kızlar komşu sorunu...

Tolare edilebilecek bir seviyeden bahsettim zaten, bu seviyeyi aşmadığı sürece kimse üst komşusunun sesini dert etmez. İnsanlar çıt çıkarmadan yapsınlar demiyorum ama ciddi ciddi gecenin bir yarısı milletin uykusunu bölecek, onları korkutacak, ciddi anlamda rahatsız edecek bir ses bu seviyeyi aşar. Muhatap olmak yapılacak en son şey. Muhataplığa gidene kadar kapısına kimliği belirsiz kağıt bırakmak da sondan bir önceki şey. Konu sahibinin anlattığı olayda yüzde yüz ihtimalle insanlar seslerinin gittiğinin farkında değiller ya da çok ses olup olmadığının. Biri benim kapıma kibar bir üslupla yazılmış uyarı kağıdı bıraksa, geceleri çok gürültü yaptığımı ve artık bu yüzden komşuların gece uykularının olumsuz etkilendiği ifade edilse kendimi çok kötü hissederim, benim özelimi bütün millet duyuyormuş demek ki derim. Ufacık bir ses için kapıma geleni ben de dövmekten beter ederim ama aklı yerinde bir komşu uyarma seviyesine geldiyse bi durup düşünmekte fayda var. Ha ne olursa olsun hatasını kabul etmeyen, her şeyi yanlış anlayan, çok kavgacı bir insan da olabilir karşımızdaki. İşte böyle şeyler için muhatap olmadan önce bir not yazmak mantıklı olur. Kapısına not bırakılan kişi de "karşıma çıkmaya yüzü yok not bırakmış" diyorsa zaten sorunları olduğunu düşünürüm. Beni uyarı yapmaya mecbur edip de üstüne beni yerin dibine sokmaya kalkarsa ben de onu yerin dibine sokmaya kalkarım, kavga olur yani.

İşte ben de diyorum ki işi oraya vardırmadan yatak odasının sadece tavanına yalıtım yaparsınız olur biter. Ses geldi gitti endişesi olmaz. Yalıtım malzemeleri stüdyolarda kullanılıyor, o kadar gürültülü provaların sesi dışarı sızmıyorsa sevişme sesi de sızmaz.

Ben önlemimi eve taşınmadan aldım mesela. Yatak odam altımdaki ve üstümdeki dairenin oturma odası olarak kullandığı oda. Mobilyam sığmamasına rağmen o odayı tercih ettim ki rahat edeyim. Ne benim sesim gitsin başkasına ne başkasınınki bana gelsin. Üst komşum da bütün evine ses ve ısı yalıtımı yaptırmış. Biz rahatız üç kat. Diğerleri sürekli seslerden şikayetçi.

Bu her türlü ses olabilir, müzik, tv, tartışma, sevişme. Rahatsızsan önlem alacaksın bu kadar basit.

Madem tanışmışsınız, bu kadar da rahatsızsınız ki haklısınız, ayaküstü sohbet ederken söyleyin, ne olacak? Taşınmanızdan, evden, apartmandan laf açın, sonra da duvarlar çok ince sesimiz size geliyordur mutlaka falan diyin, biraz da imalı imalı bakın, oldu bitti:halay:

İşte ben de diyorum ki işi oraya vardırmadan yatak odasının sadece tavanına yalıtım yaparsınız olur biter. Ses geldi gitti endişesi olmaz. Yalıtım malzemeleri stüdyolarda kullanılıyor, o kadar gürültülü provaların sesi dışarı sızmıyorsa sevişme sesi de sızmaz.

Ben önlemimi eve taşınmadan aldım mesela. Yatak odam altımdaki ve üstümdeki dairenin oturma odası olarak kullandığı oda. Mobilyam sığmamasına rağmen o odayı tercih ettim ki rahat edeyim. Ne benim sesim gitsin başkasına ne başkasınınki bana gelsin. Üst komşum da bütün evine ses ve ısı yalıtımı yaptırmış. Biz rahatız üç kat. Diğerleri sürekli seslerden şikayetçi.

Bu her türlü ses olabilir, müzik, tv, tartışma, sevişme. Rahatsızsan önlem alacaksın bu kadar basit.
Zaten ben de bunu savunmuşum, "Eve yalıtım yaptırmak, kulak tıkacı (bunu 2,5 yıldır kullanıyorum) veya odanı değiştirmek çözüm olabilir ama bunlarla da halledilmeyecek bir halde ise o zaman güzel bir uyarıyı hakederler." Sen "ne denebilir ki" falan deyince öyle söyledim. Yalıtımla falan da halledilmiyorsa yani yalıtıma rağmen ses alttakini rahatsız edecek derecedeyse zaten onu yapanda bi problem vardır, bayağı bir gürültü oluyor anlamına gelir bu. Ama kimse muhatap olmak istemez.

Şöyle de bi problem var, yalıtım yoksa TV sesi, sevişme sesi, bilmem ne sesi bi şekilde kısılabilecek, yok edilebilecek sesler. Komşunla orta yolu bulursun diyelim ki. Peki ağlayan bebek sesi olsa? O zaman herkes yandı. Bebeğin sesini kıs da denmeyeceğine göre, o zaman tek yol yalıtım. Bana da lazım ama neyse... Bayılırım izolasyona.

3 ayda ne hazi bazi kadinlarda abartiyor. benim komsumda öyle yalandan yere bas bas bagriyor. cocugu olduda sesi kesildi allahtan

Yalandan bağırıyor öyle mi yani zevk almıyor da öylesine bağırıyor, nereden anladınız:KK70::KK70::KK70::KK70:

Uzman olmuşsunuz :KK70::confused::rolleyes:

Zaten ben de bunu savunmuşum, "Eve yalıtım yaptırmak, kulak tıkacı (bunu 2,5 yıldır kullanıyorum) veya odanı değiştirmek çözüm olabilir ama bunlarla da halledilmeyecek bir halde ise o zaman güzel bir uyarıyı hakederler." Sen "ne denebilir ki" falan deyince öyle söyledim. Yalıtımla falan da halledilmiyorsa yani yalıtıma rağmen ses alttakini rahatsız edecek derecedeyse zaten onu yapanda bi problem vardır, bayağı bir gürültü oluyor anlamına gelir bu. Ama kimse muhatap olmak istemez.

Şöyle de bi problem var, yalıtım yoksa TV sesi, sevişme sesi, bilmem ne sesi bi şekilde kısılabilecek, yok edilebilecek sesler. Komşunla orta yolu bulursun diyelim ki. Peki ağlayan bebek sesi olsa? O zaman herkes yandı. Bebeğin sesini kıs da denmeyeceğine göre, o zaman tek yol yalıtım. Bana da lazım ama neyse... Bayılırım izolasyona.

Yalıtımla çözülmeyecek ses sorunu yok inan bana. İstese konu sahibi kendi bile yapar ki ben başka bir eve taşınırsak düşünüyorum. Görüntü de çok güzel oluyor bence yalıtım süngeri kullanıp olduğu gibi bırakınca. Hem dekor hem yalıtım işte mis gibi. Onu bunu uyarmakla uğraşmaya gerek yok.

Burda komşunun tuvalette çıkardığı sesle ilgili konu açan vardı. O yüzden çok aşırı gürültü olduğunu düşünmüyorum açıkçası böyle durumlarda.

Yalıtımla çözülmeyecek ses sorunu yok inan bana. İstese konu sahibi kendi bile yapar ki ben başka bir eve taşınırsak düşünüyorum. Görüntü de çok güzel oluyor bence yalıtım süngeri kullanıp olduğu gibi bırakınca. Hem dekor hem yalıtım işte mis gibi. Onu bunu uyarmakla uğraşmaya gerek yok.

Burda komşunun tuvalette çıkardığı sesle ilgili konu açan vardı. O yüzden çok aşırı gürültü olduğunu düşünmüyorum açıkçası böyle durumlarda.
Mantıklı, benim şu an ailemle oturduğum evde bi sıkıntı yok ama yarın öbür gün ben ayrı eve çıkarsam yatak odama yapabilirim.

kızlar 6 yıldır evliyim yeni eve taşındık daha 1 ay oldu üst komşumun yatak odasında konuştuğu bizim odada duyuluyor sesler rahatsız edici düzeye geldi yatak sesinden uyuyamaz olduk . eşimin uykusu ağır olduğunda uyuyor ama ben yatamıyorum. ne yapabilirim ?lütfen yardımcı olun..
Ben olsam gidip konusurdum karşımdaki de biraz anlayış gösterirdi herhalde olmadi tasin hiç oda değiştirmekle uğraşma yine aynı sorun olur emin ol ...

3 ayda ne hazi bazi kadinlarda abartiyor. benim komsumda öyle yalandan yere bas bas bagriyor. cocugu olduda sesi kesildi allahtan

Yalandan bağırıyor öyle mi yani zevk almıyor da öylesine bağırıyor, nereden anladınız:KK70::KK70::KK70::KK70:

Uzman olmuşsunuz :KK70::confused::rolleyes:
bende zevk aliyorum ama s..... beni diye bas bas bagirmiyorum. böyle terbiyesizlik mi olur. herkes zevk aliyor ama bas bas bagirmanin bir anlami yok. normal sesle inlesen bile duyulmaz bu resmen bagiriyor

Açıkcası en tahammül edemeyeceğim şeylerden biri bu,yeni taşınmışsınız oyüzden evi taşıyın diyemiyorum ama arkadaşların dediği gibi yalıtım en iyisi ve seslerin geldiğini dolaylı yoldan söylemek.benim üst komşum geceleri temizlik yapardı süpürge çamaşır silme vs sürekli bi takır tukur gürültü,kaç kez söyledim hepsinde özür diler ama devam ederdi artık söylemekten utanır hale geldim ve 2 yıl sabrettikten sonra taşındım

bende zevk aliyorum ama s..... beni diye bas bas bagirmiyorum. böyle terbiyesizlik mi olur. herkes zevk aliyor ama bas bas bagirmanin bir anlami yok. normal sesle inlesen bile duyulmaz bu resmen bagiriyor
yuhh yaa.
coluk cocuk da duyar ya :KK43:
cok kotu. :olamaz:

Ben daha neler duydum neler :/ cocugum kucukte Allahtan büyük çocuğun duysa aciklayamam da

Açıkcası en tahammül edemeyeceğim şeylerden biri bu,yeni taşınmışsınız oyüzden evi taşıyın diyemiyorum ama arkadaşların dediği gibi yalıtım en iyisi ve seslerin geldiğini dolaylı yoldan söylemek.benim üst komşum geceleri temizlik yapardı süpürge çamaşır silme vs sürekli bi takır tukur gürültü,kaç kez söyledim hepsinde özür diler ama devam ederdi artık söylemekten utanır hale geldim ve 2 yıl sabrettikten sonra taşındım
Aynen Canim ses yalıtımı en iyisi yoksa durulmuyor :/

kızlar 6 yıldır evliyim yeni eve taşındık daha 1 ay oldu üst komşumun yatak odasında konuştuğu bizim odada duyuluyor sesler rahatsız edici düzeye geldi yatak sesinden uyuyamaz olduk . eşimin uykusu ağır olduğunda uyuyor ama ben yatamıyorum. ne yapabilirim ?lütfen yardımcı olun..
Ben komsumun gurutlusunu cektigimi anlatsam sukur edersin haline hele kis aylarinda kucuk cocuklari var sanirsin evin ortasina dusecekler oyle ses cikiyrdu balkonum onlarn attigi pislikler o hakka giriyor ALLAH cc havale ettm camasirm varkn hali cirpiyo seslenince iceri kaciyor en son hastaykn cikip uyadim ses ten hastaym dedim islem yaptirmk istemiyorm dedim bi daha olursa skayt et dedi braz suan durgunlar oda cocuklar bahcede takiliyr ondan inanilmaz ses gurultu kim olsa kan cikartirdi gercektn insanin tam sinir damarina degick ses cikariyolr ne kdr yazsam azdr hicbr yerde byle gurultu yktur evleri satilsn die dua ediorm

Evi satın almissiniz zaten. Yalıtım yaptırın. Ben üst manyak yüzünden ses yalıtımı arastirmistim daha 2 ay önce tavana yaptırmak için maliyet m2 si 250 tl. Avcılar'da bir firma adını hatırlamıyorum.

Hele size üstten değil yandan geliyor. O duvara dolabı dayayabilirsen ses daha da azalır. Pinterest ten decoratif ses yalıtımı çözümlerine bakabilirsin.

http://www.hepsiburada.com/ses-yalitim-malzemeleri-c-60005250
Mesela şu an benim odam 6 metrekare, 50 cm'lik malzemeden 12 tane almam lazım tavanımı kaplamam için. Yapıştırma malzemesiyle beraber taş çatlasa 150 lira maliyeti var, 150 bile değil. 122 falan.

Ben onların hepsini araştırdım. O sünger ses yalıtımı değil. Akustik malzeme. Ses gelmeye devam ediyor ama daha akustik şekilde herhalde ;)

Gerci deneyen varsa söylesin. Ben denemedim araştırdım. Tavana yapılacak (sünger değil) ses yalitimi bile duvarlara yapılmadığı için ses önemli ölçüde azaltma bile yine de tam engel olamıyor.

Bu arada bu sorun bütün yeni evlerde var maalesef. Esas ses yalitiminin tavana degil yere yapilmasi gerekiyor aslinda. Müthiş beton üzerine direk parkeyi yapıyor genelde.

Back
X