Çocuk Hastalıkları Kızlar dua edin çok korkuyorum

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Gecmis olsun.hic basima gelmedi ama kuzenim yasamisti kizinda sonra bir kez daha tekrar etti ama korkulacak bir durum degil bildigim kadariyla.simdi on yasinda saglikli zeki bir kizi var.soguk havale tehlikeli olabiliyormus sanirim atesli havale degil.

Nasil tekrar etti.Ayni gun icindemi.ve ilk gecirdiginde kaç yaşindaydi bilginiz varmi.Tesekur ederim.Allah razı olsun

çok geçmiş olsun tek seferden birşey olmaz çoğu çocuk geçiriyor ama ikinci defa geçirirse muhakkak doktora söyleyin ikinci olduğunu epilepsi ilacı kullanmanız gerekebilir inşallah tekrarlamaz

Benim oğlum geçirdi ama ben şanslıdiydım tam hastaneye girdik ben arabayı parkedip gelene kadar annemin kucağında geçirmiş annem abimden tecrübeli hemen almış doktora koşmuş ben bi gittim çocuğum yatıyo Allah korusun öldü sandım yarısı damar açıyo yarısı hava veriyo yıktım hastaneyi ağlamakla nasıl olur diiye insan inanamıyo kimseye yaşatmasın tam 24 aylıktı hatta benimkide zatürreymiş bilememişler zorla yatış istedim bin nazla yatırdılar sonradan zatürre olduğu ortaya çıktı hep baskılamışlar ilaçla... demem o ki tabiki korkucaksın yaşamayan zor bilir ama ateş 37,5 geçtiği an ateş düşürücüsünü verceksin, her doktora havale geçirdiğini söyleyeceksin peditus aaferin tarzı ilaçlar yazılmıyo tetikliyomuş havaleyi aklında bulunsun benimki çok şükür tekrar etmedi inş seninkide etmez geçmiş olsu

geçmiş olsun.çocukların hemen hepsi geçiriyor ateşli havaleyi, soğuk havale tehlikeli olan.sıcak havale yetişkinlerde tehlikeli.çocuklar atlatıyor.korkmayın çocuğu da korkutursunuz.bir şeyi kalmaz merak etmeyin.

Geçmiş olsun doktora gidin, tekrar etmemesi için havale önleyici bir madde bulunduran fitil verebiliyorlar gerek duyarlarsa. İnsanın çocuğunu o halde görmesi çok zor biliyorum ama soğukkanlı olup yan çevirip geçmesini beklemek gerekiyormuş. Bir de ateşlendiği zaman ıslak bez vs tatbik edip dış ateşi düşürmek havale ihtimalini artırıyormuş iç ateş düşmüyormuş çünkü. Onun yerine uygun dozda ateş düşürücü kullanılmalı

Çok geçmiş olsun. Benim iki çocuğumda geçirdi. Büyüğüm 12 aylıkken küçüğüm 9 aylıkken. Büyüğüm geçirdiğinde kucağımda emziriyordum gece yarısıydı Allahtan eşim yanımdaydı alıp hastaneye koştu ben görmedim ama küçük oğlumda evde yanlizdim o korkuyo anlatamam... Büyük oğlum olduğunda dr sordu ailede varmı diye meğer genetikmis bizde yok ama eşimin ailesinde varmış. Şimdi çok şükür ikiside çok iyi. Yukarıda bir arkadaşında dediği gibi her dr götürdüğünde havale geçirdiğini söyle çünkü soğuk algınlığı ilaçları tetikliyor...

Benim oğlum geçirdi hayatımın en kötü günüydü . 5 yaşına kadar halen risk var 38 derece ile geçirdik ortakulak enfeksiyonu olmuş. 24 saat gözetim olacaktır umarım tekrar etmez. Ateşli havaleden korkmamak gerekirmiş. Umarım siz atlatabilirsiniz çocuk iyi olsada bizde hasar kalıyor maalesef

Merhaba canim oncelikle kalbini ferah tutmani onerrim menenjit gecirms ve hastaneler de kucukken surunmus karantinalarda yatmis belinden sular alinmis 3 yasinda bir insan olarak cok saglikliyim allah a sukur tekrar etmemis ama gozetimde kaldn cook hayal meyal hatrliyorum sdc kipirdayamadigimi karantina da yattigimi soyluyor annemler rabbim kimseyi sinamasin evladiyla allah sifa vrrsin inanin dua edin gerekirse esinle.nobetlese bekleyin

2 çocuğum da geçirdi. Oğlum 3 kez kızım ise 1 kez geçirdi. Bu genetik bir sey.
Ateşli havale den korkmayın.
Kızım Anadolu lisesinde oğlum üniversite de hemde tamamen ağır bir bölümde okuyor.

Yeğenim 2.5 ve 3.5 yaşindayken geçirdi.yani 2 kez.şuan 5 yasinda.Allaha şükür hiçbirşey olmadı.gayet sağlıklı şuan da.sadece her şurubu kullanamıyor o kadar.size de çok geçmiş olsun.o an çok zor ama korkulacak birşey değil.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Biz de kizimda iki kez yaşadık. Doktorlar 1 yaşından önce gecirdiyse tekrarlama riski yüksek. Daha sonra gecirdiyse tekrarlama riski daha düşük ama olmaz diyemeyiz demişlerdi. Kritik yaş olarak da doktorumuz 7 yaş demisti. Ama ateşli havale korkulacak birşey değil aslında önemli olan o an sakinliği koruyabilmek.

çok geçmiş olsun tek seferden birşey olmaz çoğu çocuk geçiriyor ama ikinci defa geçirirse muhakkak doktora söyleyin ikinci olduğunu epilepsi ilacı kullanmanız gerekebilir inşallah tekrarlamaz
Epilepsi ve ateşli havale çok başka şeyler. Ateşli havale 5 kez de geçirebilirsiniz ama bu epilepsi olduğunuz ya da o tarz ilaçlar kullanacağınız anlamına gelmiyor.

Allah şifa versin meleğinize. Sağlıklı, hayırlı, uzun ömrü olsun inşallah.
Allahım ayağına taş değdirmesin.

Oğlum 3 kez geçirdi şuan 3 yaşında allah düşmana yasatmasin. Şimdi ateşi yükselince fitil veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…