Kızlar siz söyleyin

İyi de her ailenin mal varlığı sizin anlattiginiz gibi çalışıp didinerek olmuyor. Kuşaklarca satilmamis olan malların ölüm nedeniyle devriyle de mal edinilmis oluyor.
Kocanıza böyle bir aileden mal kalsa sizin kadar hatta sizden daha çok onların hakkının olması normal. Çünkü siz çok önceden o malı almis olan kisinin hicbir şeyi değilken evladınız bu kisilerin bilmem kaçıncı kuşak torunu oluyor

Farkındaysanız torunlardan bahsetmiyorum
Gelin ve damat diyorum. Hiç bir emeği olmayan insanların hak talep etmesinden bahsediyorum.

Ortada bu kadar mağduriyet varsa dava açsın çok mu zor. Resmen hakki yeniyor. Tabi anneye dava acmak saglam bir popo ve maddi güç ister. Avukat tutulacak, davayi acmak en az 2 bin .ogle arasi bisküvi yiyip de hakkını arayamayan biri bu işleri yapamaz

Farkındaysanız torunlardan bahsetmiyorum
Gelin ve damat diyorum. Hiç bir emeği olmayan insanların hak talep etmesinden bahsediyorum.
İşte mesele ben torunum eşim damat ve bal gibi de her şeyde hakki var hayat arkadaşım olmasi vesilesiyle.
Annem sagken anneamnemin mirasinda babamin hakki vardi ama annem ölünce o hak yuzde 25 e düştü bizim yani torunların hakki hala yuzde 75 ve bu hakki gayet damatlarla yiyebiliriz.
Hepimiz de calismadan edindigimiz mulkleri degerlendiriyor olacagiz sıkıntı nerde ben anlamıyorum bana gayet mantıklı geliyor

Size mantıklı geliyorsa sorun yok.
Mesela bende torunum, dedem ve babaanemin büyük mal varlıkları var.
Yıllar önce vefat ettiler.
Ama henüz babam ve kardeşleri anlaşıp bölemedi. Tutupda ben çıkıp benimde hakkım diyemem mesela. Evlatlarına bile henüz bir faydası yok okadar malın çünkü, ben, kardeşlerim ve kuzenlerim ohooo bize sıra gelene kadar...

Vah gidene!!İşte bu yüzden hep diyorum,onca yıl çalışmış insanlar emekli olunca yesinler mallarını sonra böyle arkalarından mal derdine düşerler.Daha çok bıraksaydı derler,ölsede bize kalsın derler.Derler de derler...

Benim babamın malı üstünde eşimin yorum yapma hakkı yok olamaz! Benimde eşimin babasının malı üstünde.
Bu konuyla ilgili ima edecek olsa buz gibi soğurum.
Biz babamdan sonra miras muhabbeti yapmadık bile,yapmam yapamam.Babam bizler için çalıştı didindi göçtü gitti şu dünyanın keyfini süremeden...
Hep derdim baba bunca yıl sen emek verdin 60 yıl çalıştın,bırak herkesi de annemle gezin diye.Gezemedi hep çocuklarını düşündü...
Ardından mal derdine düşüp de onun hatırasını lekelemeyi Allah nasip etmesin.

Beni böyle para konuları acayip midemi bulandırıyo kadının yaptığı büyük ayıp ama o parayı da düşünmenin bi anlamı yok artık yakasına da yapışılmaz o para için en iyisi hiç yokmuş gibi davranıp kafaya takmamak kime veriyosa harcıyosa harcasız siz kendi hayatınıza bakıcaksınız başka yolu yok o tarafı unutun bence maddi destek olarak

O konu eşten torunlara kadar gitmiş ..bu yüzden karşıyım sağlığında anne babanın mal vermesine yada bolusturmesine. akrabamızin malları var sağlığında böldü kimisi işletti tarlaları kimisi de sattı..4 kardeşler 2.si birbiriyle görüşmüyor ikisi limoni ve annelerini suçluyorlar sen bölmeyi beceremedin diye. bakıma ihtiyacı var kim fazla yediyse o baksın deyip ite kaka bakıyorlar kadına..

Zaten babaniz ve kardeşleri yasiyorsa size sıra gelmez ki...
Onlarin da su ana kadar tapu paylaşımı yapmasi en sagliklisiydi

Veraset İlamı alın, sonra da mirasın paylaşılması davası açın. Açmadan önce de söyleyin bakın paylar bu şekilde ya hepsi satılsın payımıza düşeni alalım ya da vasiyet ( ki bu usulüne uygun yapılmış bir vasiyet değil anladığım kadarıyla ) babamızın sözü yerde kalmasın onun dediği şekilde paylaşalım diye teklif edin. 20 yıldır kiraları kayınvalide alıyorsa ecri misil açacağınızı bu kira bedelinin de toplu olarak tahsil edeceğinizi söyleyin.

Zaten babaniz ve kardeşleri yasiyorsa size sıra gelmez ki...
Onlarin da su ana kadar tapu paylaşımı yapmasi en sagliklisiydi
İşte iyi olurdu ama olmayınca olmuyor. Bu gidişlede zor anlaşacaklar.
Beni ilgilendirmiyor zaten, nasıl bilirlerse öyle yapsınlar
Ben kendi kazandıklarıma sahip çıkarsam yeter

Amannnn, abuk sabuk adamlara üst üste çocuk doğurup sonra ‘geçinemiyoruz, kvm de bize hiç yardımcı olmuyor, parasını kardeşine, kızına yediriyor ‘’ diye dertlenmiyoe musunuz?
Hayret ediyorum.
Asıl sorun ne kv, ne de verilmeyen miras
bunu anlasanız keşke.

Benim annemin gayet yüksek bir emekli maaşı var. Allah korusun babama bişey olsa niye evi şimdiden vermedi fln aklımdan geçmez nasıl böyle fesatlık düşünebiliyorlar anlamıyorum tamam verse hoş olur ama hayattayken vermek zorunda değil. Çocuklarını okutmuş iş sahibi yapmış , iyi evlat yetiştirmiş ki konu sahibi beğenip almış üstüne iki çocuk yapmış . Yine de yetmiyor ama . Demek ki varlıklı olmak da iyi değil , olmasa kimse göz dikmezdi herkes kendi yaginsa kavrulmaya calisirdi

Eğer malların hepsi babasının ustuneyse baba öldüğünde malların %25i geride kalan eşe kalir, kalan %75i de çocuklar arasında paylaştırılır. Bence eşinizi ikna edin bi avukata danışsin, sonra da annesine ben avukata gittim.boyle böyle dedi vermezsen dava acicam desin. Eşiniz annesine kiyamiyo ama annesi maşallah eşinizi kıyma makinesine takmış

Kardeş seni saç baş döven, dışarda gördüğü her dişiye ağzının suyunu akıtan ,neredeyse kalpten gidecek azgın teke kocan sence o parayı sana yedirir mi ? Çocukları da düşündüğü yok , sen de piskevit yiyip bir tane daha yaparsam kesin alır mirası diye diye ilerliyorsun herhalde yapma, çocuklara yazık. Size hiç acımayan kocanızın, dediğiniz gibiyse para içinde yatan annesine acıması, kıyamaması da ayrı değişik. Kocanız ağzını açmadıkça siz ancak sinir hastası olursunuz. Sizin hakkınız olmayan paraya bu kadar efeleniyorsunuz bir de mirasçı siz olsaydınız müge den izlerdik herhalde, korktum vallah

Orasi öyle tabi kimsenin bogazina çökecek hali yok kimsenin. Tenezzül etmemek de lazim. Konu sahibi zaten eminim ki tek kelime etmiodur. Burada çözüm aramaz yoksa azcik cevval olsa.

Adam ölünce hukuken miras paylasiliyor zaten.
Dukkan kimin üzerine suan? Mal kayinvalideye kalmiyor, onun öyle istemesi bir sey ifade etmez. Buyuge saygi baska bir sey, cocuklarinizin rizkini kaptirmak baska bir sey.

Esiniz hakkini istesin, ben mirasa tenezzul etmem diyorsa da biskuviyle yemegi gecistirerek borc harcla keske 3. Cocugu yapmasaydiniz.

Evlendikten sonra edinilen malların yüzde ellisi eşlerden birinin ölümü durumunda hayattaki eşe kalır.Daha sonra kalan paydan eş 1/4 alır,3/4 de çocuklara kalır.Yani kayınpederiniz o malları evlendikten sonra edindiyse mahkemeye versenizde sizin dükkan hayalleriniz suya düşecek demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…