Denebilir bence, söylenebilir de. Hatta söylenecek bayağı şey olabilir. Kimsenin kimseyi özellikle gece rahatsız etmeye hakkı yok. İster sevişme sesi olsun isterse TV, hiç fark etmez. Ama... Aması var işte, o da şu: saat 12'yi geçmiştir, uyumak için yatmışsındır ve üst kattan sesler gelmeye başlar. Yarım saat falan sürüp kesilirse, aynı şey o gece bir daha olmazsa insan geçiştirebilir. Evet, buna yapacak bişey yok. Ama 1 saatten fazla sürerse, gece seni uykundan zıplatacak kadar çok fazla ise ve sık sık tekrarlanıyorsa bu durumda bi uyarıyı hakediyorlar demektir. Günlük hayatını etkileyecek duruma gelirse bi müdahaleyi hak ederler. Bu derece rahatsız ediyorlarsa yatak odasında sevişmek olmuyor işte o, taşıyor çünkü, özel hayatlıktan çıkıyor ve başka bir insanı rahatsız ediyor. Onun evinde istediğini yapma hakkı varsa bu insanın da uyumaya, rahatsız edilmemeye hakkı var. "Aman biter şimdi" denecek bir durum olsa kimse bu kadar stres yapıp da buraya konu açmaz zaten. Ha benim mesela muhatap olmak isteyeceğim en son şey bile değildir ama beni mecbur bırakırlarsa olurum. Eve yalıtım yaptırmak, kulak tıkacı (bunu 2,5 yıldır kullanıyorum) veya odanı değiştirmek çözüm olabilir ama bunlarla da halledilmeyecek bir halde ise o zaman güzel bir uyarıyı hakederler. Burada böyle çok konu açılıyor, bazıları diyor ki "ya insanlar evinde sevişiyor, dinleme milleti" ya da "insanların yatak odasına karışmayın" falan gibi yorumlar yapıyorlar. E bi yatak odası kalmamış ki komşun olduğu gibi duyuyor... Belli bir seviyeye kadar tolare edilebilir yani evet işte binanın duvarları ince vs şeklinde ama demek ki tolare edilme seviyesini aşmış ki bu insan rahatsız. Ama dediğim gibi, kimse bununla muhatap olmak istemez. Ben pek lafımı esirgeyen biri değilimdir ama başıma gelse herhalde önce bir kağıtla uyarı yazardım sonra kendim muhatap olurdum mecburen ve bir orta yol bulurduk.