Öyle mi dersiniz? Ben etrafımda biri akrabam olsun ailem olsun ne zamane evlilik konusunu açsalar karşı çıkıyorum daha okuyorum ben diye ama kendim de o psikolojiye girdim sanırm. Aslında hemen evlenmek değil niyetim sadece onun bir amacı olsun bir işi bir gücü olsun istiyorum.. biraz birikimi olsun böyle boş boş dolanmasın istiyorum.. onun mezun olmasından daha birkaç ay geçti bilmiyorum belki ben abartıyorum ama. Birkaç ay daha bekliyim bakayım ne yapacak, belki dediği gibi benim yanıma gelip burada iş bulur bakalım
senin bölümün ne
ya da şöyle sorayım bitirince ne olacaksın
ülkemizin kanayan yarası sevgilinin yaşadığı
mesleksiz mezunlar
örneğin öğretmen mezun olur öğretmendir KPSS ye girer özelde çalışır ama öğretmendir
çoğu bölümde fen edebiyat ve İİBF lerde meslek yoktur X fakültesi mezunu olursun
yine psikolog sosyolog gibi alanlarda sonunda log olursun da çoğu alanda bir iş imkanı vermez bu log olmak sana
bir hocamız vardı, antropolog olursanız kısa dönem askerliğe gider bir de kız istemeye gidince oğlumuz antropolog dersiniz karşıdaki bir şey sanır derdi bundan 25 yıl önce
ben sizi anlıyorum serkeş olmasın, gelecek için heveslensin, çaba göstersin vs istiyorsunuz
bunalr güzel şeyler ama o diplomayı alıp evde amaçsız oturmak da kolay değil
hani çıksın iş arasın da nereden başlasın iş bakmaya
kariyer net e girin mesela onun şehrindeki işlere bakın sizce hangisi ona uygun
ben söyleyeyim nerede ise hiç biri çünkü çoğunluğu tecrübe istiyor, bir bölümü spesifik eğitim istiyor, bir bölümü de acı ama gerçek az okumuşluk istiyor
yani lise mezunu iken girebileceği çoğu işe üniversite mezunu 25 yaşında birini almazlar, 18 yaşında lise mezununu alırlar
çözüm yok şu anda ama bir süre daha pandemi iklimindeyiz
yaza doğru pandemi yavaşladığında eğlence sektörü talepleri arttığında turizmde iş artışı yaşanabilir o zaman hala evde oturuyorsa tekrar dürtmek gerekir
bir de diğer KPSS 2022 de şimdiden ona çalışması da olmaz ama seneye ben sınav çalışırım gerekçesi sökmemeli zira atanacağı garantili değil