adam kendisiniz %100 saklayamaz. yarısını saklar, kadın da kalan yarısının yarısını görür, yarısını görmezden gelir. bu böyledir, benim emin olmamla alakası yok. hayatın bi olağan akışı vardır. bi insan kıskançsa, küfürbazsa, çalışmakta gözü yoksa, çapkınsa bunları ne kadar saklayabilir ki? bu evlendik bambaşka çıktı laflarına ben inanmıyorum. ha adam piskopatlık derecesinde yalancıdır, ki o da hastalıktır, bu da belki %5 ihtimal. kalanı kadının görmezden gelmesi, görmemeye çalışması.
bu örnekte adam evlenmeden önce taşı sıkıp suyunu mu çıkarıyomuş da evlendikten sonra kadın hamile haliyle çalışırken evde yatası gelmiş? bence hayır. muhtemelen evlenmeden önce de çalışmakta gözü olmayan biriydi.
bu konu için demedim
genelde yorumların hep bu yönde
sana şöyle söyleyeyim
ilk eşimle evlenmeden evvel şehir şehir gezerdik
sakin sakin araba kullanırdı o kadar güvenirdim ona yanında uyurdum hep yolculukta falan
sevgili oldugumuzda da arkadas oldugumuz zamanda da bu böyleydi.
evlendikten sonra araba kullanırken inanılmaz küfürbaz oldugunu gördüm
ağza alınmayacak küfürler edip diğer arabalara sataşırdı
kaç kere arabadan inmek istediğimi söyledim çünkü insanlara dadanıyordu ve korkuyordum ben de.
sonrasında
yine ilk evlendiğim adam ailesinden ayrı yasıyordu
ne kadar güzel bağımsız kendi ayakları üzerinde duran biri derdim
yine çıktıgımız şehir dısı seyehatlerinde ne annesi arardı eski eşimi ( sevgili ve arkadaslık döneminde)
ne de o boşanmamda parmağı olan iki görümcem
çok kopuğuz biz derdi, aile bagımız cok yok derdi
ama evlendik ne mi oldu
o kopuk olan anne inan bana her haftasonu sabah 7 de eşimi arayıp kaçta geleceksin oğlum kahvaltıya demeye başladı
ve eşim olacak adam benim koynumdan çıkıp sıcacık yatagından her haftasonu annesine kahvaltıya gitti
elele tutusup şehir şehir gezdiğim adam , kimseyi sallamadan sabahlara kadar içip dolaşıp deli gibi eğlendiğim adamın tek zevki annesine kahvaltıya gitmek , babasının zeytinliklerine yardıma gi,tmek o eskiden hayalet olan iki ablasının getir götür işlerini yapmak oldu.
eşim olacak kişinin bana ayıracak bir sati bile yoktu haftasonları
bu kadar değişti yani.
ben bunu bizzat yaşadım...
bekarken kopuğum , benim ailem sen olacaksın diyen adam , evlenince senden sokakta dolu var ana kardeş bulunmaz dedi :)