Kızlar çok kötüyüm

Doktor nakil diyaliz şuan söz konusu değil bu şekilde böbrekler sabit kalırsa baya uzun gider dedi ama ihtimaller beni delirtiyor anneme hiç yansıtmıyorum ama çok kötüyüm
allah şifasız dert vermesin önemli olan bu.annenizin çözümü var şu an için ne nakil ne diyaliz demiş doktor böyle bak olaya bir de.

Tabi anneler bizim baş tacımız onlara zarar gelsin kim ister ki. O yüzden dua edelim bol bol. Mutlaka bu dediğimi yapıyosundur söylemeye ne hacet. Annelerimizin başımızın üstünde yeri var. Şimdi yeni yeni anlıyorum ya

Ohoo benim dayım tek böbrekli doğuştan. O da yüzde 30 oranında çalışıyor.
Perhizle yaşıyor ama sıkı bir perhiz değil. Canının istediğini abartmadan yiyor .

Annenizin böbrek nakline ihtiyacı yok. Kapı gibi yaşar. Hiç üzülmeyin.

Gerçekten mi ya dayınızın ne zamandır %30 peki Ay sizden Allah razı olsun iyi mi dayınız şu anda sanki o yüzde 50 bir anda yok olacak gibi korkuyorum

Aynen canım anne öyle farklı ki dünyam söndü bildiğiniz

lütfen sizden ricam hasta olan ınsanlara ya da yakınlarına rahmetlı olan ınsanlardan bahsetmeyın ... sizin onemsemediğiniz bir yorum onu derinden yaralayabılır.
Gerçekten insan bu zamanlarda sadece moral istiyor korkuyor hele de konu anne ise

Gerçekten mi ya dayınızın ne zamandır %30 peki Ay sizden Allah razı olsun iyi mi dayınız şu anda sanki o yüzde 50 bir anda yok olacak gibi korkuyorum
Binlerce insan yüzde 20 böbrek ile yaşıyor. Siz yeni tecrübe ettiğiniz için bilmiyorsunuz belki ama...

Dayım uzun zamandır böyle de biz 2 sene önce fark ettik. (57 yaşında) Fark etmemiş olsa yüzde 30luk kısmı da gidecekti. Tek böbrekli olduğundan da haberi yoktu. Doktora gitme sebebi de bambaşka bişeydi. Doktor böbreğine bakmak istedi. Öyle cıktı ortaya. Hem de diyabet hastası kendisi. Ikisini birden idare ediyor.

Ilaç ve hafif bir perhizi var. Ama rahattır yani. Çok sıkı değildir.

Doktor yakınlarınızı da kontrole davet ediyorum,tek böbrekli olan başka birileri de olabilir ailenizde dedi. Gittik. Allaha şükür herkeste 2 tane var.

Gayet de iyidir hem de. Dün birlikte köydeydik mangal yaktık. Dönüşte arabada yer yoktu. kucağına oturdum öyle geldik.

Hiç daralmayın ay. Yüzde 50 çok iyi bir oran. Belki sizinki bile yüzde 50 degildir.

Böbreği az çalışan birçok insan var. Çoğunun haberi bile yok.

Şükürler olsun dayınız inşallah hiç sorun çıkmadan yaşar bu %30 luk kısımda 2 senedir hiç azalma olmadı değil mi öyle bir psikolojideyim ki sanki %50 lık kısım bir anda gidecekmiş gibi hissediyorum

Hayırm artık ilacla ve perhizle destekleniyor.
Asitli içecek filan hep yasak. Yüzde 30da sabit şu an.

Hayırm artık ilacla ve perhizle destekleniyor.
Asitli içecek filan hep yasak. Yüzde 30da sabit şu an.
Ya size nasıl teşekkür etsem az Allah razı olsun Gönlünüze göre versin Rabbim şimdiden nakil diyaliz sürekli googledayım hastalık müptelası oldum iyice kafayı yemek üzereyim unutup hayatıma odaklanamıyorum sadece annemi düşünüp ağlıyorum

Yüzde 50 varsa
Yüzde 50 yoktur.

Anneniz 50 yaşında ise böbreklerinin yarısının yok olması 50 senesini almiş demektir.

Geri kalan yarısı da 50 sene gayet idare eder. Mantık budur :)

Yüzde 50 varsa
Yüzde 50 yoktur.

Anneniz 50 yaşında ise böbreklerinin yarısının yok olması 50 senesini almiş demektir.

Geri kalan yarısı da 50 sene gayet idare eder. Mantık budur :)
Hiç böyle düşünmemiştim ben gerçekten size nasıl teşekkür edeyim bilmiyorum insan bu zamanlarda bi umut arıyor doktor da ömür boyu bu böbrekle gitmez dedi bana onu dediğinden beri sadece düşünüyorum bu şekilde

Boşuna ağlamayın . Bilmiyordunuz ama öğrendiniz. Herkesin böbreği tam takır çalışıyor mu sanıyordunuz.

Anneniz için endise verici bir durum yok buna inanın.

Doktorlar tabiki böyle rahatlatıcı konuşmazlar. Bunun sebebi hastayı perhize ve yeni yasam kurallarına daha çabuk alıştırmak. Rahata alıstirmamak.

Yüzde 30u duyunca bütün doktorlari kapi kapi gezdik. Ne kalp carpintilari... ne korkular yaşadık. Ne paralar döküldü.

En son özelde bir prof dedi ki.. : "Yüzde 30 ile gayet yaşarsın.. Yüzde 20 ile yaşayan binlerce insan var. Ama genç delikanli gibi yasamazsin. Perhizine uyarsin. Sigara alkol bilmem asitli içecek kesinlikle yasak... şekerini de kontol edeceksin. Insülinini en düzgün sekilde kullanacaksin " dedi.

Bize o gün cennetten müjde geldi.

Ne iyi bir profesörmüş öyle ya benim halimi gördüğü halde kadın öyle konuşmadı bende öyle bir korkuya düştüm ki gerçekten çok teşekkür ediyorum size haberimiz olmasaydı bu durumdan farketmeyecektik bile inşallah daha İleri gitmez dayınız da sağlıkla yasar çok dua edeceğim dayınıza da

Doktorlar bize de en başta öyle dedi. Amaçları hastayı ve yakınları böbreğin ciddiyetine odaklamak. Hayat tarzının değişimini en hızlı ve acil şekilde değiştirmek .

Size " aman bi şey yok. Yüzde 50 gayet iyi. Benimki de yüzde 35te" dese. Siz rahat davranacaksınız. Belki tedaviyi aksatacaksiniz. Doktor peşinen bunu önelemeye , tedaviyi en güzel şekilde yapmaya çalışıyor.
.Yüzde 50 ile insan ölse sokakta adam kalmaz.

değil mi ama haberi olmadan devam eden birsürü insan vardır bu şekilde içime su serptiniz özelden yazabilir miyim size acaba gerçekten Rabbim Gönlünüze göre versin

Doktor nakil diyaliz şuan söz konusu değil bu şekilde böbrekler sabit kalırsa baya uzun gider dedi ama ihtimaller beni delirtiyor anneme hiç yansıtmıyorum ama çok kötüyüm

O ihtimaller hepimiz için var. Doktor idare eder dediyse vardır bildiği.
Boş yere kurmayın ne olur.

Anne baba hasta oldu mu zor oluyor, çok iyi anlıyorum ancak diyalizlik bir durum bile yoksa insalllah iyi olur.

Beslenmesine , diyetine dikkat etsin.

Çok teşekkür ederim ediyoruz perhizine çok uyuyor ama insan korkuyor işte ben zaten direkt çeşitli senaryolar yazıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…