Arkadaşınız ne kadar da bencilmiş.Kendi çocuğunun gönlü olsun keyfi olsun diye sizi riske atmış resmen.Ben oğlumun doğum gününe evden 1 yıldır çıkmayan annemi bile çağırmadım geleyim dese istemezdim.Kaldı ki biz de hep evdeyiz.Çok haklısınız ben zaten 2 aydır evden çıkmıyorum kız kardeşim doğum yapmıştı annemle kız kardeşimde kalıyordum. Ben evimi özledim 1 hafta önce geldim yine dışarı çıkmadım. Bugün de gitmek istemedim çok ısrar edince gittim. Bana deseydi bir aile var onlar da gelecek diye gitmezdim. Hatta bugün karantinadan çıktıklarını da söylemesini beklerdim. Ve pazartrsi annem de eve dönecek söyleyemiyorum bile. Napcam bilmiyprum ben de. Uykum var ama düşünmekten uyuyamıyorum.
Bulaş riski yok.Bugün bir akadaşımızın kızının doğum günüydü illa gelin dedi hiç gidesim yoktu ama çok ısrar etti kıramadık gittik gittiğimizde bir baktım bir aile var hepsi corona olmuş karı koca 2 çocuk 1 bebek ve bugün bitmiş karantinaları.Bulaşma riski var mı? Çok korkuyorum. Astımım var zaten zar zor nefes alıyorum ayrıca ailem şuan burada değil ama pazartesi gelecek. Söyleyemiyorum da. 2 ay evden çıkmadım market dışında. Bir çıktım bin pişman oldum. Anneme falan da bulaşırsa diye aklım çıktı. Bu saat oldu yatamadım. Bilenler lütfen yazsın.
Ya neden çağırırlar ev sahibi deKarantinaları bitmiş test yapılmamış sanırım hepsi iyiydi ama büyük kızları bana yakın oturdu ve 1 kere öksürdü yaklaşık 3 saat durduk
Ben de zaten gitmek istemedim ama arkadaş ısrar etti bir de biz kimse yok sanıyorduk bilsem kendimi riske atmazdımKırılan kırılsın. Bu dönemde doğum gününe katılıp hem de astım hastasıyken kendinizi riske atmaya değer mi?
Aynen gelmemeleri lazım çağırırlarsa bile. 14 gün kalmışlar sanırımEvet bulasma riski var abim 13.gununde yengeme bulastirdi.karantina biter bitmez niye gelmisler ki 10 sanki cok onemli bisey dogumgunu
Evet arkadaşımın bir kere çağırmadan önce söylemesi lazımdı. Kimsenin kimseyi riske atmaya hakkı yok. Kendisi daha önce corona oldukları belli değilken evlerine gitmiş. Coronalarmış o zaman.Onlar corona çıkınca kendi de test yaptırmış negatif çıkmış. Birşey olmaz diyor. Ama karantina biter bitmez insan içine karışmak mı gerekiyor. Sinirimden uyuyamadım panik oldum. Karantina bitince test de yapılmamış negatife dönmüşler mi belli değil. Kız öksürüp duruyordu. Malum kış kapalı ortam. Siz sağlıkçı mısınız? Bulaş riski olmadığına emin misiniz yanşBulaş riski yok.
Ama hastalık çok yeni her gün virüsün bir Baska yönü kesfediliyor o yuzden dikkat etmek lazım.
Arkadasınız da salağın tekiymiş bu arada.
Evet aynen haklısınız çok kızdım gerçekten. Kendini kızını annesini düşünmüyor ama başkasını riske atmadan önce söylemesi gerekirdi. Bana birşey olursa zor atlatırım Allah korusun anneme bulaştırırsam birşey olursa vicdan azabı çekerim. Ama insanlar maalesef korkunu anlamıyorYa neden çağırırlar ev sahibi deyazık günah değer mi ya can bu can. Kapalı alan olduğu için riskli bence, açık hava olsa neyse
Evet inanın size sonuna kadar katılıyorum. İnşallah olmam.Arkadaşınız ne kadar da bencilmiş.Kendi çocuğunun gönlü olsun keyfi olsun diye sizi riske atmış resmen.Ben oğlumun doğum gününe evden 1 yıldır çıkmayan annemi bile çağırmadım geleyim dese istemezdim.Kaldı ki biz de hep evdeyiz.
Gayet de bulaş riski olabileceğini biliyor arkadaşınız ama olsun önce onu çocuğunun keyfisi.Yazık valla.
Karantinası yeni bitenlere gelince onların kafa da amaaaannn biz olduktan sonra gerisi möhim değil kafası.
Bu olay size ders olsun sakın bi daha hatır gönül için kendinizi ve ailenizi riske atmayın.Şu şartlarda toplu doğum günü kutlamak nedir ya...
İnşallah hastalanmazsınız.
İlk 3 gün derken orasını anlamadım. Ama umarım bulaşmamıştır10 gün karantinadan sonra test yapmıyor devlet hastaneleri. Özelde yapmaları gerekiyor. Ayrıca ilk 3 gün bulaş riski fazla oluyor korkmanıza gerek yok. Bir sağlık ocağını arayıp sorabilirdiniz. Geçirmiş biri olarak sürecide bilen biriyim. Korkmayın. 10 gün sonra ben çıktım görüşmede yaptım vs kimseyede bulaşmadı. Çok şükür.eşim 10 gün sonra işe gitti düşünün kimseye geçmedi. Geçirseydik biz geçirirdik
Hayır tabii ki söylicem ama doğum gününde coronalı aile olduğunu değil. Kötü olduğumu söyledim grip gibi değil dedim corona bulaşmış olabilir dedim. İşin aksi dün sabah boğaızm ağrıyordu soğuk içtiğim için bugün daha da kötü oldu. Boğaz reflüm var gerçi sanırım hemen belirti vermez virüs kapmış olsamannenize söylemelisiniz. Tepkileri ne olursa olsun. Gitmemeliydiniz. Kendinizi riske attınız bari annenize söyleyin kardeşinizde kalsın. Sırf laf duymamak adına böyle bir riski göze alamazsınız. Atlatan arkadaşlarımın hepsi iş yerlerinden artı izin aldılar. kimseyi riske atmamak adına. sizse annenizi göz göre göre riske atıcaksınız şu an. Ya varsa ve annenize bulaşırsa. bunun yükünü kaldırabilir misiniz? biraz laf da duyuverin. 1 hafta kendinizi izole edin.
Niye gittinki olmuş artık ailen 2 hafta sonra gelsin bence sende hastaneye git söyle durumuBugün bir akadaşımızın kızının doğum günüydü illa gelin dedi hiç gidesim yoktu ama çok ısrar etti kıramadık gittik gittiğimizde bir baktım bir aile var hepsi corona olmuş karı koca 2 çocuk 1 bebek ve bugün bitmiş karantinaları.Bulaşma riski var mı? Çok korkuyorum. Astımım var zaten zar zor nefes alıyorum ayrıca ailem şuan burada değil ama pazartesi gelecek. Söyleyemiyorum da. 2 ay evden çıkmadım market dışında. Bir çıktım bin pişman oldum. Anneme falan da bulaşırsa diye aklım çıktı. Bu saat oldu yatamadım. Bilenler lütfen yazsın.
Evet onlara da yapmamışlar test gayet iyi gibilerdi gezmeye kadar geldiklerine göre ama kız öksürdü bir kere. Siz 10 gün sonra test yaptırdınız mı peki? Bir de öksürük devam etti eklem ağrıları falan10 gün karantinadan sonra test yapmıyor devlet hastaneleri. Özelde yapmaları gerekiyor. Ayrıca ilk 3 gün bulaş riski fazla oluyor korkmanıza gerek yok. Bir sağlık ocağını arayıp sorabilirdiniz. Geçirmiş biri olarak sürecide bilen biriyim. Korkmayın. 10 gün sonra ben çıktım görüşmede yaptım vs kimseyede bulaşmadı. Çok şükür.eşim 10 gün sonra işe gitti düşünün kimseye geçmedi. Geçirseydik biz geçirirdik
Belirtiler hemen çıkmaz ama dimi ne zaman gitmem lazım hastaneye sizceNiye gittinki olmuş artık ailen 2 hafta sonra gelsin bence sende hastaneye git söyle durumu
+1Astımınız var bir de gitmemeliydiniz.
Davet tarafınıj yaptığı büyük bir yanlış kendilerini geç davetlileri de tehlikeye sokmaları ki,çocukların taşıyıcı olabilecekleri hiç mi akıllarına gelmiyor veya iki hediye beş fotoğraf olması için çok mu önemliydi şu durumda bilemedim. Yargılamak değil amacım hepimiz artık sosyalleşmek istiyoruz ama şu durumdayken neden yani ben çocuklara üzülüyorum çünkü çocuklarında ağır atlatabilceğini çok yakınlarımdan duydum yaşadıkları için...
Şöyleki maskenizi çıkarmayıp mesafenizi koruduysanız kısacası mıç mıç olmadıysanız biraz rahatlayın,sonuçta markete gidiyorym diyorsunuz her yer risk şu an da çemberin çok daraldığı için...
Kendinizi yine de gözlem altında tutun,bu denli düşünürseniz psikolojik olarak kendinizi hasta hissedersiniz zaten.
Sağlıkçı değilim,sağlıkçı arkadaşlarımız daha tıbbi bir cevap tabi ki verecektir.
Siz bir daha ki davetlerde işinizi şansa bırakmadan red cevabı verin bence içinize kurt düşeceğine elinize elma gelsin sinema izlerken çatır çutur yiyin
Çağıran kişiye de yaptığının yanlış olduğunu şöylemizsinizdir inşallah.Çok haklısınız ben zaten 2 aydır evden çıkmıyorum kız kardeşim doğum yapmıştı annemle kız kardeşimde kalıyordum. Ben evimi özledim 1 hafta önce geldim yine dışarı çıkmadım. Bugün de gitmek istemedim çok ısrar edince gittim. Bana deseydi bir aile var onlar da gelecek diye gitmezdim. Hatta bugün karantinadan çıktıklarını da söylemesini beklerdim. Ve pazartrsi annem de eve dönecek söyleyemiyorum bile. Napcam bilmiyprum ben de. Uykum var ama düşünmekten uyuyamıyorum.
Öyle yapıcam zaten mecburum 1 hafta bile değil bence 2 hafta gelmesinAnnenize söyleyin 1 hafta sonra gelsin.bulaştıysa zaten o süreçte belli olur.siz yanmışsınız bari annenizi yakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?