Kızlar siz olsanız ne tepki verirdiniz.

Ayran diyince aklıma geldi
yeni evlenmiştik eşim benden ayran istedi
Gittim bi bardağa 2 kaşık yoğurt koydum üstüne tuz attım su koydum kaşıkla karıştırıp getirdim eşimin yüzündeki tepkiyi unutamıyorum
Ama içti :)

olabilir- belkide sevmiyordur sizin yemeklerinizi.
benimde damaktadim degisik mesela. kendim karadenizliyim- dogu yemekleri mideme oturuyor, midem kötü oluyor. güzel olsun veya olmasin- ben tereyaginda kizarmis icli köfte yiyemiyorum.
nisanlim italyan, onlarin ev yemekleride degisik oluyor. mercimek yemegine sirke koyuyorlar mesela. pilavlari (rissotto) lafa lapa evcil yemegi gibi vs.
neyse... begenmek zorunda degil. adam yiyormus sonuca- ayda birkere birakin homurdansin

Kv nizin yemeklerine bi göz gezdirin bakalım sizinkinden farkı ne bazı erkekler annelerinin yemeği Kotude olsa onun gibi isterler. Ben eşime demiştim ben yemek yapmayı bilmem çok bişey bekleme diye halbuki Babam aşçı onun yaptığı her yemeği yaparım herkesde beğenir ama çıtayı çok yukseltmesin diye öyle demiştim bilmedigim bi yemeği yada tatlıyı yaparken hiç yapmadiysan deneme der yapınca bayılır begenmezsede yapmam bidaha zaten kendi yapsin

Çalışmayınca biraz söz hakkım olmuyor aslında. Haklısınız biz getiriyoruz bu halede

Damak zevkinden dolayı olabilir.
Benim eşimle çok farklılık yok ama kuzenim yeni evlendi aynı dertten şikayetçi.
En güzeli sanırım neyden hoşlanmadığını anlayıp ona göre yapmak birazda. Yani gerçekten sulu olabilir.
Örneği verilmiş bende sulu yemek, sulu ayran sevmem kıvamlı çorba yerim vs.
Annemin evindeyken tabi gençlik şeyiyle de çoğu şeyi yemezdim bana hitap etmiyordu yemek zevki. Peynir ekmek yerdim onun yerine :)

bence nasıl olmuş diye sormayın

elinin lezzeti yok diyince de tepkinizi gösterin. ne ala memleket.

ben de annemi yönlendiriyorum bu sefer tuzlu olmuş vs gibi ama tam kıvamında oldu mu da bayıldığımı da söylüyorum. böyle böyle o da damak zevkimize göre kıvamını tutturmaya başladı. (annem emekli olunca yemek yapmaya başladı da)

hani ben kendim de yemek yapsam hımm bu sefer şysu olmamış der bi dahakine denerim tutturana kdar. ama elinin lezzeti yok diyip kesip atmak oh ne ala memleket. küçük öküzcük diyesim geldi.

Benimki yaptığım yemeği eleştirince tabağı önünden alıyorum, begenmiyorsan yeme hayatım ben yerım deyip kendim yıyorum :)

Konuyu okuyunca eşim geldi direk aklima.. annemlerin yaninda bile aynı seyi yaptı artık takılmiyorum... bi süre sonra dinlemiyosun

Esimde bana der ara sıra..ama takilmiyorum..yapabildiğim bu...elimden geleni yapmasam okey..ama ugrastigim halde olmuyorsa demekki damak tadina uymuyor
Beraber yapin bir gun..baharatli mi sever salcali mi sever konuşun...

Bazen elimizin ayarı şaşıyor kendi yaptığımız yemeği biz de beğenmiyoruz. Kırıcı olmadan belirtebilir sevmediği şeyi ama düzenli olarak yemeklerimi eleştirmesine ben de katlanamam.

Elimden gelen bu, daha iyisini yapabiliyosan buyur sen yap beraber yiyelim derim

Benimkide yaptığım yemekleri elestirir didiklerdi başlarda çok üzülürdüm yaptığım yemekleri bile yapamaz olmuştum. Sonra kendisini mutfakta buldu sık şıkta girer yemekleri o yapar bende güzel olsa bile elestirirm :) bu arada iyi yemek yaptigimi söyler. 9 sene içind e bazen güzellikle bazen zorla büyük oranda duzelttim bu huyunu. Size sabırlar

Farklı yörelerden evlenince gerçekten yemekler farklı oluyor. Bizde çok problem yaşadık baslarda .. Esim benimkini ben onlarınki ni yerken gerçekten sevmeyerek yiyorduk.. Elbetteki problemler oldu ha arada kendi yaptığımı beğenmediğim de oldu fakat artik 7. Yila girdik ve yemeklerimi seviyor fakat bu kez de annesinin yemeklerini çok iştahlı yemiyor ..Gene beni suçluyor hep senden diyor .. Çok ozenmeyin, özendikçe kotu oluyor bende. Hafta da bir ,bizim pazar, esiniz yemek yapsin ki mutfak zahmetli is görsün .. Bazen tepki gosterin ertesi gün yemek yapmayın bazen evet kotu oldu bi dahakine güzel yapayım derim .. Denge kurun ..

Güldürdünüz

Ben yoğurdu bir sürahiye koyuyorum, üzerine az su ekliyor, tuzunu da atıp blender ile çekiyorum. 2 dakikada hazır oluyor. Annem hazır yoğurt ayran tüketmez. Hemen hemen her akşam ayran yapıyordu garibim. Kavanoza yoğurdu suyu koyup çalkalıyordu. Bir gün bana da ayran yap dedi. Çalkala çalkala içi pütür pütür kalıyor. Başlarım böyle işe dedim, aklıma blender geldi.

Eşim ise bardağa yoğurdu koyar, suyu ekler, tuzunu atıp çatalla karıştırır.

Sen böyle düşündüğün için lezzetsiz olabilir mi acaba elim derdim. Severek pişiremez çünkü böyle bi durumda insan tedirgin yapar yemeği beğenmicek mi yine diye, aşkla sevgiyle yapamaz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…