Kızlar ne yapmalıyım kritik karar

Son Edebiyat

Yolunda gitmeyen şey imtihanındır
Kayıtlı Üye
5 Mart 2015
658
444
53
36
Görümcemle altlı üstlü kaynanamla karşılıklı oturuyorum memnun da değilim açıkcası eşim bugün dediki sen 50 bin kredi çek ben 50 bin çekeyim üzerinide bişekilde tamamlayıp yeni bir ev alalım diye şu an oturduğumuz evde eşimin de parası var ama ben hepsini babama bırakıyorum diyor seni ilgilendirmez diyor nerden baksanız 60 70 bin para katmış eve. tek erkek benim eşim elalemin babaları çocuklarına neler bırakır bizimki babasına kendi hakkını veriyor babasının durumuda çok iyi sizce bu kredinin altına girip yeni bir eve mi çıkayım yoksa burda kalayımmı her şeye rağmen. korkuyorum 50 binde az değil şu an ki evin tapusuda eşimde ama gerekirse babama çeviririm diyor

Tapu eşinizde olduğuna göre sıkıntı yok. Vermeyin kendi hakkını ya da yarı yarıya yapsınlar tapuyu bildiğim kadarıyla böyle bir uygulama var

Bence durduk yere bunu söylediyse altında bir şey var demek.
Hiçbir erkek düdük yere anasının babasının yanından ayrılmak istemez.
Bunu öğrenin kesinlikle

Beraber oturmaktan memnun olmadığınız taraflar neler olduğuna göre değişir.
100 bin kredi geri ödemenin verdiği sıkıntıya değecek kadar fark olacak mı?

Cek krediyi tasinin huzurlu mutlu olun. Sen bilirsin borclardan korkmuyorsan benim icin sikinti yok deyin. Nasilsa bakti kredilerle hafif zorlanma olsa belki kullanmak ister nasilsa tapu onun ustunde. Ustune gitmeyin ki tapuyu hemen vermesin boylelikle belki hakkinizi kullanirsiniz

Tapu eşinizde olduğuna göre sıkıntı yok. Vermeyin kendi hakkını ya da yarı yarıya yapsınlar tapuyu bildiğim kadarıyla böyle bir uygulama var
Dedim ki baban senin hakkın 70 binse onu sana nakit versin sende tapuyu istersen babana çevir o da yok diyor almıyorum paramı hibe ediyorum diyor benim de zoruma gidiyor işte biz kredide ezilelim o 70 bini babasına yedirsin

Dünyanın binbir türlü hali var borcun altında kalmaya degmez bence..bende esimin ailesi ile ayni binada oturuyorum ve bende memnun degilim kendi dünyamda sadece kendi ailemle ilgilenmek isterdim açıkçası ama imkan yoksa buna katlanilabiliyor yani.. hem eşinin senden böyle bir sorumluluk bekleyip seni ilgilendirmez demesinide anlayamadım

Oturdugunuz eve 70 bin Para katmissa neden tapuyu babasina vermek istiyor. Tapu babanin üstüne geçerse diğer aile bireyleride hak sahibi olacak evinizde bu yüzden olur mu acaba diğer kardeşlerden hak sahibi olsun diye.

Madem tapu eşinde satsin evi hem daha az kredi çekerseniz belkide cekmezsiniz.

Kesinlikle.
Durduk yere niye böyle bir şey desin ki?
Bar burada yüzlerce kadin sırf ayrı ev ya da uzakta ev istediği için tartışıp bosaniyor, nişan atıyor.
İsteksiz görünme ama alttan alta karıştır bakalım ne var ne yok. Babasıyla konuşurken çaktırmadan dinle.
Bende bundan korkuyorum altında bir bit yeniğimi var yoksa

Beraber oturmaktan memnun olmadığınız taraflar neler olduğuna göre değişir.
100 bin kredi geri ödemenin verdiği sıkıntıya değecek kadar fark olacak mı?

Ya şu an mesela 2 ay oldu ne kaynanamla ne görümcemle görüştüm ben eşimle kötü oldum annemlere gittim beni arayıp sormadılar merak etmediler ki ben onlara iyi oldum yeğenim doğdu hayırlı olsun diye aramadılar oysa biz onlara her türlü görevimizi yaptık ailece şimdi de dibdibeyiz konuşmuyoruz zaten yakın olmak istemedim başından ama 50 bin borç beni korkutmuyor değil

Dedim ki baban senin hakkın 70 binse onu sana nakit versin sende tapuyu istersen babana çevir o da yok diyor almıyorum paramı hibe ediyorum diyor benim de zoruma gidiyor işte biz kredide ezilelim o 70 bini babasına yedirsin

benim esimde ayni sekilde kendi hakkini hibe etti..evin tutari nerden baksaniz turk lirasiyla 150bin lira civariydi..tapusu filan hersey esimin uzerineydi..biz kredi cekip kendi evimizi aldik cok sukur.
bence bu yuzden aranizi bozmayin,kendi evinize mis gibi gecin.
kvnin evimdeki tek hakki temizliginde yardim etmesidir,cok sukur onun disinda zirnik gecmedi hakki..en guzeli en temizi..

Ya bana diyor ki satmıyorum diyor evi tapuda üzerimde istersem babama veririm istersem vermem diyor ben bu evi evlenmeden önce yaptım diyor sen karışma istersen ortak bir ev alalım sen de eşit bende eşit ödersin diyor

Bahsettiğin durumda kredi çekmek çok çok anlamsız. Hiçbişey yapamıyorsanız hiç memnun değilseniz kiraya çıkın. Şimdi öyle söylüyor ama ilerde fikri değişir. Ölüm hak miras helal demişler.

Babasıyla konuştuğuna denk gelemedim çünkü 2 aydır görüşmüyorum ailesiyle

Sizin nasıl oldu hibe ettiğiniz ev yakınmıydı kaynananlara bu yüzden mi bıraktınız ne kadar çektiniz kredi

Ya bana diyor ki satmıyorum diyor evi tapuda üzerimde istersem babama veririm istersem vermem diyor ben bu evi evlenmeden önce yaptım diyor sen karışma istersen ortak bir ev alalım sen de eşit bende eşit ödersin diyor
Evin tapusu evlendikten sonra mı çıktı. Yoksa evlenmeden önce mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…