konu bana hiç inandırıcı gelmedi madem tacize ugradin ve ugramaya devam ediyorsun şuana dek niye bekledin.yuzde yüz fake sin.
Öyle insanlar var ki.Ahlaksızlık diz boyuoha insan demek böyle katil oluyor
Kasiyer. Ayrı bir mağaza sorumlusu alanı yok. Personel odası tek bir odadan ibaret ve dinlenme, yemek yeme, kamera ordanasil marketlerde çalişmişsiniz anlamadim yaklasik 6 sene cesitli marketlerde calistim hiç boyle bir durum yaşamadim
ayrica markette ne gorevi yapiyordunuz ki ana kasaninda bulundugu kamerali yere (magaza sorumlusu) alanina girebilip kamera kayitlarini izledigini gorebildiniz?
o odadami.soyunup giyiniyorsunuz?Kasiyer. Ayrı bir mağaza sorumlusu alanı yok. Personel odası tek bir odadan ibaret ve dinlenme, yemek yeme, kamera orda
Marketin adini ogrenebilir miym merak ettimLisans mezunuyum. Atanamadım bir markette çalışıyorum. Mağaza sorumlusu ve yardımcısı sürekli küfür eden ,içkiden, kadınlardan ve sürekli cinsellikten bahseden tipler. Mağaza iade mi yapıldı, müşteriye arkasından saatlerce söverler. Dar kıyafet ve dekolteyle mi geldi biri kamaradan büyütüp izleyip yine cinsel muhabbete bağlarlar ve benim yanımda yapmayın dedikçe hiç umursamadan sohbete devam ederler. O kadar edepsizler yani. Asıl konuya geleyim.Dün akşam sayım yapıldı. Gece 2.00 de eve geldik,7.30 da mağazada olunacak denildi ben 7.38 de mağazaya girdim. Mağaza sorumlusu ben girer girmez " Ulan sen nerdesin, ben 7.30 demedim mi diye bağırmaya başladı. Personellerden en erken gelen benim diğer ikisi de yok. Ben şok oldum. Önce lanlı, lunlu konuşmayı kes en geç gelen ben miyim dedim. Digerleride gelmedi hepiniz hakkınızı alacaksınız ulan diye devam etti. Ben 2- 3 kere daha uyardım devam edince de ceketimi alıp çıktım. Bu olay en basiti diğer olay ise mağazada diğer personel tarafından sürekli tacize uğramam. Örnek veriyorum wc için izin istediğimde:" Bir kere öpüşürsek çıkabilirsin."demişti. Sen ne bizim kadınsin, hiç yanmaz mısın demesi. Onunla kapanışa kaldığımda elle temas etmeye çalışması, sarılmaya çalışması vs vs... Bu sabah eve gelince bölge sorumlusu aradı, olur böyle şeyler takılma dedi. Ama tacizden de bahsettim. İşlerim bitsin konuşalım dedi. Tüm olanı biteni anlatıcam. Onların yüzünden işimden olduysam yanlarına bırakmayacağım. Kendimi en güzel nasıl ifade ederim, siz olsaydınız ne yapardınız? Farklı fikirlere ihtiyacım var
İyi madem susup oturalımBurası Türkiye.
Kuyruk sallamasaydın derler.
Ay bilmiyormuş gibi yazmayın.
Senelerce tecavüze uğrayıp susan kadınlar var.
Cidden o işe ihtiyacı olduğu için tacize, hakarete katlanan işten çıkamayan bir sürü kadın var.
Yaa kadın öldürülüp de arkasından ne yaptı acaba diyen zihniyetler var. Ne tacizi?
Normal mi? TABIKI HAYIR
Ama her b.kun sorumlusu kadın bu ülkede maalesef .
Benim evim yakın olduğu için formayla( mağazanın adı yazan tişört) gidip geliyorum çoğu zaman. Depo üst katta wc de depo içinde. Çok mecbur kalırsam wc de değiştiriyorum. Ama diğerleri personel odasında değiştiriyorlaro odadami.soyunup giyiniyorsunuz?
anladigim kadariyla kurumsal bir firma degil
Tecavüz edemez o kadar da değil. Ben uyararak ve uzak durarak onu engellemek istedim. Başka mağaza sorumlusuna durumu anlattım zaten. Çok büyük tepki veremedim çünkü bulunduğumuz semtte duyulursa konu farklı noktalara çekilebilirdiKonu bi garip ya
Resmen taciz edilip durmuşsunuz orda , bi tecavüze uğramadığınız kalmış . Patron size lanlı lunlu konusup işyerinden ayrıldığınızda mı şikayet etmek aklınıza geliyor . Yaşadığınız taciz olaylarında heryere sikayet edip orayı onların baslarına yıkmanız gerekirdi
Hangi mağaza böyle yerlere gitmeyelim söylede taciz mobbing davası aç
Henüz hamile kalmadığına şaşırdım ben, ayrıca fake olduğundan bahsetmemişsin konunda
Hanımlar konu fake değil.
Yapı olarak sessiz bir insanım zaten sabah adam içeri girer girmez bağırınca bile donup kaldım . Evet cesaretlendirdi bu durum onları.Farkettim, buna daha çok üzüldüm ve kızdım, sizin susmanız o adamları cesaretlendiriyo ne yazık ki.
Susmasın zaten.İyi madem susup oturalım
İnşaAllah.İnşallah cezalarını bulurlar pislikler ya. Bi kurtulamıyoruz şu illetlerden. Sapıkla...
Ya hu çarşıyla evim 1 saat. Saat 22.30çıktığın mağazadan minübüs bekleyerek 23.30 -23.45 e doğru evde oluyorsun. Bütün gün ayaktasın mağaza kapanınca koca mağazayı siliyorsun birde onca saat bekle insan çok yoruluyor. Bu demek değil ki tacizi çek bunun da farkındayım. Paraya ihtiyacın varsa çık başka yerde çalış bununda farkındayım.Bugün gerekli yerlerle konuyu paylaşacağım zaten. Yorumlarınız için teşekkürler.Susmasın zaten.
Ama acayip ütopik bir konu değil.
Ilk defa duymuyoruz susanı.
Konu sahibine gereken cevabı verdim zaten.
Evin yakınında diye iş yeri, uzak yere gitse yorulurmuş ... falan filan.
Yorulacaksan otur baba parası ye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?