsiniz.

Dediğim gibi çok severek evlendik yine vardı kavgalarımız ama hiç birini aileler duymamıştı son 4 aydır çok sorunlarımız tartışmamız oldu sen sürekli ailenle ilgileniyosun şeklinde, O bişey değilde eşim sanki planlı gibi kavgadan sonra çalıştığı işi bırakmış tamamen ve o şekilde ailesinin yanına gitmiş benimle hiç iletişime geçmedi annesi ilk gün dalga geçercesine mesaj attı
Size ne oldu nazar mı değdi, babasına istemiyo sizi dedi çok öfkeli bitti herkes kararıma saygı duyacak dedi. Şeklinde ben bu mesajdan sonra nasıl o eve gidebilirim ki.

O mesajlardan sonra eve gidemeyeceğinizi düşünüyorsanız, boşanmak için girişimde bulunmalısınız. Madem gurur yaptınız.
Sizin hayaliniz sanırım eş kişisi babanızın evine gelecek beni affet diyecek, ailenizden özür dileyecek, bir eşşeklik ettim bir daha böyle birşey istemeyeceğim diyecek ve evinize dönüp mutlu olcaksınınız.
Ben böyle anların aile yanında yaşanması ya da aile tarafından öğrenilmesi taraftarı değilim. Barışacaksam da evimde boşanacaksam da evimde…

Tamam da çalıştığı işi neden bırakmış. Yani temelli mi işten çıkmış. Haftasonu düğün olması da manidar.
Eş ailesinden kimse sormuyormu kızım düğüne gelecekmisin diye.
Beklemede kalın bir süre.

Öncelikle eşimize sitem dahi etmeyin. Böyle süreçlerde verilen psikolojik savaşlar çok önemlidir. Ben sana şöyle yaptım da sen böyle yaptın muhabbetlerine hesaplaşmalara girmeyin. Heykel gibi duygusuz gözükün. Sen bilirsin ben de bu şartlar altında hayatımı devam ettiremem modunda takılın. Mümkünse evinizden şıkmayon çünkü ilerleyen süreçte zorlanırsınız. Sakın ele güne laf vermemek için düğüne gitmeyi falan düşünmeyin. Mahcup olunacak bi durum varsa bırakın onlar yaşasın. Kayınvalidenize had bildirme sıranız da illa ki gelir, o mesajın altında kalmazsınız. Ama sabredin şimdilik adım atmayın. Riskli bir süreçten geçiyorsunuz. Evlilik ne yazık ki politik olmayı gerektirebiyor. En politik olmanız gereken dönemdesiniz. Ufak bir taviz verirseniz telafisi yıllarınıza mal olur. Kanasanız da içinize kanayın.

Sizi korkutup istediğini yaptırmaya çalışıyor yada sizi gözden çıkarmış .Iki türlü de bu adamdan size koca aile babasi olmaz.Cocuk gibi anasının evine gitmiş.Sizinle bir hayatı yok anladığım kadariyla.Her tatilde ailesinin yanina gidiyormus.Hicbiri normal değil zaten.Malesef severek evlendik diyorsunuz ama yanılıyor olabilirsiniz.Ailesine köle olmaniz icin evlenmis siiznle.Ayrica ailenizi aramasi apayri terbiyesizlik.

Allah razı olsun gerçekten yorumlarınızla içim ferahlıyo, gittiği gelmediği aramadığı için üzülmüyo da insan bunu mi hakettim düşüncesi çok yoruyo beni yıpratan o.
Sizin yalvaracağınızı falan düşünüyor e aile de o ordayken gazlayınca aramıyor üzülmüyor. Ama sizin ciddi olduğunuzu dönmediğinizi bi görsün öyle bir duvara toslar ki bir bakmışsınız kapınızda ağlıyor. Ama dediğim gibi geri adım atan olmamalısınız hatta orta yol bile bulmayın diretin . Normalde orta yolcuyumdur ama boşanma lafını ağzına alabilen adamla olmaz.

Evet temelli bende buna cevap bulamıyorum aklımdan geçen tek şey sanırım ev geçindirmekten sıkıldı korktu ve bu şekildede işine geldi kaçtı.
Kimse sormadı gelirmisin diye.

Dubleks evleri var ve orda oturmamız istendi biz istemedik ve ilk 1 sene kirada oturdukdan sonra kimsenin gelmeyeceği bize ait olduğunu söylediler yaptırıp oraya taşındık 2 senedir ordaydık.
Belli ki sizi o eve buyur ederken uzun vadeli planlar yapılmış, şimdi de planları uygulamanın zamanı gelmiş. Şimdi sizin o eve gitmeniz zaten olmaz. Aileniz destek çıkıyor ise bence babanızın evinde kalmaya devam edip bir süre mümkünse ölü taklidi yapmalısınız. Eşinizin: "Birkaç gün kafasını toplasın, özür dilesin, yoksa boşanırım," demesi filan hiç göz ardı edilecek şeyler değil. Boşanma korkutması ile dediğini yaptırarak evlilik yürütülmez. Bir evlilikte boşanma lafı ediliyorsa da er ya da geç boşanılıyor zaten. Bırakın kendisi arasın, çocuğunuz da yok anladığım kadarıyla, restine rest. Çok istiyorsa işsiz güçsüz ana babasıyla yaşasın ama şimdilik dava açma işine filan girmeyin.

Yazan ellerinize sağlık
Çocuğum yok, anne babam gitmememden yanalar eşimin nasıl böyle bi insana dönüştüğünü düşünüyolar ararsalar açma yüz verme çok mu lazım öyle insanlar diyorlar haklılar tabi ki resmen terk edildim. Diğer aile bireylerimden biri duysa eminim bunu o yapmamıştır sen birşey mi yaptın dedin çocuğa derler o kadar iyi rolü yaptı güzel oynadı yani.

Keşke evinizden ayrılmasaydınız benim eşimde ailesine çok düşkün beni yıllarca yoksaydılar eşimde ilgisiz sevgisiz umursamaz biriydi 10 yaşında kızım var ve esim 3 hafta önce bizi terkedip ailesinin yanına gitti kimse ne beni ne kızımı arayıp sordu şimdi anlaşmalı boşanıyoruz ama ben evimden ayrılmadım giden o terkeden o kızım var okulu var ailem antalyada ben bursada yaşıyorum hakkınızda hayırlısı aileler işin içine yapıcı olarak müdahil olmuyorsa zorlamayın ben istenmeyen biriydim daha bosanmadan bile o kadar hafifledim ki kızımla şuan çok mutluyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…