• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar maddi sorunlarımız var ve çözüm yok...!!!

evetcanım bizim binamız üç katlı bende teklif ettim ev sahibine ama ev sahibi annemn çok yakın arkadaşı bide ben anne tarafından biraz daha varlıklıyım ve doğduğum mahallede oturuyorum şu anda o yüzden işte anladığınız gibi yani olmuo bazı şeyler engel oluo

hımm anladım canım o zaman en iyisi tuhafiyelere,pastanelere falan gidip
örgü dantel yada pasta börek çörek gibi şeyler için görüşmek şu durumda:31:

canım kolu komsuya elısı yapıp satabılırsınız .
begenırlerse zaten tavsıye edıyorlar .
kız ceyızlerıne cok var boyle dantel elısı yapan.
kucuk konfeksıyonlar da eve boncuk ısı de verıyorlar
arastırırsanız gorursunuz.

benım yengemın ıhtıyacı yok ama
evde bos oturmayı hıc sevmez .ve cok gırısken atılgan bır kadındır .
kolu komsuya dantel elısı yapar .kolu komsu yengemı tanıdıklarına tavsıye eder.
yengem ıslerı bayag buyutttu :1:
tekstıl sırketlerınden eve boncuk ıslerı alır .
en son da pastaneyle anlasmıs .ev yapımı pogacalar yapıyor .
kadın hıc durmuyor yerın de valla .:1:

mrb ben evde iğne oyası yapıp satıyorum
ve gerçektn karlı ben evleneli yapıyorum yanıni 2senedir
evimin perdelerini dikktirdm
altım kolye yüzük felan yaptırdım
ama benim bebeğim yok.
sanada tavsiye ederin
tığ işi biliyosan yazma yap ve bizim komşuda yazma satıyo o daha çok satıyo
ve evini dönderiyo ve kış aylarında eşi çalışmıyo.1ayda 350 kazanıyo nerdeyse kirasını komşum ödüyo
aklını kullanırsa iyi para var bu işte:129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129:

şeker hamuruyla yapılan bebek kurabiyeleri inanılmaz ilgi görüyor.doğum,diş buğdayı,doğum günü,6. ay kınası vs...tanesi 2,5 liradn satılıyor ama maliyeti nedir bilmem.yalnız titiz çalışma ve el becerisi gerektiriyor.
arkadaşların da bahsettiği gibi bu tarz işlerde ilk başlarda para kazanılmaz,önce tanıtım maksadıyla etraına yaparsın ucuza mal edip,sonradan kara geçebilirsin yeteneğin varsa.facebooktaki anne-bebek grupları iyi bir pazar .ben de bu tarz bir gruptan bularak kızımın doğum günü için yaptırdım,hem çok beğendik hem de güzel para verdik:))

eşim 3 ortakla bi lokantada çalışıyor ve ben 2 çocukla evdeyim biri4 yaşında diğeri 3 aylık ama eşim 7 gün günde 13 saat çalışıo ama giderlerimizle birlikte elimize birşey kalmıo hatta çoğu zaman benm ailem karşılıo el altından ihtiyaçlarımızı elimde olsa çalışıcam ama çocuklar elimi kolumu bağlıo bana ne önerirsiniz evde nasıl bi iş yapıp para kazanabilirim sizce??

canım öncelikle allah kolaylık versin geçim zor evde aslında takı yapabilirsin, örgü yapabilirsin başka aklıma gelmiyo:44::44:

Bence en möantıklısı bir arkadaşında dediği gibi hamurişi börek kurabiye filan yapıp satmak,cafelere pastahanelere hatta okul kantinlerine.. bizim bir akraba evde gözleme yapıp okullara veriyordu bir ara,şu anda ev mantısı yapıp yine böyle mantıcı gibi yerlere veriyor sanırım,pastane cafe bilmem ama okullarda iyi sirkülasyon olur hemde günlük yetiştiremiyordu bile kadın,şu an mesela okul kantinlerinde fast food yerine evyapımı yiyeceklere ağırlık verilmesi gündemde,1 okulla bile anlaşsan günlük iyi para kazanırsın yada haftalık ödeme alırsın artık onu konuşursunuz tabii,hem böylece öğrencilerde sağlıklsız şeyler yerine ev yapımı şeylerle karınlaerrını doyurur,kardeşimden biliyorum hamburger satılıyormuş okulda abla çok berbat ama ne yapiim acıkınca mecbur alıyoruz okulda başka alternatif yok diyor.. hayrılısı olsun senin için :31:

canım öncelikle allah kolaylık versin geçim zor evde aslında takı yapabilirsin, örgü yapabilirsin başka aklıma gelmiyo:44::44:

valla kızlar çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz bana bu iğne oyası işi bayaa mantıklı geldi bana mutlaka onuda yapmaya çalışıcam tığ işi biliyorum ama iğne oyası daha pahalı oluo heralde bi yuerlerden başlasam ii olcak heralde

Canim bir arkadas yazinca aklima geldi. Gecen misafirlerimiz gelecekti. Bizim bir komsu manti yaparmis gunluk. Birgun oncesinden aradi annem siparis verdi. Kapiya getirdiler mantiyi. Kayseri mantisi gibi kucucuk , icide bol yani helal olsun kadina guzeldi. Manti paralariyla iki cocuk okutuormus. Acayipte taninmis. Eh isini temiz ve guzel yapinca.

Bende onu birkac gun icinde bir kac arkadasima anlattim. Hemen tel nosunu istediler. Bir kisi on kisiye reklam yaparmis neden olmasin belki denersin. Kolay gelsin...

Benimde aklıma nikah şekerleri geldi.Özellikle düğün sezonu bu kadar yakınken nikah şekerleri yapabilirsin evde.Mesela şöyle söyliyim fikrin olması açısından ben 2011 nisan ayında , 800 kişi için nikah şekeri fiyatı aldığımda tanesi 1.00 tl dediler en ucuzu.Oda bir tane minik çiçeğin yanında 3 şeker ve tüle sarılıydı:) Ama malzemelerini kendim alıp yaptım ve her kutunun üzerinde 3 adet inci yapışık, içinde parlak taşlı tüle sarılı 3 şeker vardı.İsimleri bilgisayardan kendim basıp kenarlarını zikzak makasla kestim biraz süslü olsun diye:) Bütün malzeme şeker dahil 300 tl ye getirdim.Arada 500 tl karım oldu mesela.Bunu söylediğim arkadaşlarımında bebek ve nikah şekerleri başıma kaldı ama olsun güzel oluyor :)Bunu aynı şekilde başka bir arkadaşın dediği gibi bebek şekerleri içinde yapabilirsin.Bu saydıklarımdan herhangi birini yapmayı düşünürsen mutlaka bi mesaj at bana arkadaşım detayını nasıl yapman gerektiğini anlatabilirim yeterki sen bişeyler yapmak iste.Eğer böyle birşey yapmak istersende mutlaka internetten faydalan.Daha çok kişiye ulaşmaya çalış,sitelere yaptığın işlerin fotoğraflarını koy,başka şehirden birşey çıkar yapamam diye sınırlama kendini sakın kargoyla heryere ulaşabiliyorsun artık.Benim Kıbrısa ulaşmışlığım var mesela:)) Şimdiden kolay gelsin,hayırlı işler..

elinden geliyorsa en güzeli mantı hamur işi en güzeli
alt komşum sürekli alır dışardan böyle şeyler ondan biliyorum
bir kadın varmı yapıyormuş böyle askerdeki oğluna para gönderiyormuş
telini veriyordu geçen gün karşı komşuya
1 tepsi su böreği 60 tlye yapmış çok beğendim ben filan diyordu
iyi para var sanırım sende yapabilirsen araştır bence

Benimde aklıma nikah şekerleri geldi.Özellikle düğün sezonu bu kadar yakınken nikah şekerleri yapabilirsin evde.Mesela şöyle söyliyim fikrin olması açısından ben 2011 nisan ayında , 800 kişi için nikah şekeri fiyatı aldığımda tanesi 1.00 tl dediler en ucuzu.Oda bir tane minik çiçeğin yanında 3 şeker ve tüle sarılıydı:) Ama malzemelerini kendim alıp yaptım ve her kutunun üzerinde 3 adet inci yapışık, içinde parlak taşlı tüle sarılı 3 şeker vardı.İsimleri bilgisayardan kendim basıp kenarlarını zikzak makasla kestim biraz süslü olsun diye:) Bütün malzeme şeker dahil 300 tl ye getirdim.Arada 500 tl karım oldu mesela.Bunu söylediğim arkadaşlarımında bebek ve nikah şekerleri başıma kaldı ama olsun güzel oluyor :)Bunu aynı şekilde başka bir arkadaşın dediği gibi bebek şekerleri içinde yapabilirsin.Bu saydıklarımdan herhangi birini yapmayı düşünürsen mutlaka bi mesaj at bana arkadaşım detayını nasıl yapman gerektiğini anlatabilirim yeterki sen bişeyler yapmak iste.Eğer böyle birşey yapmak istersende mutlaka internetten faydalan.Daha çok kişiye ulaşmaya çalış,sitelere yaptığın işlerin fotoğraflarını koy,başka şehirden birşey çıkar yapamam diye sınırlama kendini sakın kargoyla heryere ulaşabiliyorsun artık.Benim Kıbrısa ulaşmışlığım var mesela:)) Şimdiden kolay gelsin,hayırlı işler..

canım benm hakkım olmadıı için özeldemmsj atamıorum da sen detaylarını bana yazsan özelden bi zahmet

eşim 3 ortakla bi lokantada çalışıyor ve ben 2 çocukla evdeyim biri4 yaşında diğeri 3 aylık ama eşim 7 gün günde 13 saat çalışıo ama giderlerimizle birlikte elimize birşey kalmıo hatta çoğu zaman benm ailem karşılıo el altından ihtiyaçlarımızı elimde olsa çalışıcam ama çocuklar elimi kolumu bağlıo bana ne önerirsiniz evde nasıl bi iş yapıp para kazanabilirim sizce??

eve verilen işlerde cok para vermezler verselerde cocukarından fırsat kalıpta yapamazsın zaten cocuklara bakacak kımsen yokmu kayınvalıde annen falan

ben de kendim yapacağım şekerlerimi :)

canım benm hakkım olmadıı için özeldemmsj atamıorum da sen detaylarını bana yazsan özelden bi zahmet

ahh benimde özel mesaja henüz hakkım yok cnm:( sen sormak istediklerini sor ben yapımı hakkında elimden geldiğince yardımcı olayım sana.Eğer toptancıların vereceği işlere güvenmiyorsanki bence arada toptancı olursa karın azalır,internetten ancak evlenme ile ilgili sitelere ilan bırakabilirsin.Bulunduğun illerdede gelinlikçilere,pastanelere,nikah dairesine yakın dükkanlara ilan bırakabilirsin.Mesela bizim muhtarlıkta bile duyuru panosu var,evde iş yapmak isteyenler oraya ilan bırakıyor:)

anladım cnm da işte bugün bi kaç kişi aradım netten bi bayan önce 100 lira yatırıyorsunuz sonra biz size örnek gönderiyoruz onu yapıp gönderiyorsunuz falan dedi ama işte güvenemıo insan nerden bulurum araştırmam lazım

Back
X