- 10 Kasım 2008
- 3.713
- 8.327
- 398
- Konu Sahibi MerveeTunaa
-
- #9.521
Hmm dondurucuda sarılmış yapraklarım vardı aslıcım sağol bak onları unutmuştum hatırladım şimdi ondanda pişireyim birazPatlican icine kofte koyucak ole firina vericek kuzum firin patates kiymali borek zeytinyagli yaprak dolma ah ona dayanamam pilav tatli gelende baklava getrr kesin yandim ben smdi oglen bugdayli salata yiyim dedm degisik olsn hem salata cevz falan varmis icinde.
Evet kuzu oruca ara vernce bgnde disarda yiyim dedm
Canım sen oruçlu bir günün iftar ve sahurunu düşün yine sahuru sabah kahvaltısı olarak ye iftarı da öğle akşama böl ki çok az yiyosun iftarda aa bence demek biraz azaltman gerekiyomuş daha az kalori alman lazımmış demek ki sen sahuru iftari güne yay okadarcık ye benceŞöyle bi durum var şuan vücudumda çok şişlik var alyansımı takamadım sabah, yarın malum günlerimin başlangıcı olacağının işaretidir bunlar kanka. buda demek oluyo ki 1 hafta gitti benim oruç
Ama iyiydi böyle yaa normal günlerde yediklerimle kilo alıyorum ki benn
ohh güzelmişşş bence hepsinden de biraz biraz ye napalımPatlican icine kofte koyucak ole firina vericek kuzum firin patates kiymali borek zeytinyagli yaprak dolma ah ona dayanamam pilav tatli gelende baklava getrr kesin yandim ben smdi oglen bugdayli salata yiyim dedm degisik olsn hem salata cevz falan varmis icinde.
Harika o zman kuxum ya ben de hic dayanamam yapraksa hele bol limonlu ☺☺Hmm dondurucuda sarılmış yapraklarım vardı aslıcım sağol bak onları unutmuştum hatırladım şimdi ondanda pişireyim biraz
Evet kuzu oruca ara vernce bgnde disarda yiyim dedm
Bugdayli ama bisey olmaz dmi ekmek yok sonucta herseyden tirsar oldum ☺☺☺afiyet olsun kuzum hafif de olmuş iyi etmişsin bence
kaç kaşık buğday vardır ki kuzum ekmek niyetine olmuş benceBug
Bugdayli ama bisey olmaz dmi ekmek yok sonucta herseyden tirsar oldum ☺☺☺
Az kuzum cok diil ne bilim tavuk falan istemedi cnm buda degisik geldi zaten hepsini yiyemedm salata beni pek kesmiyorkaç kaşık buğday vardır ki kuzum ekmek niyetine olmuş bence
Aslında çok yemiyorum die düşünüyorum ama öte yandanda kilo veremiyorum anlamadım bişey yahu, kahvaltıda 1 kk beyaz veya süzme peynirle domates salatalik biber ve marulla salata yapıyodum 1 dlm tt ekmek yiyodum öğle yemeği okuldakiler cok yağlı geliyo acaba ondan mi ki bide yemek saatimiz gec oluyodu 8 gibi falan oturuyoduk yemeğe sonrasında meyve yediğim de oluyodu bunlar etkiliyo demekkiCanım sen oruçlu bir günün iftar ve sahurunu düşün yine sahuru sabah kahvaltısı olarak ye iftarı da öğle akşama böl ki çok az yiyosun iftarda aa bence demek biraz azaltman gerekiyomuş daha az kalori alman lazımmış demek ki sen sahuru iftari güne yay okadarcık ye bence
Tatlimmmesela diyetteym bende 8 de yiyorum meyvede yiuorum bi aksam meyve yeme arada ye onun yerini degis bende ole dusunuyorum sonucta seker yaniAslında çok yemiyorum die düşünüyorum ama öte yandanda kilo veremiyorum anlamadım bişey yahu, kahvaltıda 1 kk beyaz veya süzme peynirle domates salatalik biber ve marulla salata yapıyodum 1 dlm tt ekmek yiyodum öğle yemeği okuldakiler cok yağlı geliyo acaba ondan mi ki bide yemek saatimiz gec oluyodu 8 gibi falan oturuyoduk yemeğe sonrasında meyve yediğim de oluyodu bunlar etkiliyo demekki
Aaah ah aslıcanım arada yesem iyide ailece okulda olunca yiyemiyorum akşamda yemek sonrası oturunca bişeyler yiyesi geliyo insanın alışkanlık işte. daha bizim ev ahalisinin yediklerini görsen kuruyemişler çekirdekler tatlılar falan, Allahtan onlardan yemiyorum yaani ama buda yemediğim haalim sen düşün artık☺☺☺Tatlimmmesela diyetteym bende 8 de yiyorum meyvede yiuorum bi aksam meyve yeme arada ye onun yerini degis bende ole dusunuyorum sonucta seker yani
Evet akşam iftar sonrası bişey yemeyim ben oruç tutamıcam nasılsa, gündüz yerim meyveyi falan,Tatlimmmesela diyetteym bende 8 de yiyorum meyvede yiuorum bi aksam meyve yeme arada ye onun yerini degis bende ole dusunuyorum sonucta seker yani
İyi etmişsin kuzum bence akşama baya bişeyler varmış o patlıcanlı köfteden 1-2 sarma biraz datatlı yersin napalım ama biliyosun sonu yok yesen ertesi gün yine canın istiycek bi kere yemek kesmiyo ki bizi o yüzden az ye kuzum boşver düğünden sonra tatilde açıkbüfede doya doya yersinAz kuzum cok diil ne bilim tavuk falan istemedi cnm buda degisik geldi zaten hepsini yiyemedm salata beni pek kesmiyor
Ama ramazanda oruçken baya azalttın ve farketti işte deme ki o öğle yemekleri seni bozuyo bence akşamki meyve falan değil yani dediğim gibi davetlerde pek yiyememişsin ama normal evde olduğun bir günkü sahur ve iftarını düşün balım onu bir güne yay bence iş yerine de karpuz peynir götür 2 kk peynir ve karpuz mesela madem çok seviyosun öğlen karpuz peynir yeAslında çok yemiyorum die düşünüyorum ama öte yandanda kilo veremiyorum anlamadım bişey yahu, kahvaltıda 1 kk beyaz veya süzme peynirle domates salatalik biber ve marulla salata yapıyodum 1 dlm tt ekmek yiyodum öğle yemeği okuldakiler cok yağlı geliyo acaba ondan mi ki bide yemek saatimiz gec oluyodu 8 gibi falan oturuyoduk yemeğe sonrasında meyve yediğim de oluyodu bunlar etkiliyo demekki
Kızlar tam tahıllı ekmeği sivilce skandalından sonra bıraktım acaba epeydir (arada kaçamaklar hariç) ekmek yemiyorum şimdi hangisinden alsam kepekli ekmeğin tadını sevmiyorum tam buğday olanininda dilimler çok büyük ayarlayamıyorum bi yardım edin canlarımmm☺
Aaah ah aslıcanım arada yesem iyide ailece okulda olunca yiyemiyorum akşamda yemek sonrası oturunca bişeyler yiyesi geliyo insanın alışkanlık işte. daha bizim ev ahalisinin yediklerini görsen kuruyemişler çekirdekler tatlılar falan, Allahtan onlardan yemiyorum yaani ama buda yemediğim haalim sen düşün artık☺☺☺
Evet akşam iftar sonrası bişey yemeyim ben oruç tutamıcam nasılsa, gündüz yerim meyveyi falan,
Daha bide çocuklar yattıktan sonra elinde bi paket cipsle gelir benimki çocuklara yedirmediğimiz için uyumalarını bekler sonra alır bide gelip dibime oturur arada da bana yedirmeye çalışır sonrada "biraz kilo versen kıyafet alırken zorlanmazsın aslında" diyo ya Allahım yarabbiiiim
karar verdım kuzum aksam 1 tane o koftelıden yıcem sonra yarısını keserm belkı borek yerım bı ıkı sarma salata yerım tatlıda 1 dılım belkı fazla yemem aynen onemlı olan suan düğün.İyi etmişsin kuzum bence akşama baya bişeyler varmış o patlıcanlı köfteden 1-2 sarma biraz datatlı yersin napalım ama biliyosun sonu yok yesen ertesi gün yine canın istiycek bi kere yemek kesmiyo ki bizi o yüzden az ye kuzum boşver düğünden sonra tatilde açıkbüfede doya doya yersin
Ama ramazanda oruçken baya azalttın ve farketti işte deme ki o öğle yemekleri seni bozuyo bence akşamki meyve falan değil yani dediğim gibi davetlerde pek yiyememişsin ama normal evde olduğun bir günkü sahur ve iftarını düşün balım onu bir güne yay bence iş yerine de karpuz peynir götür 2 kk peynir ve karpuz mesela madem çok seviyosun öğlen karpuz peynir ye
aa sivilce mi yapıyoooben unonun tam buğday unlusunu alıyodum dün çavdar aldım bence çavdar da çok güzel
Ayy evet karpuzsuz bir yaz düşünemiyorum ben canımİyi etmişsin kuzum bence akşama baya bişeyler varmış o patlıcanlı köfteden 1-2 sarma biraz datatlı yersin napalım ama biliyosun sonu yok yesen ertesi gün yine canın istiycek bi kere yemek kesmiyo ki bizi o yüzden az ye kuzum boşver düğünden sonra tatilde açıkbüfede doya doya yersin
Ama ramazanda oruçken baya azalttın ve farketti işte deme ki o öğle yemekleri seni bozuyo bence akşamki meyve falan değil yani dediğim gibi davetlerde pek yiyememişsin ama normal evde olduğun bir günkü sahur ve iftarını düşün balım onu bir güne yay bence iş yerine de karpuz peynir götür 2 kk peynir ve karpuz mesela madem çok seviyosun öğlen karpuz peynir ye
aa sivilce mi yapıyoooben unonun tam buğday unlusunu alıyodum dün çavdar aldım bence çavdar da çok güzel
İçindekiler
3 yumurta
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı ( bir aşçı arkadaşım ağır oluyor tereyağ koy demişti ama elim buna alışık bana ağır gelmiyor)
3 su bardağı tam buğday unu ( çok sıvıolursabiraz daha eklenebilir göz kararı)
1 su bardağı dolusu ceviz, badem, fındık, hurma, incir, dut kurusu elinize ne geçerse
1’er çay kaşığı zencefil, tarçın, karanfil toz olarak
1 paket kabartma tozu ( karbonatta olabilir ama ben tadını sevmiyorum tek zararlı bu sanırım içinde)
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı kakao ( organik, şekersiz adil ticaret ürünü ve isteğe bağlı)
Önce yumurtaları pekmez ile çırpıyorsunuz daha sonra süt, yağ, ekliyorsunuz. Bir süzgeçe koyduğunuz kuru meyve karışımının üzerinden eleyerek 3 bardak unve baharat karışımını da ekliyorsunuz. Çırptıktan sonra kabartma tozunu ekleyip üzerine limon suyunu koyuyorsunuz, puff diye kabaracakİyice karıştırdıktan sonra, yağladığınız ve un serptiğiniz kek kalıbına büyük bir kısımını döküyorsunuz. Kalan kısmına kakao koyduktan sonra karıştırıp unlanmış kuru meyvaları da ekleyip kalıptaki karışma ekliyorsunuz. Bu arada fırını ısıtmış olun. Sıcak fırına kek karışımını koyup ilk 20 dakika hiççç açmıyorsunuz daha sonra olmuş mu diye kürdan sokarak kontrol edebilirsiniz.
Bu kadar .. şekersiz, tam buğday unlu, sağlıklı bir kek..En alttaki fotoğrafta dekorasyon amaçlı biraz pudra şekeri var.. o kadarcık da olsun
seyrekyagmur bak böyle bir tarif buldummm
Aynen öyle valla çocuklar yemiyo çok zararlı die, zararın neresinden dönersen kar dedim bende☺ almıyo şekerim gecenin 12 sinde çekirdek bisküvi cips yiyo kilo almıyo adam delirecem yaaa, oyüzden yiyo yaaani ben yemem ama, akşam geç vakit tek yediğim meyvedir zaten bide karpuuuz :)o zman bısey olmaz meyve 1,5 bazen 2 yıyebılırsın benım dıyetsyenm ole verıyordu cnm bende yıyordum cnku bazende 1 meyve 2 cevız yapabılırsn.
bzde hep yerız meyve ben de cok severm aksam meve yemeyı.
ay cıddımıısn o zman de gecenın köründe cıpsle gelme cocuga zarar oldugu guıbı sızede zarar. bende oruc tutmuyorum ama dun aksam kırazları yedım :):) ah ah dıorum ama ben de yapabılsem
karar verdım kuzum aksam 1 tane o koftelıden yıcem sonra yarısını keserm belkı borek yerım bı ıkı sarma salata yerım tatlıda 1 dılım belkı fazla yemem aynen onemlı olan suan düğün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?