- Konu Sahibi sari_sheker07
-
Arkadaşlar 1 yılı aşkın süredir bi ilşkim var ailesiylede tanıştım onun tarafı komple başı kapalı insanlar annesi çarşaflı hatta,bizimkilerde aksine şen şakrak kıpır kıpır bi aileyiz sohbet muhabbet olsun başımız açık ancak sevgilimle ciddi düşünüyoruz çokta seviyorum ve ailesi kapanmamı istiyor yoksa hakkımı helal etmem demiş benimkine,ben dha onların aile yapısını bzimkilere nasıl kabullendiricem diye düşünürken hiç aklımda olmayan kapanma mevzusu çıktı sevgilim ben sni zorlamam sna bırakıyorum diyordu şimdi emir byk yerden geldi diyo ne yapıcam hiç bilmiyorum :S lütfen yardımcı olun kızlar senağlama
ayrıca herkesin merak ettiği konuya bir bakış açısı getirmek isterim.
Çok yaygın bir cemaatçi grup var herkesin birşekilde tanıdığı vardır.
Adamlar özellikle açık kızlar seçiyo, efendileri :)) emrediyormuş.
Çünkü dini öğretmek gerekmiş, bizler dini bilemiyormuşuz.Bunun sevabı çokmuş :)
Tercihleri bundan dolayı açıklardan yana işte.
Emin konuşuyorum çünkü bizzat gruptan birisi söylemişti farkında olmadan.
Arkadaşlar 1 yılı aşkın süredir bi ilşkim var ailesiylede tanıştım onun tarafı komple başı kapalı insanlar annesi çarşaflı hatta,bizimkilerde aksine şen şakrak kıpır kıpır bi aileyiz sohbet muhabbet olsun başımız açık ancak sevgilimle ciddi düşünüyoruz çokta seviyorum ve ailesi kapanmamı istiyor yoksa hakkımı helal etmem demiş benimkine,ben dha onların aile yapısını bzimkilere nasıl kabullendiricem diye düşünürken hiç aklımda olmayan kapanma mevzusu çıktı sevgilim ben sni zorlamam sna bırakıyorum diyordu şimdi emir byk yerden geldi diyo ne yapıcam hiç bilmiyorum :S lütfen yardımcı olun kızlar senağlama
canım sana kesinlikle katılıyorummecbue sen bizim kaç dememizi çok yanlis anlamissin..sanırım tam olarak okumadın..
burada kimse o insanlar kapalı olduğu için kaç demedi..boyle bir dayatmaya maruz kaldığı için kaç dendi..ayrıca gulmemek veya esinle mesafeli olmak,bunların dinimizde haram olduğunu sanmıyorum..bunlar yobazliktir..güzel ve mantıklı bir dinimiz var..böyle abuk subuk kuralları olan bir dinimiz yok,diye biliyorum..yanlışsam lütfen duzeltin..
bir arkadasımız cemaatten bahsetmiş..onu bende çok duydum..özellikle açık bayanları baskılarla kapatmaya çalıştıklarını..
bir insan isterse,icinden gelirse kapanır..başka türlü olması bana yapmadık geliyor kimse kusuruma bakmasın lütfen..icinden gelmeli,aklına yatmalı,mantığına uymalı,araştırmalı,okumalı..o bu su dedi diye kapananlara şaşırıyorum..
bu hassas bir konu..umarım birilerini üzecek,sinirlendirecek bir şey soylememisimdir..söylemişsem uyarın lütfen..
ve konu sahibi arkadasım onceden de dedim bir daha diyorum,ben senin yerinde olsam,hemen uzaklaşırım,çünkü o insanlar asla seni sen oldugun için sevmiyecek..bugün basın ortuluyse sevicekler degilse sevmiycekler,o örtünün altında ha sen olmussun ha ayse fatma olmuş..onlar için ortunun altındaki değil önemli olan..üzgünüm ama ben böyle algıladım..
Orda koşarak kaç , vs. gibi cümleler kuranlar nasıl bi zihniyete sahipsiniz yaa, sizin dininiz emri olan size farz olan bi konu hakkında nasıl böle yanlış cümleler kuruyosunuuz
Canım ben kapalı bi sülanenin tek Açık kızıyım yani bitek benim başım açık aralarında bi gün dahi olsun bana kapan diyen olmadı. Hemde aşırı kapalı bi sülaleyizdir.. Ama bilirler benm dinime ne kadr bağlı olduğumu. Bunun kapalılıkla olmuyacağını içten gelmesi gerektiğini ve kendi rızanla olması gerktiğini anlatmalısın.. Hiç bi zaman sevgilinle aranda bunu sorun yapma, çünkü çok gerksiz olur. Topluyarak kaçmanı gerktiricek bi durum yok ortada, kapanada bilirsinn kapanmayada belki ileride kendi rızanla kapanıcaksın.. Bence ailesine karşı iyi niyetli ol sana dönüşüde öle olsun onlarınn
Lütfen dinimize sahip çıkalımm ve gereksiz cümleler sarfetmiyelimm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?