- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
sene 2012 boyle adetmı kalmıs yaa!
kızlar birikmişlikler var dedim size bu tek bir şey değil nişanlım ve babası bir yer açıp işletiyorlar ve babasının yüzünden nişanlımın üzerine borç kalıyor suanda 20 milyar civarı birşey.ve kayınvalidem çalışıyor ve kazancı çok iyi.nişanlım asgari ücretle çalıştı hep maasından kesildi o para ama hala bitmedi peşin verilirse 10 bin olacak.kayınvalidem ben o parayı ödeyeceğim dedi ama tık yok.bu para ilk3 .4 bin bişeydi önüne geçmediler hiç.şimdi kendilerine ev aldılar içini yaptırıyorlar kredi çektiler köyde evleri vardı onu sattılar para yaptılar ama avukat borç tutarını indirmişken kredi çektik oğlumuzun borcunu kapatalım demiyorlar kapatcaz diyip duruyolar 25 bin filan olmuştur borç.ve nişanlım o paranın 1 lirasını bile harcamadı.sizlerde hiç alakanız olmayan borçla evlenmek istermiydizin.yada bu borç tmamen babasından kaynaklı sizce bu bencillk değilmi
bir çok kişi ,kayınvalden evini düzüyorsa sanane demiş de ben buna katılmıyorum.bence bir anne baba oğlunu evlendireceği zaman kendine eşya alıyorsa bencildir.oğluna en iyisini yapmak ister bu yüzden de böyle düşünür.mesela benim kardeşim evlenecek gibi bu aralar.annem birşey planlayacak olsa hemen şu çocuğu bir evlendirelim de önce o diyor.böyle de olması gerekir bence.zaten senin nişanlının ailesinin nasıl olduğu belli.oğluna bir sürü borç yıkmış,oğluma en iyisini yapayım diye mi düşüncek.koç moç işini hiç düşünme zaten
beni üzende bu oldu benim ailemde mutfak dolaplarımız kötü değişmek istiyor ama kardesim üniverstede ben nişanlıyım diye kalkışmıyolar ee tabıkı onlarında hakkı ama işte evlatlarımız önce diyolar tabiki her aile böle olacak diye bişey yok ama ben ailemden böle olunca onlardanda bu tavrı bekledim
değil mi gelin dururken neden kendilerine para harcıyorlar ki.önce gelin olmalı.kadın eski evde eski eşyalarla pekala yaşayabilir[/QUOTE
kızlar sert bir sekilde yargılamanız için açmadım konuyu evet bencil diyorum çünkü evlatlarından önce kendini düşünen bir kayınvalidem var bendede bazı bu tarz birikmişlikleri var.bu tek konu değil.benim ailem elindeki ile yetiniyor çünkü kızlarının biri evlenecek biri okuyor diye.gecen bayram biz zaten koç filan istemeyiz masrafa girmeyin dedik.bu bayramda nişanlımla ikimiz adına allah rızası için kesilsin diye istemiştim çünkü nişanlım asker.zaten adetlere uygun bir nişanlılık yasamadım beklemiyorumda sadece biraz moralim bozuldu
şunun ayrımını yapalım önce addettendir evet, hakkınızdır isteyebilirsiniz de.ama allah rızası için kesmek gibi bir niyetiniz var ise siz kendi imkanlarınızla kesebilirsiniz.bu çok farklı bişey.geçen nişanda istememişsiniz.karşı tarafa iletirken adeetendir istiyorum bunu söylemeniz daha doğru, allah rızası için olan niyetinizi başka bir adak adayarak gerçekleştirebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?