• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar maddi sorunlarımız var ve çözüm yok...!!!

minikmeleklerim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2011
210
0
116
Nevşehir
eşim 3 ortakla bi lokantada çalışıyor ve ben 2 çocukla evdeyim biri4 yaşında diğeri 3 aylık ama eşim 7 gün günde 13 saat çalışıo ama giderlerimizle birlikte elimize birşey kalmıo hatta çoğu zaman benm ailem karşılıo el altından ihtiyaçlarımızı elimde olsa çalışıcam ama çocuklar elimi kolumu bağlıo bana ne önerirsiniz evde nasıl bi iş yapıp para kazanabilirim sizce??

Evde elişi yapabilirsin . Mesela böyle tekstil fabrikalarından çuvalla etek , bluz gönderiyorlar siz evde onun boncuklarını işliyorsunuz falan filan. Sonra yine evde yapılabilecek minik bibloları boyama işi gönderiyorlar .

eşim 3 ortakla bi lokantada çalışıyor ve ben 2 çocukla evdeyim biri4 yaşında diğeri 3 aylık ama eşim 7 gün günde 13 saat çalışıo ama giderlerimizle birlikte elimize birşey kalmıo hatta çoğu zaman benm ailem karşılıo el altından ihtiyaçlarımızı elimde olsa çalışıcam ama çocuklar elimi kolumu bağlıo bana ne önerirsiniz evde nasıl bi iş yapıp para kazanabilirim sizce??

çocuklara bakıcak yakınınız yokmu biri zaten kreş yaşına gelmiş,2 çocukla bu devirde geçinmek çok zor hakkaten

çocuklara bakıcak yakınınız yokmu biri zaten kreş yaşına gelmiş,2 çocukla bu devirde geçinmek çok zor hakkaten

evet canım gerçekten çok zor hemde ev kira olunca dahada zorumuza gidio işte birini sağolsun anneannesi kreşe gönderecek seneye ama ufaklık var o daha anne bebeği o yüzden bırakamam yani zaten bakacak kimsede yok k.valıdem uzak bi ilçede annem desen çalışiıo dahada çok ufak zaten

canım allah yardımcın olsun ama bence sole yap dantel işi yada bebek takımları ör sat bı bebek yelegını 15 tl ye 20 ye satıyolar sende bence boyle yap az bı para ama bırıktırırsen bi işine yarayabılır canım sıkma canını

canım allah yardımcın olsun ama bence sole yap dantel işi yada bebek takımları ör sat bı bebek yelegını 15 tl ye 20 ye satıyolar sende bence boyle yap az bı para ama bırıktırırsen bi işine yarayabılır canım sıkma canını

evet canım mutlaka birşeyler yapmam lazım benm böle olmuo çünkü eşim çok stresaltında çok yansıyo evliliğimize

evet canım gerçekten çok zor hemde ev kira olunca dahada zorumuza gidio işte birini sağolsun anneannesi kreşe gönderecek seneye ama ufaklık var o daha anne bebeği o yüzden bırakamam yani zaten bakacak kimsede yok k.valıdem uzak bi ilçede annem desen çalışiıo dahada çok ufak zaten

allah sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütmeyi nasip etsin çocuklarınızı,sizi çok iyi anlıyorum,ne yapsam ne etsem diye düşünüyor insan,tekstil işini bende duymuştum ama nasıl bulunur bi fikrim yok,fabrikaları falan araştırmak lazım sanırım,mesela şeyde olabilir pasta kek,börek çörek yapıp satabilirsiniz ama çevre lazım onada böyle bir imkanınız varmı..allah hepimizin yardımcısı olsun

Alah yardimciniz olsun.

Evlere verilen islerde bildigim kadariyla cok cok az para veriyorlar. Kaldi ki siz 2 cocuga mi bakacaksiniz, yemek, camasir, utu, temizlik vs. islerle mi ilgileneceksiniz?

3 ortak basli basina sorun zaten. Ustelik lokanta cok iyi para getirmiyor anlasilan.

En temizi esinizin sabit bir maasla baska bir is bakmasi.

Alah yardimciniz olsun.

Evlere verilen islerde bildigim kadariyla cok cok az para veriyorlar. Kaldi ki siz 2 cocuga mi bakacaksiniz, yemek, camasir, utu, temizlik vs. islerle mi ilgileneceksiniz?

3 ortak basli basina sorun zaten. Ustelik lokanta cok iyi para getirmiyor anlasilan.

evet çok fazla para vermiyorlar biliyorum,bi ara annemde kalkıştı böyle bişeye çuval çuval gönderiyorlar üstelik,30 40 tanede değilki..

Alah yardimciniz olsun.

ah canım bizde çok düşündük çık çık dedik ama çıkamıo çünkü ortakları o kadar ki çıktığı zaman parasını vermezler hani işe girerken yatırılan parayı 10 milyardı o zaman o da çıkamıo ve hiç kafası uyuşmuo işte ortak --cılık oluo biliosunuz ne gece ne gündüzü var tatili bile yok adamın sadece yılda bi ramazanda ama işte oda ramazan
ev işlerini araştırıyorum bakalım netten ama dediğin gibiyse uğraşmaya değmez o zaman

şevkini kırmak istemem canım ama ben de çok araştırdım evden iş olanaklarını. öyle kısa zamanda anlamlı bir rakam kazandıracak iş yok ne yazıkki. hatta az kazandıranını bile bulamadım. var örnekler evde bişeyler yapıp nette satan falan ama onlar da bir konuda dikiş vb profesyonel olanlar. ben kendi adıma kızım biraz büyüyünce çalışma hayatına geri dönmeyi planlıyorum, artık ne kadar mümkün olursa. evden bir çözüm üretemedim. uygun fiyatlı bişeyler alıp satsan çevrene dicem, o da geniş bir çevre gerektiriyor. artı ne kadar zamanda satarsın, satabilirmisin vs onun da garantisi yok ama çevremde görüyorum patik, çorap vb örüp satıyor kadınlar. yine en mantıklısı böyle birşey gibi görünüyor. öyle fabrikalardan incik boncuk işini 3 aylık bir bebekle bence hayatta yapamazsın. en azından benim 3 aylık bebeğim her dakikamı ona ayırmamı istiyor. evi süpürmek bile nerdeyse imkansız benim için ki senin iki çocuğun var. inşallah iyi bir fikir bulursun. küçük esnaf olmak zor iş. seni çok iyi anlıyorum.

evde bebek şekeri yapabilirsiniz, malzemeleri uygun fiyata alıp eğer el yeteneğiniz varsa süsledikten sonra piyasanın biraz altından satabilirsiniz
örgü patik yelek yapabilirsiniz
bebek battaniyesi türü şeyler yapabilirsiniz (bebek ürünleri her zaman ilgi çekicidir)
eğer çevreniz varsa tupperwave avon oriflame amway gibi ürünlerin satışını yapabilrsiniz (hatta bunun için çevreye gerek yok, çevrenizdeki okullara vs gidebilirsiniz. ben öğretmenim ve bizim okula sürekli gelirler, herkes de sık sık alır, özellikle tupperwave ürünlerini)
çorap çamaşır vs uygun fiyatlı alıp onları satabilirsiniz

tekstil işlerinde gerçekten emeğinin karşılığı verilmiyo
kesinlikle yanlış anlamayın ama merdiven silseniz
daire başı 12-15 arası değişiyo 10 dairelik bir binadan ayda 100 lira kazanabilirsiniz
tabii silerken çocukları bırakabilecek bir yer var mı bilemiyorum ama!...
sonuçta alın teriyle yapıldıktan sonra her iş büyüktür küçümsenmez:20:

Canim en iyi parayi evde saatiyle cocuk bakarak kazanirsin. Bizim arkadaslar saatiyle cocuklarini emanet ediorlar bakiciya. Mesela o gun uc saat toplantilari var. Uc saatlik evine birakiyorlar. Saatlik ucret aliyorsun. Yada cocuk okuldan gelince anne babasinin gelmesine iki saat var oluor.o zaman senn evine gidip bekliyor anne babasini. Sende odevlerin falan yaptiriyorsun. Tabi bunun icin kendii iyi tanitman gerekior. Bir kac kisi tanirsa sei zaten adin duyuluyor.

Ama senin zaten iki kuzun var arkadaslarin dedigi gibi evdede calissan zor olur. Onlarinda sana ihtiyaci var. Bence suan ne kendini yor ne cocuklarini ilgisiz birak. Cunku en ufak is ile zaman ve dikkat istiyor. Giderleri kismak ve isteklerini ertelekten baska care yok gibi gorunuyor. Ya da annen cocuklara baksa da sen calissan?

Allah yardimcin olsun.

canım seni çok iyi anlıyorum ve bu tavsiyemi uygularsan bi süre sonra rahata kavuşacağına inanıyorum..tecrübe ile sabit o yüzden bu kadar net konuşuyorum..benim bi akrabam var uzak akraba ama samimiyiz..her derdini bilirim ve içimi sızlatıcı dertleri var onunda en öenmlisi maddiyat..kocası memur ve bankadan zamanında ev almak için kredi çektiler sonra adam bu parayı ipe sapa gelmez yerlere vererek yedi bitirdi..ev hayal oldu üstelik borçlar kapıya dayandı hacizler geldi eve...resmen yıkıldılar kocasıda akıllandı ama iş işten geçti.. kocası şuan çalışıyor ama maaşının tamamı borçlara kredilere gidiyor ve ellerine bir kuruş bile kalmıyo kiradalar iki çocuk okuyor..kadında köyden gelin geldi pek girişken değil iş güç falan yapamazdı..çaresiz üç kuruşa talim etti aylar yıllar idare etti kıdım kıdım...en sonunda çevrenin ailesinin ısrarıyla bişeyler yapıp para kazanmaya karar verdi..ve bir pastane cafe falan gibi yerlere gidip araştırdı..bir gün içinde yaptı bu çabayı ve sonuç güzel oldu...pasta börek kurabiye falan yapıyor evde..onları satıyor cafelere pastanelere...hatta mantı ve erişte yapıp bi mantıcıya satıyordu...aradan baya zaman geçmeden bol bol kazanmaya başladı...şimdi inan borçlarını kapattılar bankanın..ve şahıslara olan borçlarını ödüyorlar...hatta geçen gün görüştük ekstra para biriktirip kendine bi bilezik almış ve almaya devam edecem diyor...belki inanması zor biz bile inanamadık ama isteyince oluyor canım...buna inan..istersen iş bulursun...evde dantel oya falan yaparsın çeyizcilere satarsın çeyiz dükkanlarına falan..bebek yelekleri baya pahalı gidiyor örebilirsin...kazak etek falan boncuk işleyebilrsin...başlangıçta az gelir sana parasını duyunca ama zamanla elin pratikleştikçe görüceksin biriktirmeye bile başlarsın.. benim mesela allaha şükürler olsun maddi sıkıntım yok ama sırf eşime destek olmak ve boş oturup vakit ziyan etmektense, çevreme hediye danteller yazma oyaları falan yapıyorum... bazen parayla alanlar oluyor bazen sevdiklerime hediye ediyorum...parası için değil vakit değerlendirmek için bişeyler yapabilmenin verdiği mutluluk için yapıyorum..bu arada para ile alan dostlarda oluyor iyi oluyo :) sende boş oturmayı bırak canım hemen harekete geç eşinin de yükünü hafiflet..hemde kendine güvenin gelr..çocuklarına faydan olur..evet çocuğun ufak ve fazla boş zamanın yoktur ama bir iki tepsi böreğin ve kurabiyenin fazla zaman alacağını sanmıyorum ben..ne dersin :) bi düşün canım allah yardımcın olsun...

canım seni çok iyi anlıyorum ve bu tavsiyemi uygularsan bi süre sonra rahata kavuşacağına inanıyorum..tecrübe ile sabit o yüzden bu kadar net konuşuyorum..benim bi akrabam var uzak akraba ama samimiyiz..her derdini bilirim ve içimi sızlatıcı dertleri var onunda en öenmlisi maddiyat..kocası memur ve bankadan zamanında ev almak için kredi çektiler sonra adam bu parayı ipe sapa gelmez yerlere vererek yedi bitirdi..ev hayal oldu üstelik borçlar kapıya dayandı hacizler geldi eve...resmen yıkıldılar kocasıda akıllandı ama iş işten geçti.. kocası şuan çalışıyor ama maaşının tamamı borçlara kredilere gidiyor ve ellerine bir kuruş bile kalmıyo kiradalar iki çocuk okuyor..kadında köyden gelin geldi pek girişken değil iş güç falan yapamazdı..çaresiz üç kuruşa talim etti aylar yıllar idare etti kıdım kıdım...en sonunda çevrenin ailesinin ısrarıyla bişeyler yapıp para kazanmaya karar verdi..ve bir pastane cafe falan gibi yerlere gidip araştırdı..bir gün içinde yaptı bu çabayı ve sonuç güzel oldu...pasta börek kurabiye falan yapıyor evde..onları satıyor cafelere pastanelere...hatta mantı ve erişte yapıp bi mantıcıya satıyordu...aradan baya zaman geçmeden bol bol kazanmaya başladı...şimdi inan borçlarını kapattılar bankanın..ve şahıslara olan borçlarını ödüyorlar...hatta geçen gün görüştük ekstra para biriktirip kendine bi bilezik almış ve almaya devam edecem diyor...belki inanması zor biz bile inanamadık ama isteyince oluyor canım...buna inan..istersen iş bulursun...evde dantel oya falan yaparsın çeyizcilere satarsın çeyiz dükkanlarına falan..bebek yelekleri baya pahalı gidiyor örebilirsin...kazak etek falan boncuk işleyebilrsin...başlangıçta az gelir sana parasını duyunca ama zamanla elin pratikleştikçe görüceksin biriktirmeye bile başlarsın.. benim mesela allaha şükürler olsun maddi sıkıntım yok ama sırf eşime destek olmak ve boş oturup vakit ziyan etmektense, çevreme hediye danteller yazma oyaları falan yapıyorum... bazen parayla alanlar oluyor bazen sevdiklerime hediye ediyorum...parası için değil vakit değerlendirmek için bişeyler yapabilmenin verdiği mutluluk için yapıyorum..bu arada para ile alan dostlarda oluyor iyi oluyo :) sende boş oturmayı bırak canım hemen harekete geç eşinin de yükünü hafiflet..hemde kendine güvenin gelr..çocuklarına faydan olur..evet çocuğun ufak ve fazla boş zamanın yoktur ama bir iki tepsi böreğin ve kurabiyenin fazla zaman alacağını sanmıyorum ben..ne dersin :) bi düşün canım allah yardımcın olsun...

çok teşekkür ederim canım üşenmeyip yazdığın için ama çok faydalı oldu inan mutlakja araştırcam allah razı olsun

tekstil işlerinde gerçekten emeğinin karşılığı verilmiyo
kesinlikle yanlış anlamayın ama merdiven silseniz
daire başı 12-15 arası değişiyo 10 dairelik bir binadan ayda 100 lira kazanabilirsiniz
tabii silerken çocukları bırakabilecek bir yer var mı bilemiyorum ama!...
sonuçta alın teriyle yapıldıktan sonra her iş büyüktür küçümsenmez:20:

evetcanım bizim binamız üç katlı bende teklif ettim ev sahibine ama ev sahibi annemn çok yakın arkadaşı bide ben anne tarafından biraz daha varlıklıyım ve doğduğum mahallede oturuyorum şu anda o yüzden işte anladığınız gibi yani olmuo bazı şeyler engel oluo

Back
X