- 29 Mart 2012
- 1.784
- 1.838
- 333
- Konu Sahibi Camille_claudel
C Camille_claudel
kafan bir gun atacak ve duzelecek hersey.. o son damlayi bekliyorsun bence.
Ben de 22 yasimda istanbulda bankaya ise basladigimda senin gibiydim. Ofis elemani gibiydim. Oraya git ,bu icraya git ,bu vergi dairesi git, ticaret odasina git,notere git, bunlari tara/guncelle, kasa aç.. kargolari yap.. temizlik gorevlisi falan da degildim ha, bildigin kadrolu personeldim. ilk is deneyimimdi. Kucuk bir ilden cikip tek basima, istanbulun en nezih yerinde calismaya baslamistim bilmedigim megapol sehre. Hayattan da pek birsey gormemistim, boyle oluyor demek ki diyordum. Yetkililerim de ozmnlar 33_36 yasindalardi. (Suanki bulundugum yaş)
Mudur desen insan yerine koymaz, ismimizi bile bilmezdi, alt kadroyuz ya.. odasina bile giremezdik. boyle sacma salak bi subeydi iste..
Neyse bi gun herzmnki gibi gene beni şişli de biyere yollayacaklardi, evim oraya yakindi.Bu sefer dedi ki bayan yetkilim, ( mesai bitimi holden bagirircasina seslendi bana, herkesin icinde..)
30 dk gec geliosun genelde. Bundan boyle oyle bi ayarlayacaksin ki saat tam 9 da masanin basinda olacaksin. 8.30 da orda olup, 9 da burda olcaksin yarin.. !!
Iste o an patladim. O son damlaydi benim icin.
Vallahi yaş maş yetkili dinlemedim, 22 yasinda nereye kafa tutuosun dıslarlar seni mezig de demedim.
Ilk defa sinirle bende ayni sesle cevap verdim.
" ben git mi yo rum !! Gidecek , saat 9 da burda olacak personeliniz varsa o gitsin, ben artik git mi yo rum , mecbur da degilim buna, dönusumli yapilsin madem, benim evim şişli de -o binanin ustunde oturmuyorum yuruyus mesafem var, metro kullaniyorum işe gelirken dedim... (normalde 8.40 da evden cikan ben , oraya gitmek icin 8 de evden cikcam. Ve haftanin 2 gunu gidiyordum neredeyse..)
Enayimiyim ki ben. Hem sb isini yapcam,bir de saat kotasi koycaklar. Merakliyim sanki karda ,guneste gitmeye..
Kadin hic beklemiyordu, herkesin icinde uzaktan bir bagirdimmm gitmiyorum diye..."
Sonra ne oldu ? Ben hic gitmedim, tek tuk gittim. Donusumlu oldu, bi sure epey gitmedim ama. Is de vermediler bi sure.. velhasil duzeldi hersey.
Ahhh dedim keske bastaysan cemkirseymisim. Demekki yol yordam boyle oluyormus, yaş maş dinleniyormus, hakkini her kosulda araman gerekiyormus.. benim icin o gun dönum noktam oldu. Demek ki ucunda ölum yokmus.
O gun bugundur , eger biriyle kavga edeceksem saglam ederim, bir kere kirarim tam kırarim..
Ben uzulecegime onlar uzulsun.
Bi kere baska yere gorev verdiler. Yine hep ben gidiyordum heryere evime uzak olmasina ragmen.
Atasehirden-sariyere mesela.
Bolge mudurune bi mail attim , ya okdr bekar varken evli barkli ben niye gidiyorum yetmedi mi daha sayin mudurum diye..
O na da beni gondermemislerdi. Yanimdaki gitmisti hep. Kimse anlayamadi niye oyle oldugunu.
Sut iznim vardi. Kasa işi benim olmustu ark. Hamile olunca.
Ben cikiyorum dedim.. nereye ya kasa yapilcak daha var dediler. Ben ikizlerime hamileyken calistim ve bu isi yaptim, ayrica bu benim yasal hakkim dedim olay cikarttim. Ve o işi de yapmadim.
Hakkini ararsan kimse ustune gelmiyor.
Benimle bu sekilde konusmaya hakkiniz yok, hangi hakla bunu soyluyorsunuz, ekmegimi suyumu siz vermiyorsunuz diyeceksiniz sert bi ifadeyle, dik durarak, aglamadan..
Ve olay bitecek. Sandigin gibi degil.
Bi kere kavga edeceksin o da saglam olacak, benim mantigim bu. Yoksa hic kavgaci bir insan da degilim.
Ama hakkımi yedirmem kolay kolay, enayi yerine konmayı sevmiyorum. Anladigim an işler degisir !!
insallah hemen ulasirim o patlama noktasina. Dedikleriniz, yasadiklariniz bana o kadar tanidik geliyor ki. bir de bazi seyler bize ters ogretilmis, hep iyi olalim kendimizi sevdirelim istiyoruz ama asil boyle diklenince, hakkini arayinca seviliyor insan. Patronum bile biraz ses cikardim diye daha ozenli konusuyor benimle :) keske bunlara hic gerek kalmasa ama