KızLar Lütfen bi yardım edin arada kaLdım =(

nerde yazıyor kadın kapanmalı diye arkadaşım? dinle kapanmayı bir kefeye koyuyorsunuz sonra da dinimize sahip çıkalım. İslam dini bu kadar dar bir din değildir.

Kaynak vereyim Ahzap 59 , Nur 31 , Araf 26 gibi ayetler ki bu ayetlerin tefsirlerinide incelerseniz kapanmanın dini bir emir olduğunu açıkça anlamış olursunuz.

Ayrıca mantığıma uymuyor gibi ibareler de çok yanlış çünkü İSLAM AKIL DİNİ DEĞİL NAKİL DİNİDİR.
Bunuda Rasulullah SAV in hayatına bakarak anlamış oluruz.

Son olarak beğenmediğiniz nefsinize zor gelen şeyleri neden DAR diye ifade ediyorsunuz.

KAPANMAK dar yada sığ bir durummudur da kabul etmemekte ısrar ediyorsunuz.

Sizler kapanmayabilirsiniz ama örtünmeninde Dini bir emir olduğunu kabul etmeniz gerekir.
Yapmadığınız bir şeyide kabul etmeme lüksüne sahip değilsiniz.

Müslümansanız eğer kabul etmeme lüksünüz olamaz.
Yapmamak ayrıdır kabul etmemek ayrıdır.

bahsettiğiniz ayetlerde geçen Ahzap 59. ayetteki sözcük anlamı "dış örtüsü"dür. kıyafet anlamına gelir.

Nur 31. ayetteki hımar sözcüğü "vücudu gerekli şekilde örtmek" anlamında kullanılır. eğer baş örtüsü şeklinde kullanılacak olsaydı Arapça bilenler bilir "hımarürres" biçiminde kullanılması gerekirdi.

Araf 26'da ise "ziynet"lerinizi örtünüz der.

ıslam akıl dini değildir diyorsanız ben hiçbir şey diyemem. Bu konudaki fikirlerinizi anlatırken bu işin en yüksekleti merciiymiş havasına girmeniz dinen makbul değildir. Bunu fark etmeniz dileğiyle.

walla öyle kapalılar varki sanki ben onların yanında çok tesettürlü kalıyorum
................. giyinik fakat çıplak...buna ne dersiniz...önemli olan hakkıyla yapmaktır sipariş yapılan örtüden ne beklenir.....amannn

çok seviyosannn...yaparsın..ama kendini iyice ölç,, ben yapabilirmiyim diye...ilerde kaldıramazsan daha kötü olur..hakkında hayırlısı..

Size ayetlerin tefsirlerine bakın dememden dolayı beni neden bu işin bir mercisiymiş gibi görme derdine giriyorsunuz ki.

Ayrıca mealleri bende dahil yorumlama noktasında mantığıma uygun yorumlayacak dehada değilim...
Sizinle tartışmayacağım çünkü işine geldiği gibi görmek isteyenler sadece meallerden yola çıkarak ve belli hocaların tasfirlerini kaynak alıp rahatlıkla fikir sahibi olabiliyorlar.
Sadece TEFSİRLERE ve Peygamber Sav in hayatına bakmanız yeterli olacaktır.
O zaman verdiğiniz bilgilerin ne kadar eksik olduğunu görmüş anlamış olacaksınız.

nerde yazıyor kadın kapanmalı diye arkadaşım? dinle kapanmayı bir kefeye koyuyorsunuz sonra da dinimize sahip çıkalım. ıslam dini bu kadar dar bir din değildir.

Kadının ayak bileğinden tut, el bileğine kadar örtünmesi edep yerlerini örtmesi farzdır.. Ben sana bununla ilgili bir sürü kitaplardan örnekler sunabilirm.. Sen bana kitaplardan örnekler verebilirmiisn acaba bu konuda ? Lütfen dinimizi aklınızın doğrularına göre şekillendirmeyin. Herkezin bunları yapma yada yapmama gibi özgürlüğüde vardır. Ama herkez bu görüşlere saygı duymak zorundadır, Kimse birine öğüt verirken sakın kapanma, o aileden topuklayarak kaç gibi cümleler kurmaya hakkı yooktur.. evet lütfen dinimize sahip çıkalımm diyorum çünkü öle bi özenti millet olduk ki hristayanların haç işaretlerini boyunumuza takıyoruz, ama iş kendi dinimizle alakalı olaylara gelince yok onu yapmak farz değildir, gibi kendi kafamızdan ahkamlar kesiyoruz ki bu çok yanlış oruç tutmayı bile artık farzdan saymayanlar var

Sizin bugn modern giyinme, süslenme gibi haklarınız varsa bunlar kapalı insanlarında hakkıdır. Kimse kimsenin kılığına kıyafeti hakkında yorum yapma hakkınada sahip değildir..Öle kapalılar varkii onların yanlarında tessettürlü kalmak nasıl bi olay onuda çok merak ettim o kapalı insan acaba mini etek giyip mi çıktı acaba buda ayrı bi merak konusu.. Yorum yaparken kimleri zan altında bırakıosunz farkında olun. Bu gün açık bi kız mini eteğiyle sokağa çıktığında ona laf söleme yada ayıplama gibi lüksümüz yoksa kapalılarında görüntüsüne eleştri yapma gibi hakkımız asla olamazz.

Siz yapmıosanız, yapana yada yapmaya elinden geldiği kadar çalışanada saygı gösterinn..

aynı sorunu paylaşıyoruz canım tabi buna sorun denilirse :)
benim ailem daha rahat ve açık bir görüşe sahipler ama annem de halam teyzem vs. de örtülerini örterler ama önden bir perçem bırakarak ben yıllardır bunun yanlış olduğunu söylerim sevgilimin ailesi ve kardeşleri de kapalılar tam manasıyla ve benim de kapanmam isteniyor bunu ben de istiyorum ama zorlama ile değil tabi ki evlendikten sonra Allah nasip ederse kapanıcam karşıma sevgilim çıkmasaydı ben kapanmayı düşünmezdim ama bu demek değil ki istemiyorum bişeyler kendiliğinden olmuyorsa vesile olacak şeylere de zorlama gözüyle bakılmamalı bence bizden kötü birşey istenmiyor dinimizin emri isteniyor bence buna mutlu bile olmalıyız.. zorlama olmamalı sözünün altını çiziyorum çünkü bu aralar nişanlanınca kapanmam konusu gündeme gelmeye başladı erkek arkadaşım tarafından ve çok kararsız kaldım sonuçta herkesin bir düğün hayali vardır ona da hak veriyorum çevresi farklı düşünen insanlar ... umarım en hayırlısı olur canım senin için de

canım biraz olsun içim rahatladı valla geçen akşam konuşurken hayallerim var düğünüm nişanım peki ya balayı dedim üzülerek sen iste senin için havuzu kapatırım,düğün bittikten sonra istediğin gelinliğini giyer saçını yaptırır gümbür gümbür eğleniriz seninle diye bir dünya ben mutlu olim diye şeyler söyledi saolsun nitekimde yapar inanıyorum ben ona,gerçekten vesile bazı şeyler zorlama gözüyle bakıyordum bende ama seviyorum sonuçta ve çok seviliyorum değer hatta dahada hayırlı olur üstelik sanada mutluluklar cnm yorumun için teşekkürler

kımseye ocu gozuyle bakamak yanlıs ama bencede bunun sonu gelmez... once kapan sonra carsaf makyaj calısma konusma oturma.... ooooo:sinifsinif:

sarı şeker var mı yeni gelişmeler merak ettim :)
ayrıca senin gönlünü hoş edecek şeyler söyleyerek yani tatlı dille bize yaptıramayacakları şey yok :)
umarım hep mutlu eder seni..

hayatım ztn o tatlı dili olmasa 1 dk bile duruyor olmazdım tatlı diile yaptıramayacağı şey yok bna dha konusu açılmadı onun üzerine aylar geçti ztn bir kaç ay sonra enine boyuna konuşabileceğimiz ortam olucak ancak şunu söyleyebilirim babam kıyametleri kopartıyor evde neler yapıcaklar sna ben seni gözümden sakındım benim gbi sahip çıkıp mutlu edebilceklermi seni die onada ayrı üzülüyorum hiç bilmiyorum ya ama 2 aya netleşicek son durumlar bakalım babamıda çok kırdım saygısız davrandım ona karşı haketmedi :gitme: babamla ilşkimiz eskisi gbi deil artık 2 yabancı gibiyiz evde çok dokunuyor ağrıma gidiyor ama ne sağa gidebiliyorum ne sola kaldım arada :gitme::gitme:

bak canım benim sülalemde kapalı insan yok ama ben çok ayrım yapmam türbanlı insanlar da açık görüşlü oluyorlar ama çarşaf!sadece çıkıyorsanız tamam eğlenin ama ciddileşmeden önce 4 kere düşün mesela ailenin de kabul edeceğini sanmam zaten benim ailem asla izin vermezlerdi kalplerine inerdi Allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…