kızlar öyle bir çıkmazdayım ki yardımınıza ihtiyacım var

durumun kötü değil kredi kartının kullanımını azaltmaya başlayın eşiin mümkünse sigarasını da idareli içsin 200 de çokmuş harçlık 100lira yeter bence bu zamanda dikkat lazım
hepiniz haklısınızda evkurun bıtmesıne 8 ay falan var eşimin aylık masrafınında 500 tl olduğunu düşününce nerdeyse hıc kalmıyor
500 çok fazla çok hem de kıssın mümkünse

ooo bişey yokmuş arkadaşım benim yerimde olsan kafayı yerdin demek gelir gideri karşılamıyor açık büyük bugünüme de şükür evim var öderim allahın izniyle diyourm

nasıl sendemı benle aynı durumdasın canım

400 tl gecinebiliyo musunuz gercekten yaaa ben bunları duydukca gercekten rahatlıyorum

tabi 2 kişiyiz zaten yediğimiz ne olucak ki dışarıda vakit harcamıyoruz arkadaşlarımızı davet ediyoruz veya biz gidiyoruz keyfi kıyafet almıyorum kafama göre. mesela bota ihtiycaım vardı aldım 10 a böldürdüm birdaha da birşey almam zaten bekarken tüm yatırımı kıyafewte vermişim o yüzden üzülmüyorum, sosyal hayat evdede çok güzel olabiliyor ikinizde bunun bilincinde olun ve birbirinizi olumsuz etkilemeyin yeter. Eşin daha karamsardır büyük ihtimal nedense erkekler çok takıyorlar para konusunu sende kafanda güzel planlar yapıp rahatlatabilirsin evde film kiralayıp izlersin sevdiğiniz arkadaşlarınızla bvakit geçirirsiniz vs... geçici bir süreç sonuçta ve ne güzel ev sahibi oluyosunuz

Eve göre konut kredisi veriliyor zaten

Siz nasıl evi aldıktan sonra kredi aldınız anlamadım

Banka eksper gönderip eve baktırıyor ona göre bedel belirleyip %75 i kadarına kredi veriyor.. Öyle konut kredisi istiyorum deyince hemen vermiyor yani..

Neyse olan olmuş nasıl olmuşsa ama..

Arkadaşların dediği gibi 950 çok küçük bi rakam değil, yurdumuzda asgari ücretler 3 çocuklu evlerin geçindiğini de bilince...

Hem 8 aylık gibi kısa bir süre bu..

Eşiniz 500 harcıyor eee 450 yi de siz harcayında gökten zembille eve rızık yağsın bari.. töbe ya..

Eşinizin sorumluluklarının farkına varmamasının dışında bi probleminiz yok bence..

Son düzenleme:

canım bız evı bulduk kredı ıcın bankaya basvurduk 110.000 istedik sonra buna ön onay verıldı daha sonra banka eve eksper gonderdı evın degerı 128,000 bunun % 75 98,000 verdı yarında tapu işlemlerinden sonra parayı evı satan adam adına hesap acıp tapuyu ustumuze aldıktan sonra bankadan adamın adına acılan hesaba yatırıcaklar bızde ustunu elden verıcez benım kredı ıslemım bu şekılde oldu

Boşuna sıkıntı yapıyorsun.Benim durumumda olsan atlardın bir yerden demekki.En azından evin olacak böyle düşün zaman akıp geçiyor.Biz iş yeri açtık arabamız birikimimiz her şeyimizi yatırdık.Ama işimiz iyi gitmiyor.Gidenlerin haricinde bankalar patladı avukatlık bir çok banka.İnan ölüyorum desem beş kuruş yok.İlerde durumlar düzelse kredi çekme imkanım da yok.Bankalarda kara listedeyiz ben de eşim de.Ben öleyim o zaman.Kardeşimle ortaktık kanlı bıcaklı olduk.O yüzden biraz sıkacaksın dişini o kadar.

Beni de geç Allah korusun insanın başına her şey gelebiliyor biz iflas ettik uçan kuşa borç.Daha kötüsü de olabilirdi.İş yeri iş yapardı ne bileyim yangın çıkardı.Paran çalınırdı.

Ne güzel ev alıyorsun,Ev almaya cesaret edemeyip de senelerce kirada oturanlar kat kat bu parayı zaten ev sahibine veriyor.

Zaten 110 deselerde 110 vermezlerdi ki

Sizin %25 kadar peşinat olarak birşeyler ayarlamanız lazımdı , %75 e kadar kredi veriliyor..

Ön onay başka şey, tamamen onay sürecinin gerçekleşmesi farklı.. Onu beklemeniz lazımdı ama olan olmuş artık..

Dediğim gibi eşiniz sorumluluklarının farkına varırsa 950 tl ile geçim mümkün

Senin önceki yaşamını bilemem ama benim bir elim yagda bir elim baldaydı 1 sene öncesine kadar.Şu an tabiki koyuyor ama maddi her şey yerine gelir.Gelmese de önemi yok.Ben manevi çöküşteyim.
Mesela görümcemin eşi gitti bir kadına.Görümcemi aldattı 100binden fazla para yedi kadınla.Sonra görümcemin yanına geri geldi adamı affetti birlikte onu ödüyorlar.Düşün millette neler var.
Yani demem o ki.Şükret haline beterin beteri var.Dua et.Bakacaksın ooh kendi evin olmuş içinde huzurla.Ben evleneli 4 sene oldu o kadar sıkıntıya ragmen cok cabuk gectı diyorum.

Bir kaç yere borç olması kafayı yorsada maaşlarınıza göre ödenmiyecek bir miktar değil . . .
Benimde ev kredim var . . Bizdede geriye kalan 950. . Üstelik 15 aylık bir oğlum var. . Bankanın haricinde çevreyede borcum var.950 den 200 de olsa kenara koymaya çalışıyorum
Bence bu hesap kitabı birde eşinizle yapın. . Benim çocuğumla kredi üst üste geldi. ve eşim sigarayı bırakmk zorunda kaldı 10 yıldır tiryakiydi. . .
Yetişmeyince boğazımızdan kısacağına sigarasını bıraktı . . 300 lira sigara için küçümsenecek bir rakam değil . . Onunla çocuğunuzun 1 aylık bütün ihtiayaçlarını rahatlıkla karşılarsınız

halinize şükredin zaten çözümsüz bir derdiniz yok kendiniz yazmışsınız
8 ay içinde azalıcakmış borcunuz
herşeyden önce kendi eviniz
sigara bir bağımlılık tamam da gerektiği zaman bırakılmalı yada azaltılmalı

çevremde bazı çiftler var cocuklarının ihtiyaclarını karşılamak yada borç ödemek yerine günde 2'şer paket sigara içiyorlar
anlayamıyorum hadi tiryakisiniz ama vicdanınızda mı yok?

kızlar kendıme şöyle bır stratejı gelıstırdım bılmıyorum ne kadar tutar annemde 5.000 tl borc ıstedım

bunla evkuru kredı kartlarını kapatıcam onlara hıc borcum kalmıycak

2400+ 1200 = 3600

konut kredisi : 1400

ihtiyac kredisi : 760

ihtiyaç kredsi : 300

kalan para : 1,140 tl

eşimin hazıran ayında şarka gitme durumu var giderse bebegı ve benı göturmıycegını söyluyor şarka gittiğinde onun maaşı 3200 tl olucak şark muhtemelen ıkı sene eger şarka giderse sizce bende onla gıtmelımıyım bu para bıze yetermı orda 3200 hem orda yasamamıza hemde taksıtlerımıze

Kartları ve evkur taksidi kapatmak işine cok yarayacak. Kalan parayla gayet güzel geçinirsiniz.

Bana kalırsa gitme. 2 yıl dişinizi sıkarsanız borçlarınızı kolaylarlarsınız herşey sizin için daha güzel olur. Hem evini hem işini bırakıp dağın başına bebeğinle gitme.

Son düzenleme:

çok güzel bır evlılıgım var gıtmezsem bozulucak gıbı gelıyor bır taraftanda eşimin bana bu derece guvenmesı gururmu acayıp okşuyor kafam cok karısık bu aralar

çok güzel bır evlılıgım var gıtmezsem bozulucak gıbı gelıyor bır taraftanda eşimin bana bu derece guvenmesı gururmu acayıp okşuyor kafam cok karısık bu aralar

Neden bozulsun? Geçici bir süreç olarak bak. Tek başına olsan neyse de bir de bebeğin var. İşini de bırakacaksın, bütün bunlar seni daha çok yıpratabilir.

Son düzenleme:
Eşinin branşı varmı bilmiyorum ama Hakkari Şırnak ve Tunceli illeri sadece 2 yıl. Onlarda da terör parası 560 tl.

Branşı varsa eğer branşına görede fazla para alıyorlar.

(Benim eşim Hakkari de)

Bu arada orada gerçekten para birikmiyor, aylık 800 tl. eşimin lojmanda oturmasına rağmen masrafı var.

Allah yardımcınız olsun.

Neden bozulsun? Geçici bir süreç olarak bak. Tek başına olsan neyse de bir de bebeğin var. İşini de bırakacaksın, bütün bunlar seni daha çok yıpratabilir.

Bizimde çok güzel bir evliliğimiz vardı, hala da var. :)

Arkadaşımızın da dediği gibi bozulmuyor, aksine daha güzel oluyor.

Özlemek, özlenmek çok güzel duygular.

Evliliğe gerçekten heyecan ve renk geliyor.

Mesela eşin izine gelmeden 15-20 gün öncesinde evde bayram havası yaşamak, heyecanla beklemek kadar güzel bişey varmı?

ya canım haklısın ama ben kendımı eşimden ayrılmaya hıc hazır hıssetmıyorum 9 aylık kızım var ona acayıp düşkün bilmiyorum düşünmesı bıle cok zor gelıyor bazen ev işi şark hızmetı dusundukce basım agrıyor artık hayırlısı neyse o olsun

öyle çok zor bir halde değilsiniz halinize şükredin gerçekten asgari ücretle ev geçindiren + çocuk okutanlar var.
bende asgari ücret alıyorum yemek ve yolda bana ait + bi de kredi ödüyorum bi de kredi kartı tabi ama gene de yetiştiriyorum evet bazen sıkışıyorum aileden destek alıyoruz biraz ama eşim işsiz kaldığı için 2 kişi çalışsak ve sizin kadar maaş alsak halimize şükrederiz.
ilk evlendiğimizde elimize 1800 lira para giriyordu ikimizin maaş toplamı
1300 lirası etrafa borçlara gidiyordu. geriye kalan 500 lira ile yol paramızı pazar alışverişimizi benim yemek masraflarım + o zamanlar sigara içiyorduk hemde en az 1pk eşim hatta 2 paket alıyordu. gene de bir şekilde ayı tamamlıyorduk evet biraz sıkışıyorduk ama gene de şükür

eşinizi sigarayı bırakması yönünde teşfik edin biraz hemen işe yaramasa da zamanla yarıyor benim eşimi kandırmam 4/5 ay sürdü. ama şimdi 5 aydan uzun süredir içmiyoruz . eşimin sigarayı bıraktığını duyan kulaklarına inanamıyor çünkü eşimin en az içtiği sigara sayısı günde 2 paketti.

Son düzenleme:
arkadaşım sıkma canını bizde aynı durumdayız. üstelik ev kredisini çektikten 3 gün sonra 3. bebişe hamile olduğumu öğrendim. iyiyce sıkıştık ama maddi olarak.. tabiki kısıtlanıyoruz ama geçecek bi şekilde. bizde hem ihtiyaç kredisi hem ev kredisi çektik. 3 küçük bebek olunca arabasızda olamadı malesef. ihtiyaç kredisini araba için kullandık. mutfak,araba ve çocukların giderleri dışında hiçbir harcama yapamıyoruz. üstelik benim maaşımda doğum izinde olacağım için düştü. bazen senin gibi bende bunalıyorum ama çocuklar küçükken ne yapabilirsek o büyüdükçe masraflarda büyüyecek. biraz sabır diyorum sadece ne yapayım..

bizde de durum aynı canım üstelik bizim 3 çocuğumuz var hepsi de okuyor sıkışıyoruz tabi zorlanıyoruz çok rahatız diyemem ama bu zamanda borçlanmadan da birşey sahibi olunmuyor.harcamalarınıza dikkat ederseniz bir düzen oturtabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…