- 29 Eylül 2018
- 28
- 42
- 3
Bunlara iş temizlik yemek yapmıcaksın. Ben hamileyim ya da lohusayım diyip kenara çekileceksin. Sen kendi canının kıymetini bilmezsen kusura bakma ama kimse bilmez. Arkandan söylenirse söylensin herkesin yanında ''Anne ayağa bile kalkamıyorum mutfak orada oğullarını doyur'' diceksin. Karşı çıkıp söylendiğinde ''Eee anne buraya yeni doğum yapmış biri size hizmet etsin diye mi geliyorsunuz?'' gibi imalarda bulunacaksın. Tabi yumuşatıp, şakaya karışık ya da birini örnek vererek alttan alttan yapmak daha iyidir. Mesela yakın bir arkadaşını ya da onların akrabalarından birini örnek verecektin. ''Annecim ne iyi yaptınız her gün geliyorsunuz Begüm'ün kv'si de ona her gün gelip yemeğini temizliğini yapardı. Geçen görüştük dedim ki benim kv'de dört dörtlüktür bana yardımcı olmaya geliyor. Eee anne akşam yemeğinde ne yapacaksın? Oğlun kurufasulye seviyor biliyorsun yanına bide pilav ohh miss sen fasulyeyide çok güzel yaparsın'' gibi... Bugün burnundan getirir yarın getirir sonra emin ol o da alışacak.Allah bildigi gibi yapsin boyle insanlari kendi kizlarina oyle yapmiyorlar ama yapilinca da oetaligi ayaga kaldiriyorlar. Gorumcemin kocasi yada kaynanasi kasinin ustunde gozun var desin ortaligi yikar benim kv oyle de cazgirdir. Insan kendi kizini kollarken baskasinin cocugunu ezer mi ? Hamile kadindan is temizlik yemek bekliyorlar .
Sen kendini ezdirmeyip güçlü durursan kimse seni kullanamaz. Güçlü dur dediğim zırt pırt eşinle kavgalı gürültülü olmak değil. Tam tersi eşine iyi gideceksin kv'ne yerini bildireceksin. Kocan seni takmıyorsa annesini çok seviyorsa hala bekarlık psikolojisinden çıkamadıysa sende ona göre davranacaksın.
Değerli arkadaşım lütfen unutma sen kendine ne kadar değer verirsen herkesde sana o kadar değer verir. =)) İlk günden başlamış olaylara kavga ile yaklaşmışsınız balayınız burnunuzdan gelmiş, ancak ben her zaman söylerim. İlk tepki ve ilk davranış her zaman önemlidir. Maalesef ilk tepki ve ilk davranışta sınıfta kalmışsın. O gün bu nasıl iş sen annenle balayına git diyip bavulu eline verip kv ile eşini göndermeliydin.