• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZLAR EŞİMİ BIRAKIN DESTEĞİNİZE İHTİYACIM VAR

Haklısınız eşim diyorum çünkü düğün yaptık imam nikahı yaptık çevremdeki herkeste bizi karıkoca sanıyor herhalde psikolojik bi durum işte çocuk oldu karıkoca gibi yaşadık ondan. Ama ben gururlu bir kadınım belki bazı insanlar için önemli olmayabilir bu resmi nikah meselesi ama benim için bi onur ve gurur meselesi oldu. Tabiki bende her kadin gibi kocamın soyadını taşımak isterim ama karşımdaki adama o haysiyet o gurur yok hele bide saçmasapan şeylerle kandırmaya oyalamaya çalışırsa. Boşanmış annelere soruyorum tecrübeleriniz ne oldu?

anlamadığım taraf çocuklara nasıl nufüz cüzdanı çıkıyor bu durumda, bir de nikah yapmama gerekçesi nedir?

Nasıl boşanıyorsun canım zaten resmi nikahın yokki kocaya boş ol boş ol mu diycen böylemi yani. :KK64::KK64:

Avrupanin bir cok ulkesinde resmi nikah yapmadan dini nikah yapmak suc. Fransa'da mesela bu boyle. Ayrilsaniz da avrupa'da DNA sonucu babasi cikarsa nafaka vermek zorunda. Her ulkede farkli ama Fransa'daysaniz gayet guzel yardim da alirsiniz, neredeyse bedavaya ev de kiralarsiniz, ozellikle cocuk varsa. Fransada iseniz direk CAF'a gidin sorun, sorusturun, ayarlayip cikin o evden. Iyi sanslar.

Avrupanin bir cok ulkesinde resmi nikah yapmadan dini nikah yapmak suc. Fransa'da mesela bu boyle. Ayrilsaniz da avrupa'da DNA sonucu babasi cikarsa nafaka vermek zorunda. Her ulkede farkli ama Fransa'daysaniz gayet guzel yardim da alirsiniz, neredeyse bedavaya ev de kiralarsiniz, ozellikle cocuk varsa. Fransada iseniz direk CAF'a gidin sorun, sorusturun, ayarlayip cikin o evden. Iyi sanslar.

al işte fransaya bak, helal olsun...

Ya arkadaşlar niye bukadar katısınız? Ya resmen hesap soruyorsunuz sonuçta geçte olsa bi insana güvenmenın bedelini ödedim ve anladım. kararımı vermişim neden beni suçlayacak yorumlarda bulunıyorsunuz. Ben gurbette yaşıyorum avrupada farklı kanunlar var maddi desteği alacam ama asıl yazmanızı beklediğim şeyler bunlar değil sadece ayrılmiş çocuklu anneler ayrıldıktan sonra ne yaşadı onu bilmek istiyorum.

Ya arkadaşlar niye bukadar katısınız? Ya resmen hesap soruyorsunuz sonuçta geçte olsa bi insana güvenmenın bedelini ödedim ve anladım. kararımı vermişim neden beni suçlayacak yorumlarda bulunıyorsunuz. Ben gurbette yaşıyorum avrupada farklı kanunlar var maddi desteği alacam ama asıl yazmanızı beklediğim şeyler bunlar değil sadece ayrılmiş çocuklu anneler ayrıldıktan sonra ne yaşadı onu bilmek istiyorum.

daha çok çene yoracaksın, takıldılar bir kere o resmi nikaha sittin sene yardım bulamazsın artık burada :KK51:
ben boşandım ama anne değilim o yüzden yardımım olabilir mi bilmiyorum sana.

Avrupa'da yaşamanız 2 yılda nikahsız 2 çocuk yaptığınız gerçeğini değiştirmez. Ve ben bir o kadarda sizin nikahsız beraber yaşamanıza müsaade eden ailenize şaşkınım :KK12:

Hayatim, ayrildiktan sonra gayet guzel yasarsin, bosanan annelerin birinci sorunu maddi kaynaktir ki bu zaten elinin altinda. Kocan kotu biriyse taciz edebilir, tehdit edebilir ama avrupa'daysan zaten polise bildirmen yeterli olur. Evli olmadiginiz icin mahkeme muhtemelen cocuklarin velayetini cogunlukla sana verecek zaten, eger adamin kotu huyu varsa %100 sana da verebilir, ya da cocuklari sadece sen yanlarindayken gormesine izin verebilir. Sorunun nedir tam anliyamiyoruz. Duygusal acidan soruyorsan tabii ki de zor olur, cocuklar babalarini ister tabii ki, ama ev hayati azaba donmusse onlar icin en iyisi de cikmak olur ordan.

Ya arkadaşlar niye bukadar katısınız? Ya resmen hesap soruyorsunuz sonuçta geçte olsa bi insana güvenmenın bedelini ödedim ve anladım. kararımı vermişim neden beni suçlayacak yorumlarda bulunıyorsunuz. Ben gurbette yaşıyorum avrupada farklı kanunlar var maddi desteği alacam ama asıl yazmanızı beklediğim şeyler bunlar değil sade
ce ayrılmiş çocuklu anneler ayrıldıktan sonra ne yaşadı onu bilmek istiyorum.
Konuya tecrübe manasında ekleyebileceğim bir şey yok ama buralarda bazen ''agresif yorum'' artı getiriyor, o açıdan biraz üstünüze gelebilirler.
Allah yardımcınız olsun, her kışın bir baharı, her gecenin bir gündüzü vardır, eminim çok etkilenmeyeceksiniz, demek istedim.

Bu dediklerini doğru ama şunu merak ettim resmi nikâh yapmadan dini nikâh suç diye nerde geçiyor bu? Avukatım bana böyle bişey hiç söylemedi
Oncelikle resmi nikahin kiyilip sonra dini olarak nikah kiyilmasi gerekiyor burda canim, aynen senin yasadigin bu durum olmasin ve devlet yardimi somurulmesin diye. Fransa'da isen avukatin niye soylemedi bilmiyorum ama suc dediysem seni hapse atmalari falan degil cezasi, eger vatandas degilsen sinirdisi edebiliyorlar, vatandassan cezasini bilmiyorum. Ayrica genelde ladina yaptirim yok ama derinlemesine sormani tavsiye ederim, basin agrimasin sonra, eger nafaka icin durusmaya falan giderseniz orda belki de soylememek en iyisi olur, avukata iyice danis canim.

Bu sadece bizim dine ozel bir kural degil, kilise seramonileri vs icin de ayni kural gecerli.

Bu dediklerini doğru ama şunu merak ettim resmi nikâh yapmadan dini nikâh suç diye nerde geçiyor bu? Avukatım bana böyle bişey hiç söylemedi

devlet kanunlarında geçiyor hanımefendi artık resmi nikah yapmada dini nikah yasal değil! 2 çocuk yaparken aklınız neredeydi şimdi mi aklınız başınıza geldi ve nikah yapmama nedi ne büyük ihtimalle evli ve eşimden boşanacağım dedi boşanmadı değil mi anlayamıyorum bir insan resmi nikah olmadan nasıl çocuk yapar nasıl inanır nedne düşünmez ya bu adam benimle gelecek düşünse resmi nikah yapar diye neden kabul ettiniz ev tuttu size dayadı döşedi kendisi ile aynı evde mi yaşadınız eşim demeyin hiç ve maalesef hiçbir hal da iddia edemeyeceksiniz resmi nikahı olanlar gibi ne nafaka ne tazminat talep edebilirsiniz ancak babasının o olduğunu ispatlayıp para talep edebilirsiniz ama bakmazsa da hiçbir dayanağınız yok kanunlarda.

Back
X