- 10 Kasım 2008
- 3.713
- 8.327
- 398
- Konu Sahibi MerveeTunaa
-
- #7.241
Merakını gideriiim ozaman şekerimoh oh aksama dunya sey var yanı dıyorsun menuyu de yarn alalım yada smdı merk ederm ben
esracım mutlu yıllar ailenle sevdiklerinle birlikte canım benimBu arada bugün benim doğum günüm kızlar yaa
kapama kapama guzel gıdıyordulokurum ya sen arap dolmadı tarıfı bıluıon mu sızın oralarda varmıdır bayılıom ona bıde ıclı kofte tarıfı
Merakını gideriiim ozaman şekerim
Yoğurt çorbası,
Kıymalı bezelyeli börek
Patlıcan kapama
Fırında tavuklu patates
Salata
Vişne kompostosu (buna şeker atmadan kendime ayıracaktım unutmuşum)
Muhallebili kadayıf
Ayrıca çay saatinde bir doğum günü pastası
Tabii tüm bunlardan istediğin gibi yiyememekte can sıkıntısı
Teşekkür ederim canım :)esracım mutlu yıllar ailenle sevdiklerinle birlikte canım benim
Patlıcan kapama nasıl oluyo şekerim ya :) ben olsam hepsinden yerdim vallaMerakını gideriiim ozaman şekerim
Yoğurt çorbası,
Kıymalı bezelyeli börek
Patlıcan kapama
Fırında tavuklu patates
Salata
Muhallebili kadayıf
Yaa o kuru dolmalar yok muuuı bayılıyorum ben valla off canım çekti bak :)Canım bizde de kuru patlıcan biber dolması yapılır ama tam arap dolması değil antepte z.yağlı yapılır ama istenbul usülü olmaz salça sarımsak soğan bol olur ve ve pişmeye yakın ütüne ekşi dökülür tencereye limon suyu ya da nar ekşisi yani normal z.yağlı gibi olmaz baya baharatlı acılı sarımsaklı falan olur antepte ama ben pek sevmem ben salçasız ve biraz şekerli dolma severim z.yağlı
İçli köfteye gelince içi için, soğan kıyma antep fıstığı minik çekilmiş ama toz olmıycak ceviz içi bunları tavada kavuruyosun bi kenarda ılıyo, dışı için de ince bulgur ve kıymayı eşit ölçüde koyup tuz ve kararbiber ekleyerek yoğuruyosun biraz dinlendiriyosun sonra avuç için kadar toplar yapıp elinle ortasını oyup o içten dolduruyosun suyla ıslatarak kapatıyosun antepte marifet dışını ince yapmaktır özelliği o yani içi bol olucak dışı ince olucak ama yarılmıycak kızartırken.. içli köfte yapabilen kız evde kalmaz derler
Sen sordun diye anlattım kimse beni dövmesin
Içli köfte tarifi iyi oldu bak, bikaç kez denedim ama istediğim gibi olmadiCanım bizde de kuru patlıcan biber dolması yapılır ama tam arap dolması değil antepte z.yağlı yapılır ama istenbul usülü olmaz salça sarımsak soğan bol olur ve ve pişmeye yakın ütüne ekşi dökülür tencereye limon suyu ya da nar ekşisi yani normal z.yağlı gibi olmaz baya baharatlı acılı sarımsaklı falan olur antepte ama ben pek sevmem ben salçasız ve biraz şekerli dolma severim z.yağlı
İçli köfteye gelince içi için, soğan kıyma antep fıstığı minik çekilmiş ama toz olmıycak ceviz içi bunları tavada kavuruyosun bi kenarda ılıyo, dışı için de ince bulgur ve kıymayı eşit ölçüde koyup tuz ve kararbiber ekleyerek yoğuruyosun biraz dinlendiriyosun sonra avuç için kadar toplar yapıp elinle ortasını oyup o içten dolduruyosun suyla ıslatarak kapatıyosun antepte marifet dışını ince yapmaktır özelliği o yani içi bol olucak dışı ince olucak ama yarılmıycak kızartırken.. içli köfte yapabilen kız evde kalmaz derler
Ben tavuk yemiyorum cicim yaa o menüde de tavuktan başka yiyebileceğim birşey yokkiHuhh huuuuuu sabırlar diliyorum tatlı kuşum sanaaa
Ellerine sağlık çorba içiceksin ve fırında tavuğun tavuğunu yiyceksin salatayla sanırımya da amaan diyip hepsini
Ah canım evet ya eşime diyorum keşke arkadaşlarım izmirde olsa beni evde bulamazdın diyorumCanım benim kuzumm çok teşekkür ederim sayende çok güzel insanlarla tanıştık. Keşke yüzyüze görüşme imkanımız olsa
Evet canım sağ ol çok zor doktor olması her zaman daha güvenli oluyorMervecim çok geçmiş olsun bence de mecbur zor bir hastalık orda emin ellerdedir eminim
Off be menüye bak miiis miiiss ben kesn yerdm hepsndenMerakını gideriiim ozaman şekerim
Yoğurt çorbası,
Kıymalı bezelyeli börek
Patlıcan kapama
Fırında tavuklu patates
Salata
Muhallebili kadayıf
Şimdik şöyle oluyo şekerimPatlıcan kapama nasıl oluyo şekerim ya :) ben olsam hepsinden yerdim vallacanım çeker yoksa.
Merakını gideriiim ozaman şekerim
Yoğurt çorbası,
Kıymalı bezelyeli börek
Patlıcan kapama
Fırında tavuklu patates
Salata
Muhallebili kadayıf
Canım bizde de kuru patlıcan biber dolması yapılır ama tam arap dolması değil antepte z.yağlı yapılır ama istenbul usülü olmaz salça sarımsak soğan bol olur ve ve pişmeye yakın ütüne ekşi dökülür tencereye limon suyu ya da nar ekşisi yani normal z.yağlı gibi olmaz baya baharatlı acılı sarımsaklı falan olur antepte ama ben pek sevmem ben salçasız ve biraz şekerli dolma severim z.yağlı
enamm ne guzel bu ne degısık tarıflerınız var masallah yaŞimdik şöyle oluyo şekerim
Patlıcanları uzunlamasına dilimleyip kızartıyosun. tavada soğan kuşbaşı et biber domates salçayı kavurup baharat atıp su dökup pişiriyosun pirinci sıcak suyla 1 2 saat önceden ıslatıyosun sonra yuvarlak bir kaba patlıcanları yarisı dışına gelecek ve kabın dibi kapanacak şekilde diziyosun üstüne pişmiş etli harcı süzerek döküp yaydıktan sonra pirincide üstüne ilave edip dışta kalan patlıcanlari pirincin üstüne kapatıyosun kenarından etli harcın suyu dökülüyo ve biraz pisiriliyo piştikten sonra borcama ters çevirip yuvarlak pasta dilimler gibi dilimliyorum ben
Sağ ol cnm tarif için. İnternetten de baktım valla süper görünüyo. Pirinçsiz yapanlar da var bak öyle de olabilirŞimdik şöyle oluyo şekerim
Patlıcanları uzunlamasına dilimleyip kızartıyosun. tavada soğan kuşbaşı et biber domates salçayı kavurup baharat atıp su dökup pişiriyosun pirinci sıcak suyla 1 2 saat önceden ıslatıyosun sonra yuvarlak bir kaba patlıcanları yarisı dışına gelecek ve kabın dibi kapanacak şekilde diziyosun üstüne pişmiş etli harcı süzerek döküp yaydıktan sonra pirincide üstüne ilave edip dışta kalan patlıcanlari pirincin üstüne kapatıyosun kenarından etli harcın suyu dökülüyo ve biraz pisiriliyo piştikten sonra borcama ters çevirip yuvarlak pasta dilimler gibi dilimliyorum ben
Bilemedim bak şimdi yesemmi yemesemmiOff be menüye bak miiis miiiss ben kesn yerdm hepsnden
Içli köfte tarifi iyi oldu bak, bikaç kez denedim ama istediğim gibi olmadi
Tarifte eksik yoksa bunu deniceeem şekerim
Ben tavuk yemiyorum cicim yaa o menüde de tavuktan başka yiyebileceğim birşey yokki
Pirinçsiz oluyomuymuş bilmiyodum bak onuda denerim birara canimSağ ol cnm tarif için. İnternetten de baktım valla süper görünüyo. Pirinçsiz yapanlar da var bak öyle de olabilir
canım masallah bune cesıt bole harıka harıkasmdıden afıyet olsun..
tatlım dolmada zevkımız aynı bende tatlı severm annemde ole yapar zeytınyaglıyı sarmayı falan ama arap dolmasıda cok begenıyorum ya of of canım cekdı smdı :)
evde kalmaz mı derler bencede ole de ben yemek yaptım da kaldı ıclı koftesı dmı anneme dıım bu tarıfı ole yapsın o zman dagılması sorun ıste
kımsecıkler bısey demesn ben netten tarıf bakıom sureklı yemekle bozdum ramazanda hep degısık bısey ıstıyor ınsann canıda ama yemek yıyınce gecıyor ıste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?