- Konu Sahibi kiraz_mevsimi
-
Allahim şu mübarek günde böyle biseyi duymak o kadar kötü ki hic bişey dusunmek istemiyorum agliyorum çok üzülüyorum. 19 yaşında erkek kardeşim var çok zor bi cocuk zaten liseye bile gonderemedik çok inatçı cook uzun zamandır şüpheli davranışlari var çok bakımlı 1 kaç yıl önce facebookta yazışmalar okumustum biraz konustum tamamen içine kapandi hiic bişey konusmadi zaman gecti ustunde durmadim cunku benden nefret etmeye basladi zaman gectikce cahillikti gecti sandim ama hep uzak mutsuz konusmaz resmen ağzından laf alamiyoruz ortamlar yapiyoruz dahil olmuyo bu sene basinda yabanci ni ülkeden bi erkekten kalpli çikolatalar gelmiş o zamanda cok konustuk arkadaşim benim siz beni neyle yargıliosunuz nefret ediyorum sizden fln dedi bizde kendimize kızdık çok üstüne vardık diye bana nasıl yakistirirsiniz ben sapina kadar erkeğim dedi falan filan hepimizdem sogudu bizde öyle hep anlayisla konuştuk varsa bilelim diye. Neyse geçen gun diğer erkek kardeşim netten bi kaç erkekle yazışmalarini okumus şoka ugramis resmen yıkılmis o universitedeydi çok içinde değildi olaylarin gelmiş konusmus o adamlara mesaj cekicektim diye öyle bişey yaparsan intihar ederim ben böyleyim erkeklerle konuşmaktan zevk aliyorum demis ben zaten hepinize acikliycaktim demiş. O kadar kötüyüm ki napilir nasıl edilir nasıl yaklaşılır bilmiom(
Size ne? O sizin heteroseksüel olmanıza karışıyor mu? Ne ağlayıp zırlıyorsunuz, ne var bunda? Çağdaş olun biraz.
Allahim şu mübarek günde böyle biseyi duymak o kadar kötü ki hic bişey dusunmek istemiyorum agliyorum çok üzülüyorum. 19 yaşında erkek kardeşim var çok zor bi cocuk zaten liseye bile gonderemedik çok inatçı cook uzun zamandır şüpheli davranışlari var çok bakımlı 1 kaç yıl önce facebookta yazışmalar okumustum biraz konustum tamamen içine kapandi hiic bişey konusmadi zaman gecti ustunde durmadim cunku benden nefret etmeye basladi zaman gectikce cahillikti gecti sandim ama hep uzak mutsuz konusmaz resmen ağzından laf alamiyoruz ortamlar yapiyoruz dahil olmuyo bu sene basinda yabanci ni ülkeden bi erkekten kalpli çikolatalar gelmiş o zamanda cok konustuk arkadaşim benim siz beni neyle yargıliosunuz nefret ediyorum sizden fln dedi bizde kendimize kızdık çok üstüne vardık diye bana nasıl yakistirirsiniz ben sapina kadar erkeğim dedi falan filan hepimizdem sogudu bizde öyle hep anlayisla konuştuk varsa bilelim diye. Neyse geçen gun diğer erkek kardeşim netten bi kaç erkekle yazışmalarini okumus şoka ugramis resmen yıkılmis o universitedeydi çok içinde değildi olaylarin gelmiş konusmus o adamlara mesaj cekicektim diye öyle bişey yaparsan intihar ederim ben böyleyim erkeklerle konuşmaktan zevk aliyorum demis ben zaten hepinize acikliycaktim demiş. O kadar kötüyüm ki napilir nasıl edilir nasıl yaklaşılır bilmiom(
Ya arkadaşım Allah yardımcınız olsun eminim çok zordur Allah kimseye vermesin sizi de kurtarsın bu dertten
Kimseyi asla kınamadım bazı arkadaşlar alıntı yapacak cesareti bulamamış ama bana laf çarpmış tercih diyip geçmeyin dedim diye, bi kere bu olar eşcinsel diye genellenebilecek bi durum da değil kimisi tercihen yönelinmiş kimisi hormonal bozukluk kimisi de evet genetik, eğer genetikse malesef tedavisi yok ama eğer hormonal bi bozukluksa tedavi edilebilir
Sizin bi psikiyatrla yada cinsel sağlıkla ilgili uzmanlaşmış bi psikologla görüşüp kendinize yol çizmeniz kardeşinizin de ona daha rahat açılabilmesi için yön göstermeniz lazım. Mutsuz içe kapanık olmasının sebebi kabul edilemeyeceğini düşündüğünden mi yoksa ilgi duyduğu cinsiyetin verdiği sıkıntı mı, düzelmek mi kabul görmek mi istiyor, mümkünse tedaviyi denemeye ikna lazım. Çünkü tedavisi varsa ve kabul etmiyorsa da bunun vebali olur sanırım siz de inançlı bi ailesiniz. Haliyle kabullenip geçin demek özellikle haramı günahı bilince daha zor..
Kardeşiniz bunu reel hayatta da yaşayacak kadar gözünü karartmış mı peki otel odası dediniz?
Adamın resmini gördüm dediniz o kadar korkulacak bi durum varsa ben endişe ederdim şahsen tercih saygı duyuyorum diyip bu adamların kucağına mı atarlardı o arkadaşlar soruyorum?? Bu sadece tercih denip geçilemez bi mesele.
Kardeşinizinki içsel bi yönelim olabilir ama karşısındaki şahıs sapkın dürtülere sahip ilerde şantaj yapacak biri belki? Pedofili nasıl sapkınlıksa bazı erkeklerde de normal karşı cinsle cinsel hayat olmasına rağmen sırf arayış için böyle gizli arayışlar olabiliyor
Bence önce kardeşinizi bu ortamlardan kurtarmalısınız Allah korusun
Bence bir psikiyatr a götürün kardeşinizi, ardından da hormonlarına baktırın.
İçerisinde bulunduğu durum yaşının gereği olabilir. Aşağılamayın, yadırgamayın.
Bu tip şeylerin olabileceğini, geçici duygular olduğunu, bu duygularının normal ancak bu duygularının gereğini yaşamasının anormal olduğunu, bu süreci atlatması için ona destek olacağınızı söyleyin.
Kesinlikle yalnız bırakmayın, yanlış yollara sapar mazallah.
İnsanın dünya hayatında bir çok imtihana tabi tutulduğunu, bununda bir çeşit imtihan olduğunu, bir müslüman olarak nefsine hakim olması gerektiğini söyleyin.
Ben olsam kesinlikle yalnız bırakmazdım. Asla dışlamazdım ama böyle bir hayatı yaşamasını da kesinlikle onaylamaz elimden geldiğince mani olmaya çalışırdım.
cevabınızı çok beğendiğim için ve aynı fikirde olduğum için alıntı yapmak istedim...
Aslinda biz yillar önce böyle bişeyden şüphelendik çünkü orta okuldaydi ve birden okuldan soğudu gitmek istemedi çok fazla içine kapandi çocukluğu çok neşeli ve dışa dönüktü öyle ki komşulara şarkılar söylerdi. Çok israr ettik çok konuştuk ailecek sabah 5lere kadar oturduk konuştuk neden istemiyosun bişey mi oldu ama o kapalı kutu birimizi dinlemedi biz ailecek sakin insanlariz çok güzel ortamlar yapıp onunla konuştuk benim ne yasadigimi bilseniz böyle ısrar etmezsiniz dedi bunu duyunca daha çok sorduk gezdik tozduk ben baş basa kaldim konustum annemler bilmesin bana anlat derdini dedim yalvardim ama nafile o kadar inatci ki gözü önünde aglasam yalvarsam aciklamaz gunlerce uyuyamadim aklima bi sürü şey geldi ama gözümüzun önünden ayrilmayan bi cocuk nolabilir di bilmiyorum ama bişey var gibiydi sonuc hic bişey ogrnemedk ustunde durmadık çünkü o konu açılır diye soruyoruz diye bizden uzaklasti yani konu baya derin ama son 2 yıldır baya kiz arkadasi vardi benim düğünüme bile getirdi ama arkadasiz sadece dedi offg bilemiyorum o kadar kafam meşgul ki noldu ne yasadi yada bişey yasadimi bu şüphe çok kötübişey simdi kardesim konusurken yemin etmiş bişey olmadı diye
Nasıl kurtarırım demiş konu Sahibi. Meshebi genişlerse gayet normal ne var bunda çağdaş değil mi yapacak birşey yok yazmış. Şaşıyorum valla bu genişliğe. Başlarına gelse destek olacaklar kendi çocuklarına kardeşlerine sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?