kızlar komşu sorunu...

Kısık bir müzik aç oda da. Konuşma seslerinden daha iyi gelir belki ve seni yumuşatır.

Kulağına pamuk tıka, bir yerden sonra pamukla uğraşmak eziyet gelir seslere razi gelirsin :)

İkisinden biri sana uyabilir. .
Güzel fikir zaten 1 aydır alıştım kadının seslerine

Cidden söyleyebilecek misiniz? Onlar da ay sesimiz gidiyormuş deyip sessiz mi sevişecekler siz söyledikten sonra. Yapmayın allah aşkına. İnsanlar kendi evlerinde, yatak odalarında sevişiyor ne diyebilirsiniz ki?
Denebilir bence, söylenebilir de. Hatta söylenecek bayağı şey olabilir. Kimsenin kimseyi özellikle gece rahatsız etmeye hakkı yok. İster sevişme sesi olsun isterse TV, hiç fark etmez. Ama... Aması var işte, o da şu: saat 12'yi geçmiştir, uyumak için yatmışsındır ve üst kattan sesler gelmeye başlar. Yarım saat falan sürüp kesilirse, aynı şey o gece bir daha olmazsa insan geçiştirebilir. Evet, buna yapacak bişey yok. Ama 1 saatten fazla sürerse, gece seni uykundan zıplatacak kadar çok fazla ise ve sık sık tekrarlanıyorsa bu durumda bi uyarıyı hakediyorlar demektir. Günlük hayatını etkileyecek duruma gelirse bi müdahaleyi hak ederler. Bu derece rahatsız ediyorlarsa yatak odasında sevişmek olmuyor işte o, taşıyor çünkü, özel hayatlıktan çıkıyor ve başka bir insanı rahatsız ediyor. Onun evinde istediğini yapma hakkı varsa bu insanın da uyumaya, rahatsız edilmemeye hakkı var. "Aman biter şimdi" denecek bir durum olsa kimse bu kadar stres yapıp da buraya konu açmaz zaten. Ha benim mesela muhatap olmak isteyeceğim en son şey bile değildir ama beni mecbur bırakırlarsa olurum. Eve yalıtım yaptırmak, kulak tıkacı (bunu 2,5 yıldır kullanıyorum) veya odanı değiştirmek çözüm olabilir ama bunlarla da halledilmeyecek bir halde ise o zaman güzel bir uyarıyı hakederler. Burada böyle çok konu açılıyor, bazıları diyor ki "ya insanlar evinde sevişiyor, dinleme milleti" ya da "insanların yatak odasına karışmayın" falan gibi yorumlar yapıyorlar. E bi yatak odası kalmamış ki komşun olduğu gibi duyuyor... Belli bir seviyeye kadar tolare edilebilir yani evet işte binanın duvarları ince vs şeklinde ama demek ki tolare edilme seviyesini aşmış ki bu insan rahatsız. Ama dediğim gibi, kimse bununla muhatap olmak istemez. Ben pek lafımı esirgeyen biri değilimdir ama başıma gelse herhalde önce bir kağıtla uyarı yazardım sonra kendim muhatap olurdum mecburen ve bir orta yol bulurduk.

Benim düşüncem ki yine de iyimser düşünüyorum, o insanlar seslerinin çok gittiğinin farkında değillerdir. Çok mecbur kalınırsa kibar bir uyarı ile bunun farkına varmaları sağlanabilir.

Son düzenleme:
Denebilir bence, söylenebilir de. Hatta söylenecek bayağı şey olabilir. Kimsenin kimseyi özellikle gece rahatsız etmeye hakkı yok. İster sevişme sesi olsun isterse TV, hiç fark etmez. Ama... Aması var işte, o da şu: saat 12'yi geçmiştir, uyumak için yatmışsındır ve üst kattan sesler gelmeye başlar. Yarım saat falan sürüp kesilirse, aynı şey o gece bir daha olmazsa insan geçiştirebilir. Evet, buna yapacak bişey yok. Ama 1 saatten fazla sürerse, gece seni uykundan zıplatacak kadar çok fazla ise ve sık sık tekrarlanıyorsa bu durumda bi uyarıyı hakediyorlar demektir. Bu derece rahatsız ediyorlarsa yatak odasında sevişmek olmuyor işte o, taşıyor çünkü, özel hayatlıktan çıkıyor ve başka bir insanı rahatsız ediyor. Onun evinde istediğini yapma hakkı varsa bu insanın da uyumaya, rahatsız edilmemeye hakkı var. "Aman biter şimdi" denecek bir durum olsa kimse bu kadar stres yapıp da buraya konu açmaz zaten. Ha benim mesela muhatap olmak isteyeceğim en son şey bile değildir ama beni mecbur bırakırlarsa olurum. Eve yalıtım yaptırmak, kulak tıkacı (bunu 2,5 yıldır kullanıyorum) veya odanı değiştirmek çözüm olabilir ama bunlarla da halledilmeyecek bir halde ise o zaman güzel bir uyarıyı hakederler. Burada böyle çok konu açılıyor, bazıları diyor ki "ya insanlar evinde sevişiyor, dinleme milleti" ya da "insanların yatak odasına karışmayın" falan gibi yorumlar yapıyorlar. E bi yatak odası kalmamış ki komşun olduğu gibi duyuyor... Belli bir seviyeye kadar tolare edilebilir yani evet işte binanın duvarları ince vs şeklinde ama demek ki tolare edilme seviyesini aşmış ki bu insan rahatsız. Ama dediğim gibi, kimse bununla muhatap olmak istemez. Ben pek lafımı esirgeyen biri değilimdir ama başıma gelse herhalde önce bir kağıtla uyarı yazardım sonra kendim muhatap olurdum mecburen ve bir orta yol bulurduk.
Ya ben bide niye dinliyorum ilin yatak odasını cokta meraklı emdegilim dinleyen olsam buraya konu açıp niye önlem alıştım dediklrrinize katılıyorum

Ya ben bide niye dinliyorum ilin yatak odasını cokta meraklı emdegilim dinleyen olsam buraya konu açıp niye önlem alıştım dediklrrinize katılıyorum
Rahatsız olmamış olsanız burada bunun için vakit bile ayırmazdınız. Dediğim gibi, belli bi seviyeye kadar anlayış gösterilebilir ama bunun ötesinde artık ciddi manada çözüm aranır. Yalıtım, başka odaya taşınmak, komşuyu uyarmak ya da taşınmak... Ki medeniyetin olduğu bir çağda komşu sesi yüzünden taşınmak en acısı.

Rahatsız olmamış olsanız burada bunun için vakit bile ayırmazdınız. Dediğim gibi, belli bi seviyeye kadar anlayış gösterilebilir ama bunun ötesinde artık ciddi manada çözüm aranır. Yalıtım, başka odaya taşınmak, komşuyu uyarmak ya da taşınmak... Ki medeniyetin olduğu bir çağda komşu sesi yüzünden taşınmak en acısı.
Aynen hele bide yatak odası giden geçti soylersin ama yatak odasını soyluyemoyorsun

Denebilir bence, söylenebilir de. Hatta söylenecek bayağı şey olabilir. Kimsenin kimseyi özellikle gece rahatsız etmeye hakkı yok. İster sevişme sesi olsun isterse TV, hiç fark etmez. Ama... Aması var işte, o da şu: saat 12'yi geçmiştir, uyumak için yatmışsındır ve üst kattan sesler gelmeye başlar. Yarım saat falan sürüp kesilirse, aynı şey o gece bir daha olmazsa insan geçiştirebilir. Evet, buna yapacak bişey yok. Ama 1 saatten fazla sürerse, gece seni uykundan zıplatacak kadar çok fazla ise ve sık sık tekrarlanıyorsa bu durumda bi uyarıyı hakediyorlar demektir. Günlük hayatını etkileyecek duruma gelirse bi müdahaleyi hak ederler. Bu derece rahatsız ediyorlarsa yatak odasında sevişmek olmuyor işte o, taşıyor çünkü, özel hayatlıktan çıkıyor ve başka bir insanı rahatsız ediyor. Onun evinde istediğini yapma hakkı varsa bu insanın da uyumaya, rahatsız edilmemeye hakkı var. "Aman biter şimdi" denecek bir durum olsa kimse bu kadar stres yapıp da buraya konu açmaz zaten. Ha benim mesela muhatap olmak isteyeceğim en son şey bile değildir ama beni mecbur bırakırlarsa olurum. Eve yalıtım yaptırmak, kulak tıkacı (bunu 2,5 yıldır kullanıyorum) veya odanı değiştirmek çözüm olabilir ama bunlarla da halledilmeyecek bir halde ise o zaman güzel bir uyarıyı hakederler. Burada böyle çok konu açılıyor, bazıları diyor ki "ya insanlar evinde sevişiyor, dinleme milleti" ya da "insanların yatak odasına karışmayın" falan gibi yorumlar yapıyorlar. E bi yatak odası kalmamış ki komşun olduğu gibi duyuyor... Belli bir seviyeye kadar tolare edilebilir yani evet işte binanın duvarları ince vs şeklinde ama demek ki tolare edilme seviyesini aşmış ki bu insan rahatsız. Ama dediğim gibi, kimse bununla muhatap olmak istemez. Ben pek lafımı esirgeyen biri değilimdir ama başıma gelse herhalde önce bir kağıtla uyarı yazardım sonra kendim muhatap olurdum mecburen ve bir orta yol bulurduk.

Sevişmek insanın kendini kontrol edebileceği bir eylem değildir. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler ya her çiftin de bir sevişme stili vardır. Kimi çıt çıkarmaz, kimi ortalığı birbirine katar. Amma ve lakin ses sistemiyle yayın yapmıyorlarsa hiç bir sevişme sesi ses yalıtımını aşamaz. Yani çözüm olmazsa diye bir şey yok, çözüm olur. Milleti uyarmaktansa çözüm yollarını uygulamak her zaman daha mantıklıdır.

Ben de ters ve lafını esirgemeyen bir insanım. Bir komşu kalkıp sevişme sesiniz geliyor dese yerin dibine sokarım onu muhtemelen. O yüzden karşınızda nasıl bir insan olduğunu bilmeden uyarma işlerine girişmemek lazım.

Sevişmek insanın kendini kontrol edebileceği bir eylem değildir. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler ya her çiftin de bir sevişme stili vardır. Kimi çıt çıkarmaz, kimi ortalığı birbirine katar. Amma ve lakin ses sistemiyle yayın yapmıyorlarsa hiç bir sevişme sesi ses yalıtımını aşamaz. Yani çözüm olmazsa diye bir şey yok, çözüm olur. Milleti uyarmaktansa çözüm yollarını uygulamak her zaman daha mantıklıdır.

Ben de ters ve lafını esirgemeyen bir insanım. Bir komşu kalkıp sevişme sesiniz geliyor dese yerin dibine sokarım onu muhtemelen. O yüzden karşınızda nasıl bir insan olduğunu bilmeden uyarma işlerine girişmemek lazım.
Tolare edilebilecek bir seviyeden bahsettim zaten, bu seviyeyi aşmadığı sürece kimse üst komşusunun sesini dert etmez. İnsanlar çıt çıkarmadan yapsınlar demiyorum ama ciddi ciddi gecenin bir yarısı milletin uykusunu bölecek, onları korkutacak, ciddi anlamda rahatsız edecek bir ses bu seviyeyi aşar. Muhatap olmak yapılacak en son şey. Muhataplığa gidene kadar kapısına kimliği belirsiz kağıt bırakmak da sondan bir önceki şey. Konu sahibinin anlattığı olayda yüzde yüz ihtimalle insanlar seslerinin gittiğinin farkında değiller ya da çok ses olup olmadığının. Biri benim kapıma kibar bir üslupla yazılmış uyarı kağıdı bıraksa, geceleri çok gürültü yaptığımı ve artık bu yüzden komşuların gece uykularının olumsuz etkilendiği ifade edilse kendimi çok kötü hissederim, benim özelimi bütün millet duyuyormuş demek ki derim. Ufacık bir ses için kapıma geleni ben de dövmekten beter ederim ama aklı yerinde bir komşu uyarma seviyesine geldiyse bi durup düşünmekte fayda var. Ha ne olursa olsun hatasını kabul etmeyen, her şeyi yanlış anlayan, çok kavgacı bir insan da olabilir karşımızdaki. İşte böyle şeyler için muhatap olmadan önce bir not yazmak mantıklı olur. Kapısına not bırakılan kişi de "karşıma çıkmaya yüzü yok not bırakmış" diyorsa zaten sorunları olduğunu düşünürüm. Beni uyarı yapmaya mecbur edip de üstüne beni yerin dibine sokmaya kalkarsa ben de onu yerin dibine sokmaya kalkarım, kavga olur yani.

Üslup çok önemli, atıyorum ben sana bunu öyle bir söylerim ki sesin çıkmasa bile kendini sorgularsın, ya da öyle bir söylerim ki üstüme atlayıp boğmak istersin. Söyelenecekse söyleniş tarzı çok önemli.

Back
X