Doğuma Hazırlık kızlar kızıma ism lütfennnnn

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
cnm bnm favorilerim:
Asya=kıta
Afra=ayak değmemiş ak toprak
Yasmin/Jasmin=Yasemin
Kayra=yüksek tutulan birinden gelen iyilik
Armina=Yürekli
Dina=Dünya
Esila=Akşam
Elida=Ali verdi
Akasya=Yeşil yapraklı ağaççık
Çisem=Çiseleyen yağmur
Seredina=Bir yer
Viyole=Söğüt
Adlina=Adil
Mislina=Yedi uyurlardan biri
Melina=Bal
Janset=Çerkez prensesi
Asmin=Gök
Lavinya=Çiçek

umarım yardımcı olmuşumdur cnm (= kaydirigubbakcemile3
şimdiden allah nazardan saklasın allah analı babalı büyütsün minik prensesimizi

kayra güzel..bazı isimler hoş değil mesela mislina viyole falan

allah nasip ederse benımde bır kızım olacak gercekten cok zor düşündüklerimi söyleyeyim melek mina ,ayşe mina , minel , miray yada zeynep allah sağlıklı doğumlar nasip eder insallah

minel koyma cnm :) çünkü minel anlamsız bir sözcük..minelin anlamı arapçada -dan,den dir..orDAN evDEN şeklinde..minelin kuranda geçtiği yer:
Berâetun minallâhi ve resûlihî ilellezîne âhedtum MıNEL muşrikîn).
Türkçede anlamı: MüşriklerDEN(minel) ahd aldığınız kimselere Allah'tan ve O'nun resûlünden bir beraattir.

kızlar dikkat ederseniz isim kültürümüz zayıflıyor, sadece kulağa hoş gelen çocuğunuz doğduktan bir yıl sonra bıkacağınız saçma isimler koymayın ne olur. Armina Alya Malya Salya gibi isimler çok basit ve sadece bir moda rüzgarı....sadece bu çağın çocukları bu isimleri taşıyacak ve belkide ileride böyle basit bir ismi olduğu için utanacaklar.

Peygamber efendimiz çocuklarınıza güzel anlamlı isimler koyun diye emretmiş Kuranı Kerimi kesin kırpın kulağınıza hoş gelen kısımları Minel Aleyna Ledeyna lardan bahsediyorum kesinlikle önermemiş. Aleyna üzerinize demek....Minel bir ektir...Ledeyna da öyle bir şeydi. Peygamber efendimiz çiçek isimlerini önermiş...illa arapça isim olmak zorunda değil....

Ayrıca kadınlar kadını hatunlar hatunu Hz. Hatice ve Hz. Ayşe nin isimleri dururken neden cennette biten bir ot ismi olsun anlamadım. Ayşe isminin sade ve güzelliğine bakarmısınız.....

Şunu da hatırlıyorum ki Peygamber efendimiz zamanında bazı şahısların isimlerini değiştirmiş, örneğin kibir kaynağı olacak isimler...Berre ismini Zeynep ismine değiştirdiği gibi...Berre: tam bilmiyorum ama araştırın: çok üstün, en hayırlı en iyi demek....değiştirmiştir ki o isim o insana sonra kibir yapmasın....kimsenin ismi ile üstünlüğü olamaz çünkü üstünlük sadece takvadadır.

Benim önerilerim Meryem, Melek, Nergis, Ayşe, Elif

bencede illaki isim kurandan olsun diyenlere sasiyorum..kurandan isim koyduklarinda dogru birsey yaptiklarini saniyorlar..ne alakasi varsa.. gecenlerde kaynanamda dedi kurandan olsun bebeyin ismi diye...bende cevap olarak kuranda kötü anlamli isimlerde var ona kalirsa..güzel anlamli isim olsun yeter..ayrica moda diye sacma sapan isimler vermekde dogru gelmiyor bana....

işinize karışmak gibi olmasın, çok özür dileyerek söylüyorum...madem EMİNE koy adını..arminada neymiş, çatal bıçak markası gibi duruyor..Emine daha güzel..

zaten kararsızlığımız yüzünden ondan da vazgeçtik;
bizim kız doğduktan sonra bi 6 ay da isimsiz geçicek galiba
kaydirigubbakcemile3
sonradan benim de kulağıma hoş gelmedi zaten... eşarp markası :)

alkisalkisalkis

Yezdan: Allahın isimlerinden...

allahın isimlerini koymak uygun düşmez.onun isimleri sadece ona aittir.koyulursada önüne abd koymak gerekir abdülyezdan abdül kerim vs.gibi bunlarda bi kıza zaten uymaz.sadece bilgilendirmek istedim.benimde bi oğlum var kerem ismini çok istiyodum bu yüzden koyamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…