• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar ne yapmalıyım?

Eşin ailesine saat almış senin haberin var.. neden eşine söyleme konusunda tereddüt ediyorsun. Almak istemiyorsan eşine söyle nasıl olsa kullanmıyor diye onun fikrine göre hareket edersin ama asla cephe alıyor gibi bir sahne çizme. Kullanmadığını onun yerine güzel bir kek yapıp götürmeyi düşündüğünü çayla içebileceğinizi falan söyleyebilirsin. Başka bir neden de aldığın şeyler onun tarzına uymuyordur.mesela köyde oturan yaşlı bir kadına tablo alsan sanırım kıymete binmez. Onun da işine yarayacak şeyler vardır mutlaka.

ya ben neler almadım en son allah yazılı altın kaplama biblo aldım onu da bi yere koymadı bende sordum niye kullanmıyon diye.o evde öyle çok ıvır zıvır var içim sıkılıyor falan dedi.bende bu sene almadım işte bundan sonra da almayı düşünmüyorum asla.oğlu alsın bi zahmet

Bence arkadaş içten kadının işine yarayacak bir şey almamış. İşine yaracak bir şey alsa kadın neden kullanmasın aralarında kişisel sorun yoksa.

olabilir, mahsus yapmıştır
sonra kocasına demiştirki bak benim aldıklarımı kullanmıyor bi daha almıycam

bende kaynanadan hiç haz etmem aldığım birşeyi kullandığını da görmedim ama yine de anneme alırken ona da alırım. eli boş gitmem.
sen al boşver o isterse kullanmasın gün olur bu konu tartışmada konuşulur canını sıkar

mrb arkadaşlar benim sorunum şu:geçtiğimiz anneler gününde ne anneme ne kayınvalideme hediye almadım çünkü kaynanam bunları hiç kullanmaz ama şimdi geçenlerde işe tekrar başladım izindeydim anneme bi yatak örtüsü babama babalar günü için kardeşimle ortak bi saat aldım.kaynanama hiçbir şey almadım(aldıklarımdan eşimin haberi yok)ama şimdi düşünüyorum alsam mı diye sonra vazgeçiyorum ne gerek var diyorum kadın hiç kullanmıyor ne alırsam alayım bende sinir oluyorum bu duruma.hiç hoşlanmıyorum kadından.aldıklarımı eşime söylesem mi acaba?vicdanen rahatsız oldum sonra fakat eşimde annesine duvar saati almıştı aylar önce.sizce rahatsız olmalı mıyım?

Eğerki aldıklarını kullanmıyorsa bence alma vıcdanen ne olucak sankı gıderken yenecek bırseyler alırsın ya da evde kendın yapıp göturursun olur bıter yada cıcek olabılır.Kendı ailen ve esının ailesı arasında illaki fark olucakrır.İçinden gelmıs hedıye almıssın kayınvalıdene almak gibi zorunluluk yok..esın eğer annecıyse alınabılır ama mantıklı ve ıcınden geldığı bılıyorsa bır sorun olmayacaktır..

yaa kızlar gene güldürdünüz beni burda allah iyiliğinizi versin:9:
carrie hep sen yapıyosun böyle:90:
bide en hoşuma giden de kelebekseyle carrie bi yerde birbirine giriyo sen ne biçim insansın bilmem ne!
alt taraftada normal konuşuyo iç çamaşırı niye riskli? beden konusunda... falan diye valla çok tatlısınız yaaa :46:

Son düzenleme:
ya ben neler almadım en son allah yazılı altın kaplama biblo aldım onu da bi yere koymadı bende sordum niye kullanmıyon diye.o evde öyle çok ıvır zıvır var içim sıkılıyor falan dedi.bende bu sene almadım işte bundan sonra da almayı düşünmüyorum asla.oğlu alsın bi zahmet

Madem oğlu işine yarayacak şeyleri biliyor ki bilmiş saat almış sen de ona katıl nolacak ki?? Maddi kavramlar için anlamsız gururlar değmez.

ben bu sene kv hediye almadım.eşimde söledi zaten hediye falan almayalım die.ben biraz ısrar ettim ama eşim istemedi.istersen sen annene alabilirsin dedi.çünkü kv-kp bu sene beni ve eşimi çok kırdılar.ben yinede alıcaktım ama eşim kesin bi dille istemedi,çiçek dahi almadı.2 kaynımın sevgilisi biri bluz biri tişört almış gözümüze soka soka gösterdi kp akşamında :1: bende 10 yıl boyunca neler neler aldımda hiç biri göze görünmedi.öle ufak tefek şeylerde değildi aldıklarımız.ama almayınca kv tavır yaptı.lafa gelince almayın ne gerek vardı oluyo almayıncada tafra yapıyo.ha bide almayıncada gelin almamıştır oluyo.eliz ya.2 hafta sonra annem gelicek yanıma ona ve babama alıcam bişeler.eşime tekrar sorucam alalım die istemessede kendi bilir.annemle farklı şehirlerde yaşıyoruz ona herzaman bişey alma şansım yok.kv daha çok almışımdır.ama onlar göze görünmez.

bencede alın siz.ayrım yapmak olmaz.kırgınlıklara kalırsak görüşmemek lazım.ama onlar anne-bab sonuçta bizlerde evlat.ne kadar kızsakta istemesete sevmeyerekte olsa gerekenleri yapmamız gerekir.

Bence adil olunmalı..

Ben anneme de kaynanama da birer penye ve üzerine rengi uyan oyalı başörtüler koydum çeyizimden , mutlu oldular. Babalar günü içinde gömlek bakıyoruz babalarımıza mesela.

( Kaynanam kullanmasa da koyardım , biz eşimle üstümüze düşeni yapalım gerisi onların sorunu )

Ve madem yaptığınız çok doğru ise neden gizleme ihtiyacı duyuyorsunuz ? Bence de bir zahmet rahatsız olun.

Hadi hediye almadın bari gizli harcama yapma , sana çocuk gibi 3 lira şuraya harcadım 5 lira şuraya hesap ver demiyorum ama en azından anneme bi yatak örtüsü almayı düşünüyorum diyebilirsin muhabbet esnasında eşine.

Hem çifte standart yapıp hemde kaynanızın sizi sevmesini nasıl bekliyorsunuz ki ? Bende azar yemeden bi örnek vereyim :D sanırım daha açıklayıcı olur :

Örneğin : Kaynanızın iki gelini var ona doğum günü hediyesi alınıyor sana almıyorlar , sende demez misin bana haksızlık yapıyorlar ve ben onlardan soğuyorum çok ayrımcılar vs. ( Kalıbımı basarım burda konu bile açarsınız :D )

Demek istediğim kendinize nasıl davranılmasını istiyorsanız öyle davranın. O zaman neden beni sevmiyor? Aldığımı kullanmıyor? El altından hediye mi alsam ? gibi dertleriniz de olmayacaktır.

evlilik sadece iki kişinin evlenmesi değildir. evlilik sizin ve onun ailesi ile kocaman bir aile olabilmektir. Asıl huzuru o zaman bulabilirsiniz.

DİYORUM KONU SAHİBESİNE...

olabilir, mahsus yapmıştır
sonra kocasına demiştirki bak benim aldıklarımı kullanmıyor bi daha almıycam

Olabilir bu da bir taktiktir..almış olmak için almak…zaten kayırma olayı başından belli kendi ailesi için dedikleri. Tamam sevmek zorunda değil eşinin ailesini ama maalesef türkiyenin kanayan yarası evinde huzur olması için idare etcen azcık.

bana hala cevap vermedi
bi daha soruyorum

şimdiye kadar ne aldında beğenmedi, kullanmadı?

korkmaz çaydanlık,sinbo tüy temizleme,tefalden tava=bunların hepsini aynı anneler gününde aldım 2.allah yazılı altın kaplama biblo 3.eşarp.havlu vs şeylerden bi sepet yapmıştım 4.ceyo terlik 5.saç kurutma makinesi(yok diye almıştım)evleneli zaten 2.5 sene oldu

bide en hoşuma giden de kelebekseyle carrie bi yerde birbirine giriyo sen ne biçim insansın bilmem ne diye
alt taraftada normal konuşuyo iç çamaşırı niye riskli? beden konusunda... falan diye valla çok tatlısınız yaaa :46:

bende ayak uydurmaya çalışıyorum işte :ssz:

kinci birisi değilim sonra diyolar geçimsizsin sen diye, kibar feyzo olmaya çalışıyom :27:

Son düzenleme:
korkmaz çaydanlık,sinbo tüy temizleme,tefalden tava=bunların hepsini aynı anneler gününde aldım 2.allah yazılı altın kaplama biblo 3.eşarp.havlu vs şeylerden bi sepet yapmıştım 4.ceyo terlik 5.saç kurutma makinesi(yok diye almıştım)evleneli zaten 2.5 sene oldu

ee tamam güzel ev aletleri kullanamayıp ne yapıyor peki? birine mi veriyor?

iyi yaptınn
merak etme zamanı gelince kullanır onları
bazı yaşlı insanlar saklamayı sever

bende ayak uydurmaya çalışıyorum işte :ssz:

kinci birisi değilim sonra diyolar geçimsizsin sen diye, kibar feyzo olmaya çalışıyom :27:

beli belli:61:
ama kelebekse de senin gibi kinci değil
hem sinirleniyo yorumlara tersleyiveriyo
ama soruları da cevaplıyo şöyleydi böyleydi diye
hatta bir yerde haklısın vs. diye mütabakat bile sağlamışsınız yani
çok alemsiniz gerçekten:52:

beli belli:61:
ama kelebekse de senin gibi kinci değil
hem sinirleniyo yorumlara tersleyiveriyo
ama soruları da cevaplıyo şöyleydi böyleydi diye
hatta bir yerde haklısın vs. diye mütabakat bile sağlamışsınız yani
çok alemsiniz gerçekten:52:

Evet herşeye rağmen Carrie ile dialog içerisindeler.

Ben destan yazıyorum iplediği yok :D

kelebek beni seviyo :33:

bide en hoşuma giden de kelebekseyle carrie bi yerde birbirine giriyo sen ne biçim insansın bilmem ne!

aynennnnnn canım bende fark ettim bunu.bence konu sahibi kimin yazdıgına bakmadan direk yorumlara cevap veriyor :9:

Back
X