Kızlar siz olsanız ne tepki verirdiniz.

Papatyagibisin70

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2016
1.128
453
123
ev hanımıyım.evim temiz düzenlidir. Her gün muhakkak evimi siler süpürürüm, banyo WC sürekli temizdir. Asıl konu eşimin yemeklerim konusunda. Yaptığım yemekleri çevremdeki insanlar beğenir ve benim eşim malesef her zaman olmasa da ayda bir kere elemin lezzetinin olmadığını söyler sizler nasıl tekpi verirdiniz?

Ben olsam cok biliyorsan otur kendin yap derdim.

Neyini sevmiyor peki? Baharatini mi, pismesini mi, yagini mi? Sordunuz mu bunlari hic? Ayri kulturlerden misiniz?
Sulu yapıyormuşum ama her yemek de soruyorum nasıl olmuş mu oda ellerine sağlık güzel olmuş diyor.ve her seferinde de söylüyorum bak beğenmediğin bi şey varsa söyle yok diyor.

Devamlı devamlı söylenmez bu.

Ama insanın bir alışkanlığı, damak tadı oluyor. Özellikle bazı yemekleri çok farklı yapanlar oluyor. Acaba eşinizin alıştığı yemeklerle sizin yaptıklarınız mı farklı? Ha öyle olsa bile ikide bir denmez o ayrı.

Ben yemek konusunda hic ama hic iddali degilim zaten sevmemde. Yasim 30 ama öyle hergün yemek yapmisligimda yok. Benim esim deseki elinin lezzeti yok. Benim elimden bu kadar geliyor istersen yemekleri sen yap, derim. Ben zaten ilk tanistigimizda demistim yemek yapmayi sevmiyorum cok birsey bekleme diye.

Yeni evli misiniz ? Belki henüz annesinin yemeklerinden sonra sizinkine alışamamıştır diye sordum . Yemeklerde onu rahatsız eden şeyi sorun tuzu mu baharatı mı yağı mı gibi. Bir cevap verirse ona özen göstererek yaparsınız. Bir cevabı yoksa da kendi yapsın bakalım onun eli lezzetli miymiş :) İnsan uğraşıyor yapıyor tabi beğenilsin de istiyor haliyle. Beğenmeyebilir ama tatlı dille söylemesi lazım. Üslubunda ısrarcı olursa benim elimin lezzeti var da senin ağzının tadı yok deyip kendiniz afiyetle yiyin .

Ayda bir kere ''elinin ayarı yok" demeyi adet yerine getirmiş. Boşver aldırma, paşa paşa yiyecek o yemekleri. Bir dahaki sefere gel beraber yapalım de. Benim de kimi zaman elimin ayarı olmaz, ama eşim onu demeyip, yemeği kurtarmaya bakar :)

herkesin bir alışkanlığı var

eşim bana ilk evlendiğimizde mercimeklere yüzmeyi öğretmişsin demişti mercimek çorbası için

sonra öğrendim ki kv bir mercimek çorbasını sabah ocağa koyup akşama kadar kaynatırmış mesela bende o kadar zaman nerede

neyse babam mesela koyu çorba sever yani nerde ise mamaya yakın olacak

bazıları da iyice sıvı su gibi sever

bak bir anı

kv evinde ayran yaptım

bana dediler ki ayran kalın olmuş anlamadım bile sonra anladım koyu olmuş diyormuş

eeee dedim ayran böyle olur bir sürahi suya bir kaşık yoğurtla mı ayran yapacağız yoğurdu bol suyu az daha sağlıklı

sonra düşündüm kalabalık aileler alışkanlıklar böyle kurulmuş mesela anneannem de bizim evlerdeki cacığı ayranı koyu bulur eskiden kalabalıkta az malzeme bol su ile yapılırmış

siz de mi öyle alıştınız acaba, diğer türlü alışana lezzetsiz geliyor

ha eşinizin üslubu hatalı olabilir ama şaka yollu uyarıyor da olabilir

Sulu yapıyormuşum ama her yemek de soruyorum nasıl olmuş mu oda ellerine sağlık güzel olmuş diyor.ve her seferinde de söylüyorum bak beğenmediğin bi şey varsa söyle yok diyor.

hangi yemek mesela bu sulu yaptığınız

yani bir tabak suyun içinde yüzen 3-5 nohut mu var mesela

maddi durumunuz nasıl

imkan varsa susuz fırın yemeği vs yapın

her an bunu başınıza kakmıyor iyi olmuş vs de diyormuş

bence biraz özeleştiri yapın yani onun sulu dediği yemeklerin gerçekten sulu olma ihtimali var mı

beğenmediği yemeği tabi ki söyleyebilir yada şu şöyle olmuş denebilir. ama sofraya oturup her şeyi höpürdedip ayda bir de elin ayarı yok derse :) sen yap da ben yiyeyim derim. ben beğenmemezlikte yapmam derim.

Senin elin çok lezzetli o yüzden yemek işi artık sende derim

O mutfağa adım atmam. Sen yap biz yiyelim derim. Esim de bunu diyeceğimi bilir zaten. Üzgünüm ama bu adamlari bu hale siz getiriyorsunuz. Benim evim her gün temiz falan degil. Sikayet edenin eline tutustururum süpürgeyi. Alsin kendı temizlesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…