Kızlar bu akıl verin

Diyorum ki görümcemle evin arasında bir ev var kaynanam kayınbabam hergun kızlarına geliyorlar oğulları evde TV satıyor gelip ne yiyonuz ne iciyonuz demiyolar görümcem gelmiyor demiyorum
ben de diyorum ki
biz de yasadık aynı şeyleri
evet sormaları gerekir ama sormuyorlarsa da sen de ona göre davran

eşinin işsizliğinden kimseyı sorumlu tutma
eşine destek ol
iş arama çabası varsa tabiki

evlenmeden önce hiç aileyi, adamı araştırmadınız mı? yani bi insan hamile karısı çalışırken kendisi evde yatıyorsa illaki karakteri bozuktur, belli eder kendini.
bence çok büyük konuşma
dikkat ediyorum da yorumlarında hep çok eminsin .
istersen 10 sene sevgili ol
evlenmeden anlayamazsın eş dediğin kişiyi
aynı eve girmek , ailelerin işin içine girmesi çok farklı olaylara sebep olabiliyor
2 evlilik yasadım

ilk evlendiğim adam çocukluktan beri arkadasımdı hergün beraberdik ve benim için örnek teşkil edebilecek bir erkekti.
tamam budur dediğim anda evlendik ve o adam bambaşka biri oldu boşandık

ikinci eşimle 9 ay içinde evlendik onu hiç tanımamıştım öncesinde
ve eşim mükemmel bir adam

evlilik öncesi ufak tefek belli eden durumlar olur ama bunun garantisi yok inan bana

bence çok büyük konuşma
aynı eve girmek , ailelerin işin içine girmesi çok farklı olaylara sebep olabiliyor
2 evlilik yasadım

ilk evlendiğim adam çocukluktan beri arkadasımdı hergün beraberdik ve benim için örnek teşkil edebilecek bir erkekti.

evlilik öncesi ufak tefek belli eden durumlar olur ama bunun garantisi yok inan bana

adam kendisiniz %100 saklayamaz. yarısını saklar, kadın da kalan yarısının yarısını görür, yarısını görmezden gelir. bu böyledir, benim emin olmamla alakası yok. hayatın bi olağan akışı vardır. bi insan kıskançsa, küfürbazsa, çalışmakta gözü yoksa, çapkınsa bunları ne kadar saklayabilir ki? bu evlendik bambaşka çıktı laflarına ben inanmıyorum. ha adam piskopatlık derecesinde yalancıdır, ki o da hastalıktır, bu da belki %5 ihtimal. kalanı kadının görmezden gelmesi, görmemeye çalışması.

bu örnekte adam evlenmeden önce taşı sıkıp suyunu mu çıkarıyomuş da evlendikten sonra kadın hamile haliyle çalışırken evde yatası gelmiş? bence hayır. muhtemelen evlenmeden önce de çalışmakta gözü olmayan biriydi.

bence çok büyük konuşma
2 evlilik yasadım

buna kısmen katılsamda, biraz akıllı olmak gerekiyor.
bak boşanmışsın. kendine yeni bir şans yaratmışsın.
10 ayda hamile kalmamışsın.

eşin iş beğenmeyip tv yi mi sattı?
ve sen 10 aylık evlilikte hamilemisin?

1 marttaki konusunda 9 aylık evliyim hiç korunmadık demiş.
mart ortasına kadar hamilelikle ilgili 3 konu açmış.

mayıs ortasında 10 aylık evli ve hamile.

bilmiyorum bazen matematiğim bitiyor.

adam kendisiniz %100 saklayamaz. yarısını saklar, kadın da kalan yarısının yarısını görür, yarısını görmezden gelir. bu böyledir, benim emin olmamla alakası yok. hayatın bi olağan akışı vardır. bi insan kıskançsa, küfürbazsa, çalışmakta gözü yoksa, çapkınsa bunları ne kadar saklayabilir ki? bu evlendik bambaşka çıktı laflarına ben inanmıyorum. ha adam piskopatlık derecesinde yalancıdır, ki o da hastalıktır, bu da belki %5 ihtimal. kalanı kadının görmezden gelmesi, görmemeye çalışması.

bu örnekte adam evlenmeden önce taşı sıkıp suyunu mu çıkarıyomuş da evlendikten sonra kadın hamile haliyle çalışırken evde yatası gelmiş? bence hayır. muhtemelen evlenmeden önce de çalışmakta gözü olmayan biriydi.
bu konu için demedim
genelde yorumların hep bu yönde
sana şöyle söyleyeyim
ilk eşimle evlenmeden evvel şehir şehir gezerdik
sakin sakin araba kullanırdı o kadar güvenirdim ona yanında uyurdum hep yolculukta falan
sevgili oldugumuzda da arkadas oldugumuz zamanda da bu böyleydi.
evlendikten sonra araba kullanırken inanılmaz küfürbaz oldugunu gördüm
ağza alınmayacak küfürler edip diğer arabalara sataşırdı
kaç kere arabadan inmek istediğimi söyledim çünkü insanlara dadanıyordu ve korkuyordum ben de.

sonrasında
yine ilk evlendiğim adam ailesinden ayrı yasıyordu
ne kadar güzel bağımsız kendi ayakları üzerinde duran biri derdim
yine çıktıgımız şehir dısı seyehatlerinde ne annesi arardı eski eşimi ( sevgili ve arkadaslık döneminde)
ne de o boşanmamda parmağı olan iki görümcem

çok kopuğuz biz derdi, aile bagımız cok yok derdi
ama evlendik ne mi oldu
o kopuk olan anne inan bana her haftasonu sabah 7 de eşimi arayıp kaçta geleceksin oğlum kahvaltıya demeye başladı
ve eşim olacak adam benim koynumdan çıkıp sıcacık yatagından her haftasonu annesine kahvaltıya gitti
elele tutusup şehir şehir gezdiğim adam , kimseyi sallamadan sabahlara kadar içip dolaşıp deli gibi eğlendiğim adamın tek zevki annesine kahvaltıya gitmek , babasının zeytinliklerine yardıma gi,tmek o eskiden hayalet olan iki ablasının getir götür işlerini yapmak oldu.

eşim olacak kişinin bana ayıracak bir sati bile yoktu haftasonları
bu kadar değişti yani.
ben bunu bizzat yaşadım...
bekarken kopuğum , benim ailem sen olacaksın diyen adam , evlenince senden sokakta dolu var ana kardeş bulunmaz dedi :)

Size bunları yapan kp kv neden bama gelmiyor diye tasalandınız anlamadım. Ben olsam gelseler de evde yokum diye kapıyı açmazdım sanırım.

buna kısmen katılsamda, biraz akıllı olmak gerekiyor.
bak boşanmışsın. kendine yeni bir şans yaratmışsın.
10 ayda hamile kalmamışsın.
evet akıllı olmak gerekiyor tabiki,
o ayrı
ikinciye evlenirken emin adımlarla ilerledim
ancak yine yanılabilirdim
eşim kendini gizleyebilirdi , bilemezdim ki
bazı şeyler bariz belli olur ama anlayamadıklarımız ve evlenince de kabul edemeyeceğimiz durumlar oluşabilir.

Kızlar merhaba eşimle kavgalı bir şekilde kendi ailemin evindeyim eşim 2 aydır issiz iş beğenmiyor ve biz bu kadar zor durumdayken esimin ailesi hergun gorumceme kadar gelip bana nasilsin demiyolar gorumcemle evimin arasında sadece bir ev var ve esimin işi varken babası dukkanini sattı dükkan onun usteneydi ve bi kadına takıldı duyuldu ben bu hale gelmemizin sebebi senin ailen dediğim için kavga ettik ve biz 10 aylık evliyiz ben şimdi ne yapmayaliyim
İşsizlik sorun değil hele 2ay...
2ayda evdeki eşyayı satacak konuma geliyorsanız ekstra borçlar olmalı. Altınlarınızı saflıkla vermişsiniz saygı görmemişsiniz.
Boşanmak kolay değil ama sizin için çok net boşanmalısınız bence.
Bu işler nasıl toparlanır maddi manevi umudunuz var mı? Sakın çocuk yapmayın o tüy diker sadece.
Bence yol yakınken boşanın düğün videonuzu saklayın takılarınızı da alırsınız boşanırken.

İşsizlik sorun değil hele 2ay...
2ayda evdeki eşyayı satacak konuma geliyorsanız ekstra borçlar olmalı. Altınlarınızı saflıkla vermişsiniz saygı görmemişsiniz.
Boşanmak kolay değil ama sizin için çok net boşanmalısınız bence.
Bu işler nasıl toparlanır maddi manevi umudunuz var mı? Sakın çocuk yapmayın o tüy diker sadece.
Bence yol yakınken boşanın düğün videonuzu saklayın takılarınızı da alırsınız boşanırken.
Ekstra borç var evet ama zaten evin masraflarından var

neden?
evdeki eşyalar bitince ne olacak, sen babanın evinde o babasının evinde mi yaşayacak?
işe girip adamı beslemeyi mi düşünüyorsun yoksa?
nasıl bir gelecek planın var bu adamla boşanmayacaksan?
Eşimi seviyorum benim sikintım ailesinin ayrimciligi eşim hep esnaflık yaptığı için fabrika istemiyor ve sonuç olarak bişey kalmayınca eşyaya kadar geliyor is

bu konu için demedim
genelde yorumların hep bu yönde
sana şöyle söyleyeyim
ilk eşimle evlenmeden evvel şehir şehir gezerdik
sakin sakin araba kullanırdı o kadar güvenirdim ona yanında uyurdum hep yolculukta falan
sevgili oldugumuzda da arkadas oldugumuz zamanda da bu böyleydi.
evlendikten sonra araba kullanırken inanılmaz küfürbaz oldugunu gördüm
ağza alınmayacak küfürler edip diğer arabalara sataşırdı
kaç kere arabadan inmek istediğimi söyledim çünkü insanlara dadanıyordu ve korkuyordum ben de.

sonrasında
yine ilk evlendiğim adam ailesinden ayrı yasıyordu
ne kadar güzel bağımsız kendi ayakları üzerinde duran biri derdim
yine çıktıgımız şehir dısı seyehatlerinde ne annesi arardı eski eşimi ( sevgili ve arkadaslık döneminde)
ne de o boşanmamda parmağı olan iki görümcem

çok kopuğuz biz derdi, aile bagımız cok yok derdi
ama evlendik ne mi oldu
o kopuk olan anne inan bana her haftasonu sabah 7 de eşimi arayıp kaçta geleceksin oğlum kahvaltıya demeye başladı
ve eşim olacak adam benim koynumdan çıkıp sıcacık yatagından her haftasonu annesine kahvaltıya gitti
elele tutusup şehir şehir gezdiğim adam , kimseyi sallamadan sabahlara kadar içip dolaşıp deli gibi eğlendiğim adamın tek zevki annesine kahvaltıya gitmek , babasının zeytinliklerine yardıma gi,tmek o eskiden hayalet olan iki ablasının getir götür işlerini yapmak oldu.

eşim olacak kişinin bana ayıracak bir sati bile yoktu haftasonları
bu kadar değişti yani.
ben bunu bizzat yaşadım...
bekarken kopuğum , benim ailem sen olacaksın diyen adam , evlenince senden sokakta dolu var ana kardeş bulunmaz dedi :)

o zaman size %5'lik dilim denk gelmiş.

geçmiş olsun, en azından kurtulmuşsunuz.

Eşimi seviyorum benim sikintım ailesinin ayrimciligi eşim hep esnaflık yaptığı için fabrika istemiyor ve sonuç olarak bişey kalmayınca eşyaya kadar geliyor is
Eşinizi seviyorsanız evinize geri donun, bizim burdan yapabileceğimiz bir şey yok.
Para olmayınca çalışmak gerekiyor, ne demek iş begenmemek.

Back
X