kızlar kendimi kandırmak yersiz ölüyorum ben:(

Esiniz issiz olduguna gore kayinvalideniz ve kayinpederiniz maddi olarak size yardimci oluyor anlasilan. E evlerinde de kaliyorsunuz. mutlaka beraber yasayan insanlar bazi problemler yasiyorlar.
kimseyi suclamaya hakkiniz yok bence.
Bir is bulup calisabilirdiniz. O zaman esinizde daha siki davranirdi belki. Madem o ortama katlanamayacaksiniz tekrar donmeyin. daha da yuzgoz olmayin. Ama unutmayin gelen gideni aratir. Hic bir evlilik dikensiz gul bahcesi degildir.

bence bu kız eşinden deli gibi şartsız şurtsuz bir aşk görseydi her şeye eyvallah ederdi ama o ilgiyi değeri göremeyince damdan düşmüş gibi olmuş hiç hayal etmediği bir ortamda bulmuş kendisini

üstelik eşin ilgisi de azalmış...

insan karısına bugün ne yaptın bi ihtiyacın derdin sıkıntın var mı diye sormaz mı tumba yatak yapmadan önce?

tamam işsiz olabilir ama bu işsizliğin ceremesini sadece o değil karısı da çekiyor...

bence haklısın ama biraz fevrisin politik değilsin...

bence halledilmeyecek sorun yok sadece okeyde yeni birisini bulursun lafı çok ağır..burnundan getirmen gereken bu bence..

sende bi işe girsen hem ekonomık olarak kalkınırsınız hem ev işlerinden kaçmış olursun hemde kayınvalideciğine dersin ki seni severim gördüğüm yerde...:32:

canım şunu soylemek istiyorum ilkönce, sen nekadar sıkıntılıysan eşininde aynı sıkıntıda oldugunu unutmaman gerek. işinden ayrılmış hayatı tepetaklak olmuş, herşey kötü gidiyor. toplumun beklentileri. eşin ne kadar sana bu sıkıntısını yaşatırsayaşatsın, aslında senden destek bekliyor. sende çok haklısın, bence ayrılmayı düşünmek yerine birbirinize daha sıkı sarılın. erkekler bu durumlarda daha da uzaklaşıyor eşlerinden, kendilerine güvenleri gidiyorda ondan. eşini seviyorsan bırakma, anlayış göster, destegini göster. aileler bu durumda (istisnaları saymıyorum) daha cok kafa karıstıran bölümde yer alıyor. onun sana seninde ona ihtiyacın var. zor bir karar. iyi düşünmeden hareket etme derim

offoff kaynana vakasımı??bu kaynanalarr aten ortalığı karıştırmaya yıkcı olmaya meraklılarr tabi istisna vardırr muhakkakk..ama tabii seninde eşindee hataları varr,,,senn bikere bil bile lades demişin kii,,en başında kabul etmişinn kaynananla otıurmayyıı eee başına gelecekleridee bilmen lazımdıı ,,,keşkee eşinn işinii otutturna kadarr beklesydin evlenmesydinndee ayrı ewe çıkardınızz yada sende eşinin yanında olurdunn...vallaa eşini seviosann söylediklerinii yapıcaksınn ama yokk sevgi her şeyy değill ben o evde yapamam diosann ayrıll...ama önce eşinle orta yol bulmaya çalışınn...gerekirse sende çalış eşinde iş bulsunn paranızı biriktrinn ayrı ewe çıkın...

kaynanan yapışır diyorsun da 8 aydır size bakan onlar yapışan da sizsiniz.
kaynanana hakaret ediyorsun, işsiz olduğunuz halde onların parasıyla alınan sigarayı içiyorsun, paylaştığınız bir evde sorumlulukları üstlenmiyorsun ve eşinin seni çok sevip kucağına almasını falan bekliyorsun.

Ayrıca 8 aydır işsizse, iş dönüşünü nasıl bekleyebiliyorsun onu da anlayamadım.

üzerimdeki bencilliği eşimin annesine karşı olan düşüncelerimi bi türlü atamıorum onun içinde artık dönmek istemiorum eşimde ne zaman gelecen diip duruo ne yapacam ben ya

eşine söyle iş bulsun ayrı ev tutun beraber olmaz çok zor
o zaman aranız düzelir sende değişirsin belki

sen ne istediğini bilmiyorsun bence, sen ayrı evdede otursan ,kocanın düzgün bi işide olsa yürütemezsin bu evliliği kendin söylüyorsun kendi kusurlarını, ben senin yerinde olsam yüzüm tutupta geri dönemem o eve.sen otur annenin evinde sigaranı içip pc başında ne güzel iş bee kaynana her hizmeti yapıcak gelin iş yapmayı sevmiyorum deyip koca gün sigara elinde pc başında oturcak birde gıcık oluyorum kadına haaa ben o kadının yerinde olsam sokmam o eve seni...

bence don evıne..bana kaynanan okadarda gecımsız bırı gbbı gelmedı....evlılıkte kadındır ortalıgı durultan ıdare eden....adam ıssız senın sorumlulugun annesının babasının sorumlulugu var yanlarındada kalsanız...adam napıcam ben dıye dusunurken sen aşk meşk peşindesin bence elınde sıgara pc basında oyun oynayacagına iş bul kocana destek ol.....hazırda bekleme...bırılerını sıze esya alsın evınızı kıralasın ohh ne ala memeleket....gıt ıs bul kocanın elıne bakma eger huzur ıstıyosan esıne ve aılesıne destek ol...o onun annesı ne beklıyodun kımı kımden uzaklastırcaksın sen..onu dunyaya getıren emzıren bu yasa getıren kısı sana kocanı doguran kışı..o evde en yakın arkadasın o kadın senın....bıraz aynaya bakarsan gorurusun...ANASI BABASI DAHA NE YAPSIN OKUTMUSLAR DUGUN YAPMISLAR EVLENDIRMISLER MESLEK SAHIBIDE YAPMISLAR BI ZAMHMET KALKINDA KENDI EVINIZI DE EKNDINIZ YAPIN BUKADAR YUKLENMEYIN KAYINVALIDE KAYINPEDERE YAZIK VALLA..NE KAYNANALAR VAR BIRAZ GEZ BENCE FORUMDA.....KAYNANA BUTUN GUN EVIN ICINDE KOSTURSUN SEN PC BASINDA ELINDE SIGARANLA KEYIF YAP NASIL OTURUYOSUN CNM NASIL RAHAT EDIYOSUN....DUSMAN OLSA IMANA GELIR BE....KALK GIT EVINE.ALLAH ALLH YA EV TERKETMEKTE YENI MODA OLMUS YANI...

Bıde sunu soyleyımm...

Benım evlılıgımdede aynı...sabah 8de cıkar aksamın 10unda gelır ısten yorgun argın bıtkın..canı cıkmıs vazıyette..cocuk olmadan once hep calıstım aılesı ne dugun ne esya hıcbısey yapmadı evımızde bı catalları yok cnm ama genede dyorumkı canları saolsun onlar esımın aılesı dıye suusyroumkı kaynanamla bende anlasamam...esım eve gelır yemek yer 1 brdk cayını ıcer sonrada hadı yatalım der napsın adam calısmaktan canım kolaymı 5 senelık evlıyım ve aılesıyle gerek ablasıyla gerek annesıyle ne sorunlar yasadık cnm kızımın dogumunda vs..evlenırken bıle ıstemedıler 2,evlılıgım dıye...sındıremedıler hep soledıgım lafların altında baska anlamlar aradılar ama alttan aldım sustum benı kınadılar sındı esımın kucuk kardesı evlenmıs ayrılmıs ustelık cocugu olan bırıyle evlendı...kım kımı kınarsa bu dunyada o kınadıgını yasamadan asla son nefesını vermes cnm...sana tavsıyem alttan al sabret.egerkaynanan hatalısysa esınde gorur zamanla...ev ıslerınde yardım et yemek yap...veya o evlerı supuruyosa sen yerlerı seıl tozları al.oturma yazık kadına....tatlı dıllı ol bıde bunu dene bakalım .o evın kısısıın sen artık..her sıkıldıgında cantanı alıp baba evıne gtme...aılenıde huzursuz etme..kımbılır annen ne kadar uzuluyodur sana yansıtmıyodur aama rahatım yerınde dıyosun yanı...bosansanda yalnız bı kadın olmak nekadar zor bılıyomusn cevrenın bakısı erkelerın yaklasımı nırmal evlı arkadasların bıle mesafe koyarlar...evlenıp ayrılan bırı olarak soluyorum bunu ben..iş gorusmesıne gıdersın medenı halını soledıgınde hemen bakıs acılarını degıstırıler...emın olm bunları okumakla yasamak arasında dunya kadar fark var....sımdıkı esın gdıp yerıe daha ıyısı gelmıcek emın ol....

Burada bir sorun yok aslında, sadece seçmen gereken şeyler var. Birde ekmeğini yediğin evin işini tabiki yapacaksın, öyle şeymi olur? Komşumuza Almanya'dan gelin geldi (daha doğrusu kaçtı). Kızın annesi istemiyordu "benim kızım iş bilmezde yapmazda" dedi, cidden çay nasıl yapılır bilmezdi. Hani misafirler çay içince yerine yine çay doldurulur ya onu bile bilmezdi. Eşinin durumu iyi olmadığı için kayınvalidesiyle kalıyorlardı. Ama kim ne yapsa ayrıntısına kadar sorar uygulamaya çalışırdı. Az buçuk öğrendiği şey varsa hemen kendisinin yapması için ısrar ededi.Yakın komşu teyzelere gidip değişik yemek tarifleri alırdı. Sonucunda ne oldu? Eşinin ailesi dahil herkesin kalbini kazandı. Bütün komşular hiçbirşey bilmeden gelen bu geline gıptayla bakmaya başladılar. Gelinin bir dediğini iki etmez oldular. Aslında kim kazandı? Tabiki Almanya'lı gelin. Bu hayatta mutlu olmak için bile haketmek gerekiyor malesef. O kız senden daha akıllı daha becerikli değil. Sadece istekliydi hepsi bu. Eşin içiyormu bilmiyorum ama bir kadının bilgisayar başında hiç bir iş yapmadan pofur pofur sigara içmesi çok itici. Dünya güzeli olsan çekilmez.

Burada bir sorun yok aslında, sadece seçmen gereken şeyler var. Birde ekmeğini yediğin evin işini tabiki yapacaksın, öyle şeymi olur? Komşumuza Almanya'dan gelin geldi (daha doğrusu kaçtı). Kızın annesi istemiyordu "benim kızım iş bilmezde yapmazda" dedi, cidden çay nasıl yapılır bilmezdi. Hani misafirler çay içince yerine yine çay doldurulur ya onu bile bilmezdi. Eşinin durumu iyi olmadığı için kayınvalidesiyle kalıyorlardı. Ama kim ne yapsa ayrıntısına kadar sorar uygulamaya çalışırdı. Az buçuk öğrendiği şey varsa hemen kendisinin yapması için ısrar ededi.Yakın komşu teyzelere gidip değişik yemek tarifleri alırdı. Sonucunda ne oldu? Eşinin ailesi dahil herkesin kalbini kazandı. Bütün komşular hiçbirşey bilmeden gelen bu geline gıptayla bakmaya başladılar. Gelinin bir dediğini iki etmez oldular. Aslında kim kazandı? Tabiki Almanya'lı gelin. Bu hayatta mutlu olmak için bile haketmek gerekiyor malesef. O kız senden daha akıllı daha becerikli değil. Sadece istekliydi hepsi bu. Eşin içiyormu bilmiyorum ama bir kadının bilgisayar başında hiç bir iş yapmadan pofur pofur sigara içmesi çok itici. Dünya güzeli olsan çekilmez.

ayyyneeeeeeeeeen sana katılıyorum......bende bılmıyodum evlenen kdr yumurta kırabılıyodum bıde cay demleyebılıyodum suan yufka bıle acabılıyorum zaman ayırsam.....kımse bana gostermedı akıl vermedı ben kendı kendıme ogendım netten yemek tarıflerıne baktım yufka acamasını bıle tvden ogrendım yemek programlarından....istersen bu evlılık kurtulur bence....

aslında benim eşim çok rahat kontrol edebileceğim bi tip ama annesi olacak yok ben ona anne demiomuşum yok şöle yok böle diip evliliğimizin içine oturmaya kalktığı için benimde tahammülüm kalmadı bende bağırdım çağırdım hakaret bile ettim annesine eşim kaldırıpta bana bişi demedi ama artık tahammülüm kalmadı benim zaten pekte sabırlı değilimdir hazırcı bi yapım var

Kusura bakma ama" seviyorum, özlüyorum dediğin adamı karnında taşıyan, büyüten, besleyen, bu yaşına kadar yanında tutan ve işsiz olduğu için yanına alan, geceleri hasta olduğunda oturup bakan kadına sen bunları yapmışsan senden adam olmaz..!!!
Benim anneme gelinlerden biri böyle yapacak varya gebertirim, abilerime de bi ton laf derim kılıbık olmuşlar diye..Pardon ama sen bir "ANNEDEN" daha önemli olamazsın.. Ayrıca bence git o kaynananın ayağını öp, sizi sokaktan, açlıktan kurtarmış..
Ayrıca neden bir erkek evlendiğinde karısını annesinden üstün tutacak?? O zaman sizin oğullarınız da evlendiğinde aynısını yapsın, evden atsın o kadar emeğinize rağmen!! Gidersiniz huzur evine.. Pardon hanımefendi siz kaynananızı atıp da onun evine konmayı falan düşündünüz galiba? Ya da o temizlik yapsın, yemek yapsın ben oturayım kocayı bekleyip k.ç büyüteyim diye düşündünüz galiba?? Sinirlerim tavan yaptı.. Ben de nişanlıyım ama kaynanama bir saygısızlık yaparsam önce benim ailem alır benim ifademi, sonra da nişanlım..Eğer anneme niye böyle yapıyorsun, kendini topla demezse zaten orda bir sorun vardır.. Bugün annesine çektiren yarın bana da çocuğuma da çektirir.. Bu gelinler haddini bilsin artık.. Dünya güllük gülistanlık değil.. Ana babaya "OF" bile demeyeceksin..
Sadece benim ana babama değil, başka ana babaya OF diyenin ağzının payını böyle veririm işte.. Zorluğu onlar çeksin sen gel üstüne kon, sonra da kaynanamdan nefret ediyorum de.. Senin yengen de senin annenden nefret etsin, annene laf etsin bakalım.. Ay canım diyip kardeşinle yengenin kucağına mı atlayacaksın!!! Hadi git işine be.. Sen dert görmemşsin.. Asıl dert "SENSİN".. Bence sen git kendini düzelt de insanlığa bi faydan olsun ....

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakma ama" seviyorum, özlüyorum dediğin adamı karnında taşıyan, büyüten, besleyen, bu yaşına kadar yanında tutan ve işsiz olduğu için yanına alan, geceleri hasta olduğunda oturup bakan kadına sen bunları yapmışsan senden adam olmaz..!!!
Benim anneme gelinlerden biri böyle yapacak varya gebertirim, abilerime de bi ton laf derim kılıbık olmuşlar diye..Pardon ama sen bir "ANNEDEN" daha önemli olamazsın.. Ayrıca bence git o kaynananın ayağını öp, sizi sokaktan, açlıktan kurtarmış..
Ayrıca neden bir erkek evlendiğinde karısını annesinden üstün tutacak?? O zaman sizin oğullarınız da evlendiğinde aynısını yapsın, evden atsın o kadar emeğinize rağmen!! Gidersiniz huzur evine.. Pardon hanımefendi siz kaynananızı atıp da onun evine konmayı falan düşündünüz galiba? Ya da o temizlik yapsın, yemek yapsın ben oturayım kocayı bekleyip k.ç büyüteyim diye düşündünüz galiba?? Sinirlerim tavan yaptı.. Ben de nişanlıyım ama kaynanama bir saygısızlık yaparsam önce benim ailem alır benim ifademi, sonra da nişanlım..Eğer anneme niye böyle yapıyorsun, kendini topla demezse zaten orda bir sorun vardır.. Bugün annesine çektiren yarın bana da çocuğuma da çektirir.. Bu gelinler haddini bilsin artık.. Dünya güllük gülistanlık değil.. Ana babaya "OF" bile demeyeceksin..
Sadece benim ana babama değil, başka ana babaya OF diyenin ağzının payını böyle veririm işte.. Zorluğu onlar çeksin sen gel üstüne kon, sonra da kaynanamdan nefret ediyorum de.. Senin yengen de senin annenden nefret etsin, annene laf etsin bakalım.. Ay canım diyip kardeşinle yengenin kucağına mı atlayacaksın!!! Hadi git işine be.. Sen dert görmemşsin.. Asıl dert "SENSİN".. Bence sen git kendini düzelt de insanlığa bi faydan olsun ....
:46::46::46::46::46::46::46::46::16::16::16::16::21::21::21::21::42::42::42::42: helal olsun sana canım benim demek istediklerimi aynen yazmışsın:7::7:

ben en baştan anlatayım en iyisi...biz 10 aylık evliyiz(dik).eşim uzman erbaştı evlendiğimizde daha sonra belediyeye geçip memur olma umutlarıyla işi bırakıp geldi bu arada ben kaynanamlardayım.8 aydırda işsiz.bizim bitmek bilmeyen kavgalarımız sonucu herkes nasibini aldı kaynanam en başta olmak üzere nedendir bilmem nefret ediorum o kadından...kavgalarımıza dahi karışıp her halta burnunu sokmasından nefret ediorum halada öyle ya...en sonunda ben dayanamayıp gitmeyi becerdim defalarca gitmeye kalkışmaların ardından.1 aydır annemlerdeeyim aslında keyfimde yerimde özlemek dışında hiç bi sorun yok rahatım yani ben zaten öyle ev kadını olmayıda pek beceremedim sevmem zaten ev işini falan...

bende asker eşiyim asker eşi olmakta asker olmakta ayrı sorumluluk gerektirir.eşiniz ve siz bu sorumlulugun üstesinden gelememişsiniz ne yazıkki.şimdi desemki e be kardesım bu ülkede neyin garantisi varda işini bırakıyorsun lise mezunu bir adama bu devirde askerlikte bu devlet bu kadar para verirken deli olmak lazım..tabiki cok zor..eşim 2 haftadır suriye sınırında kızımla birbaşıma yasıyorum neden birşeylere katlanıyoruz ben istemezmiyim eşimle iftar açmayı onunla sahur yapmayı her akşamı onunla geçirmeyi..bi anlık bunalımla eşiniz istifa etmiş umarım kolay iş bulur ancak bu dönemde birazcık zorlanacaksınız tabiki evlilik öyle çocuk oyuncagı değilki işimi bırakayım yok hemen annemin evine döneyim, eşinizi seviyorsunuz madem onunla gögüs gereceksiniz hayata eğerki çalısmıyorsanız siz bir iş bulun çalısın derim ben eşinide ufaktan ufaktan özel sektörle başlasın öyle hazır lokma yok malesef allah kolaylık versin

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Yazilarinizda kendinizi ele veriyorsunuz zaten nasil bir kisilik
oldugunuzu.Hazir bir yapim var ne demek, ev isi sevmem, ev kadinligi bana gore degil diyerek.Siz lokma pis agzima dus diyen birazda arsiz bir gelinsiniz.Kayinvalideye hakaret ettim filan diyorsunuz.Evlilik size birkac beden buyuk gelmis.Kendinizdeki sorunlari once farkedin karsinizdakilerin yaptiklari gozunuze batmayacakdir.Kabahetlerinizi gorun kendinizi ona gore duzeltmeye calisin.Keser gibi hep kendi tarafiniza yontmayin..
Hem kayinvalide evinde dur, hem is yapma, haziri bekle birde ustune rezalet cikar-saygisizlik yap.. ne bekliyordun ki karsi tarafdan.Kulhanbeyimi sandin kendini:))Igneyi kendine cuvaldizi baskasina misali..Sarmisagi gelin yapmislar, kirkgun kokusunu cikarmamis:))Evlilik icin en hanimligi size gore degil, kendinizi bu konlarda yetistirin eger yine evlilik dusunuyorsaniz yada iliskinizi duzeltmek istiyorsaniz.[/QUO

haklısın sonuna kadar ama yinede neden şart konuluo buna tahammül edemiorum.beni gerçekten seven insan şart koyarmı:(

Beni gercekten seven ınsan sart kosarmı dıosunuz ama sız o adamı gercekten sevsenız boyle olmazsınız :ssz:

birde sevmiorum o kadını yani annesini sırtındada taşısa beni yinede sevmicem uyuz oluom ona

Bu yorumu okuduktan sonra sızın ıcın ıyı dıleklerım uctu bıranda çok uzuldum o adamada annesınede çok ayıp ettınız .
bizde sevgılımle cıddyız ben sevgılımn annesı hakkında boyle dusuncem ? benım ıcın ölürr ölür ama eger boyle bısey yapsam benım yuzume bakmaz annesını yerımm .
annesı sıze ne yapmıs olursa olsun arkasından boyle konusmanızı dogru bulmuorum ki kadın sizi doyuruo ona yapısan sızsınz

sadece paylaşmak istedim
Evli olsan da olmasan da okumalısın

İnternet üzerinden bana gönderilen bir yazı daha... Bu satırlar belki de boşanmak üzere olan birilerine mesaj verebilir. Tek bir çifti bile boşanmaktan vazgeçirebilse, ne mutlu, değil mi?

O akşam eve geldiğimde eşim sofrayı hazırlıyordu. Elini tuttum ve ‘sana söylemek istediğim bir şey var’ dedim. Masaya oturdu.
‘Ben boşanmak istiyorum’ dedim. Sözlerime karşılık vermedi, sadece sebebini sordu. Cevap veremedim, işte o zaman sinirlendi bağırdı. Bütün gece ağladı. Farkındaydım; merak ediyordu, onu tatmin edecek bir şey söyleyemeyecektim, âşık olmuştum, eşimi sevmiyordum artık.
Bu vicdan azabıyla bir evlilik sözleşmesi hazırladım, evi, arabayı ona verecektim. Sözleşmeyi yırtıp attı. Ve ağlamaya başladı.
10 yıldır hayatımı paylaştığım bu kadın bana yabancı olmuştu. Onun evliliğimize harcadığı zamana üzülüyordum, ama geri dönemezdim, çok âşıktım. Onun ağlaması benim hafiflememe sebep olmuştu. Bir süredir boşanma fikri bende saplantı haline gelmişti. Şimdi bu duyguyu daha güçlü hissediyordum.

BOŞANMAK İÇİN 1 AY MÜSAADE İSTEDİ

Bir sonraki akşam eve geç gelmiştim ve eşimi masada yazı yazarken gördüm. Çok uykum vardı ve akşam yemeğini yemeden yattım. Ertesi sabah bana şartlarını yazılı halde sundu. Benden sadece boşanmamızı ilan etmek için 1 ay müsaade istedi, bu sürede normal bir aile gibi davranacaktık. Sebebi ise oğlumuzun 1 ay sonra sınavları olmasıydı. Bir de benden, onu evlilik gecesinde kapıdan içeriye nasıl taşıdımsa, 1 ay boyunca her sabah onu yatak odasında kapıya kadar taşımamı istedi. Kafayı yediğini düşündüm, ama son günlerimizin iyi geçmesi açısından kabul ettim.
Eşimle boşanma konusunu açtığımdan beri fiziksel temasta bulunmamıştık. Bu sebeple ilk gün onu kucağıma alıp kapıya götürdüğümde tuhaf bir duygu yaşadım. Oğlumuz bizi alkışlamaya başladı. Bu onu çok sevindirmişti, ama bu da benim canımı acıtmıştı... Yatak odasından evin kapısına kadar onu 10 metre kadar taşıdım. Eşim gözlerini kapadı ve kulağıma ‘Oğlumuza boşanmadan bahsetme’ diye fısıldadı. Tamam, dedim, içime bir hüzün çöktü. Kapıya gelince onu yere bıraktım. O otobüs durağına yöneldi. Ben de ofise gittim.
2’inci gün bu oyunu oynamak daha kolay gelmişti. Eşim başını göğsüme yasladı. Birden eşime uzun süredir bakmadığımı hatırladım. Ve onun evlendiğim zamanki kadar genç olmadığını fark ettim. 4’üncü gün onu kucağıma aldığımda bir güven duygusu yaşadım. O bana hayatının 10 yılını hediye eden kadındı.
5’inci gün bu güven duygusu daha da büyümüştü.
Günler geçtikçe onu taşımak daha da kolaylaştı. Bir sabah onu ne giyeceğine karar veremez bir halde buldum. Her gün kıyafetlerinin biraz daha bol geldiğini söyledi. O zaman çok süzülmüş olduğunu gördüm. Demek ki onu her sabah biraz daha kolay taşıyabilmemin sebebi buydu. Bu gerçek yüzüme yumruk gibi çarptı. Farkında olmadan başını okşadım. Eşim oğlumuzu yanına çağırdı ve ona sıkı sıkı sarıldı; başımı çevirdim. Kararımdan vazgeçmek istemiyordum. Onu yine kucağıma aldım kapıya kadar taşıdım. Elini enseme koymuştu, ben de onu sıkı sıkı tutmuştum. Tıpkı evlendiğimiz günkü gibi.
Son gün, onu kucağımda taşıdığımda hayatımızdaki bazı duyguların ne kadar değiştiğini düşündüm. Sonra sevgilime gittim. Ona karımdan boşanamayacağımı söyledim.

EŞİMİ YATAKTA ÖLÜ BULDUM

Evliliğimizin renksiz kalması sevgi eksikliğinden değil, birbirimizin değerini unuttuğumuzdandı. Evlendiğimiz gün onu kapıdan içeri taşıdığımda, ömrümün sonuna kadar sadakat yemini etmiştim. Hemen çiçekçiye gidip eşime bir demet çiçek aldım, üzerindeki karta da ‘Seni hayatımın sonuna kadar her sabah taşıyacağım’ yazdım.
Eve vardığımda, elimde çiçeklerle yatak odasına daldım ve eşimi yatakta ölü buldum. Eşim aylardır kanserle savaşıyordu; bense sevgilimle ilgilenmekten bunu fark edememiştim. Fazla yaşamayacağını bildiği için, oğlumuzu korumaya çalışmıştı. En azından oğlumun gözünde iyi bir eş olarak kalmamı istemişti.

İlişkideki küçük şeylerdir önemli olan. Villalar, arabalar paralar hayatı kolaylaştırır ama asla mutluluğun temeli olamazlar.
İlişkine zaman ayır, ilişkinin güven ve huzur vermesi için çabala. Bu yazıyı paylaşırsan belki bir evlilik kurtarırsın. Çoğu evliliklerin yıkılmasının sebebi, insanların hedefe ulaşmaya az kala vazgeçmesindendir. - Bir okur

alıntıdır

burcuya umarım bı ders nıtelıgınde olur.....

Back
X