Kızlar ne yapmalıyım kritik karar

Bu kadar borcun altına girmek için yeterli sebep gibi gelmedi bana.

5 sene çekseniz 100 bin TL'nin aylık ödemesi 2250 TL civarı
10 sene çekseniz 1470 TL ödeyeceksiniz her ay. Geri ödeme toplam 177 bin olacak

Ne gerek var. Ayda 2250 TL'yi gezer tozar harcarım.

Deseydiniz ki kaynanamla görümcem her dakika bendeler, sürekli beraberiz vs o zaman haklısınız.
Ama gelmezlerse gelmesinler size, daha iyi değil mi.
Yeğeninizi tebrik etmemeleri onların kabalığı ama evi değiştirmek için de yeterli sebep gelmedi bana açıkçası. Başka ev alsanız bu sefer eşiniz gel gidelim, gel ziyaret edelim diyecek daha kötü olacak.

bekarken mi katkıda bulunmus esin o eve?

Yok zaten bunlar ana sebep değil son sebep evime girerken bile asansörde karşılaşırız korkusu eşimle az seslerimiz yükselse duyacaklar korkusu ben yakınlıktan hoşnut değilim hele yakınken konuşmamak daha da kötü her an pişti olabiliriz bi yerde birde uzaklaşırsak az da olsa eşimin bu annecilikten uzaklaşıp bireysel olma fikrine erişeceğini düşünüyorum

O topa girme kardesim sen. Elindeki evden de olacaksın. Bu iste baska bir is var. Hiçbir erkek durup dururken ailesinin oldugu binadan çıkmaz.

Ben (eski) eşimi 1400 km uzağa taşıdım, anneciliğinden vazgeçmedi.
Taşınmakla olmuyor ne yazık ki.

Diğer sebeplere bir şey diyemeyeceğim.
Niyetlenmişsiniz sanırım.

Kaç sene çekmeyi düşünüyorsunuz krediyi?
Şu an oturduğunuz ev ne kadar eder?
Sizin başka birikmişiniz var mı? 100000 TL kredi neyin üstüne eklenecek?

Eğer eşinizin dediği gibi yapmak size çok ağır olmayacaksa yapın derim
Bu fırsat herkesin eline geçmez hele eşiniz para vermiş olmasına rağmen çıkmak istiyorsa demek ki o da memnun değil her adam yapmaz bunu
Artık zamanında verdiği paraya da bakmayacaksınız üstüne sünger çekip haram zıkkım edip geçeceksiniz malesef
Ben öyle yaptım
Ne paralar gitti ama ömür de gidiyor
Yapabiliyorsanız hiç durmayın kaçın kurtarın kendinizi sıkıntı çekersiniz tabi ama kurtulduğunuzu bakın
Dediğim gibi her adam yapmaz bunu
Parayı bırakıyor diyorsunuz ama öyle yapması gerekiyordur malesef öle oluyo bu işler

O topa girme kardesim sen. Elindeki evden de olacaksın. Bu iste baska bir is var. Hiçbir erkek durup dururken ailesinin oldugu binadan çıkmaz.
Ah elmayra uzaklaşmak istiyorum aslında ama başıma bişey mi gelir diyede düşünmeden edemiyorum eşim diyoki sen çok istiyosun diye çıkıyorum ben ona hep diyodum çünkü çıkalım çıkalım diye

niçin haram zıkkım etsin ki? ana babasına bekarken katkıda bulunmus

Valla ben böle düşünmedim hiç
Bide bu var dimi
Açıkcası konuyu okuyunca şaşırmadım değil
Hiç böle şey duymadım ben de anasıyla babasıyla kardesıyle yakın yerden çıkmak isteyen adamı
Yorumların hiçbirini okumadan kendi yorumumu yaptım sonra döndüm yorumları okudum evt kafam karıştı

Gerçekten bana samimi gelmedi. Durup dururken bu borcun altına girmek sizi daha cok yormaz mi?

Birazda olsa gözden uzak olan gönüldende uzak olur belki kaynanam çok yakın olmak istiyor ben de kötü olmak istemiyorum ama hani mesafeli olayım iyi olayım istiyorum kşu an eminim görümcem eşimle kavgalarımızın çoğuna şahit oldu neden olsun ki özelim o benim rezillik baştan şiraze kaydı uzak olsam çoğu konuda kol kırılır yen için de kalır olucaktı şimdi kendimi onlar karşısında çıplak hissediyorum ne zaman geldim gittim ne zaman lambam söndü ne zaman tartıştım her şeyim alenen ortada

Gerçekten bana samimi gelmedi. Durup dururken bu borcun altına girmek sizi daha cok yormaz mi?
Bana diyoki eşim madem ayrı ev istiyosun çek krediyi bende çekeyim istediğimiz evi alalım buraya kadar tamam ama tapusu bende olan evden de zırnık yok diyor karışamazsın diyor eminim bunuda anası babası fitlediler ya herro ya merro yem atıyolar bana bakalım benim gözüm onların evinde mi diye yada git kendi bacağından asıl diyolar bizi istemiyosan bizden destek yok ya da ya da ya da işte .....

Peki
şöle bişe olabilr mi;
Tapu eşinizde ve 70 bin lirası varmış o evde evin değeri kaç para ise üstünü kayınpedere ödeyin ve o evden çıkmayın ama ev tamamıyla sizin paranızla olsun

Peki

şöle bişe olabilr mi;
Tapu eşinizde ve 70 bin lirası varmış o evde evin değeri kaç para ise üstünü kayınpedere ödeyin ve o evden çıkmayın ama ev tamamıyla sizin paranızla olsun
İşte eşim diyoki sanane bu evden ben kendi paramla aldım sen kendi evine karışırsın alırsan

Tapu esinizin uzerineyse sorun yok bence. Baba durup dururken hadi tapuyu bana ver demez herhalde.
Bence evi babasina satmayin sonucta babasi o evi onun uzerine yaparken para koymus ve oglumun evi olsun demis. Simdi baba bu evi sen al bize 70 bin ver demek mantiksiz. Ya baskasina satin ya satmayin kiraya verin. Kredi yukunuz biraz hafifler kira geliriyle.

İşte eşim diyoki sanane bu evden ben kendi paramla aldım sen kendi evine karışırsın alırsan
Peki tapuyu babasına verdi öteki kardeşlerinin eşit hak sahibi olmasını umursamoyor mu
Eğer öle ise bu işte bişe var
Dediğiniz gibi karşı taraf fitliyordur
O zaman dediğim gibi eğer sizi çok büyük sıkıntılara sokmayacaksa haram zıkkım edip çıkacaksınız unutacaksınız o evi
Kusura bakmayın teşbih te hata olmaz derler eşek olana semer vuran çok olurmuş
Eşiniz yedirsin 70 bini babasına kardeşlerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…