Kızlar der teğil ama canımı sıktı

sene 2012 boyle adetmı kalmıs yaa!

Bu adetin yılla olan alakasını anlayamadım, gelin alma da bir adettir.
Kız istemek de bir adet ona bakarsanız, bohçalar, düğün organizasyonları fln filan bu liste uzar gider.
Adet dediğimiz şeyler, zorunlu değil ama yapıldığında karşı tarafın gönlünü hoş tutacak şeylerdir.
Şimdi bu adetleri yerine getirmek çağ dışı olmak mı, yıl 2012 dediğinize göre???:44:

yine kimi yorumlar mantıksız yapılmıs benceee!

cok canın ıstıyorsa annenler sana alsın denilmiş var mı boyle dusunce yaa?
paraları olmaz anlarız ama bu yorumar sacma arkadaslar.
bizde de gelini bastan ayagı gıydırmek adettir.
gıydırecek elbette durumu yerındeyse neden olmasın ki??

siz de oyle adet yok diye bunları abes karsılamanız ayıp yani bence

Bazı yörelerin adetlerini anlayabiliyorum...Lakin adet te olsa bir şeyler istemek hiç bana uygun olmadığı için, rahatça isteyebilmeyi, olmadığında kırılmayı/üzülmeyi/sinirlenmeyi anlayamıyorum...Hele ki durumları iyi olmadığını bile bile, tonla takı, çeyiz, koç, deve, dana v.s.. isteyen insanlarla cidden farklı atmosferde yaşamayı tercih ederdim... Nerde kaldı aşk, sevgi? anlayış, dostluk, insanlık?
Adetmiş..

Erkek tarafı yaparsa amenna..
Yapmazsa da canları sağolsun...

Hani düğün falan yapmazlar da anlarım...Ama bu koç olayını anlayamadım şahsen...Hiç can sıkılacak bir mesele değil arkadaşım..Şükret ki insan gibi açıklama yapmış...Bu tavrı göremeyebilirdin de..

Son düzenleyen: Moderatör:
Kayinvalide hic de bencil degil. Keske ondaki anlayisin yarisi sizde olsaydi. O zaman bu duruma bu kadar icerlemezdiniz. Insanlar ev masrafi yapmis, tadilatiydi bilmemnesiydi, bir de onlara daha da cok yuk mu bindireyim diye dusunebilirdiniz mesela. Koc isterim diyeceginize.

Lutfen baskasinin para hesabini, harcamasini kendinize gorev bilmeyin. Tiksiniyorum ben boyle insanlardan. "Ama o ev yapti, bana bunu almadi. Ama onda cok para var, tatile gitti, benim su ihtiyacimi almadi. Kendine yapti, bana yapmadi." Butun bu dusuncelerden fesatlik akiyor bence. Bu kadar dusurmeyin kendinizi ya. Herkesin hesabi kendine, tabii ki kendisi icin en guzelini de yapar, bu sizi ilgilendirmez ki. Ister ev alsin, ister parasini denize atsin, ister size koc gondersin. Baskasinin parasinda bu kadar hak iddaa etmeyin. Insallah benim aileme boyle sizler gibi dusunen biri girmez. sen kendi alin terinle kazandigin parani harca, baskasi bu yuzden icten ice sana kizsin, saka gibi. :)

Beklentilerinizi dusuk tutun, hatta neredeyse birsey beklemeyin. Onlarin ailesine giriyor olabilirsiniz, insanlara yuk olmaya degil, aile olmaya gidin. Insanlar kufrede ede birseyler yapmasin sizin icin, iclerinden gelerek yapsin. Herkesin gonlu olsun.

Bir de bana cok garip gelen sey, nasil insanlardan bu tur seyler isteyebiliyorsunuz? Ben kimseden 10 kurus borc bile isteyemem yahu. Gecen gun is yerinde ac kaldim, para getirmeyi unutmusum, kimseye bana borc verir misin, yarin oderim diyemedim, asla kimseden birsey isteyemem. Kaldi ki bilezikti, elbiseydi, kocuydu, daha kisa zaman once tanistigim insanlardan bunlari isteyecegim ha.

Sizin beklentileriniz bu sekilde oldugu surece ilerde daha cook sorun yasarsiniz. Kayinvaliden cocugunuza oda takimi almayacak, sunnetiyse sunnetini odemeyip kendine birseyler alacak. Bence butun bunlari yapmak zorunda degil ama, hani siz muhtemelen bunlari da bekleyeceksiniz ya, ondan diyorum. Belki cocugunuza bakamayacak, gucu olmayacak. Sizin gibi dusunen cok gelin sorunu gordu bu forumlar. Daha nisanliyken bunlari , halden de anlamayan biri, evlenince kadinin umugunu sIkar herhalde. Bu yazdiklarimin hepsinin konusu acildi, birsuru hemde. Kayinvalideye ben de uzuldum acikcasi. Nisanlinizin durumu da ayri bir vahim. Adamcagiz askerde ama kimsenin onu dusundugu yok valla. Nisanlisi nelerle ugrasiyor.

canım yok oğlu askerde olduğu için hayrına kessin demişsin bırak ailesi yapsın ailesi düşünsün..adam izah etmiş durumum müsait değil demiş..yok efendim para ayırabilirlerdi yok paraları varda yapmıyolar....aman dert ettiğin şeye bak hayatta daha ne beter problemler var haline şükret hayatı yaşamaya bakk...bi koç için laf sahibi etme karşındakilerin sana görgüsüz deme fırsatını onlara verme başını dik tut

adetleri abes bulanlara kızıyorum ama senin kaayınvalide zaten izah etmiş o yüzden bir sey dıyemeyecegım

bu konuda size tek bir söz söylicem bu durumdan size ne nişanlın askerde dönmesine kısa dönem olsa 6 ay var belki herşeyiniz güzel olacak yapıcaklar sizene daha evlenmeden bir ailenin iç işine giriyosunuz siz kendinizi düşünün onlar mecbur yapacak zaten oğlunun düğününü gerçekten çok kızıyorum böyle durumda yok sevgilimin babası üstüne kredi almış sevgilim ödüyor nişanlım ödüyor sana ne yaa evlen sana maddi sıkıntı yaratırsa o zaman konuş şimdi çok gereksiz belki evlenene kadar borcunu kapatcak insanlar nerden biliyosunuz bide soru peki bu parayla ne yapmışlarki

Yorumları okurken farkettiğim şu oldu.

Evleneceği kişi ve tabiki kadın kendi ayakları üzerinde durabiliyorsa ki bu illa para ve meslek değildir kişiliktir. Aileler bakıp büyüttü iş güç sahibi yaptı, artık görevi devralmak zamanı birşey yapmak zorunda değil biz kendi kendimize gücümüz neye yetiyorsa onu yaparız diyor.

Ama evleneceği erkek ve kendi aileye bağımlı bir hayat yaşamışlarsa hele erkeğin ayrı bir ev açacak, o evi geçindirecek bir işi yoksa hayata karşı dirayetli duran biri değilse ve buna rağmen evlenmeye kalkıyorsa bu evleneceği hanımda nişanlısının tek başına birşey beceremeyeceğini bildiği için aileler yapmak zorunda diyor.

Bir arkadaşım yazmış, istemeye gelince istersin ama kaynana içinde evime gelmesin, evine gitmeyeyim, mesafeli olayın vs dersin. İşte bu olmuyor senin (sırf konu sahibi değil bu görüşte olan herkes) evini kuracak yetin yoksa karışanın çok olur. Evini kendin kur, kimseyi karıştırtma. Bu aynı IMF'in Türkiye'ye borç verip memur zamlarına bile karışması gibi birşey, para kimdeyse güç ondadır.

Son olarak, bir arkadaşım (adına geri dönüp bakamadım) nişanlın askerde, hergün şehit var , sen koç derdindesin demiş. Bu da ayrı bir ironi zaten.

Son düzenleme:
buraya ne yazılsada kısıtlı kelimelerden ibaret kimse kimsenin içini bilmez ha bazı arkadaşlar haddini bilmedende yorum yapmışlar yok tiksiniyorum yok bilmem ne diye nasıl istediniz diye kayınvalidemden birgün olsun sunu isterim demedim ben allahta muhtaç bırakmasın sadece böyle bir adet var ve ben bu bayramda bunu gerçekten bekledim bu arda hiç bir şeyim adetlere göre olmadı benim bana ne alındıysa nişanlımada aynısı alındı kimse kimseyi sömürmüyor burada kayın valideme tamam anne önemli değil dedim yalnız beklentimden dolayı canım sıkıldı diyede burada paylaşmak istedim ama görüyorumki bazı arkadaşlar yorumların dozunu kaçırmışlar özellikle nişanlın askerde yok şehit var yok düşünmüyosun denilmiş bu ne demek ya yedi yirmidört yanımdamısın yorum yaptın diye bukadar insanın damarına basılmaz borc olayına gelince ailemde bende bugüne kadar kimseye 1 kuruşumuz kalmamıştır.canım bir konuya sıkıldı diye yok onu bunu isteyen açgöz yaptınız kimsenin huyunu suyunu bilmiyosunuz oyüzden günah almayın böyle insanlardan tiksiniosanızda zahmet edip yorum yzmayın

Son düzenleme:

beni üzende bu oldu benim ailemde mutfak dolaplarımız kötü değişmek istiyor ama kardesim üniverstede ben nişanlıyım diye kalkışmıyolar ee tabıkı onlarında hakkı ama işte evlatlarımız önce diyolar tabiki her aile böle olacak diye bişey yok ama ben ailemden böle olunca onlardanda bu tavrı bekledim

senin ailen başka,nişanlının ailesi başka.niye karşılaştırıyorsun ki.benim bir arkadaşım kızını evlendirirken kendine de ev eşyası aldı.olamaz mı.gayet de iyi oldu.misafirlerini yeni eşyalarla karşıladı.daha önce anlattığım bir diğeri ise o kadar istediği halde bir koltuk takımı alamadı.herkesin aile durumu,para harcaması farklıdır.üstelik sizin evlenmenize daha çok var.daha önce dediğim gibi nişanlının borcu bitmeden de evlenme

Bir beklenti içerisine girmişsiniz olmayınca canınız sıkılmış,hayal kırıklığına uğramışsınız.Bundan sonra beklentilerinizi asgaride tutarsanız hayal kırıklığı yaşamanız minimuma düşecektir.Nişanlınızın borç içerisinde bırakılmış olması kötü ama sizde evlenmek için acele etmeyin,evlenmek için borçlarını bitirmelerini şart koşun.Allah yuvanızda huzur,mutluluk olmasını nasip etsin inanın diğer tef
erruatlar gereksiz bir sıkıntı olarak kalıyor.

Kadın size alamayacağını da açıklamış, siz yok evini tadilat yaptırıyor istese biraz kısıp alabilirdi demişsiniz. Mecbur mu? değil, mecbur olmadığı bir şey için gönül koymanız yersiz. Üstelik yok şundan kısıp bana alsaydı diye düşünmeye hakkınız yok...

bence kayınvalideniz bencil degil maddi durumunu size telefonda söylemiş ayrıca yeni ev almış evet onunda hakkı evini en iyi şekilde yapmak kim bilir ne zorluklarla almışlardır ayrıca böyle adetler hala devam ediyormu koç alma olayları bizde böyle bir adet yok evli degilim ki nişanlanırsam koç falan istemem erkek tarafının da koç istedigini düşensenize nişanda biz size alıyoruz sizde bize alın diye

Ne kadar düşünceli kayınvalideniz varmış. . Karşısındaki kişiyi beklenti içine sokmamak için durumunu güzelce dile getirmiş . .
Ev için yapmış olduğu masraflarla koçu karşılaştırmayın derim ben . . Sonuçta onlar yapılması mecburi şeylerdir. . Size bi koç alsa iyi olurdu ama ne yapsın kadın elinde yoksa
Hem nişanlınızda askermiş. . Belkide çalışıyor olsaydı ne yapar eder alırdı. .

Ahh ahh benim kayınvalidem bırak koçu bana bi tavuk bile almadı

Bayanlar, genelde ilk kurban bayramında erkek tarafı kız tarafına koç gönderir. Bu adettendir. Hatta bir filmimizde de vardır bu. Şener şen adile naşit münir özkul iki aile idi filmin adı sanırım. Adile Naşit2in kızı ayşen guruda şener şen ile evleniyordu, ilk kurban bayramında şener şen elinde küçük bir et parçasıyla annem bu kadar gönderdi kusura bakmayın diye. Gerçi bunun evlilikte mi yoksa nişanlıyken mi yapıldığını tam bilmiyorum ama böyle bir adet olduğunu biliyorum sadece. :44:

Gelelim size hanımefendi. Kayınvalideniz çok güzel bir dilde, durumları olmadığını, yapmak istediğini ama yapamadığını ifade etmiş. Sizin bu durumda "annecim düşünmeniz yeter" demeniz gerekiyordu. Siz daha evlenmeden böyle ufak tefek şeylere takılıyorsanız, evlendiğinizde işiniz zor demektir. Alınacak hediyelere, takılara, evinize gönderilecek eşyalara kadar "şunu istemiştim, göndermesini beklerdim ama almadı, bencil kayınvalide" diye konu açmanız çok uzak görünmüyor sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…