Kızlar ne yapacağımı bilmiyorum! :(

sınava girmesini hiç istemedim ama gidi istiyor çünkü saygı duyuyorumbenim tek korktuğum il dışına göreve gidiyorlarmış ben sevdiğimin akşam yanımda olmasınnı isterim sen istemezmisin evlendikten sonra bu kadar uzak kalmak istermisin tek korktuğum bu ? ailemde aile düzeni olmaz diye istemezler diye korkuyorum sizin anneniz istermiydi ya da kzınız olsa veririmiydiniz?
Canım hayatta herşey planladığımız gibi gitmiyor malesef..Ben tayin işlemlerimi tamamlamıştım ta ki ayrılış yazımın tarihi yazılmamıştı.Evlendim iznim bitti şaka gibi gel diye aradılar..Evi barkı kurdum tabi tayinim tamam diye..Şimdi haftasonları eşim geliyor ben gidiyorum..İnan bundan daha beteri olamaz.Bir sözle amiriniz hayatınızla oynuyor.Ama yaşanması gerekiyormuş yaşadık..Ağlaya ağlaya geri geldim işe ben aylardır da berbat durumdayım eşimde orda yeni ev eşyalarla yapayalnız kaldı. Her mesleğin kendine göre zorluğu var ama bu evlenmeye ya da evliliği sürdürmeye engel değil.

Ne alaka ya? Arkadaşım var özel harekat il dışına her zaman göreve gitmiyor ki. Herkesin görevli olduğu bir yer var. Şırnak'tan geldi Ankara'ya 1,5 yıl oldu hiç il dışına gitmedi mesela. Doğu görevi olunca ayrı.
Bu adam evlenince bu mesleği seçmiş olsa boşayacak mıydı aileniz? Kaçacaklarına damatları ile gurur duysunlar. Bu arkadaşım yine bir arkadaşımla evlendi kp tv de özel harekat görünce benim damadım da böyle diye gururlanıyor. Hayır ölüm her yerde var. Komşumuzun oğlu yolda yürürken kafasına tuğla düştü öldü.

Benim nişanlım da 6 haziran da eğitime gidiyor hiç içime sinmiyor istemiyorum özel harekatçı olmasını niye diyorum normal çalışıp akşam evine gelebileceği düzenimizi kurup bir daha bozmayacağımız bir mesleği olmuyor. Ama ona mecburen hiç yansıtmıyorum morali bozulmasın canı sıkılmasın diye inanın elimde olsa hiç göndermeyeceğim çok üzülüyorum ondan gizli ağlıyorum. Bir de kime sorsam niye onu seçti çok zor dedikçe burda de bi topic de okuduklarımla filan iyice içim karardı ben onsuzluğa zor katlanırım tamam ama ondan ziyade kaç gündür başına bir şey gelirse nasıl yaşarımı düşünmeye başladım artık ayrı kalmayı filan geçtim yani. Offf çok zor bir mucize olsa ve gitmesi o eğitime hiç başlamasa zaten dalgıç kendi mesleği de var kafam çok karışık kimseye de bir şey diyemiyorum. Annesine anlatıyorum kızım ona destek ol üzülme ağlama yanında diyor ama ben öyle kötü durumdayım ki kimseye anlatamıyorum ve istemiyorum yanımda olsun o huzurumuz olsun bir ekmeği bölüşür de yerim ben o çalışmasın hatta ben çalışayım ama yinede yanımda olsun canına bir şey olmasın ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..

Merhaba kızlar konu baya eskiymis ama insallah yanıt alabilirim merak ediyorum esleriniz ya da nisanliniz nasıl çalışıyor zorlanıyor musunuz? Uzun süreli görevleri oluyor mu çok ?

Aylik tehlikeli yerlere goreve gidiyorlar dönüşümlü daha cok ikinci planda kaliyorsun hbrin olsuun ilk once vatan sonra es cocuk bunu kaldirabileceksen cok buyuk bi mertebe esi olmak guclu plmalisin saglam olmalisin dogumda bile gelemeyebilir tek basina goguslemekten hayati korkmamalisin.. Bunlari ilk sen kabul ediceksin ki ondan sonra ailenin karari onemli..

Merhaba kızlar konu baya eskiymis ama insallah yanıt alabilirim merak ediyorum esleriniz ya da nisanliniz nasıl çalışıyor zorlanıyor musunuz? Uzun süreli görevleri oluyor mu çok ?
Bizimki yirmi gun diye cagiriyorlar hic belli olmuyo bazen iki ay bile suruyor on gunde evde oluyor sonra bidaha sirasi geliyor yada ihtiyac oluyor hoop tekrar gidiyor cok zor..ve neye gittigi hic belli olmuyor yerleri teror bolgesinde değişebiliyor

Bizimki yirmi gun diye cagiriyorlar hic belli olmuyo bazen iki ay bile suruyor on gunde evde oluyor sonra bidaha sirasi geliyor yada ihtiyac oluyor hoop tekrar gidiyor cok zor..ve neye gittigi hic belli olmuyor yerleri teror bolgesinde değişebiliyor
Yanıt için teşekkür ederim benim bu konu da hic bir bilgim olmadığı için merak ediyorum buraya yazmak istedim sizler gibi tecrubeli bayanlardan bilgi alabilmek için

Sanki ailenizin degil de sizin daha cok endiseniz var gibi
Evet benim ailem suan için bilmiyor o yuzden benim bazı endişelerim var onlar karşı çıkarlar diye. burda bu konu da tecrubeli olan bayanlardan bilgi almak istedim çünkü benimde hic bir bilgim yok en azindan biraz bilgi edinebilirim belki diye

Aylik tehlikeli yerlere goreve gidiyorlar dönüşümlü daha cok ikinci planda kaliyorsun hbrin olsuun ilk once vatan sonra es cocuk bunu kaldirabileceksen cok buyuk bi mertebe esi olmak guclu plmalisin saglam olmalisin dogumda bile gelemeyebilir tek basina goguslemekten hayati korkmamalisin.. Bunlari ilk sen kabul ediceksin ki ondan sonra ailenin karari onemli..
Bu olmasaydi ne is yapacakti? Belki de karin doyuracak bi is bulamayacakti.Bence sorun etmeyin.
Aslinda ben işini sorun etmiyorum o iyi olsun baska bir istediğim yok sadece dediğim gibi bilgi almak istedim neyle karşılaşacağımı bilmediğim için çünkü her kafadan baska bir ses cikiyor en azından bilen yaşayan birilerine danisayim dedim

Evet benim ailem suan için bilmiyor o yuzden benim bazı endişelerim var onlar karşı çıkarlar diye. burda bu konu da tecrubeli olan bayanlardan bilgi almak istedim çünkü benimde hic bir bilgim yok en azindan biraz bilgi edinebilirim belki diye
ailenizden once siz kendinizi tartin. Yapabilecek misiniz? Sonucta siz yasayacaksiniz o hayati, aileniz cok olsa bi kac sene karsi cikar.

Herkes kaderini yaşar canim tabiki yol seçimini biz yaparız vardir bundada bi hayir aramiza hos geldin..
Teşekkür ederim hoşbuldum tabi ki öyle ama arkadaşlarım çevrem yorum yaptikca bazen moral olarak dusuyorum. Sonra niye böyle oluyor diye dusundugumde bilmediğim için dedim. Sizde tecrubelerinizi paylasirsaniz bende kendimce alışmış olurum diye dusundum

Yani nöbetleri olur, gece çağrılmaları da olur ama... Doktorların da nöbetleri var, gece çağırılmaları var öyle düşün, şartlar doktorlukta daha da ağırdır hatta belki. Ailen seni bir doktor istese verir miydi mesela? evet.. Bence onlar için sorun olmaz mesai

Yani nöbetleri olur, gece çağrılmaları da olur ama... Doktorların da nöbetleri var, gece çağırılmaları var öyle düşün, şartlar doktorlukta daha da ağırdır hatta belki. Ailen seni bir doktor istese verir miydi mesela? evet.. Bence onlar için sorun olmaz mesai

+hayati tehlike diyeceğim ama o artık hepimiz için geçerli bir bomba patlasa polis de ölecek, memur da, sivil de.. yani ülkece güvende değiliz ve garantimiz yok o bakımdan biraz da kader diye düşün ecel polise de gelir, sivile de

+hayati tehlike diyeceğim ama o artık hepimiz için geçerli bir bomba patlasa polis de ölecek, memur da, sivil de.. yani ülkece güvende değiliz ve garantimiz yok o bakımdan biraz da kader diye düşün ecel polise de gelir, sivile de
Tabi ki oyle vaktimiz ne kadarsa o kadar yaşayacağız hepimiz için geçerli bu. O işini çok seviyor o mutlu olunca bende oluyorum sonucta sizlerin de ailesi var değil mi isteyince oluyor demek ki dedikleri kadar imkansiz değil

Cok zor oluyor.. Ama her isin kendine gore zorlugu var be. Dogum yaptim ucaklar almadi zamanim gecmis binemezsin dediler kaldim dag basinda tekk... Annem geldi yanima evde doğum yaptim istemedim hastane falan fobim Var elimi tutmasını sancimda basimi oksamasini cok isterdim ramazan oldu herkes yemek yedi guldu eglendi benim bogazimdan lokma gecmedi balkona oturdum hep aile sesleri kulaklarimdan gitmedi.. Çocuğum adim atti goremedi gel babasi gel die öğrettim ilk ogrendigi oydu agladim nasil kapilara sarildigini ben diyemem cok zor.. Ama olsun bana deger versinde rabbimin emaneti.. Herseye deger

Back
X