güldüm yorum müthiş :)Gebelik testi al bence.
Ya aslında bu kadar endişelenmemin sebebi var. Bunun bir kankası vardı kız. Bu çocuk eve çıktığında kız da bunun ev temizliğine yardıma gelmiş. Çok geç saat olunca da yorulmuş ve burda kalıyım demiş. Çocuk da tamam demiş. Güya bu kız çocuk uyurken gelip bunu öpmeye falan başlamış. Dogrulugu şüpheli bence.Bunu anlatmış fakültede benim de kulağıma geldi.
Diyeceğim o ki bu olayı da carptırıp başka türlü anlatır mı ki? Bu yüzden korktum. Dedikodu çıkmasından ve bu dedikodunun eski sevgilim ve hala sevmekte olduğum insanın kulağına gitmesi endişem.
Eski sevgilim daha ben bişey yapmadan bile dünyayı dar ediyordu ki bana zaten. Bunu duysa hiç dönmez. Evlendikten sonra kimse elbette bişey demez ama söylenenler de silinmez. Bilmiyorum ya. Ben baskıya gelebilen bir insan değilim hiç. Toplum baskısı ve en önemlisi eski sevgilinin yasattıklarından sonra bu konularda çok hassaslaştım.
Şu da bir gerçektir ki ;toplumda bakış açısı,ezikleme,hiç sayma ve her türlü kadına karşı yapılmış aşağılamaya karşıyım ama kadın meselesini de ele alırken aynı aşağılamayı da yapana karşıyım....Ne farkımız kalıyor o zaman aşağılayandan! ezik görenden ve yargılayıp,yaradılışına hakaret edenden!
İnanılmaz şekilde abartmışsın farkındamısın?Merhabadan başka muhabbetim yok çocukla ve fakültede kimler hakkında dedikodular var. Hem de kızları karalayıcı türde .
Bu davranışım da dedikoduya sebep olur mu diye korktum. Bilerek yapmadım hatta bilinçsiz gibi birşey oldu. O kadar sevindim ki. Minnet duydum resmen çocuğa. Böyle şeyler yapacak biri değilim normalde
Diğer sorumluluklarımın da farkındayım. Okulu elbet bitiririm. Ama hakkımda çıkan iğrenç dedikoduları asla silemem ve hep hayatıma mani olur.
Örneğin; evlensem eşim öğrense hoş olur mu. Kendimi anlatmama bile izin vermez. Bizim toplum böyle değil mi? Sen kızsın , rahat kız bu evlenilmez modunda bakmıyor mu erkekler bu olaylara. Yok mu çevremizde hiç böyle anlamadım. Bana bu kadar tepki veriyorsunuz. Halbuki türkiyenin %90 ı nu zihniyette.
Mutsuz oluyorum zaten. Çocuktan daha önce duymuştum birçok kişi hakkında dedikodu. Ne biliyim yapabilecek biri. Endişeye kapıldım işte. Başkasının lafını yapan benimkini de yapar.
Eski sevgilim daha ben bişey yapmadan bile dünyayı dar ediyordu ki bana zaten. Bunu duysa hiç dönmez.
Hoca belki geçircekti,çocuk senin adına mı konuştu.Neyse ne sonuçta hoca kabul etmiş mi etmiş gerisi önemli değil.Merhaba kızlar;
Bugün okula gittim sabah dersim vardı. Hoca yoklama alırken devamsızlık hakkımı sordum. 6hafta devamsızlık yapmışım ve devamsızlıktan kaldığımı söyledi hoca. O kadar korktum ki. Çünkü su an son sınıfım ve 2ay sonra mezun olucam. Bu dersten devamsızlıktan kalmak demek okulumun bir ders için 1yıl uzaması demek. Aileme bunu acıklayamazdım.
Bizim sınıftan bir çocugun da 6hafta olmus devamsızlığı. İkimiz de kaldık diye tutustuk baya. Napcaz falan filan. Ders çıkışı arkadaşlarla topluca kantinde oturduk ama ben ağlıyorum. Dayanamadım hocanın odasına gittim konuşmaya ve mazeretlerimi sıraladım. Hoca yapamam görmezden gelemem dedi bütün ısrarlarıma rağmen.
Ben çıkınca nu arkadaş girdi hocanın yanına. Baya acındırmıs kendini. Hoca beni de odaya çağırdı ve tamam dedi geçircem sizi falan. Yani aslında arkadasın sayesinde oldu beni de geçirmesi.
Hocanın yanından çıkınca okul koridorun da bir anlık sevinçle teşekkür ederim senin sayende oldu deyip sarıldım.
Şimdi kendimi kötü hissediyorum. Normalde muhabbetim bile yok . merhabadan başka. Hakkımda bu olayı arkadaşların yanında falan anlatıp arkadaşlarımın arasında kötü düşmekten korkuyorum. Normalde erkek kankaları olan bir insan değilim ve bilinçli yapmadım sarılmayı da.
Çocuğu faceden ve instagramdan sildim. Gidip konuşmalı mıyım yanlış anlama tarzında yoksa üstüne düşmemeli miyim? Okulların kapanmasına 2ay kaldı surda. Çok kötü hissediyorum su an
Sen gerçekten üniversite öğrencisi olduğuna emin misin? Bir üniversitelinin bu kadar geri kafalı olmasını benim aklım almıyor. 4 sene boyunca hiç mi kendini geliştirmedin, bakış açını değiştirmedin??? Yazık yahu. Eğitimli insanlar diye geziyorsunuz ortalıkta bir de.
Ne öğrenecek eşin? Ay benim karım evlenmeden önce bir erkeğe sarılmış mı diyecek? Bu yüzden boşayacak mı seni? Rahat kız bu evlenilmez demek ne alaka allasen? Hangi devirde, hangi ülkede yaşıyorsun sen? Bu zihniyet değişeli çok oldu! Bir de ülkenin yüzde doksanı bu zihniyette öyle mi? O daracık çevrenden çık da bir bak etrafına. Koskoca kadınsın, kendini eğit, geliştir biraz. Mahalle arası zihniyetinden kurtul.
Bu konu dün akşamdan beri sinirimi bozuyor. Yazdıkça da yazıyorsunuz habire gözüme takılıyor. Bu ne allah aşkına ya, bu ne berbat bir zihniyet. Allah sizin gibi düşünenlerden bizi korusun. Azalarak değil aniden bitin. Ööööfffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?