- 19 Temmuz 2013
- 522
- 466
- 63
- Konu Sahibi bendegilim
-
Bu biraz dengesiz bir mesaj olmadı mı?Ablalarım benim kağıdı bulduğu yer kızının odası. Erkek arkadaşım kız kardeşinin odasında yatıyo geldiğinde. Kadınında bulup okuması normal. Aklına büyük oğlu gelmemiştir bile bulduğunda. Kağıttada kocaman x kişiye aittir yazmadığı için okumuştur. Yetişkin aklı başında bi çocukda olsa anne annedir.
yazılarımdan karakterımın' ınsanların özeline karısıyor' anlamını çıkardınız sanıırım...karakter farkı...
kimisi hic eline almaz,
endiseleniyorsa once bir arar oglunun/kızının sesini duyar.
bir bagımlılık soz konusuysa bu kagıttan ogrenilmez, ilgili ebeveyn cocugunun hal ve hareketlerinden anlar.
kimisi yine de emin olmak ister,
acıp baktıgında "özel" bir yazısma oldugunu hatırlayıp devamını getirmeden mektubu bırakır.
kimisi de sizin yaptıgınız yapar.
ogluna soylenmesi ile sucu ortbas etme ihtiyacı duyup duymamakla alakalı bence.
yoksa yaptıgının dogru olduguna inanan bir annenin ogluyla konusması, kendi dusunceleri cercevesinde tutarlı bir davranıs olur, keza tepkileri de.
neden benım anlatmak ıstedıgımı anlamıyorsunuz??Ben göremedim bir haklılık bu durumda. Davranış hoş değil. İnsan kendine yapılmasından hoşlanmayacağı bir şeyi çocuğu da olsa bir başkasına yapmamalı.
Bu biraz dengesiz bir mesaj olmadı mı?
Kızz anne bu yapmazmı. Ben doğmamıs bebeğimi simdiden kıskanıyorum. Bu annelik içgüdüsü elimde değil. Büyük konuşmak istemiyorum asla heleki evlenmeden bi kızla birsey yapsa kimbilir ne tepki verirdim. Anne sonuçta :) benim fikrimBaskasinin ozeline burnunu sokup, hesap sormaya kalkanlara sinir oluyor. Benim annemde aynisini yapti.
bu fıkrı anlatama cabasındayım ama karşıt görüşler de başka düşünüyorlar..Kızz anne bu yapmazmı. Ben doğmamıs bebeğimi simdiden kıskanıyorum. Bu annelik içgüdüsü elimde değil. Büyük konuşmak istemiyorum asla heleki evlenmeden bi kızla birsey yapsa kimbilir ne tepki verirdim. Anne sonuçta :) benim fikrim
Cnm sephorada aynı şeyi sormuştu. Ona yazdığım cvba bak. Herşeyi didiklersiniz esas cvbı atlarsınız pes
Üzgünüm bunu buraya yazmak zorunda kaldim ama yeni konu nasil aciliyor. Bir turlu bulamadim. Bsna yardimci olabilir misiniz ?
Ben okumam. Ha bu ne diye bakarım ne olduğunu anladığım an bırakırım. Hatta utanırım ben nasıl böyle bir şeyi okudum diye.neden benım anlatmak ıstedıgımı anlamıyorsunuz??
ben erkegın yerınde olsam evet ıstemezdım alıp okumasını....
ama yerde tesadüf gooruln bı mektubu hangı anne okumaz?
olabılır o da sizin görüsünüz.Ben okumam. Ha bu ne diye bakarım ne olduğunu anladığım an bırakırım. Hatta utanırım ben nasıl böyle bir şeyi okudum diye.
Böyle bi tartışma olcağını düşünemeden bu kçük detay geç verildi. Hak verilmesi gerekirki burda mağdur benim anca basıyo kafa bazenBu biraz dengesiz bir mesaj olmadı mı?
Aynen tam tencere kapak. Eski konulara göz gezdirdim azıcık.birden bire mükemmel (!) sevgilisini yetistirenin haklı olabilecegini düsündü,
mustakbel kayınvalidesinin mukemmel anneligi (!) uzerinden savunulması gerektigine kanaat getirdi.
benim gordugum ise; tencere kapak.
Benim ailem.. Yıllarca günlüklerim orada burada gezdi, mektuplar eve geldi salonun orta köşesinde durdu okunsa kan çıkacak olaylar yazardı ama ailem bir kere bile eline almadı. Onlarda kendi özellerinin kurcalanmasını sevmez, kurcalamayıda. Buna güven diyoruz, aile içi güven. 26 yıllık ömrümde ben bunu gördüm, böyle yetiştim. Evet herkeste oku dürtüsü oluşabilir ama önemli olan dur demek, he kişi kendisi tanır evladını, sorunlu bi tipse okur ama ben erişkin bir insanın özelini okuyup ona çemkiremem açıkçası. Anne de olsam sen nasıl bu kızla bunu yaşadın gibi sevgilisini aşağılayan sözler sarfedemem. Hak değil bunlar. Sizi de yargılamıyorum sakın yanlış anlamayın. Hangi anne okumaz dediniz ya ona istinaden söyledim. :)neden benım anlatmak ıstedıgımı anlamıyorsunuz??
ben erkegın yerınde olsam evet ıstemezdım alıp okumasını....
ama yerde tesadüf gooruln bı mektubu hangı anne okumaz?
Nerden vardınız bu kanıya ? Bi kağıt parçasının bulunmasındanmıBen bu ilişkinin sonucunun evlilikle bitmeyeceğini düşünüyorum. Şuana kadar bu tür hislerimde pek yanılmadığımı da söyleyeyim. Umarım bu defa yanılan ben olurum.
Hah kaçmamışsın iyi...mBöyle bi tartışma olcağını düşünemeden bu kçük detay geç verildi. Hak verilmesi gerekirki burda mağdur benim anca basıyo kafa bazen
eleştiriye acıgım ama sızınkı tamamen ıstısnalar arasında...Benim ailem.. Yıllarca günlüklerim orada burada gezdi, mektuplar eve geldi salonun orta köşesinde durdu okunsa kan çıkacak olaylar yazardı ama ailem bir kere bile eline almadı. Onlarda kendi özellerinin kurcalanmasını sevmez, kurcalamayıda. Buna güven diyoruz, aile içi güven. 26 yıllık ömrümde ben bunu gördüm, böyle yetiştim. Evet herkeste oku dürtüsü oluşabilir ama önemli olan dur demek, he kişi kendisi tanır evladını, sorunlu bi tipse okur ama ben erişkin bir insanın özelini okuyup ona çemkiremem açıkçası. Anne de olsam sen nasıl bu kızla bunu yaşadın gibi sevgilisini aşağılayan sözler sarfedemem. Hak değil bunlar. Sizi de yargılamıyorum sakın yanlış anlamayın. Hangi anne okumaz dediniz ya ona istinaden söyledim. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?