Kızlar Haksızmıyım Siz Söyleyin

bazı arkadaşların yorumları çok ilginç geldi.
sanırım güçlü bi kadın imajı topulmda çokta kabul görmüyor
ağlasaydım ahlanıp vahlansaydım eminim karşı taraf haksız görünüp onun üzerine eleştiriler olucaktı.
ben dürüstçe hem kendi hem onun hatasını yazdım ve objektif yorum bekledim.
eleştirilerin çoğuna olgunlukla yanıt verdim hatta hiç cevap vermedim bile denebilir.
ama burda yapılan yorumlardan en acısı "oh olsun hak etmişsin,bende olsam böyle yapardım"denen oldu.ben düşmanımın bile sevdiğinden ayrılmasını istemem.hepimiz aşk acısı çekmişizdir ve nası tarifsiz bi acı olduğunu biliriz.ben hayallerini kurduğum,müstakbel eşim dediğim insandan ayrıldım,
beni tanımaz etmezsizniz bende sizi tanımam,lütfen dua eder gibi oh olsun demeyin yada buna benzer şeyler gerçekten üzücü.
evet ben güçlü bi insanım,hata yaptım ona karşı affını diledim.ama gururmu ayaklar altına bi kere daha alamam.acımdan ölsemde başka adım atmam.biz bayanlar taviz verdiğimiz için aynı sorunlarla karşılaşmaya devam ediyoruz.top benden çıktı.ufak sebeple terk etti bende özrümü diledim.eğerki özrümü kabul etmiyo ve dönmemekte ısrarlıysa hayatıma kaldığım yerden devam ederim.
kaderim değilmiş der alın yazıma boyun eğerim..
Rabbim kimseyi sevdiğinden ayrımasın..bana oh olsun diyenleri bile...

Son düzenleme:
canımcım bak bu adam seni gerçekten sevseydi senden ayrılmazdı. çok saçma. acı ama gerçekleri söylüyorum sana. bence herşeyde bir hayır vardır diye düşün. seven erkek herşeye katlanır, nazda çeker, kız arkadaşının üzerine titrer ya. bunları okuyunca üzülüyorum gerçekten nasıl bir zamandayız? sana gerçekten değer veren birini bekle bence. tabi sendede hata var onun fikrini alma konusunda değil ama. sadece tepki göstermen yanlış olmuş. bunun yerine sakin davranıp kendi içinden acaba? demek olmalıydı. bende o arasada pişman olsada bir daha dönüp arkana bakma derim. bu senin geleceğin ve çok iyi düşünmelisin.kendine iyi bak canım.

son yorumunuda şimdi okudum gerçekten çok akıllı bir bayansın. eminim çok doğru bir evlilik yapacaksın. böyle böyle doğru insanı bulursun inşallah.

Konu açılalı bir süre oldu sanırım ben sadece ilk mesajınıza göre yorum yazacağım.
Mesajı okuyunca çok şaşırdım. Elbise rengi yüzünden ayrılmak olur mu şimdi?
Bence gereksiz yere çok uzatmışsınız konuyu. Sonuçta bu resmi bir tören nasıl giyinmeniz gerektiğini biliyordunuz, ona göre bir kıyafet belirleyip giyecektiniz. Bence saçma bir konuyu uzatmanız nişanlınızın canını sıkmış, umarım böyle ufak tefek anlamsız bir konu yüzünden tartıştığınız için 2 tarafta pişman olur ve sorunu çözersiniz.

.bir fikri olmasa bile,sen yakışanı bilirsin ben pek anlamam diyebilirdi.kaba kaba ne bileyim ben kızım al işte birini demek yerine.insan sevdiğinede ne renk yakışacağını bilmeli ayrıca.ama bilmeyebilirde.o haklı olsa bile söyleme şekli yanlış.özel birgünde pembe ve lacivert renkleride yanlış.

aynen bende denmur a katılıyorum daha kibar olabilirdi ayrıca en nefret ettiğim şey bi erkeğin bi bayana kızım diye hitap etmesidir ikinizinde ters bi anına gelmiş ve işi abartmışsınız bana göre bide erkekler pek karışmaz öyle şeylere bu kadar sinir stresede gerek yok bu daha ön tanışmaymış:):)

olumunekankayizsmile

Bence sende en az karşı taraf kadar haklısın ve haksızsın.
Elbise rengi bir erkek için gereksiz bir ayrıntı ve zaten onun isteğine göre bir renk seçmen gerekmiyordu.
Yalnız sen sormak istemişsin ya da paylaşmak istemişsin.
Bu da aaa ne kadar gereksiz bir şey yapmışsın ve hata yapmışsın denecek birşey değil bence.
Karşı taraf için cidden gereksiz bir ayrıntı olmuş olabilir ve hata yaptığını düşünebilir.
Ama verdiği tepki bence, sert.
Üstünde hangisi güzel duruyorsa onu al diyebilirdi, mesela.
Çok ters cevaplar yazmış.
Siz de ters cevaplar vererek yangına körükle gitmişsiniz.
Bu tarz şeyler olur mu, her ilişkide tartışma olur.
Ama böyle saçma bir konuda, tanışma aşamasında, ayrılık noktasına gelmez kimse.
Bunun altında çok daha önemli birikimler yatıyordur.
Olay sadece bu mesajlardan ibaret değildir bence.
Eğer sadece mesaj olayı ise, üzüleceğinize bence sevinmelisiniz.
Bu kadar kolay mı , biranda herşeyi silmek.
Siz bu konuda %100 haksız dahi olsanız (bence değil), bu kadar kolay olmamalıydı.
Ama dediğim gibi bence başka sebeplerde var.
Mesaj atıp özür dilemişsiniz, hala bitti diyor.
Ve siz üstüne gittikçe bu iş düzelmez.
Siz ne kadar hatalıysanız, bence o da o kadar hatalı.
Bu kadar da alttan almayın bence.
Bırakın biraz zaman tanıyın, üstelemeyin bence.
Bildiğim tek şey var ki, bu noktaya bu kadar kolay gelinmez, böyle mesajlar, neden olmaz bu ayrılığa.
Nedenleri en iyi siz bilirsiniz, birikimleri, patlamaları.

üzüldüm ya ilk mesaja göre yorum yapmayacağım ama sonuç beni üzdü
neriman cım eğer böyle biterse eğer gerçekten bittiğini düşünüyorsa bırak bitsin...bu olayda başta hatalı olan senmişsin ama gelişmelerde de en büyük hatayı o yapmış..
evlilik kolay değil gerçekten insan neler yaşıyor nelerle savaşıyor...
bırak bence oluruna hayırlısı neyse o olur zaten...

İlk defa bi konuda haksız olduğunu düşündüğüm birinin konu sonunda haklı olması durumunu yaşadım mafoldumben
Nerimancım umarım herşey düzelmiş olur sabaha olumunekankayizsmile başta konuyu okuyunca abarttığını ve gereksiz çıkışlarda bulunduğunu düşünüp hatta ve hatta seni kınamıştım lmaz:
Ama şuan aşk falan gibi şeylerin incir kabuğunu doldurmayan şeylere feda edilebildiğini ve çok kolay vazgeçilebildiğini düşünüyorum .Sen zaten özeleştiri yapıp kendince hatalarını kabul edip aşkının arkasında durmuşsun , bu nasıl bir inat hayatı paylaşmak için seçtiğin bir kadını sadece bu olay yüzünden bırakıyosa bu damat aday adayı sana tavsiyem adaylığa bile yükseltme kendisini .Çok seviyorum dersen burnu sürtene kadar uğraşsın kaydirigubbakcemile
Tamam şuçlu ya da suçsuz olunabilir , taraflardan biri özür dilediğinde buna bitti diye yanıt vermek sizin bulunduğunuz aşama da tam saçmalık , haftaya nerdeyse sözlü olacaktınız boru mu ya vu :mymeka:
Bu erkekler konuşarak iletişmde bulunmayı zül sayıyorlar herhalde , mesajla bitecek bişey mi sizin durumunuz ... Bildiğin sinirlendim konuyu okurken , duruşunu da acaip takdir ettim , hayırlısı neyse hakkında o olsun inşallah

beyefendi kedinin bacaklarını baştan ayırmaya niyetlenmiş de olabilir...

nasıl olsa bu durum ayrılmak için çooook da ciddiye alınacak bir durum değil.

ders vermek istiyordur. burnunun sürtülmesi için. aileler hazırlık yapıyor ya er geç arayıp özür dileyecek veya mesajlara boğacaksın onu ..

erkekler bizim gibi değiller beklemeyi iyi becerirler..
bundan sonra da diret bakalım bir konu için kolaysa.....

nişan kıyafetinin rengini elbette nişanlına soracaksın, yoldan geçen adama sormayacaksın değil mi? bana sorsan ben pembe derdim o ayrı.

bahaneye bakıyormuş ayrılmak için diyeceğim, incinmeni istemeyerek. belki de kendinin evliliğe hazır olmadığını anladığı bir âna denk geldi mesajların. eğer böyle olduysa senin için daha iyi olmuş olabilir neriman.

yalnız bana ilginç gelen şudur ki, nişan kıyafeti için fikir almak isterken de, sevgiline kızarken de ve hatta ayrılırken de mesajlaşıyorsunuz. bu nasıl olur? insan telefonu eline alıp en yumuşak sesiyle fikir alsa aynı cevabı almaz bence.

kızdığın kişiye telefon edip ağız dolusu küfretmen de gerekebilir. o zaman tepkinin ne kadar ciddi olduğunu anlar. mesaj nedir o kızgınlıkla nasıl mesaj çekebiliyosun ayrıca?

"bitti" ifadesini mesajla bildiren bir erkekten koca olmaz zaten canım.

rengini belli etmiş adam: evlilikten kaçmanın dayanılmaz morluğu...

Son mesajınızda bitti artık demişsiniz.
Muhtemelen de bitmesini hiç istemediğiniz halde.

Sebeb:Elbise rengi.

Biz kadınlar şu kadınlar kulübünde konuştuklarımızın çeyreğini eşimizle paylaşabiliyorsak şanslı azınlıktayız demektir.
Ha onlarında kahve,bar,arkadaş vs...muhabbetlerinin ne kadarına biz ayak uydururuz o ayrı...
Pembe,lacivert elbise bilmez onlar;
Sarı-lacivert
Siyah-beyaz
Sarı-kırmızı forma konuşmayı sever çoğu.
Ne bileyim ben,sen bilirsin,ben anlamam... en sevdikleri cümlelerdir bizim sorularımıza karşılık.
Ama bunların hiçbirisi ilişkiyi bitirmez.

ıyisi mi seviyor iseniz ki öyle gözüküyor illa o beni arayacak diye beklemeyin.
Çünkü gerginliği başlatan sizsiniz arkasından sürüklenende o.

Son düzenleme:
ben daha çok sana hak verdim canım konu sadece elbisenin rengi değil,onun verdiği cevap ve konuşma tarzı hemde engüzel en mutlu olmanız gereken günlerde.
kızcağız onu önemseyip fikir sormuş "ne bilim al işte birini"demek yerine daha güzel bir dille"sana her renk yakışır sen karar ver aşkım"falan gibi bişey dese zaten sorun yok bide üstüne sen sonra görürüsün falan demiş sanırım.ee iş elbise rengini aşmış durumda.daha söz bile olmadan böyle umarsız cevaplar verirse kızda haklı olarak sonunu düşünmek zorunda.biz kadınlara eşlerimiz veya nişanlımız arayıp "gömlek alıcam aşkım hangi renk alıyım"diye danışsa ne kadar mutlu oluruz değer veriyo hissine kapılırız ben düşünemiyorum hiçbir kadın "aman nebiliyim işte al birini"desin heleki böyle bir gün için.herneyse biz her fedakarlığı yapıpta onlardanda biraz incelik beklemek hakkımız diye düşünüyorum.

valla Ben sevgilime agresif derdim adam melakeymiş yahuu yahu sevdiğim fikrimi soruyor diye hoşuna gideceğine verdiği ilgisiz tepkiler yeterince sinir Bozucuyken Böyle Basit Bişey için "Bitti lafını Böyle kolay söylemesi Bu ilişkiye ne denli önem verdiğini kanıtlıyor.. Bence geri adım atsa Bile aman dikkat et.. o Bitti kelimesi öyle kolay çıkmamalı ağizdan.. ilerde evlendiğinizde mağazaya gittiğinizde aşkım hangisini alayım sence dediğinde, sen Bilirsin kızım ! der sen azıcık naz yaptın diye de Bitti Boşuyorum seni der.. Ben güvenemem Böyle erkeklere.. kimse kusura Bakmasın naz da yaparım caz da Beni seven erkek çekecek , öyle Bitti diyip gittiyse Bi daha da dönmeyecek Ben lütfedip paşazademizin fikrini soracam o da Bana "al işte kızım Birini" diyecek Seni hesaBa katıp fikrini soranda kaBahat der Ben yaparım kaprisin alasını ! gerek yok şu erkeklerin Bi tarafını fazla kaldırmaya..

çok ilginç.. Bi çoğu konu sahiBini haksız Bulmuş.. hatta oh olmuş iyi yapmış diyenler olmuş.. çok ilgiç valla Bende mi Bi tuhaflık var , galiBa var, ama Ben hiç Bi hata göremedim.. hatta msj atip özür dilemesi Bile fazla.. Bu seBeple ağzindan Bitti lafı çıkan Bi erkek Bende anında Biter.. hele de msj la ... Güler geçerim.. geçtim de zamanında.. Sevgiye Bi msj kadar değer veren Bi msj la Bitti lafını Böyle kolay ağzından çıkaraBilen (ağzından Bile değil pardon parmaklarından :S )Bi adama sadece yolun açık olsun dedim, aşkından ölürken hem de.. ne yani, onun fikrini sormak lüks mü ? Ben fikrini sorma lütfunda Bulunucam o Bana kızım diye hitap edecek ? ABartıcam taBi,, en özel günlerimden Biri, ve Bu ABartı ona ne kadar değer verdiğimin Bi göstergesi.. valla sevgilim cidden peygamBer giBi adammış.. okulda sunum yapacam diye kıyafet seçerken anasını ağlattım çocuğun gıkı çıkmadı.. yok saçımı şöyle yapacam yok makyajımı nasıl yapacam diye yedim resmen gariBimi.. Yok yok allah karşına daha saBırlı daha olgun insanlar çıkaracaktır canım, Bu da sana öyle saBırlı ve olgun erkeklerin kıymetini Bilmene vesile olur.. kötüyü görmezsek iyinin kıymetini anlamayız.. Bi msjla Bitti diyip Bizi elinin tersiyle iten erkekler olsun ki hayatımızda, Bizi avcunun içiyle sımsıkı kavrayan erkeklerin kıymetini Bilelim.. hiç üzülme canını da sıkma..

Burcuya katiliyorum.. Evet "sevgilimle küstük bu konu hakkinda" olsaydi sadece sacma, kapris, naz derdim ama "bitti" demesi dusunduruyor insani.. Senin icini acitsada evlilige hazir olmadigini bil o adamin.

Bir kiz istenmeye gelecek diye heyecanlanmis ve ozenli bir sekilde elbise bakmaya gitmis o heyecanla sevdigi adama sormus bu sucmu? daha tatli dilli tepki verebilirdi belki ama o an sert sitem etmis evlilik yolunda bir erkek boylemi davranmasi gerekirdi..

iyi valla nazimiz kocamizadami gecmesin.(heleki bu arkadas daha sozlu bile degil).. Beni simartmayacak benim ufak tefek kaprislerimi cekmeyecek bir adam hayat arkadasim olabilirmi? benim icin olamaz.. ben halime sukrediyorum yaptigim cok hatalar var esime karsi davranis olarak ama telafi edip yapmamaya calisiyorum o'da oyle..
isi inada bindirsek halimiz ne olur dusunmek bile istemiyorum..

neriman arkadas ruhen ne durumdasin bilmiyorum ama o "bitti" yazdiktan sonra "yazik" diye bir kelime yazman yeterliydi ama o an icindeki firtinalari ve saskinligi hayal kirikligini anlayabiliyorum.. ozurunu dilemissin buna rahmen oyle yaziyorsa zamana birak.. ustune gitme saniyorumki seni arayacaktir kendisi.. ve dusuncemi belirteyim bence seni korkutmak icin yapiyor.. ama ciddi ciddi bitirmisse ve sana bir gun donmeye kalkarsa BENCE kabul etme cunku en basinda bu yamuklugu yapmasi aileler anlasmisken ziyaret gerceklesecegi vakit cayan bir adama guvenilmez kolay kolay.. sansin bol olsun

"oh olsun" diyenler sunu hatirlatayimki (ustume vazife olmasada banane) burasi derdim var kosesi
kalp kirma kosesi degil.. kininizi bu sekil kusarak dusuncesizce kalp kirarak yazdiginiz sozler
kendinizle ne kadar barisik ve kinci oldugunuzu gosteriyor sizede YAZIK diyorum!

bu arada yazmadan edemedim neydi o adam geldi kadinlar kulubune kayit olup yorum yazmis (dayanamamis guya)
yok annelerinin zamanindan bahsediyor onlarin eline su dokemezmisiz
dogru!!su dokemeyiz ellerine onlar kadar ittatkar degiliz (dogrumu yazdim kelimeyi)
onlar kadar vefali degiliz belkide
onlar kadar kafamiza vurdurmayiz
onlar kadar kadinim "el ne der" diye takintilarimizdan kurtuluyoruz yeni yeni
o sizin dediginiz kadinlardan ornek vereyim ben bilmem ne soyundan geldim her iste calisamam gururum var
diyen adami koca bilip apartmanlarda merdiven silip dantel dikis orup 5 cocuk buyuten boynu bukuk bir kadinida bilirim
yada bir suru koyunu satip haftalarca gonlunu eglendirip ustunede bir temiz karisini dovenide erkekleride
yada ustune kuma getirilenleride bilirim
toplumda ikinci sinif mualemesi gormus annelerimiz halada gorebiliyorlar (avrupada bile!)
istemlerini toplum baskisi yuzunden koreltmis kendini topluma gore daha dogrusu ERKEK EGEMENLIGINE GORE
ayarlarmis annelerimiz ve erkek cocuklari olarak pek seversiniz onlari
evleneceginiz model olarak gorursunuz eteginin ayariyla oynamayi mutfaginizda ahci yataginizda disinize gore sokakta ittakkar mahcup
aile butcesinde ekonomist ve caniniz isterse bir guzel soz istemezse "dirdir" yapma..
evlenmekten korkuyormussunuz kaldiramayacaginizi dusunuyorsunuz cunku anneniz modelinde bir genc versiyonu bulamadiniz daha
buldugunuz an o guzel turkcenizle ne kadar guzel manipule edebileceginizi tahmin edebiliyorum.. neysene size fikir soran olmadi bu yuzden sacma yorumlarinizi bu forumden esirgeyin..

Son düzenleme:

yorumunuza katılmıyorum...bir kadın olarak bu kadar acımasızca yazmanızada şaşırdım....tabiki oscar törenine katılmıyor...ama onun için en özel günlerden biri ve bunu sevdiği adamla paylaşmak gayet doğal..onun fikrini almak istemesi gayet doğal....

ama adamın tepkisi gayeeet anormal....kız gayet iyi niyetli fikir soruyor sadece bir renk söyliycek adam gayet umursamaz "ne biliyim ben kızım al işte birini" diyor....bu karşı tarafa verilen değeri gösterir...onun yerine "canım ben anlamam o işlerden sana ikiside yakışır hangisi içine siniyorsa onu al" gibi bir cümle kurabilirdi...

bence o cümle ne kadar basit gibi görünsede çok şey ifade ediyor...böyle ilgisiz,umursamaz bir adam emin olun evliliğinde böyle olacaktır...bunu her türlü konuya ,olaya uyarlayabilirsiniz...

canım benim hiç üzülme...çok haklısın....bütün sayfaları okumadım ancak bitmiş sanırım...çokta iyi olmuş bence...

senin heyecanını bile anlamayan bi adam ilerde hiç bişeyini anlamaz emin ol...

bende yakın zamanda bu stresleri yaşadım..sözdü nişandı...ve hep sordum nişanlıma onumu alayım bunumu alayım diye..hatta resmini çekip gönderdim falan...hiç bizaman bana o tarz bi cümle kurmadı...kurmaz...kurulmamalıda zaten....

hatta şimdi çeyiz hazırlığı yapıyorum onda bile soruyorum bu yemek takımınımı alayım şunumu diye...bunlar zevkle yapılmalı,karşılıklı olarak....çünkü evliliğe karar verdikten itibaren b işeyleri paylaşmaya yaşama ortak olmaya başlıyorsun..bu da ilk etapta söz kıyafetinin renginden başlar (örnek) sonra bütün hayatınıza yayılır...

belki o an stresliydi diycem ama öyle bile olsa bitsin demek ne demek? bu kadar basit mi?

bence bu insan iş evliliğe gelince tutuşmuş biraz..kendine güveni yok bu konuda....

Allah kurtarmış diyebilirim sadece....eminim üzülüyosun,üzüleceksin bi süre ama şunu unutma ki bu insandan sağlam bir hayat arkadaşı olmazmış.....a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…