Kızlar kafayı yemek üzereyim , sorun bebeğin cinsiyeti

4 ay boyunca kızım diye sevdiğin bebeğin için sadece Allaha sığınarak af dileyerek dua ederek vicdanını rahatlatabilirsin, kendinde bahsetmişsin zor koşullarda bebek sahibi oldum diye

ben de şunu anlamıyorum başkalarının bebeği olmuyor diye insanlar kendi bebekleriyle ilgili yaşadıklarını anlatamayacak mı yani?
hem arkadaş kendi de bebek hasreti çekmiş.
ayrıca çok da gördük o kadar sene uğraşıp bebek sahibi olup sonra ardından "kazara"2. hamile kalıp da çok erken vs. diye üzülen.
tamam önemli olan sağlıklı-sağlam olsun,normal bi bebek olsun ama sen kaç ay kız diye sev erkek olsun bir de kız istiyorsun ister istemez hayal kırıklığı olur insanda. hepimiz insanız engelleyemeyiz ki bu duyguları. kimse bebeğimi sevmem onu doğurup çöpe atacam demez ki. bu duyguların hepsi farklı şeyler.
ben de kız çocuklarını çok severim hep bi kızım olsun isterim ama olmazsa hayal kırıklığı yaşarım heralde napayım insanın elinde olan bişi değil ki.

ya canim bizde hamile olduk bu sacmalik bence isine gelmedimi saklan hamilelik psikolojisinin arkasina ay hamileyim psikolojim bozuk bu birkere yalan eger vicdan azami cektigi icin evladina dokunamiyorsa buda ayri bi sacmalik vicdan azabi olsaydi onun hemen Allaha siginip af dilenmesi gerekirdi ve hemen karnindaki bebegine sarilmasi lazimdi ama onun yazdiklari hepsi celiski ailesindeki en kucuk kiz 32 yasindaymis ben kiz dogurupta yenileyimmi demek istiyor anlamadim

ya tabiki uzule bilir hayal kirikligi yasaya bilir aama onun yazilari sadece bi degilki biz cektik diye tebiki oda boyle konusmasin diyemeyiz ama basligi okusana (KIZLAR KAFAYI YEMEK UZREYIM SORUN BEBEGIN CINSIYETI) bebegim bile demiyor farkindaysan insan hayal kirikligi yasasa bile sigara icipte o yavrunu zehirleme hakki kazanmaz Allahin takdiri deyip bebegine sarilmali belkide yine yalnissin diyeceksin ama bu benim fikrim

Güzel kardeşlerim, herkesin derdi elbette kendine göre çok. Kimimizin evlat hasreti, kimimizin evladının sağlığı, varlığı, bir şekilde hayatımızda olmamasını dilediğimiz şeyler...

Fakat evlatlarımız ve mallarımız, bizler için birer imtihan vesilesi. Ancak, insanların dertlerini dinlerken ya da dertlerine deva olmak için, teselli olmak için söz söylerken " benim derdim senin derdini döver" tarzında yaklaşmak aslında çok doğru değil. Çünkü herkesin hayatı aynı değil, lütfen sosyolojik açıdan yaklaşalım.

Evet, hoş bir durum değil, bir kimsenin evladının cinsiyetini sorun etmesi. Evet, göze kulağa yüreğe güzel gelmiyor, belli ki bu derdi yazan kişiye de bu durum güzel gelmediği için ve bu durumu aşamadığı için bizlere söyleyecek kadar, yazıya dökülüp, acizliği göz önüne serme cesaretini edinecek kadar büyüyor onun yüreğinde.
Elbette, evlat hasreti çeken, evladına sağlık ile kavuşamayan bir anne için çok zor bir durum, aşamadığı üzüntüsünü gideremediği, içinde kanayan yara olsa da şükretmeyi bilen annelerin durumu çok zor anlıyorum, fakat dediğim gibi herkesin duygu eşiği aynı değildir. Siz bu durumu kaldırabiliyorsunuzdur, ancak bir başka birisi ayakkabısının önünden karınca geçmesini bile kaldıramaz derecede psikolojik bozukluk yaşayabilir. Bu durumda, sen nasıl olur da böyle böyle böyle hissedersin, diyemeyiz. Deseydik, tıp bilimi grip olmuş bir adama tedavi sunmaz, yahu git Allah aşkına insanlar kanserden ölürken sen grip oldum tüh vah diye geziyorsun dememiz gerekirdi.

Bu durum da böyle. Hanım efendi, yaşadığı durumu anlatmış, biraz rahatlamak istemiş, yapmamız gereken benim derdim daha kocamanken sen nasıl olur da ufacık sorunu sorunmuş gibi hatta sorun olmayan sorunu sorunmuş gibi dersin heyhaat ! diye yargılayamayız. Usulca, güzelce sözlerle anlatırız, paylaşırız, yaşadığımız şeylerin daha zor olduğunu ona empati kurabilmesi için anlatırız ki, o doğru olanı kendisi bulabilsin ve zaten yanlış yaptığını düşündüğü için yaşadığı bu rahatsızlığını atlatabilsin.

Psikolojik bozukluklar, psikolojik hal ve hareketler kişilerden kişilere çok büyük değişiklik gösterir sevgili arkadaşlarım, bunun için, bence biraz daha sakin, biraz daha anlayışlı, biraz daha paylaşımcı olalım ki hem kendimize dert olan hem de birilerine dert olmuş olan sorunlara çare bulunabilsin. Yoksa, birbirini kınayan yargılayan tahammül edemeyen, ben bu haldeyken nasıl olur da o bu halde diye düşünen yüreklerimiz yoruluverir. Hadi bakalım, herkes gülsün, güzel şeyler düşünsün, Allah'a tam güvensin gönülleriniz, evlat hasreti çekenler evlatlarına hayırlısı ile kavuşsun, sağlık sorunu olanlar şifalarını bulsun, derdine deva arayanlar biran evvel bulsun inşallah.

Huzurla kalın, huzurla yaşayın.

:128:
:128:

canım Allah inşallah hayırlı zamanda hayırlı evlat verir kucağına...

bak canım bu kadar kişi belki tamam biz yanlış anladık diyelim....o zaman lütfen artık ssana baskı yapanlara kız deki bu bebek benim bebeğim herşeyden çok daha değerli ben onu çok seviyor ve istiyorum...bebeğin sen içten onu seversen zaten 4 ayı hatırlamaz...yeterki cidden onu sev ve iste....

canım benim eğer kız isterken oğlun olursa birgün üzül tabiki ama sakın bunalımlara girip, kafayı bozup, sigaraya felan başlamayı düşünme olurmu yerinde ve yeteri kadar üzül tadı kaçmasınnn

yani birinin çocuğuyla sorunu olmasını, kürtaj düşünmesini veya benzeri şeyleri neden çocuğu olmayanlar kaldıramıyor hiç bir zaman? benim de çocuğum yok bi kez hamile kaldım düşük yaptım, belki allah bana da bi daha çocuk vermez, belki ben de çocugum olmuyo diye ilerde topik açarım, ama bu yüzden kimseye saldırmıyorum. allah hepimizi sınıyor. herkesin sorunu kendisine, küçük veya büyük arkadaşımızın canını sıkan bir konuymuş ki topik açmış. biz de ona moral verelim yardım edelim. neden daha çok sinirini bozuyoruz ki?
konu sahibi arkadaşım sağlıklı olmasına sevin, bi yanlış anlaşılma oldu ama hala benim bebeğim bu diye düşün, kendinde farkındasın ki boş yere üzüyosun kendini. belki durumun varsa ilerde bi çocugun daha olur da o kız olur. en büyük derdin bu olsun
hayırlısıyla alırsın inşallah kucagına

şöyle bir düşünün ya erkek oldugunu değilde allh korusun kmsenin basına vermesn ama bi engeli oldugunu öğrenseydnz .!. kendinizi üzecek bir haber değil bu sylemek istediğim. insanlar cok caba harcıyor bebekleri olması için sevinmelisiniz ki doğdudunda onu kucağınıza aldgnızda neler hissedebileceginizi siz daha iyi biliyorsunuz sağlıklı ömürler wersn allh cocuklarınıza ve 3. cocuk düşünmüyor iseniz umarım ileride gelinlerinizi kızlarınız gibi seversiniz...

öncelikle umarım sağlıkla bebeğini kucagına alırsın. ben de bu kadar sert eleştirilere gerek olmadıgını dusunuyorum sonucta duygusal bır patlama yasamıs ve burdan paylaşmıs. dogru ve yanlısı ona ait bir durum. her annenin içinde az da olsa bır kızı olsun duygusu yatar bence, kızların herseyı daha cici bicidir, anneye daha arkadastır falan ama tabiiki Allah once hayırlı evlat versin. ne hayırsız kız evlatlar var. benim de hayalım hep bır kızım olmasıydı, bugun doktorum buyuk ıhtımal erkek dedi, azcık bozulmadım degil ama ben hele 3 gebelik kaybı yaşamış bırı olarak yatıp kalkıp sukredıyorum cunku tabiiki once saglıklı olması onemli. bunu aklımıza arada sırada getırırsek, mutlaka diğer durumlar bunun yanında önemsiz kalıcaktır. saglıkla kucagımıza alırız hepimiz inşallah..

doğru da düşünse, yanlış da düşünse hamile bi kadının üstüne bu kadar gitmek doğru mu arkadaşlar yaa? ona göre o dertmiş evet paylaşmak için konu açmış, resmen yerin dibine sokmuşsunuz kadını. okurken bile gerildim, kendisi nasıl hissetmiştir kimbilir? güzel bi dille anlatmak yerine tartışmaya gerek var mı?

Herkes sizin gibi yumuşak başlı olamıyor nedense, saldırcak, aksi yönde fikir belirtecek konu buldular mı kendlerinden geçiyorlar. Sanki burası mahkeme ve kendilerinin Crizantemi yargılama hakları varmışçasına. İnsan psikolojisi o kadar farklı ki, neyin buyuk neyin küçük sıkıntı olacağına üçüncü şahıslar karar veremez, vermeye çalışırlarsa boyle acımasız yazılar,yorumlar çıkar ortaya. Allah herkesi kendi dert olarak gördügü şeyden kurtarsın, mutluluk versin. Herkesin derdi kendine diye boşuna dememişler. Crizantem de şu anda neyin ne oldugunu biliyor zaten, o buhran dönemini atlattıktan sonra herşey ona da daha güzel görünüyordur. zaten bebegin cinsiyetini sıkıntı yaptığı da yoktu ya, canım ben seni çok iyi anladım, üstesinden geleceksin bunun merak etme. Allah bebegine ve sana sagikli günler, hayirli dogumlar versin, kucaginda gormeyi nasip etsin inşallah.

ya kızlar
neden bukadar acımasızsınız herkesin ruh hali farklı olabilir herkes kendi durumuna göre yorumlamış kimse arkadaşın yerine koymamış kendini herkesin söylediği doğru aslında ama daha farklı izahı olabilirdi
bakın bende gebeyim 4,5 aylık bana gebe olmadan daha senin oğlun olacak derlerdi ailedeki herkes ve bende öyle hissetmeye başladım eşimde bende erkek olacak diye şartlamaya başladık kendimizi çevremizdekiler okadar emin söylüyordularki yani ister istemez şartlanıyorsunuz nitekim doktor sadece kız olabilir dedi son gittiğimde eşim dondu kaldı bende öyle bunu anlamak çok zor belki ama hayal kuruyorsunuz erkek diye kız olma ihtimalini bile bile nekadar fazla kaptırmışız kendimizi erkek olacağına o anda fark ettik eşim bi zaman unuttu hamile bile olduğumu ve şimdi kızına deli gibi isim arıyor şimdide onunla ilgili hayal kuruyor yani bu geçici bir durum arkadaş o an çok fazla baskı ve stres altında kalmış ve paylaşmak istemiş burda bu durumu tabiki şükrediyordur tabiki sağlıklı olması için dua ediyordur ama o hamile şuan ve duygu yoğunluğu çok çok fazla hamileyken insan bazı şeyleri çok abartabiliyor allah herkese nasip etsin hamile olmayı
lütfen kimin ne durumda olduğunu bilmeden bukadar acımasızca davranmayalım çok kötü bir durum değilbu elbette şükredilmesi gerekir fakat dediğim gibi o hamile ve çevre baskısı yüzünden kendini kötü hissediyor kurduğu hayaller biranda bitti geçici bir durum bu o farkında zaten herşeyin ...

bu ne hırs bu ne Allaha isyan etme hali
günah beee ne demek elimi karnıma koyamıyorum
sigaraya geri başlıcamda ne demek yani cinsiyeti istediğin gibi olmayınca beğenmedinmi
arkadaşım otur namaz kıl ellerini aç Allaha yalvar seni affetsin
yoksa Rabbim sana öyle bir evlat verirki al böyle olmaz böyle olur der
önce sağlıklı evlat iste hayırlı evlat iste
Allahım seni ıslah etsinki yaptığın hatayı anlayasın

doğru söylüyosun canımm..
tamam burası eleştiriye açık bi yer ama sonuçta karşınızdaki hamile hamile olmayan belki bu duyguları bilemez bencede biraz anlayışlı anlatın ona karnındakii çocuğu benimseteceğinize aşırı tepkiyle hırçınlaştırıyosunuz o hassas alıngan fikirleri gelgit oluyo sürekli..

canım eminim sende sağlıklı olmasına cinsiyetten daha önem weriyosun amaerkekmiş bunada şükür bisorun yok Allah tan de .. şu an çok duygusalsın karnındaki çocuğuna bişiy olacak olsa inan kız erkek düşünmessin çok üzülürsünn .. sağlıklısın bidaa denersiniz cnm üzme endini oğlunu benimsemeye çalış canının parçası o senin cnmm üzme kendini onuda üzme o kadar tatlılarki doğduğunda kucağına aldığında kokladığında bi gülüşünü gördüğünde eminim önemli değilmiş dersin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…