Kızlar bugün eşimle konuşucam ona göre ayrılmak istediğimi söyliycem..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
erkeklerin parasını almazsanız değeriniz olmaz ben bunu öğrendim ha parasını verdim istediğimi yaparım da diyemez zira boşanma anında donuna kadar alacağımı bilir cesaret edemez. değer görmek isteyen dişli gelin olacak başka yolu yok.

Bu kadar para alan siz veya sizin tarafınız erkeğe veya ailesine ne verdi acaba?
Gül gibi kızlarını verdiler dediniz ama eşiniz de o ailenin aslan gibi oğlu değil mi?
Ne fark var sizle eşiniz aranızda? Siz de 9 ay durdunuz anne karnında oda, siz de ana kuzusunuz eşinizde...
Eee erkek tarafı niye yağdırmak zorunda?
Valla böyle değer göreceksem hiç görmeyeyim mümkünse...
Evli değilim sevgilim ve çevremdekileri düşününce sizin cümlelerinizden birini kursam benim çevrem beni direk paragöz ilan eder uyanık, akıllı kız falan değil yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşım farkımız şu eşimin hiç isteyeni yoktu benimse onlarcaydı yani istesem çok daha zengin çok daha akıllı birisiyle evlenebilirdim paragöz olsam ama eşime ısındım.. ama şu anda bile bir açık kapı bıraksam onlarca erkek takılır peşime doğurmama rağmen sıkı bir vücudum var. takdir edersiniz ki bu kadar talibim varken kendimi değersiz göremem. eşim yapsa anca 1-2 o da şansı varsa.. ki bizim evde hiç para lafı edilmez ben sadece kendi felsefemi söyledim.
şu da var ki ben de evlilikte gerekenleri yapıyorum ama baştan sıkı tutacaksın ipleri.

Son düzenleyen: Moderatör:

böyle yapmakla ıyımı yapmış yanı ne gerek var varlık içinde yokluk çekmeye annelerımızın devrınde çoğunluk öleymiş zaten ama gunumuzde okadarda değil ben paragöz değilim sadece çocukta çalışıyorsa nereye gıdıyor bu paralar onunda bırıkımı olması lazım değilmi dıyorum yoksa ana babam yada kp kv birikirtirsin bana versın hiç istemem ben üvey aileme düğünümde takılan altınlarımı vermiş 6 yıldır alamamış bir insanım sadece anne babada varsa evladına zamanında versın verecekse dıyorum iş işten geçmeden 5 aylık bir gelının evı satalım demesıne gelincede keşke başta söyleydı geç kalmış

Ben böyle düşündüğüm adama karşı aşkımı bi'sorgulardım açıkcası. Tamam kendinizi tabii ki değersiz görmeyin ama eşinizide görmeyin. Valla çevremde 24 yıllık hatta daha fazla evliliği olan çiftler var hiç birinde sizin anlattığınız gibi bir mantık görmedim gayette mutlular demekki evlilikte gereken bu değil. Neyse mutluysanız ne ala tabii

Herkes ailesinden, çevresinden ne görürse öyle bakıyor tabii olaya saygı duyuyorum o yüzden şahsen ben kendime yakıştıramıyorum 20 küsür yaşımda çocukta düşünüyoruz çalışamam ee evi zaten oğluna verecekmiş versin demeyi. Şuan o evin yokmuş gibi görülüp, çalışılıp birikim yapılma zamanı oysa ki.

Yine abuk sabuk giydirilmiş haklı olan birine...

Bu kız haklı.

Kayınpeder varlıklı... Oğlu evlenmiş, barklanmış buna rağmen bekar evi standartlarında 1+1 evde yaşıyor.

Eh babada para varsa oğlu da ev alma kararı almışsa baba yardım etmeyecek de kim yardım edecek pardon?

Utanmadan evi üstüne istemek bir de... Bak sen...

Oğlu bekar olsaydı ve yine daha iyi bir eve geçmek için belli bir miktarda yardım isteseydi ve aynı baba "Ama evi benim üstüme yapacaksın" deseydi de tepkiniz aynı olurdu herhalde? Daha neler...

Senin de tek suçun tüm bunları başlangıçta konuşmamak... Daha nişanlılık vs döneminde ileride ev alırız muhabbetleri yapıp nabız yoklayabilirdin... Olan olmuş, artık kendi çabanızla alacaksınız...

Son düzenleme:
Ben size hak verdim doğrusu, sakın ama sakın ev sahibi olmadan çocuk yapmayın ola ki barışmayı düşünürseniz sakın çocuk yapmayın! sonra olan çocuğa olur. Kiranın ne demek olduğunu yaşamayan bilemez. Ayrıca evlendikten sonra sizin olan eşinizin, eşinizin olan da sizindir. Tabiyki söyleyeceksiniz...
Ne biçim insan onlar 4 tane evleri var ama oğulları kirada oturuyor. Mezara mı götürecekler merak ediyorum.
Eşiniz ailesinin ağzına çok bakıyor ve altın meselesinden de anladığım kadarıyla size fazla değer vermiyor. Böyle şeyler çekmek zorunda olanlara sıradan gelebilir ama bir birey olduğunun farkında olan kadınların kendisini ezdirmeme isteği haklı ve tabidir. Anne babalarımızdan hep dayan kızım, kocadır yapar, şeydir kokar benzeri direktiflerle büyüdüğümüzden hiç bir şeyi sorun etmiyoruz daha doğrusu çoğu etmiyor. Kusura bakmayın ama kadını, kocasının ailesi bildiğin servet avcısı olarak görüyor. Ayrıca çalış demişler bence de her kadın çalışmalı ama bunu eşinin babasının söylemesi, gelinin evi satalım demesinden daha absürt!

Sen ne çabuk fikir değiştiriyorsun öyle canım benim:

Oysa daha 2-3 gün önce ayrı bir başlıkta şöyle demişsin:

sen şakamısın yaa
erkek tarafısınız tabiki ev düzeceksiniz, hem sanane yaptılarsa annen baban oğullarına yaptı

Bir karar versen diyorum: "Errrkek tarafısınız, tabii ki de yapacaksınıııığz" mı diyorsun?
Yoksa bu başlıktaki gibi esip gürlemeye devam mı

Hangisine inanalım acaba?

Yanar döner olmayalım, ivit :-*

Son düzenleme:
Konumun altındaki yazdıklarımıda okursanız daha iyi anlarsınız yok mal düşkünüymüşümde yok kendımı garanti altına almak istiyomuşumda ben evlendıkden sonra balayına çıkıcaz diye kendı ellerımle düğünde takılan tüm altınlarımı kayınvalıdeme vermıs bırıyım bak 5 ay oldu evlenelı aklıma almak dahi gelmedi eşimin ve babasının mal varlıgını nişan yapıldıkdan sonra öğrendım malda mülkde olsaydı gözüm evlencegım zaman kirada yaşamak istemezdim.bunu evlenmeden ewwel konusucakdın geç kaldın diyene söylıyım ewet evlenmeden bu konuyu açtım aıleler hep bı aradaydı kendı babam dahıl olmak uzere yardım edıceklerdı bızde calısıcakdık öyle daha ıyı bır ewe geçmek istemişdim kimiside boşanmak istediğimi onun ıcın bu tarz seylere gerek duyuyomusum gıbı konusmus boşanmak isteyen birimi çocuk yapmayı düşünücek kadar gerizekalı??kayınpederım daha ev satılsın mevzusuna girmeden ev üstüme olucak tarzda konusmalar yaparsa 4 tanede evide varsa bunun üstüne işe girersin çalırsında derse altınlarımıda bıguzel katarsa bende eywallah çekicem öyle yani komiksiniz yarın bıgun başınıza böyle bi durum gelırse bana sundugunuz seylerı bir zahmet kendınız yapın en doğru kararı vermiş olursunuz ben belkı boşanmayı düşünerek ileri gitmiş olabılırım ki dün gecede bu konusmayı yapmadım boşanma dışında yanlış asla düşünmüyorum bu konuda benımle farklı düşünenler umurumda dahi değiller..

kendini güvenceye almayı bi derece anlarımda kadın cinayetiyle ne alakası var, cinayete kurban giden kadınların çoğu boşandıklarıeşleri tarafından öldürülüyolar, parası olsada olmasada akıbetleri değişmiyo koca/eski koca psikopatsa kafayı takıyo ve öldürene kadar durmuyo, burda konu kadın değil erkeğin egosu yani, altınları verince güvencesiz mi olunuyo anlamıyorum ki, ben versem ev için vericem boşansamda evin yarısı benim olucak zaten, sizin isteğiniz şu mu altınlar verilmesin erkek kendi imkanlarıyla ya da ailesi marifetiyle ev sahibi olsun boşanırsam hem o evin yarısı hem de altınlarım bende kalmış olsun, bu düşünceyle insanlar nasıl evlenir ki, nasıl güvenir birbirlerine, güven kelimesini maddiyata indirgemek gibi bişey bu

biz kadınlarda biraz işimize geldiği gibi hareket etme var canım, dikkat ediyomusun bi para sıkıntısı varsa hemen kv kp suçlanır neden oğullarına yardım etmiyolar diye, e senin de ailen var, ama erkek tarafı çok arasa gelmek gitmek istese laf edilir, o zaman adamların ceplerindede gözün olmasın dimi

babam okul bitince sana araba alıyım demişti kabul etmemiştim hakkımı kardeşime devrettim dedim, bunu bakın ben çok yüce gönüllüyüm demek için anlatmıyorum, korktum açıkçası insanoğluyuz şaşarız, evlenince eşime bak babam bana araba aldı benim arabam vs muhabbeti yapmaktan korktum, hiç tarzım değil bu laflar ama olurya bi kavga esnasında söylerim neme lazım, ikimiz alalım herşeyi istedim

Sayfalar geçmiş ama konuda bir adım ilerleme yok. Kanun kadını zaten koruma altına alırken hala neyi tartışıyorsunuz?

evli ve çocuklu bi bayanın bu tarz konuşması hoş mu sence, durduk yere ben eşime niye dişli olucam, adam beni tanıdı yapacaklarımı zaten bilir bunu bu kadar sık dile getirmek çok sevimsiz oluyo, dış kapının mandalı gibi bahsediyosun eşinden

bu kpkv napmak isityorlar acaba ??? evi çalışıp alıcan bide onların üzerine mi yapıcaksınız kabul etme tabikide eşinin üzerine olsun.

Ne münasebet baba yardım edecek? Yazılı sözleşme mi imzalamışlar? Evlenme ehliyeti varsa oturup evini de kendi alacak bir zahmet. Tabi ki aldıkları ev başkasının üstüne olamaz.

o iki konu arasında dağlar kadar fark vardı, bu konuda kp vermek istemiyo ya da gönüllü değil, diğer konuda kv kp elinden geleni gönüllü olarak yapmış ama ortada cazgır bi görümce var yengesine giydiriyodu birazda onu frenlemek için yapılmış bi yorumdu o, zira ben kendi babamdan bile bişey beklemem, erkek tarafıda ister yapar ister yapmaz ayrıca konu sahibi 1+1 evde oturmuyo doğru okuyun, o evi beğenmemiş onu kiraya vermişler kendileri 850 lira kira verip başka eve geçmişler, kp'in de açık açık evi benim üstüme yapın gibi bi talebi yok, sende çalış kocana destek ol demiş, ki çok doğru adam yılların emeğini değil oğluyla kimseyle paylaşmak zorunda değil

benım babamın bı cok daıresı var bızde bana suanda kırasını verdıgı daıre ıcınonu satalım ustunu ekleyelım ev alalım dedık
babam asla ızın vermeıd ne zorluklarla yaptım bızde mal satmak yok dedı
bıraz abartmıssınız yanı :)
bızde o evın ıcını duzelttık yaptırdık hersyeını orada oturuyoruz 1 aydır

Belki de böyle olmak gerekiyor. Halamın gelinleri de istedikleri olmayınca evi barkı yıkıyorlar, biz de ezik ezik, arabamı da ben alırım, evi de ben alırım, borcu da ben öderim modundayız. %70inin bu zihniyette olduğu bir ülkede azınlık=eziklik diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…