- 18 Eylül 2014
- 8.451
- 29.973
- 798
- Konu Sahibi Son Edebiyat
-
Ya şu an mesela 2 ay oldu ne kaynanamla ne görümcemle görüştüm ben eşimle kötü oldum annemlere gittim beni arayıp sormadılar merak etmediler ki ben onlara iyi oldum yeğenim doğdu hayırlı olsun diye aramadılar oysa biz onlara her türlü görevimizi yaptık ailece şimdi de dibdibeyiz konuşmuyoruz zaten yakın olmak istemedim başından ama 50 bin borç beni korkutmuyor değil
bekarken mi katkıda bulunmus esin o eve?Görümcemle altlı üstlü kaynanamla karşılıklı oturuyorum memnun da değilim açıkcası eşim bugün dediki sen 50 bin kredi çek ben 50 bin çekeyim üzerinide bişekilde tamamlayıp yeni bir ev alalım diye şu an oturduğumuz evde eşimin de parası var ama ben hepsini babama bırakıyorum diyor seni ilgilendirmez diyor nerden baksanız 60 70 bin para katmış eve. tek erkek benim eşim elalemin babaları çocuklarına neler bırakır bizimki babasına kendi hakkını veriyor babasının durumuda çok iyi sizce bu kredinin altına girip yeni bir eve mi çıkayım yoksa burda kalayımmı her şeye rağmen. korkuyorum 50 binde az değil şu an ki evin tapusuda eşimde ama gerekirse babama çeviririm diyor
e o zaman seni ilgilendirmez, kusura bakmaEvlenmeden önce almışlar evi tapuda eşimin üzerine
Bu kadar borcun altına girmek için yeterli sebep gibi gelmedi bana.
5 sene çekseniz 100 bin TL'nin aylık ödemesi 2250 TL civarı
10 sene çekseniz 1470 TL ödeyeceksiniz her ay. Geri ödeme toplam 177 bin olacak
Ne gerek var. Ayda 2250 TL'yi gezer tozar harcarım.
Deseydiniz ki kaynanamla görümcem her dakika bendeler, sürekli beraberiz vs o zaman haklısınız.
Ama gelmezlerse gelmesinler size, daha iyi değil mi.
Yeğeninizi tebrik etmemeleri onların kabalığı ama evi değiştirmek için de yeterli sebep gelmedi bana açıkçası. Başka ev alsanız bu sefer eşiniz gel gidelim, gel ziyaret edelim diyecek daha kötü olacak.
bekarken mi katkıda bulunmus esin o eve?
Yok zaten bunlar ana sebep değil son sebep evime girerken bile asansörde karşılaşırız korkusu eşimle az seslerimiz yükselse duyacaklar korkusu ben yakınlıktan hoşnut değilim hele yakınken konuşmamak daha da kötü her an pişti olabiliriz bi yerde birde uzaklaşırsak az da olsa eşimin bu annecilikten uzaklaşıp bireysel olma fikrine erişeceğini düşünüyorum
Eğer eşinizin dediği gibi yapmak size çok ağır olmayacaksa yapın derimGörümcemle altlı üstlü kaynanamla karşılıklı oturuyorum memnun da değilim açıkcası eşim bugün dediki sen 50 bin kredi çek ben 50 bin çekeyim üzerinide bişekilde tamamlayıp yeni bir ev alalım diye şu an oturduğumuz evde eşimin de parası var ama ben hepsini babama bırakıyorum diyor seni ilgilendirmez diyor nerden baksanız 60 70 bin para katmış eve. tek erkek benim eşim elalemin babaları çocuklarına neler bırakır bizimki babasına kendi hakkını veriyor babasının durumuda çok iyi sizce bu kredinin altına girip yeni bir eve mi çıkayım yoksa burda kalayımmı her şeye rağmen. korkuyorum 50 binde az değil şu an ki evin tapusuda eşimde ama gerekirse babama çeviririm diyor
Ah elmayra uzaklaşmak istiyorum aslında ama başıma bişey mi gelir diyede düşünmeden edemiyorum eşim diyoki sen çok istiyosun diye çıkıyorum ben ona hep diyodum çünkü çıkalım çıkalım diyeO topa girme kardesim sen. Elindeki evden de olacaksın. Bu iste baska bir is var. Hiçbir erkek durup dururken ailesinin oldugu binadan çıkmaz.
niçin haram zıkkım etsin ki? ana babasına bekarken katkıda bulunmusEğer eşinizin dediği gibi yapmak size çok ağır olmayacaksa yapın derim
Bu fırsat herkesin eline geçmez hele eşiniz para vermiş olmasına rağmen çıkmak istiyorsa demek ki o da memnun değil her adam yapmaz bunu
Artık zamanında verdiği paraya da bakmayacaksınız üstüne sünger çekip haram zıkkım edip geçeceksiniz malesef
Ben öyle yaptım
Ne paralar gitti ama ömür de gidiyor
Yapabiliyorsanız hiç durmayın kaçın kurtarın kendinizi sıkıntı çekersiniz tabi ama kurtulduğunuzu bakın
Dediğim gibi her adam yapmaz bunu
Parayı bırakıyor diyorsunuz ama öyle yapması gerekiyordur malesef öle oluyo bu işler
Valla ben böle düşünmedim hiçO topa girme kardesim sen. Elindeki evden de olacaksın. Bu iste baska bir is var. Hiçbir erkek durup dururken ailesinin oldugu binadan çıkmaz.
Gerçekten bana samimi gelmedi. Durup dururken bu borcun altına girmek sizi daha cok yormaz mi?Ah elmayra uzaklaşmak istiyorum aslında ama başıma bişey mi gelir diyede düşünmeden edemiyorum eşim diyoki sen çok istiyosun diye çıkıyorum ben ona hep diyodum çünkü çıkalım çıkalım diye
Ben (eski) eşimi 1400 km uzağa taşıdım, anneciliğinden vazgeçmedi.
Taşınmakla olmuyor ne yazık ki.
Diğer sebeplere bir şey diyemeyeceğim.
Niyetlenmişsiniz sanırım.
Kaç sene çekmeyi düşünüyorsunuz krediyi?
Şu an oturduğunuz ev ne kadar eder?
Sizin başka birikmişiniz var mı? 100000 TL kredi neyin üstüne eklenecek?
Katkıda bulunduysa o ev onun olmalıniçin haram zıkkım etsin ki? ana babasına bekarken katkıda bulunmus
Bana diyoki eşim madem ayrı ev istiyosun çek krediyi bende çekeyim istediğimiz evi alalım buraya kadar tamam ama tapusu bende olan evden de zırnık yok diyor karışamazsın diyor eminim bunuda anası babası fitlediler ya herro ya merro yem atıyolar bana bakalım benim gözüm onların evinde mi diye yada git kendi bacağından asıl diyolar bizi istemiyosan bizden destek yok ya da ya da ya da işte .....Gerçekten bana samimi gelmedi. Durup dururken bu borcun altına girmek sizi daha cok yormaz mi?
şöle bişe olabilr mi;Bana diyoki eşim madem ayrı ev istiyosun çek krediyi bende çekeyim istediğimiz evi alalım buraya kadar tamam ama tapusu bende olan evden de zırnık yok diyor karışamazsın diyor eminim bunuda anası babası fitlediler ya herro ya merro yem atıyolar bana bakalım benim gözüm onların evinde mi diye yada git kendi bacağından asıl diyolar bizi istemiyosan bizden destek yok ya da ya da ya da işte .....
İşte eşim diyoki sanane bu evden ben kendi paramla aldım sen kendi evine karışırsın alırsanPeki
şöle bişe olabilr mi;
Tapu eşinizde ve 70 bin lirası varmış o evde evin değeri kaç para ise üstünü kayınpedere ödeyin ve o evden çıkmayın ama ev tamamıyla sizin paranızla olsun
Peki
şöle bişe olabilr mi;
Tapu eşinizde ve 70 bin lirası varmış o evde evin değeri kaç para ise üstünü kayınpedere ödeyin ve o evden çıkmayın ama ev tamamıyla sizin paranızla olsun[/QUOT
ya ben de şimdi konuyu okulun ca bi hırsla kaçın kurtarın kendinizi o evden dedim ama şimdi de düşününce eşiniz neden 70 bin lira verdiği evin tapusunu babası a hibe ediyor o evde diğer kardeşleri de hak sahibi olacak yarın bi gün kimse demez bizim kardeşimizin bu evde 70 bini var diye herkes eşit mirasçı çıkarBana diyoki eşim madem ayrı ev istiyosun çek krediyi bende çekeyim istediğimiz evi alalım buraya kadar tamam ama tapusu bende olan evden de zırnık yok diyor karışamazsın diyor eminim bunuda anası babası fitlediler ya herro ya merro yem atıyolar bana bakalım benim gözüm onların evinde mi diye yada git kendi bacağından asıl diyolar bizi istemiyosan bizden destek yok ya da ya da ya da işte .....
Peki tapuyu babasına verdi öteki kardeşlerinin eşit hak sahibi olmasını umursamoyor muİşte eşim diyoki sanane bu evden ben kendi paramla aldım sen kendi evine karışırsın alırsan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?