- Konu Sahibi Papatyagibisin70
-
herkesin bir alışkanlığı var
eşim bana ilk evlendiğimizde mercimeklere yüzmeyi öğretmişsin demişti mercimek çorbası için
sonra öğrendim ki kv bir mercimek çorbasını sabah ocağa koyup akşama kadar kaynatırmış mesela bende o kadar zaman nerede
neyse babam mesela koyu çorba sever yani nerde ise mamaya yakın olacak
bazıları da iyice sıvı su gibi sever
bak bir anı
kv evinde ayran yaptım
bana dediler ki ayran kalın olmuş anlamadım bile sonra anladım koyu olmuş diyormuş
eeee dedim ayran böyle olur bir sürahi suya bir kaşık yoğurtla mı ayran yapacağız yoğurdu bol suyu az daha sağlıklı
sonra düşündüm kalabalık aileler alışkanlıklar böyle kurulmuş mesela anneannem de bizim evlerdeki cacığı ayranı koyu bulur eskiden kalabalıkta az malzeme bol su ile yapılırmış
siz de mi öyle alıştınız acaba, diğer türlü alışana lezzetsiz geliyor
ha eşinizin üslubu hatalı olabilir ama şaka yollu uyarıyor da olabilir
Çalışmayınca biraz söz hakkım olmuyor aslında. Haklısınız biz getiriyoruz bu haledeO mutfağa adım atmam. Sen yap biz yiyelim derim. Esim de bunu diyeceğimi bilir zaten. Üzgünüm ama bu adamlari bu hale siz getiriyorsunuz. Benim evim her gün temiz falan degil. Sikayet edenin eline tutustururum süpürgeyi. Alsin kendı temizlesin
Sormayın nasıl olmuş diye koyun yiyin kaldırın israrla sormayın. Israr ederseniz bulur.soylerSulu yapıyormuşum ama her yemek de soruyorum nasıl olmuş mu oda ellerine sağlık güzel olmuş diyor.ve her seferinde de söylüyorum bak beğenmediğin bi şey varsa söyle yok diyor.
Ayran diyince aklıma geldi
yeni evlenmiştik eşim benden ayran istedi
Gittim bi bardağa 2 kaşık yoğurt koydum üstüne tuz attım su koydum kaşıkla karıştırıp getirdimeşimin yüzündeki tepkiyi unutamıyorum
Ama içti :)
Yemek yapmak zorunda degilsiniz. Ciksin disarda yesin ama para gidecek diye onu yapmaz erkeklerSözleri Canımı o kadar acıttı ki anlatamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?