Kizlar her zaman özgüvenli olmak için ne yapilabilir ?

canım çogu şey banada uyuyor bende kafam bakışlarım yerde yürrm ve kendime kzp bunudüzelttim dik bakışlarım dik karşıya bakarak yürüyorum bazen yine yere bakıyorum ama karşıdan gelen kişi-ler çok dikkatle bakıyorlar diye utanıp egiyorum ark kafamı...bazen elimde telefonlla ugraşırım dışarıda sebepsiz yere nedenini çözemeim henüz...insanların gözlerinin içine bakarrak konuşuyorum artk:) cogu kişiye göre havalı8 çogukişiye göre mazlum duruyorum ama şu var benim yüzümde hep bir masumluk çekinenlik var bunu aşamyorum simam öyle beni ilk tanıyan biri bile saf temiz saf güzelligi var diyor ve buda sanırm çekingen olarak yanısyor olabilir çevreme..bende başladgm kitapların hepsi olmasada yarım bıraktıgım oluyor..veee bana slm vermiyene bende asla slm vermem, konuşmayanla konuşmam o konuda seviyorum kendimi degeri kadar deger veriyorum ama dostumada dost cana yakınım...şuda var çözemedim mesela 2 arkadaşm var 2siylede 10yıldr dostum birniin yanındaa kendimi çok rahat his ederken esprilerr gülüşmeler söyledigm şeyler yaptıklarım ona göre mükemmelken diger arkdşmn yanında rahat his edemiyorum kendimi kendim olamıyorum neden blmiyorum..iyiki böyle bir konu açtın :))))))

Son düzenleme:
bu arada burdan beni okuyan tüm annelere soylüyorum : kizlariniza ergen olsun olmasin

- "ha iyi tmm bunu geçen gun de soylemistin ne yine soluyosun ? birde ne bakip bakip duruyosun ayni seylere" demeyin !

- mutfakta size yardim ederken, örnegin bulasik yikiyoruz biz, veya bulasik makinasini dolduruyoruz, arkamizdan gelip, yerlerini degistirmeyin, veya tekrar yikamayin!

-biz biseye kizip onu size anlattigimizda, diyelim ki bi baskasina kirildik ve size anlatiyoruz, lutfen öteki kisiyi tutmayin !!

aklima gelenleri hep yazicam boyle lutfen ya lutfen yapmayin bunlari...................

ve anneler babalar : cocugunuz 5 uzerinde 4 getirdiyse, ay bu iyi ama 5 getirmelisin demeyin!!! hep yetersiz hisseder cocuk kendini...

:19::19::19::41:

aynı benim annemi anlatmışssın :1:

kitap okumak cok faydali..birde insanin icindeki ve ailesindeki huzur özgüveni arttiriyor..

kiminle konusursam konusiyim hep gözlerinin icine bakarim.. amaaaaa birtek esimle konusurken gözlerinin icine bakamiyorum :16: cok tuhaf ..ama bi kac kere denedim olmadi gözlerimi hep kacirdim..:26:

voedream bu dogru olabilir, ama bazen o ukala kendini begenmis insanlar itici geliyo bana
ne o oyle alçak daglari o yaratmis gibi......
hos olmuyor bazen cunku bazen o tur insanlar kendilerine aslinda guvenmezler bence...

Hahah haklısın canım ama napalım dışarıdakilerin görüşü o ben sadece dostlarımın olduğu grupla takılıyorum diğerlerini umursamıyorum bu durumda ukala diyorlar yapacak bir şey yokk :52::52:

Yani şöyle, eğer bir kişi ile teke tek tanışıyorsam dediğin gibiyim.
Hatta dışarıdan ilk defa tanıştıklarım, beni kendini beğenmiş sandıklarını söylerler sonra sonra...
Fakat atıyorum bir arkadaş ortamı ise, soğuk davranmam.
Ama mesela biri de bana şey demişti, "mesafeli ve sosyete duruyorsun bu yüzden sana yaklaşmadım".
Eski sevgilim de sürekli sosyete sosyete diye laf çarpardı bana hatta.
Halbuki hiç öyle değilimdir. Ama havalıdan öte, sert duruyorum dışarıdan sanırım :)
Yani ben anlamadım ne olduğumu ... :S

Çok garip şeyler canım banada dışarıdan bakıldığında şeytan gibisin ama arkadaş olunca tam bir melek olduğunu anlıyorum diyorlar aslında :52::52::52:

Kendini sadece fiziksel olarak sevmekle kalma kendinle iletişim kur mesela hata yapmamaya çalış ama yaparsan da kendinden nefret etme, bazen hata yapabileceğini bil ve kendine haksızlık etme. Ne bileyim mesela ben kendimle karşımda başka birisi varmış gibi içimden konuşurum, tamam immortality böyle yaptın kötü oldu ama bunu düzeltmen lazım şunu şunu yapabilirsin vs gibi. Kendinle barışık ol ama megoloman da olma ayarı tuttur. Kendini eleştir ama mantıklı ve yerinde eleştiriler olsun. Ben insanların bakışlarından çok rahatsız olan birisiyim ama mesela seminerlerde vs konuşma ihtiyacı hissedersem hiç çekinmeden fikirlerimi anlatır ve savunurum. Normalde öyle dimdik duran iddialı yürüyen birisi değilim ama bahsettiğim özelliklerden ötürü çevrem beni özgüveni olan birisi olarak görür.

:9::9::40: tamtatam gerçekten boyle yaptiklarinda insan sinir olmuyo mu ? :)
psikolojimizi etkilediklerinden haberleri yok boyle yapinca....:19:
bide insani degersiz hissettiriyo bunlar

aaynen öyle tatlım..
artık annem bana yapmıyor ama son bir kaç yıldır..
büyüdüğümü anladı sanırım.. e bide evlendim barklandım neticede :1:
en azından biz çocuğumuza yapmayacağız bunu
sende biraz sabret :1:

kendini iyi tanımaya çalış. artıların eksilerin nelerdir?
insanoğlu kusursuz olmuyor, bunu bil. herkesin belli konularda eksikliği olabilir, bu normal, kabulleneceksin.
bence, gerçek özgüven, insanlar seni pohpohlayınca artmaz veya yerince azalmaz. sadece kendinle ilgili değerlendirmeni pekiştirebilir.
kendini biliyorsan başkalarının dediği seni fazla etkilememeli (onlarca kişi senin düşündüğünün aksini ifade ediyorsa, yeniden değerlendirirsin :) hemen birkaç kişinin sözüyle kendinden şüphe etme.)
rahat bir insan ol, eksiklerini yeri geldi mi sen de dile getirebilmelisin. onlarla ilgili şaka yapabilirsin...
sosyalleş, ünv lerde bir sürü kulüp vardır. ilgine uygun olanlara git, seninle ortak yönü olan bir sürü insanla kolay iletişime girebilirsin. hiç alakan olmayan alanlardan şimdilik uzak dur, ilerde denersin :)

birçok kişi yazmış; tekrar belirtmek istedim yine de. kendinle ilgili ilk değer yargıların bebeklik ve çocukluğunda oluşuyor insanın. sevilen, kabul edilen, desteklenen, susturulmayan, suçlanmayan, kıyaslanmayan, eleştirilmeyen, bağımsız davranışlarını bilinçli bir şekilde destekleyen bir ailede büyümüşsen, genelde özgüven problemin olmaz. burada en büyük hata ailelerin oluyor...

insanların sana değer vermesini istiyorsan, önce sen kendine değer vereceksin. sen kendini nasıl görüyorsan, insanlar da o şekilde davranır sana.

özgüvenli biriymiş gibi davranmak pek işe yaramaz. bir şekilde anlaşılıyor ve kendini nahoş bir duruma sokarsın...
samimi davran, kendin gibi ol...

Yoksa kendimi gerçekten seviyorum, ve begeniyorum :) bana gözlerin çok dikkat çekiyo, cok guzeller derler, dislerin gulusun gzl derler, bi kez yengem Dilruba yuruyusunu çok begeniyorum ne guzel omuzlarin filan, hosuma gidiyo demisti, ve ben direk sinir oluyorum boyle diyince tmm insan seviniyo ama hemen tersi olcak saniyorum..nazar degdirecek saniyorum !

hemen nazardan korkma. iltifat duyunca gülümse, teşekkür et. :34:

Kizlar bir sorum daha var,

1. mesela mulakata gideceksiniz, boyle cekingen bir tavir sergilememek icin ne yaparsiniz ? ozguvenli bir sekilde sorulara cvp vermek icin ne yaparsiniz ? (ne bilim mesela gitmeden sunu sunu yapar sunlari derim gibi vb...)

2. aile ortaminda mesela, kalabaliksiniz, nasil davranirsiniz ?

3. özel biriyle (daha sevgiliniz olmayan biri, veya sevgilinizle) bulustugunuzda nasil hareket edersiniz ?

4. yururken nasil yurursunuz ? yere bakarak mi onunuze mi ? saga sola mi ? cebinizden cep telefonunuzu cikarip ona mi ? , birde karsidan bi insan geliyo diyelim tanimadiginiz geçerken ona bakarmisiniz, yoksa karsiniza bakip devam mi edersiniz ?

Cok soru oldu biliyorum hangisine cvp yazmak isterseniz yazin :) ama fikirleriniz hepimize yararli olabilir :31::31::31:

1. önce kendi artılarımı düşünürüm. genelde maaş konusunda pazarlık yapmak için CV' de gördükleri eksilerden bahsederlerse, o zaman sen de onlara CV' deki artılardan bahsedeceksin :)
şirktetle ilgili bilgi sahibi olup görüşmeye git, küçük bir araştırma. o pozisyon için ne gibi nitelikler aranıyordur(başvuruda belirtilmeyen), onları düşünmeye çalış.

2. ailede tabii ki doğal davranmalısın. seninle ilgili hoşlanmadığın konuşmalar olursa, belirt. böyle konuşmandan hoşlanmıyorum, sözlerine dikkat eder misin? vs diyebilirsin...

3. normalde arkadaşlarıma karşı rahat olurum ama duygusallık işin içindeyken farklı olabiliyor. hata yapmaktan çekinme. ne kadar düşünürsen düşün, o anki heyecanla istediğin şekilde davranamazsın. eğer gerçekten duygusal olarak yoğun hisler taşıyorsan, hareketlerini ve sözlerini kontrol etmen zor... ancak sonuç ne olursa olsun, ileride tatlı bir anın olur. o yüzden rahat olmalısın...

4. yururken nasil yurursunuz ? yere bakarak mi onunuze mi ? saga sola mi ? cebinizden cep telefonunuzu cikarip ona mi ? , birde karsidan bi insan geliyo diyelim tanimadiginiz geçerken ona bakarmisiniz, yoksa karsiniza bakip devam mi edersiniz ?

yürürken önüne bak :) tel e bakıp bir kazaya sebep olabilirsin. dikkatli olmalısın :)
yolda yürürken diğer insanlara bakmak çok gereksiz geliyor bana.
bazen mağaza vitrinlerine küçük bakışlar atabilirim.
karşıya bakarım genelde. eğer kafamda çok şey varsa dalgınlıkla önüme baktığım da olur (bunu tavsiye etmem :) )
yolda cep tel i ile uğraşmam, dikkati çok dağıtan bir şey... bence sen de hiç uğraşma. yürürken cep tel i ile uğraşan yayalar sinirlendirir beni, arabalara veya diğer insanlara teğet geçiyorlar resmen.

Melis, kendimi seviyorum "ay ne guzelim diyorum" bazen, ama yeterli degil galiba.
rezil oldugumuz anlara kendimiz de gulmemiz dogru buluyorum, bir yerde okumustum insan kendiyle de dalga geçecek bazen :)
hatalardan ders cikarmak evet, bu da dogu, neden cunku uzun sure pismanlik duymanin hiç bir ise yaramadigini anladim! ders cikardim, ve onemli olan ayni hataya dusmemek diyorum kendime...
kendini bi baska insanin arkasina dayamamak ta cok onemli evet.. sonra insanin kendisi beceriksiz oluyo cunku...
su kirmiza boyadigim yeri hemen not aliyorum çok guven veren bi cumle bunu hergun soylese bi insan ustesinden gelir herseyin senin dedigin gibi :)
MasaAllah melis hep boyle ol ins hepppp :)

Teşekkürler canım,sen de umarım kendine her zaman tam olarak güvenli bir insan olursun.

kitap okumak cok faydali..birde insanin icindeki ve ailesindeki huzur özgüveni arttiriyor..

kiminle konusursam konusiyim hep gözlerinin icine bakarim.. amaaaaa birtek esimle konusurken gözlerinin icine bakamiyorum :16: cok tuhaf ..ama bi kac kere denedim olmadi gözlerimi hep kacirdim..:26:

çok tatlisin Özlem :) :16::9:
esin boyle anlamli anlamli bakiyosa, utaniyosundur gozlerini belki ondan kaçiriyosundur :)
Haklisin kitap okumak çok çok guzel hem insanin bilgisi artiyo hemde kendine guveni, ama ben nedense hep yatmadan once aa su kitabi okusaydim diyorum, ve 2-3 sayfa okuyup uyuya kaliyorum, ve hiç bir ise yaramiyor :(:50:
gunduz okumaliyim :19:

canım çogu şey banada uyuyor bende kafam bakışlarım yerde yürrm ve kendime kzp bunudüzelttim dik bakışlarım dik karşıya bakarak yürüyorum bazen yine yere bakıyorum ama karşıdan gelen kişi-ler çok dikkatle bakıyorlar diye utanıp egiyorum ark kafamı...bazen elimde telefonlla ugraşırım dışarıda sebepsiz yere nedenini çözemeim henüz...insanların gözlerinin içine bakarrak konuşuyorum artk:) cogu kişiye göre havalı8 çogukişiye göre mazlum duruyorum ama şu var benim yüzümde hep bir masumluk çekinenlik var bunu aşamyorum simam öyle beni ilk tanıyan biri bile saf temiz saf güzelligi var diyor ve buda sanırm çekingen olarak yanısyor olabilir çevreme..bende başladgm kitapların hepsi olmasada yarım bıraktıgım oluyor..veee bana slm vermiyene bende asla slm vermem, konuşmayanla konuşmam o konuda seviyorum kendimi degeri kadar deger veriyorum ama dostumada dost cana yakınım...şuda var çözemedim mesela 2 arkadaşm var 2siylede 10yıldr dostum birniin yanındaa kendimi çok rahat his ederken esprilerr gülüşmeler söyledigm şeyler yaptıklarım ona göre mükemmelken diger arkdşmn yanında rahat his edemiyorum kendimi kendim olamıyorum neden blmiyorum..iyiki böyle bir konu açtın :))))))

Ö. degil canim :)
bencede güzel bi konu hepimiz için çok önemli bu özgüven, KK'da bi suru insana yardimci olacaksak ne mutlu bize :)

Ya evet iste bu eline telefonu almalarin kendimize olan guvenin az oldugunu gosterdigini dusunuyorum, yoksa sokakta önumuze bakip yuruyebiliriz yani degil mi
ben artik almamaya dikkat ediyorum, sadece msj aticaksam, veya birini arayacaksam aliyorum..

Bu dugun gibi yerlerdede, bi suru insanin gozleri ustumuzde olunca karsimiza bakip yurumeyi nasil basarabiliriz onu bilmiyorum bak :) :44::44:

Mesela sen benim simam boyle insanlar beni cekingen saniyor, masum saf temiz yuzlu oldugum için diyosun ya, sey dusundum, belki de insanlar sana bunu yansittirdigi için cekingen oldugunu yuzune "vurduklari" için demiyim de, boyle hep sana soyledikleri için, yenemiyosundur..
yani ne bilim, insanlar biseyi 100 kere diyince karsindakine o kisi de sonunda inanmaya baslar bilinçsizce belki.....

mesela oteki arkadasinin yaninda rahat olamaman o kizin hareketlerinden davranislarindan geliyodur eminim...

bende boyle oluyorum, bazi insanlairn yanindan cok rahat ken bazilarinin yaninca rahat olamiyorum.. bide suda ne dicegimi tam bilemiyorum bazen kendimide kastigim için iyi olmuyor, rahat olmadigim o zmn tastamam belli oluyor :S :50:

Kendini sadece fiziksel olarak sevmekle kalma kendinle iletişim kur mesela hata yapmamaya çalış ama yaparsan da kendinden nefret etme, bazen hata yapabileceğini bil ve kendine haksızlık etme. Ne bileyim mesela ben kendimle karşımda başka birisi varmış gibi içimden konuşurum, tamam immortality böyle yaptın kötü oldu ama bunu düzeltmen lazım şunu şunu yapabilirsin vs gibi. Kendinle barışık ol ama megoloman da olma ayarı tuttur. Kendini eleştir ama mantıklı ve yerinde eleştiriler olsun. Ben insanların bakışlarından çok rahatsız olan birisiyim ama mesela seminerlerde vs konuşma ihtiyacı hissedersem hiç çekinmeden fikirlerimi anlatır ve savunurum. Normalde öyle dimdik duran iddialı yürüyen birisi değilim ama bahsettiğim özelliklerden ötürü çevrem beni özgüveni olan birisi olarak görür.

hmm anladim immortality
bu iletisim kurmayi bazen yapiyorum, cunku bende senin gibi cok icimden konusurum..
o zaman bunu kendimi duzeltmek icin de kullanmam gerek

Bencede özguven'li bi insan oldugun hissediliyor yazdiklarindan :)

Back
X