Premature Bebekler kızlar bir bakın

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nxixnxixm

nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
2.721
7
116
52
İstanbul
selam arkadaşlar,buyrunnnnnnnnn
benim prematüre oğlum 2.5 aylık ya ben ne giydireceğimi şaşırdım.
altına kısa kollu body üstünede penye tulum , ellerine eldiven
kalktığında yelek yada battaniyeyle kucaklıyorum..
azmı giydiriyorum çok mu??
kafasına sadece banyodan sonra şapka takıyorum
ertesi gün çıkarıyorum şapkayı..
siz ne giydiriyorsunuz bu havalarda ???
korkuyorum valla çok giydirip terleteceğim diye
az giydirip üşüteceğim diye CADIARZU

Aynı sorunu ben de yaşıyorum canım. Üşütüp hasta etmekten çok korkuyorum. Kaloriferi yaktığım halde banyo yaparken bir de şömineyi yakıp şöminenin önünde yıkıyorum. Ve hala şapkasını çıkartamadım. Başı sürekli kapalı bu defa da şapkasızlığa alışamayacak bebeğim. Artık tırnaklarını daha kısa kesebildiğim için eldiven giydirmiyorum. ıçine bir zıbın, üstüne kısa kollu body onun üstüne de uzun kollu bir kıyafet giydiriyorum. Ayaklarında sürekli çorap oluyor. Bir de alt pijaması giydiriyorum. Kucağıma alırken de hep battaniye ile alıyorum. Biraz abarttığımın farkındayım. Sonuçta terletince de hasta olabilir. Ama hastalanmasından da çok korkuyorum.

aa minicik bişidir o ya :))
şapkası elleri fln :))

ben pek bilmıyorum ama penyeyle kaldırmaktansa hırkası varsa kalkınca onu giydirirsin cnm terlemez hem :)

ayy cok özendim şimdi yazarken öp benım için minicikimii :) :ecrin_bebek: kaydirigubbakcemile3

nınım oda çok küçük.... başına mutlaka şapka giydir.içinede uzun kollu bady giydir artık..badynin üzerinede tulumunu geçir bu yeterli eldivenlerini ve şapkasını çıkarma ama haa birde ayağında çorapta mutlaka olsun.....

oyy daha baya küçükütr o annesi dimi evet banyodan sonra dikkat etmek lazım ama kalın giydirmektense ince giyidirip kat kat giydirin diyolar bide odanın derecesini çok yüksek tutarsanız burnu çok tıkanacaktır demişlerdi bize o yüzden odanın derecesine hep dikkat ettim elleri küçük olduğu için hep üşür şimdi eldivelnlerini tak sürekli annesi

ege ve mecbue saolun ..
şapka olayını ciddiye alayım.. eldiven sürekli ellerinde..
oda sıcaklığını biraz yükseltiyorum galiba 25-26 derece yapıyorum geceleri..
yüksekmi ??

allah bağışlasın. ben de prematüre annesiyim. bebeklere sürekli eldiven giydirmek pek önerilmiyor. dokunması, çevresini algılaması için elleri serbrst olmalı. hatta değişik dokular sürekli eline verilmeli ve bebeğin algısı bu şekilde artırılmaya çalışılmalıdır. zaten vücudu ısınan bebeğin ellerinden ısı kaybetmesi pek mümkün değil.

Evet canım ben de bunu araştırıp okuduğum için tırnaklarını çok zorlansam da kısa kesip ellerini serbest bırakıyorum. Sürekli farklı kumaşları farklı dokuları elleriyle hissetmesi için dokundurmaya çalışıyorum. Bebek başından ve ayaklarından daha çok üşür.

çok fazla giydirmeyin bence arkadaşlar içine bady üzerine tulum gayet iyi uyanınca zaten penye battaniyede alıyorum diyorsunuz gerek yok eldiven konusunda bencede eldiveni sadece uyurken koruma amaçlı kullanın. benim kızım aralık ayınca kuvözden çıktı evimize geldi her gün banyo yaptırdım ve içine bdy üxerine tulum giydirdim sadece kışın bile şükürler olsun hiç bir hastalık geçirmeden bitirdik geçen kışı bu yılda öyle olur inşallah

ege ve mecbue saolun ..
şapka olayını ciddiye alayım.. eldiven sürekli ellerinde..
oda sıcaklığını biraz yükseltiyorum galiba 25-26 derece yapıyorum geceleri..
yüksekmi ??

yok oda sıcaklığı iyi çünkü o normal bebeklere göre daha küçük olduğu için biraz daha üşür annesi eldiven konusuna gelince herkesin fikri tabiki ama ben farklı doktorlara sordum yani dışarıyı algılasıyla alakası olmadığını söylediler zaten gece gündüz takılmaz biraz toparlanana kadar bereyide ben banyodan sonra kafası kuruyana kadar takıyodum sonra çıkarıyodum çünkü hiçbiri kafasına olmuyodu hepsi büyük geliyodu kaydirigubbakcemile3banyo konusu çok önemli bende hergün yaptırdım çıktığında zaten çok giydirmek deyil üşüdüyünü hissettiyin anda kalın deyilde ince şeyleri üst üste giydirilmesi gerekiyo diye biliyorum genede sen annesisin en iyisini sen bilirsin onun için benim yerime öp kuzunu annesigamyoncuiremsu

banada başını üşütmesin demişti doktor ama bizimki gel gelelim hiç şapka taktırmadı..zaten hiçbiri olmuyordu annem bütün çarşıyı gezip en küçüğünü almıştı o bile büyük geliyordu:))))))))

bende fazla giydirmiyorum içine badi üstüne tulum veya takım üşümek kadar terlemekte çok zararlı bebekler için hastanede normal doğum yapmış bi arkadaşın bebeğini sabah küveze koydular çok giydirdiği için ateşi çok yükselmiş ne sıcağa alışsın fazla ne soğuğa koruma amaçlı eldiven ve şapka kullanıyorum bide banyodan sonra 1 saat kundak demeyeyimde ince bi battaniye ile bağlıyorum hafif sonra tekrar açıyorum

İlk zamanlar en zor şey şapka kullanımı. Şapkaları büyük geldiği için her döndüğünde burnuna kadar getiriyordu. Eve geldikten sonra ilk 2 ay bebeğimin yanında uyumamıştım. Döner de şapkasıyla burnunu kapatır nefes alamaz diye. Sabah pestilim çıkmış vaziyette anneme teslim edip saat 10'a kadar uyuyup tekrar uyanıyordum. Yani yanında hep uyanık biri oluyordu. Çok zor günler gerçekten. Şimdi şapkaları tam geliyor:))

evet ya şu sapka olayı ilk zamanlar çok riskli
benimkinin de birgün burnuna gelmişti de yüreğim ağzıma gelmişti..
kafası büyüyene kadar hiç ayrılmadım yanından..
birde aldığım şapkaları kafasına göre ayarlayıp dikmiştim :)))
ya kızlar ben tırnaklarını korkuyorum kesmeye
1 kere kesebildim
zorlanıyorum nasıl kolay kesebilirim ???
fikri olan varmı ??
mecbue öperim senin yerine oğlumu
sende kokla benim yerime kuzunu

ya birde benim tulumlar ince penye ondan üşüyürüm diye korkuyorum..
gerçi artık büyüdü bişeyler alabiliriz..
önceden büyük geliyordu herşey.

Tırnak kesmek gerçekten şimdiye kadar yaptığım en zor şeylerden biri herhalde:)) Birincisi çok derin uykuda iken kesiyorum. Çok dibine kadar girmemeye çalışıyorum. Sevi Bebenin bebek tırnak makasını kullanıyorum. Bir de Allah böyle bişey yaşatmasın ama tırnağını keserken yaralarsam acil doktora gidebilmek için yanımda hep eşim varken kesiyorum. Ve her tırnak kesme seansı yaklaşık bir saat sürüyor. Elimde değil çok tedirgin oluyorum.

ben bi yöntem söyleyim ama tiksinmeyin kızlar eyer çok küçükse bebeyin bende küçükken korkuyodum çünkü kestirmiyodu dişimle koparıyodum e haliyle dibine kadar inmiyodu o zaman büyüdükten sonrada derin uykudayken kesmeye başladım wee ninaldım ben tırnak makası kullanımı gayet rahat

yok hayır annesi acımıyo zaten küçük oldukları için tırnkları farkındaysan yumuşacık ellediyinde bile kırılıyo dikkatli bi şekilde ısırırsan tırnakları kendiliyinden geliyo sonuna kadar çünkü bende korkuyodum tırnak makasıyla olurda etine girersem kanarsa diye çünkü çok küçükler zaten erken doğdukları için kansızm oluyor yavrucaklar yani ben bi alternatif sundum ben iki buçuk aya belki dahada fazla öyle kopardım benim kızım çok küçük çıktı hastaneden mümkün deyildi tırnak makasıyla kesmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…