Kızlar ne yapmalıyım kritik karar

Bi evlilikte senin paran benim param lafı dolaniyorsa bir durup dusuneceksin. Evlilik dediğimiz şey bir ortaklık ya da ticaret değil ama ne yazıkki bazılarımız kadın erkek farketmez bu işin ciddiyetini kavrayamiyorlar. 2 ay önce bir arkadaşım sırfbu benim param senin paran llafı yüzünden 2 aylık bebeğiyle boşanmaya karar vermisti

Farzedin ki konu sahibinin kocası evlenmeden önce babasına olan vefa borcunu ödemek için maaşıyla ev aldı, tapusunu da babasının üzerine yaptı.
O zaman ne olacaktı?

Konu sahibi hiç bir şekilde o evden hak iddia edemez, çünkü kocası kafaya koymuş. Bekarken kazandığı paraları karısına yedirmeyecek (kaba tabirle yazdım, kusura bakmayın).

Şu anda da hem yeni bir ev sahibi olmayı, hem de kredinin yarısını size ödetmeyi planlıyor sevgili konu sahibi. Valla ben olsam bu yemi yemezdim. Maaşımı kuaföre, kıyafete yatırır, kendi aileme yardım ederdim.

İyi kokular gelmiyor bana...

Ya iste bu yuzden ben evlenirken aman evi olsun diye tutturmadim. Benim nice arkadaslarim ay ev olmadan mi evleniyorsun kiraya mi gelin gideceksin diyerek kaynanasinin ust katindaki mustakil evle hava atiyorlardi. Benden once alinmis evin ne muhotini ben belirleyebilirim ne de uzerinde soz sahibi olabilir. Sukur esim zaten ise girer girmez evlendik onceden ev almaya zamani yoktu. Gittik istedigimiz muhitten istedigimiz evi aldik. Simdi beraber calisip oduyoruz. Kimse de evimizin uzerinde soz sahibi olamiyor.

Ben senin yerinde olsam konu sahibi gider istedigim yerden evi alir esimle oderdim. Simdiki evide kiraya verirdim. Babama verecegim demesi bence blof kiradan gelen para tatli gelince oda satmaktan vazgecer. Nereden baksan su zamanda en kotu ev 500 tl kira getiryor. Tabi bu muhitine evin durumuna gore degisir. Bilmiyorum belki sizin eviniz daha fazla kira eder. Az para degil.

Eger suan oturdugunuz evden memnun degilseniz, esinizede guveniyorsaniz ortaklasa cekin krediyi, alin evinizi.
Esinizin hakkinin oldugunu soylediginiz ev bekarliginda alinmis bir evse, diledigi gibi davranabilir, hibe edebilir ailesine, buna karisma hakkiniz yok.
Ama evlendiginiz zamandan sonra alindiysa zaten ikinizin ortak malidir.

Ben o kadat borca girmezdim. O kadar borc olursa siz ayri evde olsaniz bu sefer kendi aranizda sorunlar cikacak. Borc odemek cok zor. Imkanin yoksa orda otur ya da ev alma, kiraya cik.

Sizin nasıl oldu hibe ettiğiniz ev yakınmıydı kaynananlara bu yüzden mi bıraktınız ne kadar çektiniz kredi

tabuyu oldugu gibi annesinin uzerine gecirdi esim.hibe ettigimiz ev esimin memleketindeydi,biz baska bi sehirde oturuyoruz.
100bin lira civari kredi cektik,kenarimizda birikmisimiz de vardi denklestirip aldik evi.

Anne babalar çocuklarına ev bırakır çocuklar aileye değil bence. Siz yeni evlisiniz daha çocuklarınız olacak neden boşuna borca giresiniz ki. Eşiniz benim payım karışma diyor ama 50binde sizden istiyor. Geçersiniz başka eve şimdikini kiraya verirsiniz o kirada yeni evin kredisini öder. Eşinizin evi sizin çocuklarınızın geleceği neden hibe edesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…