erkeklerin parasını almazsanız değeriniz olmaz ben bunu öğrendim ha parasını verdim istediğimi yaparım da diyemez zira boşanma anında donuna kadar alacağımı bilir cesaret edemez. değer görmek isteyen dişli gelin olacak başka yolu yok.
Valla eğer ailem öyle olsaydı yine kendi yağımda kavrulmayı tercih ederdim. Ki o dünyadan bakıp yazmadım. Benim kendi annemin öz annesi babası evlenirken şu naylon süzgeçlerden bile almamış düşün:44:Babamın tarafı desen onlarında durum nerden baksan aynıydı. İkisi de memlekette tarlada vs çalışmışlar "çocuk yaşta" ama gel gelelim hala bi'çöp istemezler.
Hatta annem bakıldığında pekte sevilmeyecek olan ailesi için "napalım bu yaşıma kadar getirmiş, süt hakkı" vs. der. Ee benim ailem bu yaşa kadar bu kadar birikimi tek başlarına yapabildilerse ben neden evlenince hazıra konuyorum?
Valla ben kirada otururum ailem bu yaştan sonra rahat edemeyeceklerse ne zaman edecek he dediğin gibi yapmamış olsalardı da yine ev vs bi'şey beklemek saçma olmaz mıydı?.
arkadaşım farkımız şu eşimin hiç isteyeni yoktu benimse onlarcaydı yani istesem çok daha zengin çok daha akıllı birisiyle evlenebilirdim paragöz olsam ama eşime ısındım.. ama şu anda bile bir açık kapı bıraksam onlarca erkek takılır peşime doğurmama rağmen sıkı bir vücudum var. takdir edersiniz ki bu kadar talibim varken kendimi değersiz göremem. eşim yapsa anca 1-2 o da şansı varsa.. ki bizim evde hiç para lafı edilmez ben sadece kendi felsefemi söyledim.
şu da var ki ben de evlilikte gerekenleri yapıyorum ama baştan sıkı tutacaksın ipleri.
böyle yapmakla ıyımı yapmış yanı ne gerek var varlık içinde yokluk çekmeye annelerımızın devrınde çoğunluk öleymiş zaten ama gunumuzde okadarda değil ben paragöz değilim sadece çocukta çalışıyorsa nereye gıdıyor bu paralar onunda bırıkımı olması lazım değilmi dıyorum yoksa ana babam yada kp kv birikirtirsin bana versın hiç istemem ben üvey aileme düğünümde takılan altınlarımı vermiş 6 yıldır alamamış bir insanım sadece anne babada varsa evladına zamanında versın verecekse dıyorum iş işten geçmeden 5 aylık bir gelının evı satalım demesıne gelincede keşke başta söyleydı geç kalmış
maddiyata gelince herşeyi erkek tarafı yapıyo, satsın versin destek olsun, ama bayramda seyranda patır patır konular dökülüyo burda kaynanama gitmek istemiyorum görüşmek istemiyorum off pufff, biraz özeleştiri yapmamız lazım
sen şakamısın yaa
erkek tarafısınız tabiki ev düzeceksiniz, hem sanane yaptılarsa annen baban oğullarına yaptı
bu ülkede gunde en az ıkı kadın cınayetı yaşanıyor çoğu kadın mutsuz evliliğini sürdürmek zorunda kalıyor okadar mağdur kadın var hala yok erkek tarafı şöle yok erkek tarafı böle merak etmeyın erkek tarafının durumu gayet iyi ama kadınlar için aynı şeyi söyleyemıycem bence ıyı yapmış güvence almakla helal olsun keşke bende alsaydım aç gözlülük değil demek istediğim ama çalıştığı halde bır ev geçindiremıycek kadınlarda bişekilde ayakta kalmalı güvence istemeli
esir pazarında köle ticareti mi yapıyorlar anlamıyorum
sonra erkek kadına eşya muamelesi yapınca da kadın erkek eşitliği yok deniyor
bide kızın dişlerini kontrol etseler tam olacak yani
adam sonradan senı alırken 10 bilezik saydım diye bi tutuma girerse şok olmamak lazım
işte gerçek mutluluk..
ev aldık,araba aldık ortak hepsi..kendimiz çalıştık kendi emeğimizle birşeyler yaptık..kimseden de yardım beklemedik.bize göre doğru olan buydu.
ne eşim benim malım bunlar der ne ben..evlenirken tek dediği şuydu; seni baştan aşağı altınlarla donatmak isterdim ama öğretmen maaşıyla ancak bu kadar yapabiliyorum..
bu yetti bana işte...
bizim tek servetimiz iki yavrumuz
arkadaşım farkımız şu eşimin hiç isteyeni yoktu benimse onlarcaydı yani istesem çok daha zengin çok daha akıllı birisiyle evlenebilirdim paragöz olsam ama eşime ısındım.. ama şu anda bile bir açık kapı bıraksam onlarca erkek takılır peşime doğurmama rağmen sıkı bir vücudum var. takdir edersiniz ki bu kadar talibim varken kendimi değersiz göremem. eşim yapsa anca 1-2 o da şansı varsa.. ki bizim evde hiç para lafı edilmez ben sadece kendi felsefemi söyledim.
şu da var ki ben de evlilikte gerekenleri yapıyorum ama baştan sıkı tutacaksın ipleri.
Yine abuk sabuk giydirilmiş haklı olan birine...
Bu kız haklı.
Kayınpeder varlıklı... Oğlu evlenmiş, barklanmış buna rağmen bekar evi standartlarında 1+1 evde yaşıyor.
Eh babada para varsa oğlu da ev alma kararı almışsa baba yardım etmeyecek de kim yardım edecek pardon?
Utanmadan evi üstüne istemek bir de... Bak sen...
Oğlu bekar olsaydı ve yine daha iyi bir eve geçmek için belli bir miktarda yardım isteseydi ve aynı baba "Ama evi benim üstüme yapacaksın" deseydi de tepkiniz aynı olurdu herhalde? Daha neler...
Senin de tek suçun tüm bunları başlangıçta konuşmamak... Daha nişanlılık vs döneminde ileride ev alırız muhabbetleri yapıp nabız yoklayabilirdin... Olan olmuş, artık kendi çabanızla alacaksınız...
Sen ne çabuk fikir değiştiriyorsun öyle canım benim:
Oysa daha 2-3 gün önce ayrı bir başlıkta şöyle demişsin:
Bir karar versen diyorum: "Errrkek tarafısınız, tabii ki de yapacaksınıııığz" mı diyorsun?
Yoksa bu başlıktaki gibi esip gürlemeye devam mı
Hangisine inanalım acaba?
Yanar döner olmayalım, ivit :-*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?