- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi nisankralicesi
Tolare edilebilecek bir seviyeden bahsettim zaten, bu seviyeyi aşmadığı sürece kimse üst komşusunun sesini dert etmez. İnsanlar çıt çıkarmadan yapsınlar demiyorum ama ciddi ciddi gecenin bir yarısı milletin uykusunu bölecek, onları korkutacak, ciddi anlamda rahatsız edecek bir ses bu seviyeyi aşar. Muhatap olmak yapılacak en son şey. Muhataplığa gidene kadar kapısına kimliği belirsiz kağıt bırakmak da sondan bir önceki şey. Konu sahibinin anlattığı olayda yüzde yüz ihtimalle insanlar seslerinin gittiğinin farkında değiller ya da çok ses olup olmadığının. Biri benim kapıma kibar bir üslupla yazılmış uyarı kağıdı bıraksa, geceleri çok gürültü yaptığımı ve artık bu yüzden komşuların gece uykularının olumsuz etkilendiği ifade edilse kendimi çok kötü hissederim, benim özelimi bütün millet duyuyormuş demek ki derim. Ufacık bir ses için kapıma geleni ben de dövmekten beter ederim ama aklı yerinde bir komşu uyarma seviyesine geldiyse bi durup düşünmekte fayda var. Ha ne olursa olsun hatasını kabul etmeyen, her şeyi yanlış anlayan, çok kavgacı bir insan da olabilir karşımızdaki. İşte böyle şeyler için muhatap olmadan önce bir not yazmak mantıklı olur. Kapısına not bırakılan kişi de "karşıma çıkmaya yüzü yok not bırakmış" diyorsa zaten sorunları olduğunu düşünürüm. Beni uyarı yapmaya mecbur edip de üstüne beni yerin dibine sokmaya kalkarsa ben de onu yerin dibine sokmaya kalkarım, kavga olur yani.
İşte ben de diyorum ki işi oraya vardırmadan yatak odasının sadece tavanına yalıtım yaparsınız olur biter. Ses geldi gitti endişesi olmaz. Yalıtım malzemeleri stüdyolarda kullanılıyor, o kadar gürültülü provaların sesi dışarı sızmıyorsa sevişme sesi de sızmaz.
Ben önlemimi eve taşınmadan aldım mesela. Yatak odam altımdaki ve üstümdeki dairenin oturma odası olarak kullandığı oda. Mobilyam sığmamasına rağmen o odayı tercih ettim ki rahat edeyim. Ne benim sesim gitsin başkasına ne başkasınınki bana gelsin. Üst komşum da bütün evine ses ve ısı yalıtımı yaptırmış. Biz rahatız üç kat. Diğerleri sürekli seslerden şikayetçi.
Bu her türlü ses olabilir, müzik, tv, tartışma, sevişme. Rahatsızsan önlem alacaksın bu kadar basit.