KızLar Lütfen bi yardım edin arada kaLdım =(

Ailesinin kapalı vs. tarsda kız isticegini bile bile sizle nasıl bu ilişkiyi sürdürmüş...
Hayret birşey doğrusu...

İşin cok zor cok zor...
evlenmeden resmiyete dair adım atmadan ailesinin sana karşı kurallarına baksana...
onları kendince savunacagından eminim...Boşa konuşcaksın...
üzülen taraf sen olmazsın umarım...

ama bir kez kendinden ödün verdin mi? karşı her kim olursa olsun tepene cıkana kadar o ödünü iyi kullanır...:hulya:

ordan koşarak kaç!
kapalı veya çarşaflı omalarına bi şey diyemeyiz asla ancak, senin kapanmanı istemeleri... :umursamaz:

canım bence aşk sevgi karın doyurup huzur vermiyor.
Benimde eşimin ailesi kapalı ama bu boyutta değil, şükür orta halliler
bu bile bizlerde uyumsuzluk yaratıyor.
Ben evlendiğimdede bendende beklenen kapanmamdı.
Bunu hiç bizaman demediler, hep kendisi bilir deselerde içlerinde umutları vardı.
Ama o ailenin tek açık gelini olmak tüm hedeflere maruz kalmak demek
Ki sevgilinden ailesinden etkilenip bu konuyu sana aksettridiğine göre
evlilikte çok daha büyüklerini yaşayabilirsiniz
ve daha ortada hiçbirşey yokken aile emrivaki yapıyorsa size saygıda duyulmamış
duyulmasıda zor
Bu sizin haketmenizle alakalı değil fakat aile emrivakiye saygısızlığa alışkın demekki
Sizi geçiyorum hadi bir şekilde boyun eğdiniz
Çocuklarınız kısmi cemaatçide büyütülebilir.
Dini gerçekten bilseler gönülden gelmesini beklerlerdi.
Bence noktalamak iyidir.
Yumuşatmaya çalışın demiyorum kesin bitirin bence.
Çünkü bunun çok hafifini ben yaşadım ve zorlandım
sizi düşünemiyorum bile.Zor zamanlar beklemesin.
Hayatınızı mahvetmeyin bencede.

Son düzenleyen: Moderatör:
ayrıca herkesin merak ettiği konuya bir bakış açısı getirmek isterim.
Çok yaygın bir cemaatçi grup var herkesin birşekilde tanıdığı vardır.
Adamlar özellikle açık kızlar seçiyo, efendileri :)) emrediyormuş.
Çünkü dini öğretmek gerekmiş, bizler dini bilemiyormuşuz.Bunun sevabı çokmuş :)
Tercihleri bundan dolayı açıklardan yana işte.
Emin konuşuyorum çünkü bizzat gruptan birisi söylemişti farkında olmadan.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım herşey bir tarafa aile yapılarınız,kültürünüz,yaşam tarzlarınız farklı. doğal olarak yarın evlendiniz diyelim bir olaya bakış açınızda çok farklı olacak. erkekler pek taviz vermeyi sevmezler. e durum böyle oluncada hep taviz vermek zorunda sen kalacaksın ve ya tartışma olacak yada hep istemesende onun dediklerine evet demek zorunda kalacaksın. böyle bir hayattan zevk alacaksan evlen ama inan bu hayata birilerini memnun etmek için gelmedik.önce kendi memnuniyetin. önce sen mutlu olacaksınki etrafındakilere faydan olsun. yani ban soruyosan çok zor ve değmez.kendine daha uygun birisiyle çok daha mutlu olursun. seçimini doğru yap canım.

zihniyete bak. inanmıyorum ya...

sen kapanmazsan annesi oğluna hakkını helal etmeyecekdelikafadulden

buna rağmen erkek arkadaşın saana kararı bırakıyor

bu demek oluyor ki bu adam ailesini pek takan biri değil

ve de ailesi kadar ne desem tutucu değil.fisfisfis

bu yüzden sizle olabileceğini düşünmüşbenneyaptımki

bu durumda iş erkek arkadaşına düşüyor. o annesini yatıştıracak. ve bunu çok geçmeden yapması gerekiyor. ya annesi sizin kararınıza karışmaycak ya da malesef ayrılmaktan başka çare yok bence de.:bbo: bugün size karışan,seçimlerinizi değiştirmeye çalışan biri yarın öbür gün aile içi mevzularınıza da burnunu sokar-tatlicadiarzu-

evlenseniz bile o kadar baskıya devam edip evliliği yürütmek gerçekten çok büyük çaba gerektirir
:1closedeyes:

önceden kararı size bırakan adam sonradan "emir büyük yerden" diyorsa, ben sizin yerinizde olsa o emiri de büyüğü de kafasında paralarımdelikafadulden

bende kapalıyım öncelikle onu söyleyim 19 yaşında kapandım ki annem kapalı babam hacıdır buna rağmen hiç baskı görmeden içimden gelerek bitakım şeylerin farkına vararak kapandım ki keşke bunu daha önce yapsaymışım ama senin konun apayrı sevgiline şaşıyorum ben ailesi madem bu kadar katı nasıl senle beraber benim ailemde kapalı ama kuzenlerim açık minide giyer askılıda kuzenim ilahiyat mezunu din hocası eşi son derece dekolte giyer hatta gelinliyinin sırtı hiç yoktu fakat kuzenim ailesine kapanıp kapanmak onun seçimi dedi baskı görmüyo yani kuzenimden ama ailesi bu durumdan biraz rahatsız sana zorla kapandığında ne olacağını söyleyim abim nişanlıyken nişanlısına evlendikten sonra kapanacağını söylemiş oda kabul etmiş nitekim sadece başını örttü gönülleri olsun diye ama kapanmak bu deyil bi kaç senedirde başınıda açtı abimde bu durumu kabullendi ama şu var bizde açıkta var kapalıda yani esnek bi aileyiz bazı konularda herkes kendi hayatını yaşar fakat senin sevgilinin ailesi çok tutucu diyosun ama sevgilim bana bıraktı diyosun sonrada emir büğyük yerdenmiş diyosun kapansan bile bunu onun için yapacaksın ki bunu hiç anlamı yok ayrıca burda arkana bakmadan kaç denilmiş islamiyeti yaşamak kaçılacak bişey deyildir kızlar:)çünkü islamiyette hiçbişeyde zorlama yoktur sen sadece anlatırsın öğretirsin isteyen yapar istemeyen yapmaz bu bu kadar basittir hakkında hayırlısı olsun

Kızlar çok teşekkür ederim herbirinize sanırım yapmam gereken tek bişey var...Öyle zor durumdayımki ne yapıcağımı şaşırdım zorlamak ne dmk ya anlamıyorum bir arkadaşımda şöyle bir yorumda bulundu;belliki bunlar seni istemiyor e sizin ayrılıcağınızda yok annesi senin kapanmayacağını bildiği için ayrılın diye oğluna hakkımı helal etmem sna demiştir yoksa hiç bi anne öyle bi cümle kurmaz oğluna dedi.aslına bakarsanız doğru buldum dedimya ben doğal sarışınım ilk tanıştığımda beni kara kaşlı kara gözlü bekliyorlarmış şaşırmışlar beni görünce ki ailesi sarışınlara pek ii gözle bakmazlar onuda hiç anlamam,veya sevap kazanırız nekdr gelin kapatsak kardır gbi bi düşünceleride olablir ki abisinin sevgiliside açıktı bakımlı bi kızdı nişanlıyken kapattılar.din knusundaki geldikleri boyut çok ilerde çünkü.yapıcak bişeyim yok anlaşılan annesi eğer böyle kabul etmezse beni biticek...

selamlar başından beri yazılanları okudum çoğunlukla arkadaşlara katılıorum bende ama eğer evlendikten sonra erkek arkadaşınla ayrı bi memlekette yaşar senede bır kaç gun yanı bayramlar falan bi araya geirsiniz fazla problem olmaz ama tabi bu sureç içerısınde yaşadıkların yanına kar kalır anlamam ki bu kaynanalarıda sankı kendileri evlenıo sanane kardeşim işte kim nası isterse ole yaşar bu konuda arkadaşların da dedği gibi biraz işde erkek arkadaşına düşer gereken resti çekecek ve iş bitecek olursa olur olmazsa çay demlersınız artık öpuldun canım byby

mecbue sen bizim kaç dememizi çok yanlis anlamissin..sanırım tam olarak okumadın..
burada kimse o insanlar kapalı olduğu için kaç demedi..boyle bir dayatmaya maruz kaldığı için kaç dendi..ayrıca gulmemek veya esinle mesafeli olmak,bunların dinimizde haram olduğunu sanmıyorum..bunlar yobazliktir..güzel ve mantıklı bir dinimiz var..böyle abuk subuk kuralları olan bir dinimiz yok,diye biliyorum..yanlışsam lütfen duzeltin..
bir arkadasımız cemaatten bahsetmiş..onu bende çok duydum..özellikle açık bayanları baskılarla kapatmaya çalıştıklarını..
bir insan isterse,icinden gelirse kapanır..başka türlü olması bana yapmadık geliyor kimse kusuruma bakmasın lütfen..icinden gelmeli,aklına yatmalı,mantığına uymalı,araştırmalı,okumalı..o bu su dedi diye kapananlara şaşırıyorum..
bu hassas bir konu..umarım birilerini üzecek,sinirlendirecek bir şey soylememisimdir..söylemişsem uyarın lütfen..
ve konu sahibi arkadasım onceden de dedim bir daha diyorum,ben senin yerinde olsam,hemen uzaklaşırım,çünkü o insanlar asla seni sen oldugun için sevmiyecek..bugün basın ortuluyse sevicekler degilse sevmiycekler,o örtünün altında ha sen olmussun ha ayse fatma olmuş..onlar için ortunun altındaki değil önemli olan..üzgünüm ama ben böyle algıladım..

canım yok yanlış anlmadım kapalı oldukları için kaç denmedi elbet çok iyi biliyorum.Yoksa kapalı insanlar adam yemiyor sadece anlaşamıyoruz orta noktada e anlaşamadıktan sonra dha varılıcak bi konuda yok oyüzden bşka yapılacak şey kalmadı.2tarafında gönlü olmadıktan sonra evlilik olmaz ztn.hayırlısı.o Cemaat olayını bende duydum hatta ihtimal veriyorum olabilirde.Tşekkür ederim yorumun için...

canım sana kesinlikle katılıyorum
özellikle çizdiğim yere kesinlikle katılıyorum.
Bende başörtüsü fazla olan bir aile ye gelinim.
Cemaatle falan alakaları yok aşırı uçtada değiller, kendi hallerindeler.
Ama buna rağmen o ailedeki nadir olan açık gelinlerden olduğum için sevilemedim birtürlü.
Bunu kayınbiraderimde dedi, açıksın sevemediler seni diye.
Eğer bilerek bu ilişkiye devam edersen kendi seçimin olacak
Baskıyı kabul etmek.
Şimdiye dek buradaki konularda kesinlikle şöyle yap böyle yap demem.
Ama sana gözü kapalı diyorum, bitir gitsin.
Çünkü benim eşimin ailesi bu konuda esnek görünmesine karışmamsına rağmen çok sıkıntı yaşadım
Seninde yaşamanı istemem.Çok haksızlıklara maruz kalacaksın.
Sürekli dini bilmediğine dair laflar duyacaksın, ne kadar onlar gibi yaşmayada çalışsan
onarın gözünde hep eksik kalacaksın.
İyi düşün, 2. bir şansın yok.
evlenip boşansan bile yaşantıların senle kalacak
insanlara güveni unutacaksın, hayallerin yarım kalacak.
2. defasında bu kadar temiz saf bakamayacaksın insanlara.

kapanmak kötü bişey değil tabiki de ama hazırlıklı olmayan ve içinden gelmeyene ters bi durum ben açığım ama kapalıda olsam aynı şeyi düşünürdüm eminim ailelerin uyuşması çok önemli
sevgilinin ailesi bunu sorun yapmasa belki sorun olmayabilirdi ama görüldüğü üzere sorunlu bir durum
kişiler evlilik kararı alırken sadece aralarndaki ilşkiye değil aile yapısı uygunluğu maddi vs kriterlere de bakmalı bence
erkek arkadaşın sana bu durumu en başta söylemeliydi diye düşünüyorum
ve bu durumda da yollarını ayırman taraftarıyım çünkü aileler zıt her şey toz pembe değil ne yazııkki hayatta

bitanem ben bu baş kapatma yüzünden nikah olduğu halde düğünümüze 2 ay vardı ayrıldım.gittim boşandım.ilk önce ben asla kapalı istemem askeriyede mühendisim dedim.asla da kapalı eş istemem dedi.nikahın ertesi günü başını kapatacaksın dedi.ayrıldım nikah olduğu halde.iyi düşün yapabileceksen sorun yok.ben yapamazdım.

bence nasıl mutlu olacaksan düşün kararını kendin ver herkesin yorumu farklı olur kötü birşey değilki senden istenen yapsan ne kaybedersin ....eminim sanada çok yakışır şimdiye kadar açık gezdin ne kazandın birde böyle dene balam...

Orda koşarak kaç , vs. gibi cümleler kuranlar nasıl bi zihniyete sahipsiniz yaa, sizin dininiz emri olan size farz olan bi konu hakkında nasıl böle yanlış cümleler kuruyosunuuz

Canım ben kapalı bi sülanenin tek Açık kızıyım yani bitek benim başım açık aralarında bi gün dahi olsun bana kapan diyen olmadı. Hemde aşırı kapalı bi sülaleyizdir.. Ama bilirler benm dinime ne kadr bağlı olduğumu. Bunun kapalılıkla olmuyacağını içten gelmesi gerektiğini ve kendi rızanla olması gerktiğini anlatmalısın.. Hiç bi zaman sevgilinle aranda bunu sorun yapma, çünkü çok gerksiz olur. Topluyarak kaçmanı gerktiricek bi durum yok ortada, kapanada bilirsinn kapanmayada belki ileride kendi rızanla kapanıcaksın.. Bence ailesine karşı iyi niyetli ol sana dönüşüde öle olsun onlarınn

Lütfen dinimize sahip çıkalımm ve gereksiz cümleler sarfetmiyelimm..

nerde yazıyor kadın kapanmalı diye arkadaşım? dinle kapanmayı bir kefeye koyuyorsunuz sonra da dinimize sahip çıkalım. İslam dini bu kadar dar bir din değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…